RSV zet in op ontwikkeling

De Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging (RSV) is in vele opzichten een unieke vereniging. Opgericht in 1924 en lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (COVS).

De RSV richt zich op het bevorderen van de mentale en fysieke conditie van scheidsrechters in de regio Rotterdam. De belangrijkste activiteiten van de RSV zijn de woensdagavondtrainingen op het kunstgrasveld van Sportclub Excelsior en de aansluitende clubavond.

Organisatie

De RSV heeft vijf gediplomeerde trainers. Joop Slaager (opvolger van wijlen Peter Burger) is hoofdtrainer. De 46-jarige Peter Platteschor is sinds 2006 voorzitter en lid sinds oktober 1988. Platteschor leidt wedstrijden in groep III op zaterdag en brandt los: ,,Dit jaar hebben wij ons 90-jarig bestaan gevierd. De RSV gaat op voor het honderdjarig bestaan. In de gouden jaren (1960 tot 1980) had de RSV ruim 400 leden. Na diverse verhuizingen kwam de RSV in een dip en zakte de vereniging naar 125 leden. De vergrijzing lag op de loer. De laatste jaren is er echter weer aanwas van jonge scheidsrechters.’’

Locatie

,,De thuisbasis van de RSV is het clubhuis van Excelsior Rotterdam (amateurs) op Woudestein. De trainingsopkomst is vrij goed. Aan het eind van competitie vallen de eerste drie scheidsrechters, die de meeste trainingsavonden bezoeken, in de prijzen in de vorm van een druppel op statief,” vertelt Platteschor passievol.

Bron: VoetbalRotterdam Krant (september 2014)

Lees hier het hele artikel >>

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar