COVS

Praat mee met de COVS en de KNVB!

Wil je meedenken over de amateurarbitrage in Nederland en de relatie tussen de scheidsrechters en de KNVB? Lees dan verder voor meer informatie!

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die willen meepraten over de samenwerking tussen scheidsrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betrokkenen bij voetbalwedstrijden.

Via deze link vind je meer informatie. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden bij een bestuurslid van de SAO.

Het bericht Praat mee met de COVS en de KNVB! verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Praat mee met COVS en KNVB!

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die mee willen praten over de samenwerking tussen scheidrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betrokkenen bij voetbalwedstrijden. Bijgaande brief hierover wordt naar alle COVS-leden verstuurd.

 

Praat mee met COVS en KNVB!

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die mee willen praten over de samenwerking tussen scheidrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betroknenen bij voetbalwedstrijden.

 

Het organiseren van wedstrijden is allang niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de KNVB. Een goed verloop van de competitie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: de bond, de scheidsrechters, de clubs, de trainers en de spelers. Partners die elkaar nodig hebben, ieder met een eigen rol. Valt een partij uit zijn rol, dan is het resultaat niet optimaal.

 

KNVB en COVS praten met elkaar over deze uitdaging en over de invulling van de rollen in deze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit gaat verder dan het vaststellen van elkaars taken en het maken van afspraken. Samen verantwoordelijk zijn voor het verloop van wedstrijden vergt een commitment en een gezamenlijk visie. En vraagt ook om meer kennis van en over elkaar. Daarom willen wij ook in gesprek met betrokken scheidsrechters in het amateurvoetbal. Scheidsrechters die samen met spelers, trainers, clubs, KNVB en COVS verantwoordelijk willen zijn voor een goed verloop van de wedstrijden.

 

Ben je een actieve scheidsrechter, wil je graag meedenken over de amateur-arbitrage in Nederland en de relatie tussen de scheidsrechters en de KNVB, ben je opbouwend en ben je eventueel ook voor vervolgbijeenkomsten beschikbaar? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

De gesprekken vinden plaats op de KNVB-steunpunten (Zwolle, Eindhoven en Zeist) onder leiding van Marco Groen (projectleider ambassadeurschap KNVB) en Pol Hinke (voorzitter COVS Nederland) op de volgende dagen:

 

Zeist (West) maandag 24 september;
Zwolle (Noord/Oost) donderdag 27 september;
De datum voor Eindhoven (Zuid) moet nog gepland worden.

 

Alle avonden starten met inloop/ontvangst vanaf 18.00 met soep en broodjes, om 19.00 begint de bespreking die ongeveer twee uur duurt.

 

Wil je meepraten, meld je dan aan bij het bestuur van jouw COVS-vereniging. Belangrijk is om de groep waarin je fluit en je leeftijd te vermelden. Uit de aanmeldingen wordt mogelijk een selectie gemaakt.

Thema openingsavond bekend!

Vrijdag 31 augustus zal er een wederom een feesttent herrijzen bij Huize Unicum, want de jaarlijkse openingsavond staat weer op het programma. Zoals altijd zullen op deze avond de jubilarissen en de promovendi in het zonnetje gezet worden. Speciale aandacht is er voor Theo Krijn, hij wordt gehuldigd omdat hij al 50 jaar (!) lid is van de SVO. Een prestatie van formaat! Onder het genot van een hapje en een drankje met daarbij een swingend muziekje, zullen we dit vieren.

 

Vanaf 20:00 uur is de feesttent geopend en staat het eten in de vorm van tapas klaar. Het thema van de avond is Rot-Weiss. Weten wat dat precies inhoudt? Kom de 31ste naar feesttent Unicum en kom erachter! Aanmelding kan zoals elk jaar bij Hay Bos via de welbekende kanalen (wel voor 27 augustus).

Barbecue zaterdag 1 september

De barbecue is op zaterdag 1 september. Natuurlijk in onze kantine!

 

De kosten 10 euro, voor kinderen tot 13 jaar 5 euro.

Inschrijvingen kan op het inschrijfformulier in de kantine, of per email naar ac@covsleiden.nl

 

We beginnen met de bbq om 18.00.  Na 17.00 ben je al welkom om een drankje te nuttigen.

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 33

Op zaterdag 18 augustus komen voor het eerst dit seizoen (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn officieel in actie. Komend weekend wordt namelijk de eerste voorronde van de KNVB Beker gespeeld. Lees snel verder.

Zaterdag 18 augustus

Gijs van Mun 15:00 uur: Eemdijk – Vlissingen (ASR) Luuk Timmer 17:00 uur: SteDoCo – Cluzona

 

Verder komen op zaterdag 18 augustus veel scheidsrechters van de SAO Apeldoorn in actie tijdens de Apeldoorn Cup bij csv Apeldoorn. De aanstellingen voor dit toernooi vind je hier.

 

Gijs van Mun assisteert zaterdag bij Eemdijk
– Vlissingen.

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 33 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Apeldoorn Cup: aanstellingen

Van zaterdag 18 augustus tot en met zaterdag 25 augustus wordt de Apeldoorn Cup gehouden op het terrein van csv Apeldoorn. Lees verder voor de aanstellingen, het wedstrijdschema en wedstrijdreglement.

Aanstellingen scheidsrechters
Zaterdag 18 augustus

Aanvang Wedstrijd Scheidsrechter 12.15 uur s.v. Orderbos – v.v. Beekbergen Rein van Leeuwen 12.15 uur Loenermark – Groen Wit’62 Boban Dordievski 14.15 uur Apeldoornse Boys – Victoria Boys André Bakker 14.15 uur ZVV’56 – Alexandria Gerard Jansen 16.15 uur WSV – csv Apeldoorn Jelle Besselsen 16.15 uur Albatross – Robur et Velocitas René Beijen 18.00 uur AGOVV – Columbia Evert Petersen

 

Klik hier voor het wedstrijdschema en klik hier voor het wedstrijdreglement.

Het bericht Apeldoorn Cup: aanstellingen verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

16 augustus weer training in Groningen

Komende donderdag 16 augustus wordt alweer de zevende zomertraining in Groningen gehouden. De training is op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, van 20.00 – 21.15 uur. Ook leden van andere scheidsrechtersverenigingen zijn van harte welkom.

De zomertrainingen zijn in juli en augustus iedere donderdagavond van 20.00 – 21.15 uur worden getraind op het kunstgrasveld achter het GRC-clubhuis. Het clubhuis én de douche- en kleedgelegenheid is uiteraard ook gewoon open/beschikbaar. Let op: in de kantine kan alleen per pin worden betaald! De trainingen staan onder leiding van Bert Kamstra en Henk Steenhuis. Klik hier voor de opbouw van de trainingen. Vanaf 4 september hervatten we ook de trainingen op dinsdagavond. Ook komend seizoen kan er op dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur worden getraind.

Jelle Helmsma overleden

Op 2 augustus is ons lid van verdienste Jelle Helmsma overleden. Hij is 88 jaar geworden.  Jelle was lid van onze vereniging sinds 1 januari 1980. In 1995 al werd hij vanwege diverse verdiensten benoemd tot lid van verdienste. Je kon in die jaren altijd een beroep op hem doen. Zo draaide hij bardiensten, verleende hand-en-spandiensten bij activiteiten én zat hij in de technische commissie. Vanuit die commissie regelde hij samen met onder andere Roel Bellinga en Fred Oostland jarenlang onze deelname aan de COVS-voetbaltoernooien en organiseerde hij mede ons eigen jaarlijkse voetbaltoernooi om de Lammert Hummelbokaal. Verder was Jelle jarenlang verantwoordelijk voor de verzending van ons clubblad De Aftrap. We hebben hem leren kennen als een hele rustige, aardige, sociale en behulpzame man.

De laatste jaren was Jelle een lid op afstand, zeker toen hij vanwege zijn gezondheid verhuisde naar Maartenshof. We zullen ons hem echter blijven herinneren als iemand die veel voor onze vereniging heeft betekend. We wensen zijn vrouw Lena (met wie hij zestig jaar gelukkig getrouwd was), de kinderen Jelle jr. en Hilma en de overige familie veel sterkte met dit grote verlies.

Het afscheid van Jelle heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Het correspondentieadres van de familie is Hora Siccemasingel 204-10, 9721 HW Groningen.

 

Spelregelvraag van de week (10 augustus 2018)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A-C-C moeten zijn: het hinderen van de doelverdediger bij het weer in het spel brengen van de bal dient te worden bestraft met een indirecte vrije schop. Een persoonlijke straf (gele kaart) is niet voorgeschreven, tenzij  het gaat om een  herhaalde situatie. De plaats van de spelhervatting is de plaats waar het hinderen plaatsvond.

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (10 augustus 2018):

Terwijl de bal in het spel is, raken een aanvaller en een verdediger in gevecht in het doel achter de doellijn in de zogenaamde netruimte. De scheidsrechter fluit af. Wat beslist hij?

1. Disciplinaire straf
A. geen kaart
B. gele kaart
C. rode kaart

2. Spelstraf/hervatting
A. indirecte vrije schop
B. directe vrije schop
C. strafschop
D. scheidsrechtersbal
E. geen/doorspelen

3.  Plaats van de hervatting
A. waar de bal was
B. op de lijn van het doelgebied
C. willekeurig punt in het doelgebied
D. vanaf de strafschopstip
E. niet van toepassing

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.

Nieuw Clubblad

Beste Lezer,

Er is weer een nieuw clubblad uit!

Helaas iets verlaat, maar in deze uitgave moest een info bulletin opgenomen worden wat wij  je niet konden onthouden tot augustus.

Je vind ‘m hier

Veel Leesplezier!

– de Redactie