COVS

Jaarverslag 2020/2021

Omdat er geen voetbal mogelijk was hebben wij als bestuur gekozen voor veiligheid voor alles. Het clubhuis ging dicht en alle activiteiten gingen in de ijskast. Wel konden wij in maart weer trainen met de bijbehorende beperkingen.

Het hoogtepunt van het afgelopen jaar was het huldigen van 8 jubilarissen voor hun trouwe lidmaatschap. Bert Deen, Libbe Kuipers, Harry Kuipers, Gradus Lippold, Jan Hidding, Hennie Heijne, Albert Frijlink en Willem Wichers 60 jaar lidmaatschap bij de COVS.

Ons erelid Bob Schnieders kreeg een koninklijke onderscheiding en ook Herman Harmers. Herman kreeg vanuit de KNVB nog de zilveren speld voor zijn inzet voor de voetbalarbitrage. Ook ons lid, docent Edgar kreeg de KNVB zilveren speld voor ruim 35 jaar inzet voor de voetbalarbitrage.

In samenwerking met de buurtcoach Emmen en Seda mochten wij een middag organiseren voor de jeugd over acceptatie van regels middels de kinderen te laten fluiten bij onderlinge wedstrijdjes in de sporthal Angelslo. Hoogstwaarschijnlijk komt er nog een vervolg hierop. Uniek in Nederland.

Ondanks de Corona is onze vereniging nog regelmatig in het nieuws geweest. In de rubriek van RTV Drenthe “Met het bord op schoot” waren wij in beeld. Ook is er veel aandacht gevraag voor de KNVB cursussen voor vereniging scheidsrechter en assistent scheidsrechters.

Bestuursbeleid (ledenvergadering ALV 2018)

Seizoen 2021. Een frisse start.

Onze vereniging staat bekend als actief, kritisch en vernieuwend. Dit willen wij dit jaar ook weer uitstralen.

Zoals bekend, is na de Corona uitbraak het aantal scheidsrechters (club- en KNVB) afgenomen. Speerpunt is mensen enthousiast te maken voor onze prachtige hobby. Het leiden of assisteren van wedstrijden binnen je eigen vereniging of bij de KNVB. Een aantal acties hiervoor staan in de steigers.

5 oktober wordt er een arbitrage dag voor de Volta School in Beilen gehouden. Geen schooldag maar een dag voor de leerlingen met voetbal en arbitrage. Er zijn inmiddels contacten om dit project ook bij een school in Emmen te laten draaien

Dit seizoen willen wij ook de Beltona-Cup weer ondersteunen met het aanstellen van scheidsrechters en assistenten. Nog belangstelling hiervoor? Meld je aan bij Herman Harmers.

18 oktober gaan wij een arbitrage dag houden voor de voetbalverenigingen in de gemeente Coevorden op de velden van vv Raptim. Jeugdleden van de 10 voetbalverenigingen uit de gemeente Coevorden krijgen uitleg over spelbegeleider bij JO-8 en JO-10 door betaald voetbalscheidsrechter Rob Dieperink en onze eigen Edgar Voortman. In de middag zullen zij de theorie in de praktijk gaan oefenen in een pupillentoernooi dat ’s middags plaats vindt. Ook zal er dit seizoen een arbitrage dag worden georganiseerd in de gemeente Emmen. Wij hopen hiermee meer voetbalverenigingen aan ons te binden. Tevens is de hoop dat er meer voetbalverenigingen donateur van ons worden. Dit project wordt gefinancierd door subsidies vanuit de gemeente Coevorden en Emmen.

Clubgebouw. De laatste jaren hebben wij ons clubgebouw van buiten en van binnen van een upgrade kunnen voorzien. Plannen om een locatie te krijgen in het eventuele nieuwe Stadion van FC Emmen zullen voorlopig in de ijskast gaan. Het bestuur heeft de wens om de toiletgroep aan te passen voor minder validen. Omdat wij hiervoor onvoldoende middelen hebben zijn wij bezig met diverse fondsen om dit te realiseren. Als wij dit kunnen krijgen dan zal er een bijzondere Algemene Ledenvergadering komen waar wij onze plannen en financiering hiervan zullen presenteren.

Het bestuur wil het beleid van de afgelopen jaren graag voortzetten. Elke week trainen met daarbij soms een bijzondere training door iemand anders of op een andere locatie. Hilco de Boer, trainer betaald voetbal, zal in november een conditietraining voor ons verzorgen. Er zal weer een AED-avond worden gehouden. Tevens is het plan een wedstrijdanalyse te doen van een lid van ons. Indien mogelijk willen wij een wedstrijdbezoek doen bij een bundesliga wedstrijd.

Wij willen ons blijven inzetten voor de voetbalarbitrage en de belangen van leden en donateurs. Veiligheid en respect voor arbitrage staat voor ons bovenaan. Heb je hulp nodig neem dan contact met ons op.

De ontspanningsactiviteiten blijven zeer belangrijk, waardoor wij als 1 grote familie kunnen functioneren. Kaartavonden, winterfair, nieuwjaarsafsluiting en overige activiteiten worden hiervoor georganiseerd.

Het is wenselijk enig respect naar elkaar te hebben op de sociale media. Wij hopen dat iedereen begrijpt waarom.

Wij willen financieel gezond zijn. Er zal enige ruimte moeten zijn om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen en zo mogelijk enige verbeteringen kunnen uitvoeren.

Ook dit jaar willen wij onze vereniging en haar leden op de kaart zetten via PR-activiteiten in de krant, radio en tv.

Continuïteit is belangrijk. Iets opbouwen is moeilijk, maar alles in stand houden is soms nog veel lastiger. Als iedereen zijn steentje bij draagt gaat het vast lukken. Zonder vrijwilligers kan het bestuur niet. Vrijwilligers zijn de basis van onze vereniging.

Wij wensen iedereen een sportief en bovendien een gezond jaar toe.

Rene broekman (secretaris), Richard Vos (algemeen bestuurslid), Bart Zinger (algemeen bestuurslid)
Robert Bruining (penningmeester) Theo Hein(voorzitter)

Interview Edgar Voortman aan RTV Drenthe

Emmen – Edgar Voortman kreeg afgelopen week de Zilveren Speld van de KNVB uitgereikt. Ter ere daarvan nam Judith van RTV Drenthe een interview bij hem af. In onderstaand fragment neemt Edgar je mee in zijn verhaal:

Interview Edgar Voortman bij RTV Drenthe

Het nieuwe clubblad staat online

Volgende week begint de competitie van het seizoen ’21/’22 en daarbij kan een vers clubblad natuurlijk niet ontbreken.
De redactie bracht diverse leuke, informatieve en verhalende items voor jullie bij elkaar.

Je vindt het blad hier. Veel leesplezier!

‘START CURSUSSEN SDO EN KNVB!’

Het is weer zover! De SDO gaat in samenwerking met de KNVB nieuwe scheidsrechters cursussen aanbieden en organiseren.

Door de velen tekorten aan (club)scheidsrechters zijn wij ontzettend blij met de aanmeldingen die wij al krijgen, maar er zijn nog genoeg plekken vrij.

Het gaat hier zowel om de verenigingsscheidsrechter cursus als SOlll tot KNVB-scheidsrechter.

Lijkt het jou ook wat om (club)scheidsrechter te worden?

De cursus overtreft al jouw verwachtingen! Met al uw vragen of een directe opgave kunt u terecht bij Ab@covsdoetinchem.nl

.Zien wij jou ook snel schitteren als scheidsrechter op een van de voetbalvelden?

Geslaagde kick-off voor clubscheidsrechters

Op woensdag 15 september vond bij de SAO Apeldoorn de kick-off plaats voor clubscheidsrechters. Ruim 30 scheidsrechters van diverse clubs uit de regio waren hierbij aanwezig. 

Namens de SAO Apeldoorn namen Jelle Besselsen en Luuk Timmer de belangrijkste spelregelwijzigingen en een aantal belangrijke spelregels door. Dit gebeurde aan de hand van een presentatie (zie hieronder de belangrijkste slides) en uiteraard veel videoclips. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de gewijzigde handsregel, maar ook buitensporig/onbesuisd, duidelijke scoringskans/veelbelovende aanval, gewelddadige handelingen en buitenspel. Alle aanwezige clubscheidsrechters deden zeer enthousiast mee, wat goede en leerzame discussies opleverde. De SAO Apeldoorn is dankbaar voor de grote opkomst en wenst iedereen een mooi en sportief seizoen toe!

Hieronder staan de belangrijkste slides van de presentatie van afgelopen woensdag. Helaas is het niet mogelijk om de gebruikte videoclips te uploaden. Wel is via deze link een webinar van de KNVB te bekijken (aanrader!), waarin spelregelwijzigingen van dit én vorig seizoen worden besproken, eveneens voorzien van videoclips. 

 

Het bericht Geslaagde kick-off voor clubscheidsrechters verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Aanstellingen (update)

Er zijn flink wat wijzigingen en aanvullingen gekomen op de aanstellingen van komende dagen.

Je vindt ze hier.

Spelregelvraag van de Week (17 september 2021)

Vrijdag en dus een nieuwe weekvraag. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had A moeten zijn: zie regel 16, pagina 72. De bal is in het spel wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt; de tegenstanders moeten buiten het strafschopgebied blijven totdat de bal in het spel is. Hier wordt dus geen overtreding gemaakt en moet het spel worden hervat met aftrap na geldig doelpunt.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (17 september 2021)

Een verdediger raakt geblesseerd en verlaat tijdens het spel, zonder toestemming van de scheidsrechter, het speelveld achter de doellijn. De bal wordt uitverdedigd en de assistent-scheidsrechter neemt positie in ter hoogte van de voorlaatste verdediger. De bal wordt onderschept en er wordt een nieuwe aanval opgezet. Vlak voordat een steekbal gegeven wordt op een aanvaller die alleen nog de doelverdediger voor zich heeft, betreedt de verdediger van achter de doellijn, zonder toestemming van de scheidsrechter, weer het speelveld. De aanvaller scoort. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Aftrap na geldig doelpunt.

B. Aftrap na geldig doelpunt + gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

D. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij + gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

Wat is het juiste antwoord?

Spelregelvraag week 37

Spelregelvraag week 37 2021 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1De scheidsrechter heeft vlak voor het verstrijken van de speeltijd een vrije schop toegekend aan de aanvallende partij, net buiten het strafschopgebied van de verdedigende partij. Voordat de vrije schop zal worden genomen, ziet de scheidsrechter dat de speeltijd is verstreken. Hij zal nu:AA. De wedstrijd verlengen met 2 minuten.BB. Eerst de vrije schop laten nemen en dan direct affluiten.CC. De wedstrijd als beëindigd beschouwen.DD. Eerst de vrije schop laten nemen, de uitwerking afwachten en daarna affluitenVraag 1  Het antwoord op de vraag C moeten zijn: zie regel 7, pagina 37. Als de speeltijd is verstreken (met inachtneming van eventuele bijtelling voor verloren gegane tijd) moet de wedstrijd worden beëindigd. De speeltijd aan het einde van elke helft wordt alleen verlengd als een strafschop moet worden (over) genomen. Voor alle andere zaken geldt tijd is tijd. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Eindhoven - Nieuws vrijdag 17 september 2021

De scheidsrechters zijn weer begonnen

Vrijdag 17 september 2021 - Redactie

Je kent ze wel, die spandoeken die het eind van de vakantie en het begin van het (basis)schooljaar inluiden. Met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ik moest daaraan denken toen we op 14 september bijna als vanouds bij elkaar kwamen in De Stip. Voor de start van het nieuwe seizoen, onderhand bij traditie afgetrapt door Nick Ooms. Als geen ander, binnen ons scheidsrechtersgezelschap, weet hij kort en bondig uit te leggen welke spelregels nu weer zijn veranderd. Om taalpuristen hun zin te geven, maar vooral omdat sommige instructies of afspraken niet (meer) van deze tijd zijn.

Eindhoven - Nieuws donderdag 16 september 2021

Nieuwe Arbitraal is uit

Donderdag 16 september 2021 - Redactie

Het is weer twee maanden geleden dat de vorige Arbitraal uitkwam. De nieuwste editie nr. 5 - 2021 vindt u in de kolom hiernaast (rechts). Mocht u Arbitraal willen lezen op een mobiel apparaat dan staat de link onderaan.

Grote clubactie

Zaterdag 18 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen.

Vanaf het moment dat de lotenverkoop start, kunt u via deze pagina uw loten aanschaffen en zo de COVS Breda steunen.

Keezavonden

 

KEEZ-AVONDEN

  1 Oktober 2021

  3 December 2021

21 Januari 2022

  4 Maart 2022

           en

  6 Mei 2022

 

Aanvangstijd:  20.00 uur

Locatie:  Kantine ConZelo  Waarland.

 

NOTEER IN UW AGENDA

 

The post Keezavonden appeared first on Schagen-Den Helder.

In het zonnetje gezet

JUBILARISSEN.

Vrijdag 10 september 2021,

Op de gezellige BBQ avond van svSchagen&Den Helder op het sportcomplex van ConZelo werden een viertal scheidsrechters

in het zonnetje gezet, Piet Houtenbos en Ronald Agema voor  40 jaar en Teije van Seyen en Jan Buma voor 50 jarig lidmaatschap.

Voorzitter Dick Dam deed dit door  het overhandigen van een speld met een mooie bos bloemen.

Foto: (van links naar rechts) Teye van Seyen, vrz.Dick Dam en Piet Houtenbos (niet op de foto Ronald Agema en Jan Buma)

The post In het zonnetje gezet appeared first on Schagen-Den Helder.

Headsets bij SV NWF

In augustus hadden we in de omgeving heel veel oefenwedstrijden, meerdere werden door neutrale trio’s geleidt. We wouden een nieuwe ervaring mee geven aan onze scheidsrechters en kozen voor headsets.COVS Landelijk en AXIWI hebben een samenwerking en wij mochten in de maand augustus gebruik maken de headsets. Wij zijn super blij met deze mogelijkheid en […]

ZomerBarbecue: Vlees in de kuip, geen noten op de zang

De eerste clubactiviteit sinds… de vorige Zomerbarbecue. Zo simpel was het. Geen wonder dat 30 mensen zich lieten verleiden tot inschrijven. En onverwacht werd het nog mooi weer ook. Prachtig vlees, lekker veel salade en ook het nodige door Theo aangeleverde fruit. Kortom, alle ingrediënten voor een lekker avondje!

Maar het zat de Ontspanningscommissie niet mee. Er was geen olie om de bakplaat in te vetten, dus de secretaris sprong snel op de fiets naar de dichtstbijzijnde supermarkt. De mensen van de catering waren wat laat, dus de tent moest met behulp van vroeg aanwezige leden worden opgebouwd. Er waren maar weinig leden van de OC present, dus die helpende handjes – van o.a. de familie Hornes, Janny de Joode, de vrouw van de voorzitter – waren meer dan welkom. En achter de bar stond de secretaris want Jan Pol was met vakantie en Gemini kon geen vervanger leveren. Of hij het goed deed, kan ik niet beoordelen, maar iedereen heeft zijn natje gekregen. Toch?

Met het droogje ging het voortvarend. Toen de bakplaat eenmaal heet was, kwamen er achtereenvolgens hamburgers, kippendijen, saté, worstjes en watermeloen af. Pardon? Ja, watermeloen. Een gebakken schijf watermeloen is heel lekker, volgens de secretaris. Helaas durfden maar weinigen het aan, maar Lisette – de wederhelft van nieuw lid Remco – was er zeer over te spreken. In de kleedkamer, binnen, konden de gasten hun vlees aanvullen met vers brood, twee soorten salade, garnering, satésaus en vers gesneden fruit. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Kletsen en kabels

Theo Klomp op zoek naar kabels

In de tent werd intussen flink gekletst. Velen hadden elkaar een jaar niet gezien, dus er moest worden bijgepraat. Theo liep maar heen en weer, in een poging de geluidsinstallatie goed te laten klinken, want er moest worden gezongen. Ja, ja, karaoke! Maar weer zat het de OC niet mee, want wat Theo ook probeerde en welke kabels hij ook aansloot, het geluid bleef ondermaats. De mensen die graag hun vocale vaardigheden hadden getoond, werden teleurgesteld. De muziek bleef uit een boxje komen, niet uit de adamsappels van de aanwezigen.

Het kon de pret niet drukken. Maar nog was de ellende niet over, want ook de verloting kon geen doorgang vinden. Allemaal leuk en aardig, zo’n coronacrisis, maar de OC had het afgelopen jaar (te) weinig prijsjes bij elkaar kunnen sprokkelen. Achter de coulissen werd druk gediscussieerd (Wel doen? Niet doen? Wel? Niet?). Nou, niet dus. Dat viel de paar prijzenpakkers onder de leden wel tegen. Helaas peanutbutter.

Op het eind ging men toch voldaan naar huis. Misschien niet helemaal tevreden, maar wel voldaan. Het eten was goed be- en gevallen en men had weer eens lekker kunnen bijkletsen. Wel ligt de druk nu dus bij de OC, want op de volgende activiteit zal er dubbel en dwars moeten worden uitgepakt! Maar dat kunnen we wel aan hen overlaten.

Kijk hier voor de foto’s!

Het bericht ZomerBarbecue: Vlees in de kuip, geen noten op de zang verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

Marcel Bellinga benoemd tot erelid tijdens vlot verlopen jaarvergadering

Aftredend secretaris Marcel Bellinga is tijdens de door ruim vijftig personen bezochte jaarlijkse Algemene Ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging. Marcel nam na 27 jaar afscheid. Hij werd daarnaast onderscheiden met de Gouden Scheidsrechter van de landelijke scheidsrechtersorganisatie COVS Nederland. De vergadering verliep vlot.

De jaarvergadering werd op 13 september gehouden in/op landgoed Coendersborg in Groningen. In zijn opening stond voorzitter Marco Oosting kort stil bij een toenemend tekort aan scheidsrechters. Hij sprak verder de hoop en verwachting uit dat we na 1,5 jaar coronapandemie steeds meer weer het verenigingsleven kunnen oppakken. De vergadering stemde vervolgens in hoog tempo in met de verschillende voorstellen. De belangrijkste besluiten op een rij:

  • jaarverslagen, notulen en begroting werden conform voorstel vastgesteld. Bestuur werd decharge verleend
  • contributie voor 2022 wordt met twee euro verhoogd tot 60 euro voor actieve en 52 euro voor niet-actieve leden
  • bestuur en commissies werden conform voordrachten samengesteld. Dat betekent dat Jan-Willem Bouw werd benoemd tot secretaris en Pascal Souhuwat tot bestuurslid.

Bij het punt bestuursbeleid schetste de voorzitter de belangrijkste voornemens. Klik daarvoor hier.

Vervolgens was het tijd om enkele leden in het zonnetje te zetten. Bert Kamstra werd met een bloemetje bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de redactiecommissie van De Aftrap. Albert Oost en Henk Steenhuis kregen de onderscheidingen voor het 40-jarig trouwe lidmaatschap. Terwijl Simon Buurlage en Jan Kemkers zelfs al 50 jaar lid zijn. De vier jubilarissen kregen de speld, oorkonde en bloemen onder een luid applaus uitgereikt.

Daarna was het tijd om afscheid van Marcel te nemen. Hij begon in 1990 als redacteur van De Aftrap en werd in 1994 ook secretaris. Na 31 jaar was het tijd om te stoppen. Johan Suurd reikte namens COVS Nederland de Gouden Scheidsrechter uit. Verschillende sprekers verhaalden over de verdiensten van Marcel. Zo kwamen Theo Kok, Robert de Wit, Minne Modderman en Jacques d’Ancona aan het woord. Marco Oosting sprak de hoop uit dat het nieuwe bestuur in voorkomende gevallen bij Marcel en de eerder gestopte bestuurders terecht kan. Op voordracht van het bestuur benoemde de vergadering Marcel vervolgens tot erelid. Naast de onderscheiding kreeg hij ook een midweek/weekend Ameland voor hem en zijn gezin aangeboden.

Voordat er in een gezellige, informele nazit met een hapje en drankje verder afscheid werd genomen, was het laatste woord voor Marcel zelf. Hij bedankte de leden voor het vertrouwen en benoemde dat het in al die jaren om teamwork van bestuursleden en vrijwilligers ging. ‘Met het meeste plezier kijk ik terug op de ontmoetingen en samenwerking met heel veel verschillende mensen,’ zo stelde Marcel. Die daarbij de namen van Robert van Dorst, Jannes Mulder, Bert Kamstra, Klaas Smith en Henk Steenhuis noemde. Ook stond hij stil bij de samenwerking met de KNVB en in het bijzonder Minne Modderman. Hij eindigde met het uitspreken van zijn vertrouwen in het vernieuwde bestuur. En wenste hen succes: ‘Mannen, veel succes met het leiden van deze mooie club. Koester het verleden, bestuur in het heden en houdt de blik op de toekomst. Dank jullie wel!’.

Onderstaand enkele foto’s van de ledenvergadering. Meer foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina. Foto’s zijn gemaakt door Roel Visscher.

Zilveren KNVB-speld voor Edgar Voortman

Emmen – Edgar Voortman is maandagavond voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage onderscheiden met de zilveren KNVB-speld.

Voortman is al vanaf 1986 actief betrokken bij de voetbalarbitrage. Voorts is hij jarenlang actief geweest als scheidsrechter coördinator bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

In de rol als scheidsrechter, coach, begeleider, scheidsrechter coördinator Drenthe, rapporteur en docent heeft Voortman zich liefst 35 jaar ingezet voor de ontwikkeling van de arbitrage. De Emmenaar speelde ook een rol van betekenis in de diverse talententrajecten, opleidingsprogramma’s en commissies binnen de voetbalbond.

Edgar Voortman heeft steeds het algemene belang van de arbitrage gediend. Dat doet hij tot op de dag van vandaag vanuit zijn lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging HZOD. De Emmenaar hecht veel waarde aan de rol van deze belangenorganisatie. Vooral door kennis te delen met collega’s ~ in een positief kritische rol ~ en door spelregelbijeenkomsten en gezellige contactavonden te bezoeken.

De toekenning van de zilveren bondsspeld doet recht aan alles wat Edgar Voortman voor de voetbalarbitrage heeft gedaan.

Pagina's