COVS

Antwoorden spelregelvragen nieuwsbrief oktober 2018

Antwoorden spelregelvragen nieuwsbrief oktober 2018

De juiste antwoorden zijn:

 1. D
 2. C
 3. A
 4. C
 5. D, E, I
 6. D, C, B

Vraag 1. was hierbij een beetje een gemene en daarom wat extra uitleg. Als de tegenstander zich binnen het speelveld bevindt, dan is de hervatting uiteraard een directe vrije schop. Als de tegenstander zich echter buiten het speelveld bevindt, achter de doellijn, dan zou de hervatting op de doellijn moeten plaatsvinden en als dat deel van de doellijn deel uitmaakt van het strafschopgebied, dan wordt de hervatting een strafschop. Het meest volledige (en dus juiste) antwoord is daarom antwoord D.

                          

 

 

 

The post Antwoorden spelregelvragen nieuwsbrief oktober 2018 appeared first on Schagen-Den Helder.

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 43

Hier vindt u de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor deze week. Het gaat om de wedstrijden van maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober.

 

Zaterdag 27 oktober

Henk van den Beld 12:30 uur: DZC ’68 JO17-1 – UDI’19/CSU JO17-1 Jelle Besselsen 17:00 uur: asv Dronten 1 – Go Ahead K. 1 Melvin Brink 15:00 uur: DTS Ede VR1 – RVVH VR1 Jordin Brouwer 15:00 uur: Juliana ’31 JO19-1 – FC Eindhoven JO19-1 Rick van Bussel 13:15 uur: AZC JO17-1 – Sportclub Deventer JO17-1 Twan Derksen 12:30 uur: Beekbergen JO17-1 – Eerbeekse Boys JO17-1 Johan van Gerrevink 15:00 uur: Olympia’28 1 – Rouveen SC 1 Gerard Jansen 12:30 uur: csv Apeldoorn 2 – HHC Hardenberg 2 Wim Jeths 13:00 uur: Hoevelaken JO17-1 – Berkum JO17-1 Martijn Kieft 14:30 uur: SC Feyenoord – Achilles Veen Jan Langendonk 12:00 uur: Nunspeet 2 – SKV 2 Rein van Leeuwen 14:30 uur: SCD ’83 1 – Hollandscheveld 1 Erik Maat 15:00 uur: Swift ’64 1 – Hattem 1 Fred van Meerkerk 15:30 uur: csv Apeldoorn JO19-1 – SVI JO19-1 Evert Petersen 15:00 uur: Hatto Heim 1 – Zalk 1 Philip Ploeg 15:00 uur: SKV VR1 – SDV Barneveld VR1 Mursel Söner 12:30 uur: FC RDC VR1 – Be Quick’28 VR3 Bas Steinhauser 14:30 uur: IJVV 1 – Sparta E. 1 Remon Tulen 15:00 uur: Unicum 1 – ESC 1 Guus de Witte 14:30 uur: ASV ’57 1 – Bergentheim 1

 

Zondag 28 oktober

Ferry van Ark 13:30 uur: AVV 1 – Blue Boys 1 René Beijen 10:00 uur: DCS 2 – HSC ’21 2 Marco Daemen 14:00 uur: Arnhemia 1 – Veluwezoom 1 Boban Dordievski 14:00 uur: Albatross 1 – Colmschate 1 Bjorn Kuiper 14:00 uur: Longa ’30 1 – Rohda R. 1 G.J. Mulder 11:15 uur: Helios 2 – Lochem SP 2 Gijs van Mun 14:00 uur: OJC Rosmalen – Goes (ASR) Theo Oosterman 14:00 uur: Twello SV 1 – Orderbos 1 Muhamed Osman 14:00 uur: Bergum 1 – SWZ Boso Sneek 1 (ASR) Luuk Timmer 14:30 uur: OSS’20 – Westlandia

 

 

Bobi Dordievski leidt zondag Albatross – Colmschate. Foto: WoZoPro

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 43 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Trainingen op 23 en 25 oktober

Ook deze week kan er tweemaal worden getraind, op dinsdag 25 en donderdag 27 oktober.  Beide trainingen zijn van 20.00 – 21.15 uur worden getraind op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen! De trainingen staan onder leiding van Henk Steenhuis en Bert Kamstra.

Op dinsdag (!) is van circa 19.30 – 22.00 uur sportmasseur en fysio-in-opleiding Patricia van Vilsteren aanwezig voor gratis behandeling van leden (ook als je niet traint). Klik hier voor meer info.

Sinterklaas Feest SDO 2018

Sinterklaasfeest   Aan:                     Alle kinderen en kleinkinderen van onze leden van de SDO Betreft:                Sinterklaasfeest  SDO in het clubgebouw aan de Bezelhorst   Het lijkt nog ver weg, maar over een maand komt Sinterklaas met zwarte Piet in de ...

Landelijke primeur met AXIWI headsets krijgt vervolg bij het PWT

Eind december start het grootste zaalvoetbaltoernooi in Nederland. Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat met 100 teams in 20 verschillende sporthallen van start en in de eerste ronde zijn 50 scheidsrechters actief.

Primeur krijgt vervolg

In de voorgaande editie, die gewonnen is door SC Elim, waren de scheidsrechters vanaf de kwartfinales uitgerust met AXIWI headsets die beschikbaar gesteld waren door Axitour Communication Systems uit Barendrecht. Eén wedstrijd, twee arbiters. Die met headsets op communiceren. Ook dit jaar worden er 4 headsetkoffers beschikbaar gesteld.

Aanstellingscommissie enthousiast

De aanstellingscommissie van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe, Herman Harmers en Rennie Moes, zijn vanaf april al druk bezig om de scheidsrechters te benaderen voor het komende toernooi. Harmers en Moes zijn enthousiast over de inzet van de headsets tijdens het toernooi. De AXIWI headsets helpen scheidsrechters om sneller en correcter beslissingen te nemen. Als een speler buiten de zichtlijn van een van de twee scheidsrechters de bal meeneemt of een tegenstander schopt, kan de ander snel communiceren. Is er twijfel of een rode of gele kaart moet worden gegeven, kunnen de scheidsrechters overleg plegen. Op de finaledag staan de scheidsrechters ook in verbinding met de tijdwaarneming via de headsets. Ze kunnen doorgeven wanneer de klok moet worden stilgezet of welke speler een gele kaart heeft gekregen. De scheidsrechters zien de meerwaarde.

Leeftijd van scheidsrechters gaat omlaag

Voorzitter Theo Hein van de HZOD is positief over de nieuwe jonge scheidsrechters die vorig jaar voor het eerst zijn ingezet op het toernooi. Een aantal zal dit jaar doorstromen naar de kwartfinales en gaan in duo’s fluiten. Een fantastisch resultaat.

Het bericht Landelijke primeur met AXIWI headsets krijgt vervolg bij het PWT verscheen eerst op COVS HZO Drenthe.

‘Van de Voorzitter’ (29)

In de 29e ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

De herfst is dan toch eindelijk in aantocht. Dit betekent dat het seizoen behoorlijk op gang is gekomen. We hebben de Week van de Scheidsrechter nog vers in ons geheugen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde operationele samenwerking binnen de Stedendriehoek. Het gezamenlijke programma was goed op elkaar afgestemd. De workshops in Zutphen en Deventer waren zeer inspirerend en van een hoog niveau. Op de avond in Apeldoorn was betaald voetbalscheidsrechter Christian Mulder de gastspreker. De Haven zat afgeladen vol met leden, clubscheidsrechters en ook een flink aantal tieners. Christian had een boeiende presentatie en wist heel goed in te spelen op de behoefte in de zaal. Op onze website vind je een verslag van deze avond. Wil je nog iets teruglezen over de andere workshops, kijk dan op de sites van SZO Zutphen en DSVenO Deventer.

Bestuurlijk hebben we er al twee vergaderingen op zitten en gaat er nu veel tijd zitten in de voorbereiding van de Algemene ledenvergadering. De ALV wordt gehouden op 30 oktober 2018 en de aanvang is 19:30 uur. Natuurlijk leggen we als bestuur verantwoording af over het afgelopen jaar, is er de uitreiking van John Zijlstra-trofee, kiezen we na 16 jaar een nieuwe penningmeester en zijn er diverse jubilarissen. Wij verwachten een grote opkomst!

Ook bij onze collega-besturen is er veel te doen. De Apeldoornse voetbalfederatie staat op bestuurlijk vlak, voor een transformatie. De bestuurders van de COVS Oost komen op 29 oktober bij elkaar. Belangrijkste onderwerp van gesprek is het 2e arbitragecongres in district Oost. Het bestuur van Apeldoornse Boys zal menig uurtje hebben gestoken in de voorbereiding van het 100-jarig bestaan. Wij zullen natuurlijk aanwezig zijn op de receptie.

Als scheidsrechters hebben wij allemaal onze eerste themabijeenkomst gehad. De scheidsrechters die in de top van het amateurvoetbal fluiten hebben daarnaast nog een aantal verplichtingen gehad. In de opening refereerde ik aan het feit dat het seizoen behoorlijk op gang is gekomen. We communiceren onze ervaringen in de app. We vertellen onze verhalen op de clubavond. Gelukkig zijn er ook in het betaalde voetbal genoeg momenten die een discussie waard zijn de onze appgroep.

Dit jaar startte de competitie voor mij met uitzonderlijk veel potjes in de Apeldoornse Bundesliga, nu 4F. Het begon op een kletsnatte zondag met Loenermark tegen TKA. In de tweede helft was het veld verzadigd en dit had invloed op het spel. Daarna had ik een zeer attractieve wedstrijd op kunstgras: Klarenbeek – sc Brummen. Aansluitend was er de wedstrijd Groen Wit tegen Dierensche Boys. Maar mijn mooiste wedstrijd dit seizoen was in Megchelen. Ik kreeg een aanstelling in 4C: SVGG – Sprinkhanen. Het is nog steeds mogelijk om na 20 jaar voetbal en 10 jaar fluiten bij een club te komen waarvan ik het bestaan niet wist. Achter Doetinchem, langs Ulft, door Gendringen ligt Megchelen tegen de Duitse grens. Ik werd in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer ontvangen voor de wedstrijd

SVGG-Sprinkhanen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er voor mij ook een presentje in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Dan ervaar ook ik aan den lijve, hoe leuk het is dat er aan je wordt gedacht. Het werd een hele gelijkopgaande wedstrijd met een schitterend scoreverloop. Einduitslag 3-4, voor beide teams één keer een strafschop, voor beide teams één keer een vermaning. Ik werd conditioneel flink getest en kijk terug op een zeer goed optreden. De neutrale toeschouwer was winnaar op deze zonnige dag. Dit maakt voetbal nou zo leuk.

Ik wens jullie allemaal heel veel van deze wedstrijden toe!

Met sportieve groet,

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (29) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Vragen en antwoorden spelregelronde 3

Notificatie sturen: 

Een zeer grote opkomst kenmerkte afgelopen week de derde spelregelronde van dit jaar; ruim veertig leden namen deel aan deze ronde. De echte spelregelfanaten lieten zich in deze ronde nauwelijks verrassen. Franklin Berg, John Kuijt en Thijs Dogterom bleven dit keer foutloos. Een grote groep achtervolgers (Giovanni Verhoeve, Michael Lindhout, Abdel Afalah, Isabelle van Gilst, Enrico de Wolf, Tom Mulder en Ron Wolf) was slechts op een klein foutje te betrappen.

Opvallend dit seizoen is het aantal leden dat vanaf een andere locatie meedoet met de vragen; Arthur Ebink maakte de vragen rond middernacht lokale tijd vanaf zijn vakantieadres. Volgens eigen zeggen met slaapmutsje…….. Een plaats in de top tien na drie rondes is op dit moment zijn beloning.

Belangrijkste discussiepunt bij de bespreking van deze vragen was de strafschop waarbij de nemer en de doelverdediger gelijktijdig een overtreding begaan. Deze situatie staat nadrukkelijk beschreven in de nieuwste versie van de Spelregels Veldvoetbal. De scheidsrechter dient het resultaat van de strafschop af te wachten. In dit geval, de nemer scoort, dient de scheidsrechter het spel te hervatten met een indirecte vrije schop tegen de nemer, die tevens een gele kaart krijgt.

Top 10 na drie ronden:

1.           Franklin Berg                               29,5

2.           Giovanni Verhoeve                   28,5

3.           Michael Lindhout                      28

4.           Abdel Afalah                               27,5

5.           John Kuijt                                     26,5

6.           Enrico de Wolf                            25

7.           Vincent de Leeuw                      24

              Arjan Verhoeve                          24

9.           Jan van Gurp                               23,5

10.        Isabelle van Gilst                        23

              Arthur Ebink                                23

De volgende spelregelronde staat gepland op woensdag 31 oktober. Op donderdag 15 november organiseert COVS Gouda haar zogenaamde “Battle of the Referees”. Isabelle van Gilst dacht aan een letterlijk gevecht tussen scheidsrechters……… Dit ‘gevecht’ is echter zonder zwaarden en bloedvergieten. Noteer de datum vast in je agenda. Nadere informatie hierover zal snel volgen. Waarschijnlijk wordt er gespeeld in duo’s; Pierre Korsius (zonder partner bij de spelregelquiz) heeft al een kompaan gevonden voor deze avond. Wie volgt?

Onderwerp: Groepen: LedenBestand:  RSV Spelregelronde 3 (okt 2018).docx RSV Spelregelronde 3 (okt 2018 antwoorden).docx

Speciale training as donderdag

Donderdag 25 oktober geeft Maurice Riedijk van polderpoort een kracht traint bij de VSV.
Aanvang is 19.00 uur.
Voor iedere scheidsrechter is dit een leuke uitdaging om eens te kijken hoe het met alle spieren gesteld is.
Heb je een clubscheidsrechter die dit ook leuk vindt neem hem/haar gerust mee!!
Locatie CWO trimpad in Vlaardingen.

Verslag van de spelregelavond met RSV-spelregelkampioenen

Een tijdje geleden kwam hij nog landelijk in het nieuws vanwege een non-doelpunt in een van zijn wedstrijden, en op 16 oktober stond Colin Prooi na de training voor onze groep. Hij had Franklin Berg meegenomen, die net als hij Nederlands spelregelkampioen van de COVS is. Samen kwamen ze laten zien hoe de spelregelwedstrijden er in de (nabije) toekomst uit gaan zien. Zelf zijn ze hier al een paar jaar bij onze Rotterdamse buren mee bezig en met succes, getuige de tweevoudige winst op het NK spelregelwedstrijden voor scheidsrechters.

De toekomst is elektronisch en digitaal, dus alle aanwezigen hadden op verzoek hun smartphone of zelfs een tablet meegenomen. Daarop dienden zij het programma Socrative te installeren. Met deze app kan iedereen inloggen in de “kamer” die Colin en Franklin hadden aangemaakt. Daarin lieten zij de vragen verschijnen. Antwoorden is zo eenvoudig als het juiste antwoord (of de juiste antwoorden) aan te raken.

Er gingen diverse reeksen vragen doorheen, soms met behulp van beelden op de projector. Franklin stelde steeds de vragen, die de deelnemers in groepjes van twee beantwoordden. Voor hulp was ook een klein boekje gemaakt, met daarin mogelijke antwoorden en de optie om je antwoorden te noteren in het geval er iets met de elektronica mis zou gaan. Dat was gelukkig niet het geval en aan het eind van de avond kon de ranglijst worden opgemaakt.

Die was als volgt:

 1. Chris van Rijswijk en Theo Klomp                                 77 punten

Joost Hoogerbrugge en Robby Hornes

 1. Barry Rodenburg en Tijs Gommans                             72 punten

Jan de Kruijf (met soms hulp van Jan Wouter Kok)

 1. Sulimen Ifrandi en André Aarden                                 67 punten
 2. Lenard Broere en Rob Imandt                                     55 punten
 3. Arthur Smits en René Kiebert                                      32 punten

Tijdens en na afloop bleek wel dat deze vorm van spelregelwedstrijden goed aansloeg. Er werd driftig overlegd, je hoorde de hersenen kraken, maar het verveelde nooit. Uit handen van Jan Wouter ontvingen Colin en Franklin het meer dan verdiende Gouds pakketje. Gesteld kan worden dat het een geslaagde avond was. De Technische Commissie gaat nu zelf aan de slag met Socrative, dus kom het ook een keer proberen. In de agenda staan de avonden aangegeven.

De foto’s van deze avond zullen zo spoedig mogelijk volgen!

Het bericht Verslag van de spelregelavond met RSV-spelregelkampioenen verscheen eerst op COVS Gouda.

Scheidsrechters coördinatoren avond maandag 22 oktober bij de SDO

Beste Leden, Ter informatie. In navolging van de vele presentaties die we als SDO bij een aantal clubs in de regio hebben gegeven, staat er voor a.s. maandag, 22 oktober, een scheidsrechter coördinatoren avond  gepland. Dit vloeit voort uit het initiatief van de SDO om de banden met de zusterclubs in de regio te versterken. ...

Aan de overige Noordelijke scheidsrechtersverenigingen

Geachte sportvrienden,

Op maandag 29 oktober is Danny Makkelie te gast op onze jaarlijkse grote clubavond. Een boeiende avond met veel actueel beeldmateriaal. Behalve leden van onze vereniging zijn ook leden van andere scheidsrechtersverenigingen én de verenigingsscheidsrechters en overige belangstellenden van de voetbalverenigingen uit onze regio van harte uitgenodigd! Stuur deze uitnodiging vooral door aan hen die mogelijk interesse hebben!

De grote clubavond is dit jaar op maandag 29 oktober, vanaf 20.00 uur. De locatie  is het Best Western hotel aan de Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. Hoofdgast is dus and minder dan Danny Makkelie. Niet alleen één van de beste Nederlandse scheidsrechters van dit moment, maar bovendien als videoscheidsrechter actief bij het voorbije WK voetbal. En hoe! We zijn zeer vereerd dat Danny 29 oktober onze gast is.
Danny zal uiteraard ingaan op het fenomeen ‘VAR’ en op zijn ervaringen tijdens het WK. Maar hij kan ook putten uit zijn talrijke ervaringen als internationaal topscheidsrechter. Met ongetwijfeld de nodige praktische tips voor de ambitieuze jonge scheids én gebruik makend van leerzame en interessante beelden. Kortom, een avond die je niet mag missen!

De clubavond wordt op 29 oktober van 20.00 – 22.00 uur gehouden. We ontvangen je graag vanaf 19.30 uur. Behalve leden van onze vereniging zijn ook verenigingsscheidsrechters van voetbalverenigingen én leden van andere scheidsrechtersverenigingen van harte welkom!

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd bij de pupillen. Op 16-jarige leeftijd werd hij gediplomeerd KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal bij de senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal bij de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Stormvogels Telstar in de Eerste divisie. En in november 2009 volgde op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie bij de wedstrijd Heracles Almelo tegen Sparta Rotterdam. Inmiddels is de 35-jarige Danny één van de beste scheidsrechters in Nederland en wordt hij internationaal als opvolger gezien van Björn Kuipers.

Wie weet tot 29 oktober. Aanmelden is niet nodig.

Met vriendelijke groet,

namens de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

Marcel Bellinga, secretaris  MAIL

 

Het bericht Aan de overige Noordelijke scheidsrechtersverenigingen verscheen eerst op COVS HZO Drenthe.

Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 4

Donderdag 18 oktober stond de vierde ronde van de interne spelregelcompetitie op het programma. Bekijk hier de vijf spelregelvragen en de antwoorden.

Vraag 1
Zonder het fluitsignaal van de scheidsrechter af te wachten, neemt een speler een strafschop en de bal wordt door de doelverdediger tot hoekschop verwerkt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A. Hij laat de strafschop overnemen.
B. Hij kent een hoekschop toe.
C. Hij laat het team van de doelverdediger een indirecte vrije schop nemen vanaf de strafschopstip.
D. Hij toont de speler een gele kaart en laat het team van de doelverdediger een indirecte vrije schop nemen vanaf de strafschopstip.

Vraag 2
Een speler loopt kwaad het veld af, zonder zich af te melden. De aanvoerder meldt de speler af bij de scheidsrechter en wil een vervanger inzetten. De scheidsrechter weigert dit, ondanks het feit dat de betrokken speler geen overtreding heeft begaan, waarvoor wegzending noodzakelijk was. Handelt de scheidsrechter juist?
A. De scheidsrechter handelde alleen juist, indien er reeds drie spelers waren vervangen.
B. De scheidsrechter handelde juist, omdat betrokken speler zich niet had afgemeld.
C. De scheidsrechter handelde juist, omdat bij kwaad weglopen geen vervanging is toegestaan.
D. De scheidsrechter handelde volledig juist.

Vraag 3
Bij het nemen van een vrije schop binnen het eigen strafschopgebied, bevinden zich nog een of meer tegenstanders in het strafschopgebied. De nemer besluit de bal snel te nemen terwijl de tegenstanders geen tijd genoeg hebben om dit gebied te verlaten. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Hij onderbreekt het spel en hervat met een scheidsrechtersbal.
B. Hij onderbreekt het spel en laat opnieuw hervatten met een vrije schop door de verdedigende partij.
C. Hij laat alleen doorspelen indien de tegenstanders op tenminste 9,15 meter staan.
D. Hij laat alleen doorspelen indien geen van de tegenstanders de bal binnen het strafschopgebied heeft geraakt.

Vraag 4
Twee tegenstanders trappen tegelijk de bal, waarna deze terechtkomt bij een strafbaar buitenspel zijnde speler van de aanvallende partij. Deze benut zijn kans en schiet de bal in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Doelpunt toekennen.
B. Scheidsrechtersbal.
C. Hoekschop.
D. Buitenspel en doelpunt afkeuren.

Vraag 5
Terwijl de bal in het spel is, raken een aanvaller en een verdediger in gevecht in het doel achter de doellijn in de zogenaamde netruimte. De scheidsrechter fluit af. Wat beslist hij?

1. disciplinaire straf
a. geen kaart
b. gele kaart
c. rode kaart

2. spelstraf/hervatting
a. indirecte vrije schop
b. directe vrije schop
c. strafschop
d. scheidsrechtersbal
e. doorspelen

3. plaats van de hervatting
a. waar de bal was
b. op de lijn van het doelgebied
c. willekeurig punt in doelgebied
d. vanaf de strafschopstip
e. niet van toepassing

 

 

 

 

 

Antwoorden:     

1 2 3 4 5 C A D D C C D

 

Het bericht Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 4 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Danny Makkelie te gast op grote clubavond 29 oktober

De grote clubavond is dit jaar op maandag 29 oktober, vanaf 20.00 uur. De locatie  is het Best Western hotel aan de Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. Hoofdgast is niemand minder dan Danny Makkelie. Niet alleen één van de beste Nederlandse scheidsrechters van dit moment, maar bovendien als videoscheidsrechter actief bij het voorbije WK voetbal. En hoe! We zijn zeer vereerd dat Danny 29 oktober onze gast is.

Danny zal uiteraard ingaan op het fenomeen ‘VAR’ en op zijn ervaringen tijdens het WK. Maar hij kan ook putten uit zijn talrijke ervaringen als internationaal topscheidsrechter. Met ongetwijfeld de nodige praktische tips voor de ambitieuze jonge scheids én gebruik makend van leerzame en interessante beelden. Kortom, een avond die je niet mag missen!

De clubavond wordt op 29 oktober van 20.00 – 22.00 uur gehouden. We ontvangen je graag vanaf 19.30 uur. Behalve leden van onze vereniging zijn ook verenigingsscheidsrechters van voetbalverenigingen én leden van andere scheidsrechtersverenigingen van harte welkom!

Danny Makkelie startte met fluiten op 10-jarige leeftijd bij de pupillen. Op 16-jarige leeftijd werd hij gediplomeerd KNVB-scheidsrechter in het amateurvoetbal bij de senioren. In december 2005 maakte hij op 22-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal bij de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Stormvogels Telstar in de Eerste divisie. En in november 2009 volgde op 26-jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie bij de wedstrijd Heracles Almelo tegen Sparta Rotterdam. Inmiddels is de 35-jarige Danny één van de beste scheidsrechters in Nederland en wordt hij internationaal als opvolger gezien van Björn Kuipers.

Spelregelvraag van de week (19 oktober 2018)

Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A moeten zijn: De verdediger die de bal met de hand aanraakt ontneemt daarbij de aanvaller een duidelijke scoringskans, hetgeen bestraft moet worden met een strafschop en het wegzenden door het tonen van de rode kaart.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Doe je ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap? Maak nu ronde 1!

Spelregelvraag van de week (19 oktober 2018):

Als de bal tijdens het spel tegen de assistent-scheidsrechter wordt geschoten en via hem uit het speelveld gaat, kan het spel op verschillende manieren worden hervat. Welke van onderstaande mogelijkheden is niet juist?

A. Doelschop

B. Scheidsrechtersbal

C. Inworp

D. Hoekschop

Laat onderstaand het volgens jou juiste antwoord weten!

Doe mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2018-2019 en maak nu ronde 1

Als je voetbalt of de sport op de voet volgt, is het wel zo handig als je de spelregels ook goed kent. Maar zit dat nu precies? Wanneer geef je direct en wanneer indirect? Voor welke overtredingen staat een gele kaart? Wat moet je doen als een team aan het begin te weinig spelers heeft? De spelregels zijn altijd voer voor discussie. Op deze website kun je op meerdere manieren je spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd, plaatsen we artikelen met uitleg, kun je hier de handleiding spelregels downloaden én strijden we om het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn we nu al toe aan de start van een nieuw seizoen. Seizoen 2018-2019!

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor ronde 1! Deze ronde kun je inzenden tot 22 september 2018. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 1 (juli 2018)

Kledinglijn voor 100 euro? Bestel nu!

In samenwerking met sporthuis Winsum en mede mogelijk gemaakt door Hotel Ameland Dak Montage Noord  en John Schokker makelaardij heeft de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken een volledige kledinglijn kunnen realiseren! We zijn ontzettend trots op deze mooie, moderne en sportieve lijn, en zien het als een prachtige faciliteit voor alle leden! De kledinglijn is ook in 2018-2019 nog beschikbaar.

De kledinglijn is van het merk Hummel, uitgevoerd in de kleuren zwart en groen en voorzien van verenigingslogo en (een aantal items) sponsoropdruk. Een compleet pakket bestaande uit trainingspak, all weather jack, trainingsshirt, sweater/trui, poloshirt en trolleytas kost slechts 100 euro! De verschillende items zijn ook los verkrijgbaar, zie onder voor de dan geldende prijzen.

Voor bestellingen gelden de volgende spelregels:
– bestellen gaat via het online bestelformulier
– betaling kan uitsluitend via automatische incasso
– levering vindt plaats na incasso van het verschuldigde bedrag
– 1 pakket per lid, losse bestellingen zijn wel vaker mogelijk
– de op het formulier aangegeven kledingmaten worden geleverd, ruilen in andere maat is na levering niet mogelijk
– Sporthuis Winsum is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de artikelen
– een compleet pakket kost 100 euro. Het is niet mogelijk af te wijken van de samenstelling van het pakket. Ook het weglaten van een item om daarmee het bedrag te verlagen is niet mogelijk
– voor losse artikelen geldt de losse verkoopprijs zoals onderstaand aangegeven

Onderstaand presenteren wij onze kledinglijn. Alles is verkrijgbaar in de maten 164, S, M, L, XL en XXL. De onderstaand aangegeven prijzen gelden voor losse verkoop/bestelling. Het complete pakket kost slechts 100 euro in totaal!

Hummel Elite trainingspak
Losse prijs € 39,95

All weather jack (alle seizoenen)
Losse prijs € 39,95

Trainingsshirt / inloopshirt
Losse prijs € 19,50

Verenigingspolo
Losse prijs € 26,50

Trainings Top (trui)
Losse prijs € 28,-

Sporttas, 53x33x32 cm, met trekstang en wieltjes
Losse prijs € 39,95

Bestellen? Klik hier!

2e spelregelquiz online

Heb jij de spelregelquiz afgelopen donderdag gemist in ons clubhuis? Wees niet getreurd. Vanaf nu kun je deze vragen ook online beantwoorden:

Start Jouw Score:   Jouw rang:  

Luctor Heinkenszand wint Ko de Winter Fairplay bokaal

In navolging van voorgaande jaren werd op donderdag 11 oktober 2018 voor de veertiende maal de “Ko de Winter Fair Play bokaal” uitgereikt aan de meest sportieve voetbalclub uit het werkgebied van de Scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid-Beveland.

lees verder

Leerlingen CSG in Beilen gaan ‘fluitend’ naar de top

Beilen – 17-10-2018

Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen de Christelijke Scholengemeenschap (CSG) Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, en een aantal voetbalverenigingen is de gemeente Midden-Drenthe liefst zeventien scheidsrechters rijker. Woensdag hebben de leerlingen van de scholengemeenschap uit Beilen hun voetbalscheidsrechtersdiploma gehaald. Geen schooldag, maar een dag op het voetbalveld in het teken van de voetbalarbitrage. Een prachtig initiatief van de clubs en de school. De cursus werd gegeven door docenten van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost-Drenthe (HZOD).

In de ochtend kregen de leerlingen in de kantine van Fit Boys uit Beilen instructie over de theoretische aspecten van de voetbalarbitrage. In de middag moesten zij het geleerde toepassen tijdens hun praktijkexamen. Verschillende wedstrijdjes van de jongste voetbaljeugd van Beilen en Fit Boys vonden plaats onder leiding van de zeventien cursisten.

‘Iets teruggeven aan de maatschappij’
Robert Beute, teamleider vmbo onderbouw van de CSG Vincent van Gogh, is uitermate te spreken over het initiatief. ‘Wij willen de leerlingen de kans geven om zich te kunnen ontwikkelen op een gebied waarin zij veel plezier beleven. Door de cursus te volgen kunnen zij een scheidsrechters-certificaat halen en op een leuke manier iets teruggeven aan de maatschappij door wedstrijden te gaan fluiten. Leerlingen leren daarnaast
bepaalde vaardigheden als communiceren, houding, voorbereiden en leidinggeven. Sinds 2011 organiseren we deze cursus en wij hopen volgend
jaar de 250e scheidsrechters af te leveren.

Certificaat
Aan het eind van de middag ontvingen alle zeventien deelnemers hun certificaat. Vanaf nu mogen de enthousiaste arbiters wedstrijden van de jongste jeugd fluiten. Gezien het succes krijgt het project volgend jaar zeker een vervolg.

Bijschrift foto: De gemeente Midden-Drenthe is zeventien enthousiaste voetbalscheidsrechters rijker.
Teun Bolwijn,  Finn de Jong, Rick Jonker, Nick Dolsma, Ben Neuwitter, Duncan May, Robin Postema, Jordy Bijl, Danny van Huizen, Angelo Hesseling, Milan Maagd, Finn Zwiers, Sigrid Willemse, Tessa Kok, Jade Dolfing, Clint Weijers en
Venson Huijink, namens de Scheidsrechtervereniging COVS HZO Drentehe, van harte gefeliciteerd.

 

Het bericht Leerlingen CSG in Beilen gaan ‘fluitend’ naar de top verscheen eerst op COVS HZO Drenthe.

Verslag oktoberfest

Donderdag 11 oktober, het was weer zover, het jaarlijkse Oktoberfest bij de DSV stond weer op de agenda. Na wat verschuivingen in de planning, door de week van de scheidsrechter, gingen de OC leden de donderdag flink aan de slag om het clubhuis weer om te bouwen tot een gezellige party locatie. Ik moet zeggen het resultaat mocht er weer zijn.

Na de training namen de mensen plaats aan de tafels en kon na het openingswoord van de vicevoorzitter de avond beginnen. Veel van de Oktoberfest gangmakers waren ook gekleed in de meest uiteen lopende Lederhosen of andere passende kleding, prachtig om te zien.

De muziek werd wederom verzorgd door Gerrit en Henri, dit was weer geweldig, onze dank hiervoor. We konden genieten van heerlijke Duitse schlagers en andere meezingnummers. Deze werden dan ook luid meegezongen door de feestvierders en traditiegetrouw namen er ook weer een paar de microfoon zelf ter hand.

Naast het nodige bier, flügels en andere alcoholische en niet alcoholische versnaperingen was er ook ruimte voor een lekker hapje. Vanuit het inmiddels bekende kraampje kon men halverwege de avond heerlijke broodjes bockworst, -hamburger en -kip halen, onder het moto op = op vond ook hier gretig aftrek en was de OC aan het einde van de avond nagenoeg uitverkocht.

Jammer genoeg komt er aan alles een eind, zo ook deze avond. Velen hadden het nog veel later willen maken maar gingen tevreden naar huis. Met deze woorden willen we de gelegenheid nemen om iedereen te bedanken voor hun hulp tijdens de voorbereiding en de opbouw, tijdens de bardienst Robbert-Jan en Pascal, en met het afsluiten Gé. Maar natuurlijk ook de schoonmaakploeg de volgende dag en Maikel en Gerhard met het opruimen van de feestartikelen, stuk voor stuk allemaal toppers.

Wie weet volgend jaar weer ………..

Een groet vanuit de Ontspanningscommissie.

Pagina's