COVS

265 jaar aan jubilea tijdens jaarvergadering

Tijdens de de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 19 maart zijn zes leden gehuldigd, die samen goed zijn voor 265 jaar trouw lidmaatschap. De onderscheidingen waren voor Henk Renken (25 jaar lid), Simon Schuil (40 jaar) en vier leden die elk 50 jaar lid zijn, te weten Roel Bellinga, Jannes Mulder, John ten Cate en Garbrand Nienhuis.

De jubilarissen hebben gemeen dat ze veel verdiensten voor onze scheidsrechtersvereniging hebben. Zo was Henk Renken (Finsterwolde) penningmeester, fungeerde Simon Schuil (Ten Boer) onder andere als secretaris en was Garbrand Nienhuis (Groningen) ooit voorzitter. Ook Roel Bellinga (Groningen) en John ten Cate (Groningen) waren in diverse functies zeer actief voor de club. En Jannes Mulder (Groningen) is dat nog steeds, als bestuurslid. Naast deze onderscheidingen werd Bert Volders als winnaar van het Johan Roeders spelregelkampioenschap gehuldigd. De volledige uitslag van het spelregelkampioenschap volgt later deze week op de site. Tijdens de vergadering sprak vice-voorzitter Martin Schipper de beleidsvoornemens voor de komende jaren uit. Zo zijn we in gesprek met de KNVB om meer scheidsrechters in het Noorden op te leiden. Dat voornemen sluit aan bij een ander doel en dat is het meer ondersteunen van voetbalverenigingen bij de verenigingsarbitrage. Het bestuur is ook actief bezig met de verjonging en opvolging binnen het bestuur. Jannes Mulder treedt in 2019 terug, terwijl voorzitter Robert van Dorst (Eelde) deze vergadering voor het laatst herkiesbaar is voor een termijn van twee jaar. Ook secretaris Marcel Bellinga (Groningen) heeft aangegeven binnen enkele jaren te willen stoppen. De vergadering werd door slechts dertig leden bezocht en kende wat hindernissen. Zo was voorzitter Robert van Dorst in verband met familie-omstandigheden afwezig. Ook penningmeester Marcel Boekholt was onvoorzien afwezig en doordat de stukken niet tijdig door de kascommissie konden worden gecontroleerd, werd de bespreking van alle financiële stukken doorgeschoven naar een later te houden extra (financiële) jaarvergadering. Deze is inmiddels gepland voor maandag 14 mei 2018. De agenda wordt binnenkort online gezet. Klik hier voor de openingsspeech van Martin Schipper Klik hier voor de beleidsvoornemens Klik hier voor een fotoverslag van Wouter Horst De jubilarissen bijeen, v.l.n.r. Simon Schuil, Jannes Mulder, Henk Renken, Garbrand Nienhuis, Roel Bellinga, John ten Cate en Bert Volders (foto Wouter Horst)

Aanstellingen

Aanstellingen SMO

Dit overzicht wordt 1x per week (in het weekend) samengesteld. Het kan dus zijn dat de (her)aanstellingen van na het weekend niet meegenomen zijn. Staat je aanstelling er niet bij of wil je een wijziging doorgeven, dan kan dat via smomeppel@gmail.com Het wordt dan zo spoedig mogelijk verwerkt. Hiermee kunnen ook de overige SMO ingelicht worden die misschien wel bij je willen komen kijken

Hoewel het overzicht met de nodige zorg is samengesteld, kunnen hieraan geen rechten of plichten ontleend worden. Als scheidsrechter blijf je verantwoordelijk om je eigen OP aanstelling regelmatig te checken. Zoals bekend kunnen tot het laatste moment wijzigingen doorgevoerd worden.

Aanstellingen voor het weekend van 24 en 25 maart 2018

Groep   Voorletter Achternaam 24-mrt-18 D Za H. Noppers Groningen - VEV '67 E Za V.  Buitenhuis SV Nieuwleusen - Pelikaan S G Za C.E. Annen Vitesse '63 - Nagele G Za J.  ter Bork-Meijer FC Zuidlaren - Sweel G Za H.J. Drost SVM - Sleat G Za P.H.J. Maas Scharnegoutum '70 - Mulier G Za J.W. Roesink ODV - Veenhuizen G Za J. Snippe geen aanstelling G Za J. de Vries Olympia '28 2 - Heerenveense Boys 2 H Za S. Jansen FC Ulu Spor - Scheerwolde (25-03) H Za B. Loof geen aanstelling H Za A. Mangroelal Noordscheschurt 2 - Urk 3 H Za J. Schoemaker VCG - SC Angelslo I Za J. Koeling HZVV 3 - Noordscheschut 3           VR Za F. Steenbergen geen aanstelling G  Za B. Gringhuis HS '88 G1G - Heerenvense Boys G1           JA Za M Huisman geen aanstelling JC Za L. Koster geen aanstelling JC Za G. Zandink Velocitas 1897 O19 - DZOH O19 JD Za M.E. v.d. Beld Staphorst O19 - SC Rouveen O19 JD Za H. Kuiers Drachtster Boys O19 - Be Quick D O19 JD Za H.J. Ribberink geen aanstelling JE Za J. van Dijk ST FC Meppel/Alcides MO17 - Tubantia MO17 JE Za J. Wink geen aanstelling JF Za Th.  de Haan SC Emmeloord O17-1  - Urk O17-2 JF Za Th.G. ter Riele  SC Genemuiden O17 - Olde Veste '54 O17           AS B Za H. de Vries geen aanstelling         25-3-2018 AS D Zo M. Smook-Brands Heino - RKZVC           E Zo L. Fledderus Dedemsvaart - Zuidwolde         FC Zuidlaren - Siddeburen (29-03 !) F Zo A.J. Hoof geen aanstelling F Zo F. Hooge vv Sleen - FC Ter Apel '96 F Zo K. Hooijer Trinitas - Lemmer F Zo A. Mansouri Renado - DIO Oosterwolde G Zo H. Drost afgezegd G Zo B. Mulder Nieuweschoot - Irnsum G Zo R. Vree Egberts SVMH - Haren H Zo J.P. Kremer geen aanstelling

‘Van de Voorzitter’ (22)

In de 22e ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter en scheidsrechter van de SAO Apeldoorn.

Mijn vorige column schreef ik rondom het carnavalsweekend. Sinds die tijd hebben wij vele koude dagen gekend. Wedstrijden werden afgelast en andere wedstrijden gingen wel weer door. We naderen nu de ontknoping in de beker en in de competitie. We ontkomen niet aan voetbal op doordeweekse avonden want her en der is een achterstand opgelopen.

Ik had enkele weken geleden al een stukje tekst geschreven over molestatie, omdat ik geraakt werd door het verhaal van een scheidsrechter van onze vereniging. Ik was geraakt en dacht dit wil ik van mij afschrijven en wereldkundig maken. Na een weekje vond ik dat ik misschien wel te emotioneel had gereageerd, maar afgelopen donderdag stond ik samen met hem op het trainingsveld. Hij was nog steeds onder de indruk van hetgeen hem al enkele weken geleden was overkomen. Vandaar alsnog dit stukje tekst dat ik op 14 februari heb geschreven:

…Vlak na het schrijven van mijn vorige column werd gebeld met de mededeling dat één van onze scheidsrechters van de SAO Apeldoorn is geconfronteerd met geweld. Ik riep wat krachttermen en dacht dat is het tweede geval dit jaar. In mijn vorige column maakte ik melding van het feit dat ik was benaderd door dhr. Brinkman uit Apeldoorn die in het kader van zijn studie een onderzoek wil doen naar veiligheid arbitrage.

In beide gevallen gaat om fysiek contact tussen scheidsrechter en een persoon die is vermeld op het wedstrijdformulier. Scheidsrechter X werd na het eindsignaal van achter belaagd door een gewisselde speler die hem een tik op het achterhoofd verkocht, waardoor fysiek ongemak ontstond. Scheidsrechter Y werd na het rustsignaal belaagd door de club-assistent die eerst verbaal verhaal kwam halen over zijn beslissingen en vervolgens de scheidsrechter naar de grond werkte. De scheidsrechter kreeg dermate fysieke klachten dat hij de wedstrijd niet kon hervatten.

In gedachten dwaalde ik af of ik mij nog meer van deze gevallen dit seizoen kon herinneren. Gelukkig niet! Maar er kwamen wel vele voorbeelden voorbij van grensoverschrijdend verbaal gedrag tegen een scheidsrechter. De meeste van deze gevallen kwam ik persoonlijk tegen bij de clubscheidsrechters van mijn plaatselijke club. Daar ben ik immers lid van de scheidsrechterscommissie. Van twee van deze scheidsrechters weet ik dat ze behoefte hadden aan een korte pauze voordat ze de volgende wedstrijd wilde fluiten.

Moet ik nu een statement maken en deze clubs openlijk aan de schandpaal nagelen? Het is wel van deze tijd om dit op social media te gooien. Lekker grove ongezouten teksten erbij en voor dat je weet creëer je een nieuw trending topic.  Moet ik in deze tijden van nepnieuws de feiten nog even aandikken en het aantal meldingen verveelvoudigen? Het is wel van deze tijd, maar het kan je ook de kop kosten.

Maar wat ik wel weet is dat ik het niet kan en ik het niet wil laten lopen. Grensoverschrijdend verbaal gedrag naar scheidsrechter pikken we niet! Fysiek contact (gepaard gaan met geweld) ten aanzien van  de scheidsrechter is rood en staken wedstrijd! Dik rapport naar de KNVB die vervolgens gepaste straffen oplegt.

Het verhaal van scheidsrechter X heeft geleid tot een tuchtzaak bij de KNVB. De club van de dader heeft zelf direct maatregelen genomen tegen deze speler, hebben wij uit betrouwbare bron vernomen. Het verhaal van scheidsrechter Y is nog vers van de pers. Maar over de pers gesproken die schrijft in De Gelderlander: “Duel …. gestaakt na blessure arbiter. Het duel werd halverwege gestaakt door een blessure van arbiter. De leidsman, die een aanvaring met de Velpse grensrechter achter de rug had, kampte met rugklachten.” Feitelijk een correcte weergave of toch niet?

Ik heb als voorzitter natuurlijk contact gezocht met de scheidsrechter. Zijn reactie: ‘Dit is de eerste keer in 40 jaar dat mij dit overkomt.” Gelukkig maar zeg ik. Dit is de eerste feitelijke weergave “de eerste keer in 40 jaar”. Daarbij komt dat deze scheidsrechter een zeer gerespecteerde scheidsrechter is, goede persoonlijkheid en een bovengemiddelde conditie. Voor mij een feitelijke constatering en ik voldoende kan onderbouwen. Het is goed presterende scheidsrechter volgens de KNVB-ranglijst. Toch overkomt hem dit. De scheidsrechter heeft mij zijn verhaal verteld en ik heb gezegd: we houden contact. Het is een week verder en hij heeft het mentaal een plekje kunnen geven en de fysieke klachten zijn bijna weg. Hij neemt geen pauze en fluit het eerstvolgende weekend gewoon zijn wedstrijd. Gesprekken met zijn partner en met ons op de donderdagavond maken dat hij er weer klaar voor is.

Toch nog maar even over die schandpaal want het zit mij behoorlijk dwars. De twee grensoverschrijdende gedragingen tegen de clubscheidsrechters bij mij in het dorp werden gepleegd door clubs die qua “naam en faam” bekend zijn. Vraag 10 scheidsrechters en 7 zullen zeggen: ‘voor mij liever een ander.’ Vraag het ploegen die bij die teams in de competitie zitten en 8 van de 10 zeggen: ‘zal blij zijn als die wedstrijd voorbij is en we er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.’ Ik zie je denken: ‘Dit is wel subjectief en gekleurd, voorzitter.’ Is dat zo?

Ik stelde de vraag: ‘pak een willekeurige stad, bij welke club fluit je het liefst en bij welke club kom je het minst graag?’ Waarom is dat zo? Heb je die vraag beantwoord? Pak dan een volgende willekeurige stad. Beantwoord opnieuw die vraag? Heb je die? Herhaal dat dan nog een paar keer. Kijk welk patroon je voor jezelf kunt ontdekken.  Welke factoren bepalen waarom ik het liefst fluit bij een club en welke factoren bepalen waar je minst graag fluit?

Ik denk het kernwoord te kennen: respect voor mij als scheidsrechter. Respect heeft misschien meerdere kleuren, maar daar ligt mijns inziens wel de kern.

Ik schreef in mijn vorige column over Trekvogels. Ik herinner mij nog de ontvangst en de wedstrijd bij Mariënvelde. Daar kom ik graag en terwijl ik dit schrijf krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Respect voor mij voor, tijdens en na de wedstrijd. Maar ook respect naar zichzelf en zelfreflectie.

Ik wil en ik kan grensoverschrijdend verbaal geweld en elk fysiek geweld niet laten lopen. Geweld tegen de scheidsrechter moeten we gezamenlijk proberen uit te bannen. Aanpakken die handel, maar dat begint bij jou als scheidsrechter of als assistent scheidsrechter. Overkomt het je? Pik het niet. Maak er werk van. Vanuit de SAO-Apeldoorn zullen wij je begeleiden.

Als ik dit nu weer lees, dan sta ik nog steeds achter de bovenstaande tekst die ik een maand geleden schreef. Overstappen op een ander onderwerp  is lastig. Maar in deze column bespreek ik vaak meerdere onderwerpen.

Op het bestuurlijk vlak spelen voldoende zaken maar het zijn over het algemeen de gebruikelijke zaken. We hebben wel gesproken over twee zieke leden. Het is lastig om contact met ze te krijgen en we zijn oprecht benieuwd hoe het met hun is. We blijven het proberen en ik wens jullie liever persoonlijk beterschap dan via deze column.

Naast onze reguliere clubavond hebben we binnenkort:

  • Op 24 maart de Paasbingo.
  • Op 27 maart als bestuurders COVS Oost een gesprek met Pol Hinke, voorzitter van de landelijke COVS.
  • Op 3 april onze jaarlijkse informele ALV.
  • Op 9 april een avond met als thema “aanpak clubarbitrage”.

We hebben de afgelopen periode ons clubhuis “De Haven” opengesteld voor themabijeenkomsten van de KNVB. André en ik zijn op bezoek geweest bij de algemene ledenvergaderingen van respectievelijk de scheidsrechtersverenigingen Deventer en Zutphen. Fijn dat we daar aanwezig kunnen en mogen zijn.

Maar waar ik toch weer het meeste naar uitkijk is de activiteit op de velden. Onze verhalen in de SAO-app laten ons enthousiasme zien. Hoe hebben we het beleefd en hoe kunnen we elkaar beter maken. Mijn eigen wedstrijden waar ik als scheidsrechter actief was, hadden allemaal een spectaculair scoreverloop met “handbaluitslagen”. Vaak waren dit ook wedstrijden waar ik al mijn aangeleerde vaardigheden kon inzetten. Ik kijk al weer uit naar de volgende wedstrijden, waar onder een achtste finale beker op woensdagavond.

Met sportieve groet,
René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.

 

 

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (22) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 12

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor deze week. Het gaat om de wedstrijden tot en met zondag 25 maart.

Woensdag 21 maart: 

René Beijen 20:00 uur: AZSV 3 – Silvolde 2

 

Donderdag 22 maart: 

Gijs van Mun 20:00 uur: Jong FC Twente – VVOG (ASR) Theo Oosterman 20:00 uur: Pax 2 – DVC ’26 2

 

Vrijdag 23 maart:

Sibo van der Laan 21:30 uur: C Gelre – G.S.F.V. Drs. Vijfje (zaal) Fred van Meerkerk 20:30 uur: HZVV 7 – Helo ‘s 9 (zaal) 21:30 uur: HZVV 1 – Walk Inn Boys 2 (zaal) Eduard Oostendorp 18:30 uur: Victoria Boys 1 – Victoria Boys 2 (zaa) Pieter Siwabessy 20:00 uur: Blauw Wit’66 1 – HZC 1/Bultman-Hartholt (zaal) Mursel Söner 20:30 uur: Voorwaarts T 3 – Blauw Wit’66 2 (zaal) 21:30 uur: Voorwaarts T 1 – Almelo FC 8 (zaal)

 

Zaterdag 24 maart: 

Ferry van Ark 17:00 uur: Jong PEC Zwolle – Jong VV Alkmaar Henk van den Beld 15:00 uur: Elspeet 1 – Teuge SP 1 Jelle Besselsen 15:00 uur: Blauw Wit ’34 1 – Balk 1 Melvin Brink 14:30 uur: Go Ahead D. JO17-1 – Twenthe JO17-1 Jordin Brouwer 14:30 uur: Juliana ’31 JO19-1 – UDI’19/CSU JO19-1 Rick van Bussel 14:00 uur: csv Apeldoorn JO17-2 – KCVO JO17-1 Harry Hurenkamp 13:15 uur: v.v. Dieren JO15-1 – csv Apeldoorn JO15-2 Gerard Jansen 14:30 uur: Zwart Wit ’63 1 – SV Otterlo 1 Wim Jeths 15:00 uur: Sparta Nijkerk JO19-2 – EFC ’58 JO19-1 Youri Kuipers 14:00 uur: Zeeburgia JO19-1 – Be Quick 1887 JO19-1 Jan Langendonk 14:30 uur: Veluwse Boys 1 – DVOV 1 Rein van Leeuwen 15:00 uur: Unicum 1 – SDS ’55 1 Jeremy van der Ley 14:30 uur: Harkemase Boys – DVS’33 Ermelo Owen Luksch 11:45 uur: Kon. UD JO15-1 – Pax JO15-1 Erik Maat 14:30 uur: Wilsum 1 – Zalk 1 Fred van Meerkerk 15:30 uur: Robur et Velocitas JO17-1 – Unicum JO17-1 Evert Petersen 15:00 uur: SVP 1 – Advendo ’57 1 Philip Ploeg 10:30 uur: Sparta Nijkerk JO13-1 – Bemmel SC JO13-1 Gertie Schol 15:00 uur: Pax JO19-1 – SC Rheden JO19-1 Mursel Söner 15:00 uur: Heino VR1 – Olde Veste’54 VR1 Remon Tulen 14:30 uur: Veenendaal 1 – AZ 2000 – Elderveld 1 Wahyudi Vermeulen 13:00 uur: PEC Zwolle JO14-1 – FC Twente JO14-1

 

Zondag 25 maart: 

Stefan Baltus 14:00 uur: Rood Wit 1 – Brakkenstein 1 René Beijen 10:00 uur: DVC ’26 2 – DIO ’30 2 Marco Daemen 14:00 uur: SCP 1 – Ewijk 1 Boban Dordievski 14:00 uur: Juventa ’12 1 – Eilermark 1 Bjorn Kuiper 14:00 uur: Rigtersbleek 1 – FC Winterswijk 1 Bennie Mulder 14:00 uur: EDS 1 – GVA 1 Hubert Mulder 11:30 uur: Albatross 2 – Sc. Overwetering 2 G.J. Mulder 09:30 uur: Voorwaarts T 4 – Heino 4 Remco Mulder 14:00 uur: Kon. UD 1 – CCW ’16 1 Gijs van Mun 14:30 uur: Be Quick 1887 – UNA (ASR) Theo Oosterman 14:30 uur: Woezik VR1 – Eldenia VR1 Mursel Söner 12:00 uur: De Zweef VR1 – Victoria Boys VR1 Luuk Timmer 14:00 uur: SJC – RKHVV

 

Heb je een (oefen)wedstrijd die niet in het overzicht staat, stuur dan een mail met jouw wedstrijd naar webredactie@sao-apeldoorn.nl.

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 12 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Vergaderzaal gezocht

Voor een vergadering met de zusterverenigingen op dinsdagavond 24 april zoeken we een vergaderzaal. Weet je een gratis of goedkope gelegenheid voor ongeveer 10 personen, stuur dan graag een berichtje aan de secretaris.

Onderwerp: Groepen: LedenVriendenPersCOVS

Rabobank Clubkas Campagne

Leden van de Rabobank Apeldoorn kunnen van 13 maart tot en met 2 april stemmen op de SAO Apeldoorn in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne. Lees verder hoe u kunt stemmen.

Tussen 13 maart en 2 april kunnen leden van Rabobank Apeldoorn hier stemmen! Stem op de SAO Apeldoorn!

Het bericht Rabobank Clubkas Campagne verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 19

Hieronder vindt u de spelregelvragen die bij de SAO Apeldoorn zijn behandeld op donderdagavond 15 maart. Onderaan de pagina kunt u uw antwoorden nakijken.

Vraag 1
Tijdens een wedstrijd ziet een verdediger die de bal wil koppen dat hij er waarschijnlijk niet bij kan en steunt dan op een teamgenoot en kopt vervolgens de bal. Hij doet dat in zijn strafschopgebied en onderbreekt daardoor een veelbelovende aanval van de tegenpartij. Wat zal de scheidsrechter volgens de regels moeten doen?
A. Hij fluit af, toont de overtreder een gele kaart en hervat het spel met een strafschop.
B. Hij fluit af, toont de overtreder een gele kaart en hervat het spel met een SR-bal op de plaats van de overtreding.
C. Hij fluit af, toont de overtreder een gele kaart voor onsportief gedrag en hervat het spel met een indirecte vrije schop.
D. Hij laat doorspelen, want het steunen op een teamgenoot is nooit strafbaar.

Vraag 2
Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een gewisselde speler vanuit de dug-out spuwt naar een tegenstander, die binnen het speelveld loopt. Wat moet de scheidsrechter beslissen, nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?
A. Hij stuurt de spuwende speler weg en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
B. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar hij de tegenstander raakte of geraakt zou hebben.
C. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de tegenstander stond toen hij het spel onderbrak.
D. Hij toont de spuwende speler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.

Vraag 3
Een speler wordt buiten het speelveld aan de zijlijn verzorgd. Zonder toestemming van de scheidsrechter betreedt hij het veld. De scheidsrechter ziet dit. Wat beslist de scheidsrechter als deze speler het spel verder niet beïnvloedt?
A. Hij fluit direct af, toont de speler de gele kaart en hervat met een scheidsrechtersbal.
B. Hij fluit direct af, toont de speler de gele kaart en hervat met een indirecte vrije schop.
C. Hij laat doorspelen en toont de speler bij de eerstvolgende onderbreking de gele kaart.
D. Hij fluit direct af, toont de speler de gele kaart en hervat met een directe vrije schop.

Vraag 4
Een doelverdediger ontneemt een aanvaller van de tegenpartij een duidelijke scoringskans, maar de bal komt bij een medespeler van de aanvaller terecht die een duidelijke scoringspositie behoudt. De scheidsrechter past voordeel toe, maar de bal wordt naast geschoten. Wat is de beslissing van de scheidsrechter?
A. Strafschop en een gele kaart voor de doelverdediger.
B. Strafschop en een rode kaart voor de doelverdediger.
C. Doelschop en een gele kaart voor de doelverdediger.
D. Doelschop en een rode kaart voor de doelverdediger.

Vraag 5 (open vraag)
Wanneer en waarvoor wordt in een wedstrijd verloren gegane tijd bijgeteld?

 

 

 

 

 

Antwoorden:

1 2 3 4 C B C C

 

Vraag 5: Wanneer en waarvoor wordt in een wedstrijd verloren gegane tijd bijgeteld?

  1. In elke helft wordt tijd bijgeteld die verloren is gegaan door:
  2. Het wisselen van spelers.
  3. Het beoordelen/verzorgen van blessures bij spelers.
  4. Het verlaten van het speelveld door geblesseerde spelers voor verzorging.
  5. Tijdrekken.
  6. Enige andere reden ter beoordeling van de scheidsrechter.

Het bericht Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 19 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Tussenstand darten na zesde ronde

Op dinsdag 27 februari j.l. heeft de zesde ronde van het darten plaatsgevonden. De zesde ronde was voor sommigen een zeer geslaagde avond, want er werden enkele hoge scores gegooid. Deze zullen ongetwijfeld goed van pas komen om te kwalificeren voor de finaleronde. U kunt de stand na zes rondes bekijken door hier te klikken.

Er zijn nog vier rondes te gaan. De volgende (zevende) ronde staat op het programma voor dinsdag 27 maart 2018, na de wekelijkse training, omstreeks 21:15 uur.

De ontspanningscommissie wenst de deelnemers veel succes bij het vervolg van de dartcompetitie.

Spelregelvraag van de week (16 maart 2018)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. De 400e achtereenvolgende vraag. Hulde voor vragensteller Klaas Smith! Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn: Zie pagina 23, disciplinaire straffen, 1e aandachtsstreepje. Hier worden twee overtredingen gemaakt. Eerst het zonder toestemming betreden van het veld en dan gelijk een onbesuisde overtreding op de tegenstander. Voor beide zaken dient de gele kaart getoond te worden en bij het tonen van de 2e gele kaart volgt de rode kaart. Voor de ernstigste overtreding dient nu een spelhervatting te geschieden en dat was de onbesuisde overtreding op de tegenstander en daarvoor is de spelhervatting een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.     

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (16 maart 2018):

Bij welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een directe vrije schop of strafschop?

A. Een speler trapt een medespeler binnen het speelveld.

B. Een speler verlaat tijdens het spel het speelveld en trapt daar een toeschouwer.

C. Een speler probeert een fotograaf achter het doel te slaan.

D. Een toeschouwer spuwt van buiten het speelveld een speler in het speelveld in het gezicht.

Laat onderstaand het juiste antwoord weten!

9 april: Workshop ‘Aanpak arbitrage’

Op 9 april organiseert de SAO Apeldoorn een workshop ‘Aanpak clubarbitrage’. Lees verder voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.

In onderstaand bericht van secretaris Jelle Besselsen vindt u alle informatie. Om zich aan te melden kunt u een mail sturen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl.

Geachte secretaris / scheidsrechterscoördinator,

Zoals u weet is onze vereniging nauw betrokken bij het project “Arbitrage055” dat tot doel heeft zo breed mogelijk ondersteuning te bieden op het gebied clubarbitrage.

Uit onze contacten met voetbalclubs in de regio is gebleken dat veel verenigingen problemen ondervinden bij het goed organiseren van clubarbitrage. Vooral het vinden, benaderen en opleiden van vrijwilligers die bereid zijn de scheidsrechtersfluit ter hand te nemen blijkt niet altijd eenvoudig te zijn.

Een gezamenlijke aanpak van deze problematiek kan hier mogelijk een oplossing bieden. Om die reden organiseert de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken (SAO) op maandag 9 april *) een workshop met de titel “Aanpak clubarbitrage”. Vanuit de organisatie “Apeldoorn pakt aan”, onderdeel van Stimenz, is Tjeerd Lemstra bereid gevonden vorm te geven aan de workshop.

Als scheidsrechterscoördinator van uw voetbalclub nodigen wij u van harte uit aan deze workshop deel te nemen. Wij twijfelen er niet aan dat u, door met andere coördinatoren ideeën uit te wisselen, een nóg betere invulling kunt geven aan de arbitrage binnen uw club.

Om organisatorische redenen vernemen wij graag uiterlijk 1 april per e-mail of en zo ja met hoeveel personen u op 9 april aanwezig zult zijn.

Met sportieve groeten,

Jelle Besselsen
Secretaris SAO Apeldoorn

*) De SAO is gevestigd aan de Boerhaavestraat 26 in Apeldoorn. Aanvang is 19.30 uur.

Het bericht 9 april: Workshop ‘Aanpak arbitrage’ verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Florian Lodeweegs ontdekte zijn passie voor het fluiten na zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter.

De rol van scheidsrechter, voor velen niet de meest aantrekkelijke vrijwilligersfunctie bij een voetbalvereniging. In het veld of langs de lijn zullen weinigen willen ruilen met de arbiter van dienst, noodzakelijke arbeid voor de club wordt graag aan andere zaken besteed. En juist daarom is het goed om, al dan niet verplicht, die fluit op te pakken om een goed oordeel te kunnen vellen over deze hobby. Florian Lodeweegs overkwam het en hij ervaarde daardoor hoe leuk het fluiten is. Na een aantal seizoen actief te zijn geweest bij zijn club FC Castricum maakte de geboren Amsterdammer de overstap naar de KNVB, waar hij wekelijks zijn wedstrijden fluit in de 3e klasse van het zondagvoetbal. Florian werd onlangs lid van de Scheidsrechters Verenignig Amsterdam, tijd voor een kennismaking met deze ambitieuze scheidsrechter die iedere dinsdagavond op sportpark Voorland te bewonderen is.

Nieuw lid Florian Lodeweegs ontdekte zijn passie voor het fluiten na zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter.

De rol van scheidsrechter, voor velen niet de meest aantrekkelijke vrijwilligersfunctie bij een voetbalvereniging. In het veld of langs de lijn zullen weinigen willen ruilen met de arbiter van dienst, noodzakelijke arbeid voor de club wordt graag aan andere zaken besteed. En juist daarom is het goed om, al dan niet verplicht, die fluit op te pakken om een goed oordeel te kunnen vellen over deze hobby. Florian Lodeweegs overkwam het en hij ervaarde daardoor hoe leuk het fluiten is. Na een aantal seizoen actief te zijn geweest bij zijn club FC Castricum maakte de geboren Amsterdammer de overstap naar de KNVB, waar hij wekelijks zijn wedstrijden fluit in de 3e klasse van het zondagvoetbal. Florian is onlangs lid geworden van de Scheidsrechters Verenignig Amsterdam waar hij wekelijks op dinsdag meetraint.