COVS

Nieuw lid

Notificatie sturen: 

Wij verwelkomen ons nieuwe lid Kevin Meijdam.

Onderwerp: Groepen: Leden

Fifa masters DSVenO

Op donderdag 11 april was er een toernooi van het computerspel FIFA bij de DSV. De OC had geregeld dat er twee schermen waren om op te spelen. Vooral spelen op het grote scherm met de beamer was mooi. Het leek net een echte voetbalwedstrijd. 

 

 

 

 

 

 

De teams werden ingedeeld door een eerlijke loting, zodat er verassende samenstellingen uitkwamen. Het was mooi om te zien dat iedereen fanatiek meedeed. En zelfs de supporters achterin leefden mee. 

Uiteindelijk werd de finale door Stan en Rens gewonnen met penalties van Milan en Maikel.

Marcel van den Beld 10 jaar scheidsrechter

Afgelopen zaterdag 20 april, werd Marcel bij zijn wedstrijd in Tiendeveen verrast door zijn coach Henk Smit.

Voor zijn verdiensten voor de KNVB, dit jaar al weer 10 jaar, ontving Marcel namelijk zijn zilveren scheidsrechtersspeld met oorkonde.

Vanuit het bestuur natuurlijk ook de hartelijke felicitaties, ga zo door !

Voetbaljeugd SWB bijgespijkerd over spelregels

Nieuw-Schoonebeek / Weiteveen – Tijdens twee leerzame cursusavonden heeft de voetbaljeugd van SWB (Schoonebeek-Weiteveense Boys) de fijne kneepjes van de spelregels onder de knie gekregen.

Onder leiding van HZOD-docent Edgar Voortman en KNVB-scheidsrechter Kevin Moed namen de cursisten tijdens de eerste lesavond de spelregels onder de loep en was er op het veld onder meer een uitleg over de meest ideale looplijnen van de scheidsrechter. Op de tweede lesavond mochten de cursisten onder het toeziende oog van Voortman en Moed zelf wedstrijden fluiten. Dat was een mooie ervaring voor de jeugdvoetballers uit Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. ‘Het beheersen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat een team meer kans maakt om te winnen’, is de opvatting van de initiatiefnemers.

Tijdens de nabespreking werden de verrichtingen van de jeugdige scheidsrechters geëvalueerd en werd nogmaals stilgestaan bij de belangrijkste aspecten van de voetbalspelregels. De leerzame sessie werd afgesloten met het oefenen van spelregelvragen.  Scheidsrechtercoördinator Herman Wesseling is trots op het bereikte resultaat. ‘Dit is voor onze jeugdspelers een mooie voorbereiding voor het behalen van het spelregelbewijs. Hopelijk zien we een aantal van hen bovendien ook terug in de rol als scheidsrechter, want het is heel leerzaam om wedstrijden te leiden.’

Het bericht Voetbaljeugd SWB bijgespijkerd over spelregels verscheen eerst op COVS HZO Drenthe.

Update2: Uitnodiging algemene leden vergadering 29 april

Geachte collega,

Hierbij hebben wij het genoegen u uit te nodigen tot het bijwonen van een algemene ledenvergadering
die wordt gehouden op maandag 29 april 2019 in ons clubhuis aan de Boomgaardlaan 20 te Leiderdorp.

De vergadering begint om 20.00 uur.

 

Behalve de reeds gepubliseerde agenda is hieraan toegevoegd:
  • 12a: Concept-notulen van de bijzondere algemene ledenvergadering van 16 april 2019
  • 12b: Voorstel wijziging statuten en huishoudelijk reglement

Lees verder voor de toelichting en stukken

 

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van de COVS groep Leiden e.o.
Ronald Vermeulen
secretaris

Infobulletin April

De info van april is uit en deze kun je hieronder bekijken. Veel leesplezier!

Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 21

Donderdag 18 april stond de 21e ronde van de interne spelregelcompetitie op het programma. Bekijk hier de vijf spelregelvragen en de antwoorden.

Vraag 1
Een verdediger brengt buiten het strafschopgebied een aanvaller ten val en ontneemt hem daardoor een duidelijke scoringskans. De scheidsrechter past echter de voordeelregel toe, omdat de bal bij een medespeler komt die in een uitstekende positie komt om te scoren. Hij verzilvert deze kans echter niet, want hij schiet de bal naast het doel. Wat beslist de scheidsrechter nu?
A. Hij toont de verdediger alsnog de rode kaart, omdat er niet onmiddellijk na het voordeel gescoord werd.
B. Hij toont de verdediger alsnog de rode kaart, omdat er volgens de regels daarna per se gescoord moet worden.
C. Hij toont de verdediger de gele kaart, omdat er door het voordeel een duidelijke scoringskans bleef bestaan.
D. Hij geeft alsnog een strafschop en geeft de verdediger geen disciplinaire straf.

Vraag 2
Een verdediger tracht met buitensporige inzet met zijn voet de bal bij een tegenstander voor de voeten weg te spelen. Dit lukt hem, doch door zijn actie komt de tegenstander ten val. Hoe dient de scheidsrechter hier te handelen?
A. Hij laat doorspelen.
B. Hij onderbreekt het spel en kent een indirecte vrije schop toe.
C. Hij onderbreekt het spel en kent een directe vrije schop toe.
D. Hij onderbreekt het spel en kent een directe vrije schop c.q. strafschop toe.

Vraag 3
Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een vervangen speler vanuit de dug-out spuwt naar een tegenstander, die binnen het speelveld loopt. Wat moet de scheidsrechter beslissen, nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?
A. Hij stuurt de spuwende speler weg en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
B. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar hij de tegenstander raakte of geraakt zou hebben.
C. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de tegenstander stond toen hij het spel onderbrak.
D. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

Vraag 4
Een paar meter voor het doel kopt een verdediger de bal veel te laag weg op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil schieten. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal daardoor over de doellijn naast het doel gaat.
A. Hij kent een hoekschop toe.
B. Hij toont de verdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de verdediger zich schuldig maakte aan gevaarlijk spel.
C. Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een strafschop wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans.
D. Hij toont de verdediger een rode kaart wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Vraag 5 (open vraag)
Tijdens het spel trapt een speler bij herhaling de bal met opzet ver buiten het speelveld, omdat zijn partij voorstaat en het eindsignaal niet lang meer op zich laat wachten. Hoe zal de scheids­rechter hier handelen?

 

 

 

 

 

Antwoorden:

1

2

3

4

C

D

B

D

 

Vraag 5
Tijdens het spel trapt een speler bij herhaling de bal met opzet ver buiten het speelveld, omdat zijn partij voorstaat en het eindsignaal niet lang meer op zich laat wachten. Hoe zal de scheids­rechter hier handelen?

Antwoord:

  1. De scheidsrechter zal deze speler een waarschuwing geven door het tonen van een gele kaart.
  2. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de speler de bal trapte.
  3. Was dit in het doelgebied, dan moet de vrije schop worden genomen op die lijn van het doelge­bied die evenwijdig loopt aan de doellijn, het dichtst bij de plaats van de overtreding.
  4. De verloren gegane tijd moet worden bijgeteld.

 

Het bericht Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 21 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

De Daan van Velzenbokaal

De eerste ronde van de Daan van Velzen Bokaal, onze interne spelregelwedstrijd, is gewonnen door Dick Dam. Met 108 punten bleef hij Theo de Graaf (94) en Dik Kortekaas voor. 

Na een uitgebreide schriftelijke ronde leek Theo de beste papieren voor de overwinning te hebben, als enige deelnemer haalde hij de maximale 45 punten. 

In de eerste beeldvraagronde moest hij echter zijn meerdere bekennen in Dick, die daar de volle 30 punten scoorde. De nieuwe opzet voor de tweede beeldvraagronde zorgde voor een maximum van 40 punten, waar Dick met 36 punten het dichtst bij kwam.

Zodoende zullen we met Dick als koploper de tweede ronde in oktober gaan spelen, datum en tijd zullen we later bekend maken.

Daan van Velzen Bokaal 201908-apr-19Pl.NaamSchriftelijkBeeld rond 1Beeld ronde 2Totaal1Dick Dam4230361082Theo de Graaf451534943Dik Kortekaas342132874Piet Borst361832865Peter Beijens312130826Frans Koolbergen262132797Wim van Dorselaer181836728Alex David241828709Zweits van der Woude3212246810Teije van Seijen2163259

The post De Daan van Velzenbokaal appeared first on Schagen-Den Helder.

Zomertrainingen: in juli elke donderdag en vanaf augustus tweemaal per week

De reguliere trainingen gaan dit seizoen door tot en met dinsdag 21 mei. Op donderdag 23 mei is het afsluitende etentje van de trainingsgroep. Tot die datum kun je dus iedere dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur trainen op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, waarbij het GRC-clubhuis onze gezellige uitvalsbasis is. De trainingen staan onder de voortreffelijke leiding van Henk Steenhuis en Bert Kamstra. Klik hier voor het rooster én de invulling van de trainingen.

In juni kan er zoals gebruikelijk niet worden getraind, waarna we op donderdag 4 juli de inmiddels bekende zomertrainingen starten! In juli kan er iedere donderdag van 20.00 – 21.15 uur worden getraind, op het kunstgras van onze ‘eigen’ sportpark Corpus den Hoorn. Nieuw dit jaar is dat we vanaf augustus al tweemaal per week gaan trainen. Vanaf dinsdag 6 augustus kan er dus op dinsdag én donderdag worden getraind. Ook leden van andere scheidsrechtersverenigingen zijn van harte uitgenodigd de zomer indien gewenst met ons mee te trainen.

Spelregelvraag van de week (19 april 2019)

Vrijdag en dus tijd voor de spelregelvraag van de week. Nummer 457! Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn: Regel 12, pagina 53 spelregels veldvoetbal. Indien men zich schuldig maakt aan het geven van commentaar, het gebruiken van grove, beledigende of ongepaste taal, is de spelhervatting een indirecte vrije schop. Bij antwoord B wordt de vrije schop overgenomen omdat de bal niet is getrapt. Dus nog steeds de directe als spelhervatting. Bij antwoord C en D is de spelhervatting voor de overtreding een directe vrije schop.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (19 april 2019):

Tijdens de wedstrijd loopt een wisselspeler het speelveld in om te wisselen met een speler, terwijl het spel gewoon doorgaat. De scheidsrechter onderbreekt het spel, omdat hij ziet dat de wisselspeler ingrijpt in het spel. Hij toont de wisselspeler een gele kaart, stuurt hem terug naar de zijlijn en laat hem pas weer toe nadat de uitgewisselde speler het speelveld heeft verlaten. Hoe zal nu het spel hervat moeten worden?

A. Een directe vrije schop voor de andere partij, op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken

B. Een directe vrije schop voor de andere partij, op de plaats waar de bal was toen de wisselspeler ingreep in het spel

C. Een indirecte vrije schop tegen de wisselspeler, op de plaats waar de wisselspeler stond toen hij werd teruggestuurd

D. Een scheidsrechtersbal, op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!

Bowlen, uitslag pubquiz en eten bij afsluiting seizoen lief-en-leed-pot op 23 mei GEEF JE NU OP!

Laat nu weten of je meegaat!

De jaarlijkse afsluiting van het seizoen door de trainingsgroep (en wie nog meer mee wil) is dit jaar op donderdag 23 mei. Vanuit de lief-en-leed-pot wordt een avond met eten en bowlen georganiseerd. Bovendien maken Thom en Wouter de winnaars bekend van de pubquiz, waarvan een week eerder (op 16 mei) de laatste ronde wordt gehouden. De afsluiting is in Sportcentrum Leek.

We verzamelen tussen 18.30 en 18.45 uur in Sportcentrum Leek. Van 19.00 – 20.00 uur gaan we bowlen. Aansluitend genieten we van een warm en koud buffet. Heb je een dieet of allergie, laat dit dan even op tijd weten.

Ga je ook mee bowlen en eten op 23 mei? Laat dit dan voor 14 mei weten aan Roel Bellinga. En zorg dat je gehele bijdrage voor de lief-en-leed-pot ook voor die datum is voldaan.

Over de lief-en-leed-pot
Zoals bekend kent de trainingsgroep sinds jaar en dag een lief-en-leed-pot. Deze is bedoeld om een kleine attentie te sturen bij bijvoorbeeld een langdurige blessure, geboortes, een trouwerij en dergelijke. Bovendien gaan we aan het eind van het seizoen uit eten. De inleg is 30 euro per seizoen. Dat mag je ineens voldoen, maar je kunt ervoor ook sparen. De lief-en-leed-pot is in beheer van Roel Bellinga. Hij is geregeld op de training om je inleg te innen. Maar overmaken mag ook, op rekeningnummer NL34INGB0001431031 t.a.v. R. Bellinga, onder vermelding van: lief-en-leed-pot COVS. Wil je meedoen, laat dit dan even weten aan Roel: familiebellinga@gmail.com.

Laatste training op 21 mei
Doordat het etentje + bowlen op 23 mei wordt gehouden en het een week later Hemelvaart is, zijn de laatste trainingen van dit seizoen op donderdag 16 mei en dinsdag 21 mei. Vanaf 4 juli beginnen de zomertrainingen.

Spelregelvraag week 16

Spelregelvraag week 16 2019 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Men mag als verdediger de bal niet doelbewust met de voet terugspelen naar zijn doelman. Een verdediger gaat nu vlak buiten het strafschopgebied op de grond liggen en kopt dan de bal met het hoofd richting zijn eigen doelman. Wat is de juiste beslissing van de Scheidsrechter?AMen mag het niet doelbewust met de voet doen, dus dit mag wel.BMen mag dit niet doen, dit wordt uitgelegd als een truc om de regel van het bewust toespelen te omzeilen.CKoppen van de bal richting doelverdediger is toegestaan, dus dit ook.DAls je de bal van een medespeler toegeschoven krijgt, mag deze kopactie ook wel.Vraag 1  Het juiste antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Een aantal jaren geleden is de regel van kracht geworden dat men niet doelbewust de bal met de voet naar de eigen doelverdediger mag toespelen. Omdat te omzeilen werden allerlei trucs bedacht en kort daarop is in de spelregels vastgelegd dat deze trucs moeten worden bestraft met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij en een gele kaart voor de overtreder. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!