Verslag DK 7-7 toernooi

Afgelopen woensdag 11 juni was het jaarlijkse Districtskampioenschap veldvoetbal weer bij de RSV. Deze editie was wat anders dan de afgelopen jaren. Dit kwam doordat naast onze 'vaste' deelnemers, Gouda, Leiden en uiteraard de RSV er dit jaar wat meer teams meededen. De RSV kon een tweede team inschrijven maar we waren het meest verheugd van -eindelijk- een paar inschrijvingen van voetbalclubs! Forum Sport en BVCB hebben beide meegedaan met een elftal bestaande uit clubscheidsrechters!! Laat dit hopelijk een voorbeeld zijn voor andere voetbalverenigingen om ook eens wat leuks te kunnen doen met de clubscheidsrechters. Ook was er een team van de scheidsrechtersdatabase 'Scheidsrechters op Maat' weke geleid werd door Egbert Hadders.

Op naar het toernooi dan. Zoals het hoort speelden beide teams van de RSV de openingswedstrijd tegen resp. Gouda en BVCB. Beide teams vande RSV hielden de 0 deze wedstrijd en RSV lukte het om 1 keer te scoren tegen BVCB. Deze twee wedstrijden waren het eerste teken van een uiteindelijk gezellige avond! Veelal waren de wedstrijden best wel spannend, daar waar de scores vaak dicht bij elkaar lagen, alleen Forum Sport had twee duidelijke uitslagen met een 3-0 en 4-0 winst. 

Er werd door alle team heel leuk en gezellig gevoetbald, en tijdens de wedstrijden werd het voor sommige maar weer eens duidelijk dat we blij mogen zijn dat we geen voetballers, maar scheidsrechters zijn.

Tijdens het toernooi werd er ineens voor een paar ploegen duidelijk dat er een foutje in het programma zat, hier wil ik google nog steeds voor bedanken ;) , dit werd na alle wedstrijden opgelost door de 2 ontbrekende wedstrijden nog te spelen.

Toen het toernooi was afgelopen werd het gezellig druk in de kantine en werd er gezellig wat gedronken met elkaar onder het genot van een lekker hapje.

De prijsuitreiking werd gedaan door onze erevoorzitter Robert Domhof en namens de COVS door Martin van Heesch. Beide mannen waren zeer te spreken over de deelname van alle ploegen, en in het bijzonder van de voetbalclubs en het team van Egbert Hadders. Robert benadrukte maar weer eens dat COVS verenigingen, zoals de RSV ook toegankelijk zijn voor clubscheidsrechters. Ze kunnen elke woensdag meetrainen en meedoen met de leuke clubavond activiteiten die er worden georganiseerd! Robert en Martin spraken de hoop uit dat deze clubs volgend jaar ook weer van de partij zijn en dat andere clubs zich ook aansluiten.

Voordat ik de uitslag van het toernooi noem, wil ik eerst iedereen bedanken die eraan heeft geholpen om het toernooi te laten slagen. Ik wil Anne, Orlando en Ton bedanken voor hun uitstekende leiding tijdens de wedstrijden, ik wil Henk en Dimitri bedanken die hun best hebben gedaan achter de bar en in de keuken en ik wil alle mensen bedanken die druk zijn geweest met het organiseren van hun team. Ik hoop dat we volgend jaar er weer een gezellig toernooi van kunnen maken!

 

Als laatste dan de uitslag:

1. Forum Sport                          16 punten

2. RSV 2                                     12 punten

3. Gouda                                      8 punten

4. Leiden                                      7 punten

5. BVCB                                        6 punten

6. Scheidsrechters op Maat     5 punten

7. RSV 1                                       3 punten

 

Het toernooikampioenschap was dus voor Forum Sport, zeer verdiend! Ze wonnen alle wedstrijden, alleen RSV 2 kon ze op een gelijk spel houden. Dit gebeurde trouwens door een prachtig doelpunt die direct uit de aftrap over keeper Luca Cantineau werd getrapt en RSV 2 gelijk op een 1-0 voorsprong zette!

Dan was er ook het Districtskampioenschap zelf, en die gaat altijd naar de hoogst geplaatste COVS vereniging. Nadat Gouda deze de afgelopen edities telkens in de wacht wist te slepen, waren ze hem nu kwijt aan de RSV 2. Zij zijn het beste COVS team van het toernooi en zijn dus de Districtskampioen.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar