COVS

Jan van der Horst vindt het mooi geweest

Maandagavond 27 juni was er bij de KNVB in Eindhoven een bijeenkomst voor waarnemers ordemaatregelen Zuid 1.Jan van der Horst, lid van onze vereniging, had eerder al aangegeven dat hij met zijn werkzaamheden als vrijwilliger bij de KNVB stopt. Aan hem werd de gouden waarderingsspeld van de KNVB uitgereikt door KNVB-medewerkster Lisanne.

Zij memoreerde dat Jan 53 jaar als vrijwilliger van de KNVB actief is geweest in o.a. de functies van scheidsrechter, rapporteur, scheidsrechter begeleider en waarnemer ordemaatregelen.

Als bestuur van de COVS Walcheren feliciteren wij Jan van harte met de ontvangen onderscheiding en spreken wij onze waardering uit voor de wijze waarop Jan gedurende deze lange periode actief is geweest als KNVB-vrijwilliger. Van harte proficiat en meer dan verdiend!

Met dank aan Wim Vermeulen voor de foto.

Viering overwinning spelregelteam RSV!

Notificatie sturen: Afgelopen zaterdag heeft het spelregelteam van de RSV voor de vierde keer op rij het Nederlands Kampioenschap weten te winnen!
Daarnaast heeft Colin Prooi zijn individuele titel ook weten te prolongeren met Franklin (2e) en Abdel (3e) daar vlak achter.   Het bestuur wilt dit graag aanstaande woensdag, 29 juni, vieren na afloop van de training. Henk zal o.a. zorgen voor een aantal heerlijke taarten om de overwinning te vieren. Wij nodigen alle leden & donateurs uit om dit mee te vieren! We hopen op een drukke en gezellige avond!   Een uitgebreid verslag zal z.s.m. geplaatst worden op de site.     Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

Webshop toegankelijker

Onze webshop is nu eenvoudiger bereikbaar op de website.

Al jaren hebben wij bij Teamcenter ZuidNederland een webshop waar met korting kan worden gekocht. Zowel accessoires als kleding.
Bedrukken met ons logo en/of jouw initialen is eenvoudig op te geven bij je bestelling.

De webshop is nu geïntegreerd met onze website waardoor hij eenvoudig via het hoofdmenu kan worden benaderd. Je vindt hem hier.

Eindmiddag ondanks het tropische weer geslaagd.

Door onze vereniging werd op zaterdag 18 juni 2022 de eindmiddag georganiseerd op de het terrein van de atletiek vereniging A.S.V. Ondanks de vele afzeggingen, was toch nog een redelijk aantal leden met aanhang afgereisd naar de Bijenkamp, om deze middag mee te maken. Door de organisatie was er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Ik mag stellen dat dit goed is gelukt. Ondanks dat het warm was, deed iedereen die het nog kon, aan de spelletjes mee en natuurlijk ook aan de barbecue, aan het einde van de middag. Ook was er genoeg te drinken en was er gezorgd voor een ijskar, dit door onze hoofdsponsor, waar gratis ijs kon worden gehaald. Dus wij hadden niets te klagen.
Joop Spexgoor heette iedereen namens de organisatie van harte welkom en na enkele huishoudelijke mededelingen kon de middag beginnen. Wie hebben aldus Joop vijf spelletjes bedacht, waaraan jullie mogen deelnemen.  Ringgooien om verschillende palen heen, dan een aantal pionnen omschieten, tennis , hierbij proberen het tennisballetje een keer op een verhoging te laten stuiteren op weg naar je tegenstander. Dan een zachte bal vanaf een pion proberen zover mogelijk weg te slaan, dit leek meer op de afslag bij golven. Bij de v.v. MEC had men een mooi geschilderd zeil geleend waarin een aantal gaten zaten. Als het  lukt de een zachte bal daar door te schieten kreeg men de punten die bij het betreffende gat stonden. Dit van 2 tot 10. De deelnemers met een goede traptechniek en soms een dosis geluk konden zich daar mooi punten behalen.

De deelnemers waren in groepen van 5 personen per groep ingedeeld door Bryan van Leeuwen. Ik zat in een leuke groep met Erna, Lucie, Bryan, Dick en Gerard  die geweldig hun best deden. Persoonlijk vond ik het bal door de gaten in het zeil schieten het mooiste. Maar als je dan 2 keer de bal door de 10 schiet en ook een keer door de 6, ja dan voelt dit toch wel lekker aan. Je hoeft daar geen techniek voor te hebben maar veel geluk. Al gold voor de meesten, deelnemen is belangrijker dan te winnen. Vaak komt er een stukje geluk bij kijken, Maar de spelletjes werd door iedereen wel gewaardeerd en dat is belangrijk.

Voordat de barbecue begon zat iedereen gezellig bij elkaar onder het genot van een drankje. Wilfried Hoitink zorgde er voor dat niemand wat tekort kwam. Ook voor het ijs was er grote belangstelling. Maar wat wil je, zo koel je lekker af met een ijsje erbij.

Intussen was door de commissie de punten opgeteld van wel team zich het beste had getoond tijdens de spelletjes of het meeste geluk had gehad. Team drie bestaande uit de jongelingen Teun met vriendin Roos, Sven, Stijn, Kay en Kyon bleken de winnaars te zijn van de spelletjes en kregen allen een vaantje overhandigd van Joop Spexgoor. Daarna werden leden naar voren geroepen die zich hadden ingespannen als trainer op de donderdagavond.


Dick, Vincent, Bryan en niet te vergeten Aly werden in het zonnetje gezet en hun werd een vleespakket overhandigd en voor Aly waren er uiteraard bloemen.

Joop Spexgoor die ook een vleespakketje kreeg gaf hem door aan de voorzitter Nando Smid, dit als dank, voor het vele werk dat hij verricht als voorzitter voor de vereniging.
Daarna gingen Nando Smid en Gerard Schurink als meester koks hun kunsten vertonen bij de barbecue. Ik moet zeggen dat alles prima smaakte. Kwam ook door hun vakmanschap.

Het was de voorzitter Nando Smid die de commissie bedankte voor deze middag. Alles was
prima voor elkaar. Een smet op deze middag was, dat de penningmeester niet aanwezig was.
Hij was naar huis geroepen, omdat echtgenote Willemien was gevallen en haar heup had gebroken. Hieraan is zij inmiddels met succes aan geopereerd. De mensen, die er waren bedankt voor jullie komst, organisatie bedankt voor het gebodene. En zij die er niet waren “ja en ik schrijf dat iedere keer weer “ hebben veel gemist.

Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Het bericht Eindmiddag ondanks het tropische weer geslaagd. verscheen eerst op Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o..

HSV kampioen COVS veldvoetbal

Door corona kon de COVS geen landelijk voetbaltoernooi laten organiseren in de afgelopen 2 jaren. Het HSDV team onder leiding van Stanley heeft de laatste twee keer gewonnen bij de districtswedstrijden maar greep bij de landelijke wedstrijden naast de prijzen.

Vandaag zaterdag , 25 juni organiseerde de Nijmeegse Scheidsrechters de voetbal Vereniging Beuningen wel het landelijke COVS voetbaltoernooi ter ere van hun 100 jarig bestaan, Omdat drie keer scheeprecht is, ging onze HSV met de eer aan de haal en werd kampioen van de COVS Nederland. Een ieder die hieraan heeft bijgedragen gefeliciteerd.

Kampioenen 2022 COVS Voetbal

Het bericht HSV kampioen COVS veldvoetbal verscheen eerst op HSV Den Haag.

Nieuwsbrief mei 2022 incl spelregelvragen.

                                                                           Nieuwsbrief 2 Mei 2022

Secretariaat: J.N.M. van den Hoff

 

 

Algemene Ledenvergadering COVS 2022

 

Namens sv Schagen-Den Helder ben ik naar de ALV van de COVS Nederland geweest.

Deze keer in Hotel Amersfoort Veluwemeer in Putten. Mooie locatie, goed bereikbaar maar toch te weinig belangstelling. Veel afberichten, ik denk dat ongeveer de helft van alle verenigingen niet aanwezig was. De vergadering zelf werd goed geleid door Johan Suurd. Gelukkig is er ook weer een nieuwe secretaris gevonden, Arthur Smits deed het al een tijdje ad interim, maar is nu bereid dit vast op zicht te nemen. De penningmeester Pieter-Jan Jansen was niet aanwezig, maar is wel voor drie jaar herbenoemd, waarmee het dagelijks bestuur voorlopig weer compleet is. Het totale bestuur gaat terug van 9 naar 7 personen, maar dan nog zijn er momenteel 2 vacatures.

Er zijn Online (via Teams) gesprekken geweest met alle verenigingen over de toekomst van de COVS. Het daaruit voortkomende adviesrapport voor het bestuur is nog niet gereed.

Het meerjarig activiteitenplan gaat op de schop, daar staan veel te veel acties op die niet allemaal op tijd uitgevoerd kunnen worden.

Op 7 januari 2023 wordt er een Arbitragecongres gehouden in Utrecht. Het programma daarvan volgt nog.

Er is nog even gediscussieerd over de vraag of de ALV op een ander moment of een andere dag (bijv. vrijdagavond) gehouden kan worden, misschien is de deelname dan groter, maar een besluit daarover is niet genomen.

Er zijn 7×3 headsets beschikbaar om tegen een laag bedrag te gebruiken voor oefenwedstrijden.

Er is goed contact met de KNVB over opleidingen. De COVS zal over alle te houden SO III opleidingen geïnformeerd worden en uitgenodigd worden daarbij aanwezig te zijn.

Veel verenigingen moeten waarschijnlijk hun WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) regels in de statuten aanpassen, maar dat heeft nu niet de hoogste prioriteit.

Samenvattend: Situatie van de COVS als geheel is nog steeds zorgelijk, het aantal leden blijft teruglopen en de belangstelling om gezamenlijk zaken op te pakken is niet groot. De sfeer tijdens deze vergadering was wel constructiever dan de vorige keren. Samenwerking met de KNVB lijkt beter te worden. Het huidige bestuur is meer bereid zaken constructief op te pakken en niet al te veel zaken steeds maar vooruit te schuiven. Ik wacht met belangstelling het adviesrapport over de toekomst van de COVS af.

 

Dick Dam

Voorzitter COVS Schagen-Den Helder eo

 

 

TRAINING

 

De laatste mail van dit seizoen met de stand van zaken vwb de aanwezigheid:

 

“Winnaar” of wel op de eerste plaats is geëindigd:

 1. Cees Jansen     24x
 2. (gedeeld) Dik Kortekaas en Michel Kuilman                                23x
 3. Piet Borst                                                                                      22x
 4. Aad Leegwater                                                                              21x
 5. (gedeeld) Peter Beijens, Piet Houtenbos en Fred Huurdeman    16x
 6. Dave Moeijes                                                                                 8x
 7. René Nolten                                                                                   2x

 

Buiten mededinging is ondergetekende geëindigd op 28x en onze trainer met 27x….

Cees, gefeliciteerd met je eerste plaats en er wacht je een aardige verrassing ergens aan het begin van het nieuwe seizoen.

En natuurlijk nog een speciaal woord van dank aan Dick. We waarderen het allemaal zeer dat je elke week voor ons klaar staat en ons wekelijks weet te “boeien”…..

Iedereen een fijne voetbalavond toegewenst, want Henkie en Piet (Borst) zitten straks vol spanning voor hun cluppie voor de buis en jullie zullen vast meekijken of onze Rotterdamse club met een goed resultaat zal eindigen.

Tot slot, iedereen bedankt voor de gezellige aanwezigheid en we zien elkaar ergens in augustus weer, hopelijk in goede gezondheid en zonder blessures. Jullie zullen op tijd weer een mail gaan ontvangen t.z.t.

 

Met hartelijke groet,

HEnk.

 

ACTIVITEITEN KOMENDE MAANDEN

 

 • Er zijn momenteel nog geen activiteiten gepland. Zodra de data van de komende Keezavonden bekend zijn hoort u het middels een berichtje.
 • De BBQ zal weer niet in juni zijn. Het bestuur is van plan een BBQ te organiseren, maar heeft rekening te houden met vakanties en verwachtbaar weer. Vorig jaar is de BBQ in september uitstekend bevallen, maar zodra ik meer weet hoort u van me.

 

 

SPELENMETDESPELREGELS

Vraag 1
Vlak voor tijd wordt de bal door partij A over de zijlijn geschoten. De bal gaat ook over de afrastering van het veld. Een speler van partij B springt over de afrastering, pakt de bal en gooit heel snel in van achter de afrastering. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

 1. Door laten spelen
 2. Hij fluit af en laat partij B nogmaals inwerpen
 3. Hij fluit af en laat partij A inwerpen
 4. Hij fluit af, laat partij A inwerpen en toont de speler van partij B de gele kaart

Vraag 2

Een speler staat klaar om een strafschop te nemen. Direct na het fluitsignaal van de scheidsrechter rent een medespeler van deze speler naar de bal en neemt de strafschop. De bal gaat in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

 1. Gele kaart voor de medespeler die de strafschop nam en de strafschop overnemen
 2. Gele kaart voor de medespeler die de strafschop nam en hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij
 3. Aftrap na geldig doelpunt
 4. Indirecte vrije schop voor de tegenpartij

Vraag 3

Een verdediger begaat in de middencirkel een onbesuisde overtreding op een aanvaller die daarbij behoorlijk wordt geraakt. Deze verdediger raakt daarbij ook zelf geblesseerd. Beiden hebben verzorging nodig. Wat moet de scheidsrechter verder doen nadat hij heeft afgefloten en verzorging van beide spelers toestaat.

 1. De verdediger de gele kaart tonen. Nadat de verzorging heeft plaatsgevonden beide spelers het veld laten verlaten en het spel hervatten met een directe vrije schop. Daarna de spelers toestemming geven het veld weer te betreden
 2. De verdediger de gele kaart tonen. Nadat de verzorging heeft plaatsgevonden de verdediger het veld laten verlaten en het spel hervatten met een directe vrije schop. Daarna de verdediger toestemming geven het veld weer te betreden
 3. De verdediger de gele kaart tonen. Nadat de verzorging heeft plaatsgevonden de aanvaller het veld laten verlaten en het spel hervatten met een directe vrije schop. Daarna de aanvaller toestemming geven het veld weer te betreden
 4. De verdediger de gele kaart tonen. Nadat de verzorging heeft plaatsgevonden het spel hervatten met een directe vrije schop.

Vraag 4

Een aanvaller schiet op doel. Een verdediger voorkomt een doelpunt d.m.v. opzettelijk hands. De bal komt nu voor de voeten van een andere aanvaller die bij het eerste schot op doel buitenspel stond. Deze andere aanvaller scoort. Hoe wordt het spel nu hervat?

 1. Aftrap na geldig doelpunt
 2. Indirecte vrije schop
 3. Directe vrije schop
 4. Strafschop

Vraag 5 (Mokum Open)

Een trainer staat op de zijlijn voor zijn dug-out en scheldt de scheidsrechter op zeer grove wijze uit. De scheidsrechter hoort dit en fluit af. De bal is op dat moment in het spel in strafschopgebied van de partij van deze trainer.

Vraag 6 (Mokum Open)

Een toeschouwer probeert de bal tegen te houden die het doel in dreigt te gaan. De toeschouwer raakt de bal wel, binnen het doelgebied, maar kan niet voorkomen dat de bal toch het doel in gaat. 

Voor de antwoordmogelijkheden bij vraag 5 en 6 zie onderstaand schema.

Vindt je bijvoorbeeld bij vraag 5 dat er een gele kaart gegeven moet worden en dat het spel hervat moet worden met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding, dan vul je in:

 1. C, C, B

 

Antwoordmogelijkheden Mokum Open

Antwoorden op deze spelregelvragen van mei:

 1. C
 2. B
 3. B
 4. A
 5. D – D – F
 6. C – I – G

Wees eerlijk voor u zelf en maak eerst de vragen voor u naar de antwoorden kijk.

Spieken doen we niet meer aan toch?????????

Succes.

The post Nieuwsbrief mei 2022 incl spelregelvragen. appeared first on Schagen-Den Helder.

Klaverjassen matig bezocht

Op donderdag 23 juni werden de kaarten in het kader van de seizoen wisseling opgenomen. Een deel van de vaste kern zat ergens in de wereld in de zon alvast te genieten van de wat de zomer kan brengen. Het werd een gezellig avond waarbij en gelachen maar zeker ook gekaart werd. Boudewijn had de bar voor zijn rekening genomen omdat er zieken waren bij onze gastheer, waarvoor dank. De avond kende had verrassende winnaars.

De eindstand staat hieronder

Op 22 september is de volgende kaart avond dan luiden we de herfst in. Hopelijk bent u dan weer erbij.

Stand Klaverjassen juni 2022naamronde 1ronde 2ronde 3totaal1Cor Vogelesang13491669187548932Wim Brons16601500167748373Arie Ratsma16031283187547614Rinus van Aggelen15601456157445905Kees Snijders13721626157445726Bettie Noordijk15601626129844847Jan van Esch16601432136544578Jan Kok12521432167743619Thea van den Berg160316691077434910Marian de Wolf137214561298412611Ron de Wolf125215001365411712Fiet Hofman1349128310773709Boudewijn  van LeeuwenBAR

Het bericht Klaverjassen matig bezocht verscheen eerst op HSV Den Haag.

Spanning stijgt, trainers halen certificaat

in de komende dagen worden de promoties en degradaties bekend. Na een jaar waarin er door Corona geen wedstrijden werden gespeeld is het nu weer spanning. In het kader van de AVG mogen we niet zomaar de namen van de promovendi bekend maken op de site. Om hier invulling aan te geven verzoek ik een ieder die promoveert een mail de sturen aan voorzitter@hsv-denhaag.com zodat we een hopelijk een mooie lijst kunnen laten zien met promovendi.

Behoor je niet tot de gelukkig maar degradeert je juist dan is dat vervelend maar beleef in eerste instantie plezier met je hobby en de HSV

In de maand juni werd door Jan en Roan de door de COVS in samen werking met de KNVB georganiseerde opleiding trainer veldvoetbal positief afgerond. Gefeliciteerd heren.

Het bericht Spanning stijgt, trainers halen certificaat verscheen eerst op HSV Den Haag.

Spelregelvraag

Spelregelvraag Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1De doelverdediger van team A neemt een doelschop. Hij wipt de bal omhoog zodat een medespeler hem de bal kan terug koppen. Wat beslist de scheidsrechter?AHij laat doorspelenBHij laat de doelschop overnemen.CHij laat een indirecte vrije schop nemen op de lijn van het doelgebied en toont de doelverdediger een gele kaart.DHij laat een indirecte vrije schop nemen waar de bal gekopt werd en toont de medespeler een gele kaart.Vraag 1  Spelregels veldvoetbal seizoen 2021-2022, Regel , pagina 58, Disciplinaire straffen: Een bewuste ‘truc’ initieert zodat de bal naar de doelverdediger kan worden gespeeld (ook uit een vrije schop of doelschop) met zijn hoofd, borst, knie etc. om de Regel te omzeilen. Het maakt dan niet uit of de doelverdediger de bal wel of niet met zijn handen raakt. De doelverdediger ontvangt een waarschuwing als hij de doelbewuste truc initieert Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

André en Jari behalen trainersdiploma

André Kleverwal en Jari Procee zijn geslaagd voor de opleiding ‘Conditietrainer scheidsrechters amateurvoetbal’. De SAO feliciteert beiden van harte met hun diploma! Lees verder voor de ervaringen van André. 

“Bij toeval, door een app van Jari, kwam ik er achter dat er een trainerscursus gaande was bij de SVDU.  Jari nam ook deel aan deze cursus. Op dat moment was ik samen met Jelle op het jubileumfeest vanwege het 100-jarig bestaan van de Deventer Scheidsrechtersvereniging waar ook een initiatiefnemer van de cursus aanwezig was.

We hebben hem meteen aangesproken met de vraag of het nog mogelijk was om mee te doen. Het was alweer wat jaartjes geleden dat ik aan zo’n cursus had deelgenomen en een beetje opfrissen en wegwijs worden in het nieuwe nu kon geen kwaad. De eerste cursusdag was al geweest, maar ik kwam niet onder de huiswerkopgave van deze dag uit.

Hilco de Boer, de cursusleider, was duidelijk in zijn verhaal. Er werd veel ingegaan op de theorie, maar het veld werd zeker niet overgeslagen. Het was een leerzame cursus waarbij ik erachter kwam dat er in de afgelopen 30 jaar toch wel het een en ander veranderd was.

Groepsfoto van de gediplomeerde cursisten (links Jari Procee, derde van rechts André Kleverwal en uiterst rechts docent Hilco de Boer).

Ik ben blij deze cursus gevolgd te hebben en kan het iedereen, zekers trainers, aanbevelen.  Het leert je veel over zowel oefeningen die je beter en sneller kunnen maken als oefeningen om te herstellen. Arbeid-rustverhoudingen zijn veel besproken en ook het belang van de vele soorten oefeningen kwam rijkelijk aan bod.

Dank aan Jelle en Gijs die tijdens mijn afwezigheid, vanwege de cursus, voor mij hebben ingevallen.

Ik heb er een diploma bij en hoop hiermee jullie nog beter van dienst te kunnen zijn.”

André Kleverwal

Het door André behaalde diploma ‘Conditietrainer scheidsrechters amateurvoetbal’

Het bericht André en Jari behalen trainersdiploma verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Werkzaamheden toiletgroep afgerond.

Nadat de leden hun goedkeuring hadden uitgesproken over aanpassen van de toiletgroep, is er hard gewerkt. De damestoiletten zijn vervangen door een invalidentoilet met wasbak, waar in dit toilet alle ruimte is gecreëerd voor een rolstoel. ook is een brede toegangsdeur geplaatst.

Mooie brede toegangsdeur voor rolstoelgebruikers. nieuwe wasbak met alle ruimte voor invaliden.

Ook de herentoiletten zijn aangepast aan de huidige standaard. We kunnen niets anders concluderen dat ook de toiletgroep er prachtig uitziet.

De glanzende zwarte achterwand maakt het een chique uitstraling.

Wij kunnen weer jaren vooruit met deze prachtige toiletten. De vereniging is de initiatief nemer en uitvoerende oud voorzitter Theo Hein erg dankbaar voor al zijn inzet om dit voor elkaar te maken.