COVS

Arbiter Kevin Moed (25) laat progressie zien en stroomt door naar Ontwikkeltraject\

Kevin Moed maakt met ingang van dit seizoen deel uit van Ontwikkeltraject Scheidsrechter (OTS). Wedstrijden fluiten op een hoger niveau is voor de 25-jarige inwoner van Klazienaveen daarmee weer een stapje dichterbij gekomen. “Het OTS-programma geeft mij unieke kansen om mij als scheidsrechter verder te ontwikkelen. Dit doe ik samen met een ervaren coach, die goede handvatten geeft om mijzelf te ontwikkelen”, aldus de ambitievolle leidsman.  

In 2011 pakte Kevin de fluit ter hand en werd actief als verenigingsscheidsrechter bij de toenmalige voetbalclubs Klazienaveen en Zwartemeer. “Ik was toen 15 jaar oud. Ik heb het opgepakt omdat de clubs zaten te springen om scheidsrechters. Mijn vader floot daar al wedstrijden en ik wilde dat ook wel gaan proberen. Dit avontuur vond ik zo leerzaam en uitdagend dat ik eind 2012 de Basis Opleiding Scheidsrechter (BOS; nu SOIII/red) heb gevolgd en ben na diplomering gelijk doorgestroomd naar de KNVB”, aldus Moed, die inmiddels ook in bezit is van het SO-II-diploma.

Managen wedstrijd

Het plezier haalt Kevin vooral uit het managen van wedstrijd. “Het is mijn taak dat alles binnen de lijnen op een goede en sportieve manier verloopt. Het is niet alleen op een fluitje blazen. De rol is veelomvattend en leerzaam. Als arbiter moet je in de eerste plaats goed kijken en waarnemen en een goede positie kiezen. Je krijgt ook onherroepelijk te maken met spelers en coaches die zich ongevraagd met het spel bemoeien. Niet alleen fysiek, maar ook in mentaal opzicht moet je dus stevig in je schoenen staan. Wederzijdse acceptatie is heel cruciaal en ook hoe je als leidsman je beslissingen verkoopt.’ Kevin benadrukt dat een goede scheidsrechter over een goede persoonlijkheid moet beschikken. “Je moet nooit twijfelen aan je eigen kunnen, maar zelfverzekerdheid uitstralen. Ook vooral tussen de partijen staan, maar als het moet er ook boven kunnen staan. Dat is een mooi leerproces en iedere wedstrijd maak je weer stappen.”

Communiceren

Kevin hecht er dan ook veel waarde aan om op juiste wijze en met respect met spelers te communiceren en zijn emoties onder controle te houden. En niet te vergeten: geconcentreerd blijven tot het einde. Kenmerkend is zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Verder is ook zijn nuchterheid een belangrijk wapen. “Ik laat me binnen en buiten de lijnen niet gek maken. Altijd rustig blijven, goed analyseren en eerlijk zeggen hoe je erover denkt.” 

Ondoenlijk

Een ander belangrijk element is uiteraard de conditie. De leidsman uit Klazienaveen wil zijn beslissingen ten alle tijden kunnen verkopen. “Wanneer je er kort op zit zal dat makkelijker zijn dan wanneer je op grote afstand een beslissing neemt.” Het is volgens Kevin ondoenlijk om iedere beslissing aan spelers uit te leggen. “Daar maak je het jezelf tijdens de wedstrijd heel moeilijk mee, maar je moet wel inlevingsvermogen tonen. Je moet de emotie van de voetballers kunnen begrijpen, maar alles heeft uiteraard zijn grenzen.”

Van jeugd- naar seniorenwedstrijden

Vanaf 2012 tot 2016 floot Kevin jeugdwedstrijden voor de KNVB. “In 2016 heb ik de overstap naar de senioren gemaakt en ben toen ingedeeld in groep F (3e klassewedstrijden). Na één seizoen actief te zijn geweest in groep F ben ik gepromoveerd naar groep E (2e klasse). In deze groep ben ik nog steeds actief en nu dus toegelaten tot OTS.” 

Belangrijke bijdrage HZOD

Kevin Moed is goed te spreken over de intensieve begeleiding die de scheidsrechtersvereniging HZOD hem in de afgelopen jaren heeft geboden. “De HZOD heeft met veel succes het eigen ontwikkelprogramma opgezet waar jonge scheidsrechters onder begeleiding van een ervaren coach zich verder kunnen ontwikkelen. Ik heb hier zelf ook de vruchten van mogen plukken, want dankzij de begeleiding heb ik een goede en gedegen basis gelegd. Ik bezoek nu nog vrijwel wekelijks de trainingen van de HZOD om mijn conditie op peil te houden voor de wedstrijden en ter voorbereiding op de FIFA-testen.

Moed studeert International Hospitality Management aan de NHL Stenden in Emmen en werkt bij Van der Valk. “Naast het fluiten doe ik graag dingen samen met mijn vriendin Ashley de Haan. Ze is actief als assistent-scheidsrechter in de landelijke hoofdklasse en uiteraard wisselen we veel ervaringen uit.” 

Bij de foto: Kevin Moed (25) maakt dit seizoen deel uit van het Ontwikkeltraject Scheidsrechters(OTS) van de KNVB.

De week van Wim

Vorige week was het precies 100 jaar geleden dat mijn kluppie De Hollandiaan werd opgericht en ondanks dat het via twee fusies is gegaan bestaat de club nog steeds, sinds2008 onder de naam CWO, waarin opgenomen zijn de fusiepartners Satelliet, RKWIK en HVO. De naam De Hollandiaan verwijst uiteraard naar de in Vlaardingen gevestigde melkfabriek en werd opgericht door het personeelvan die melkfabriek Hollandia. Het voert te ver om die hele geschiedenis te beschrijven, maar belangrijk was wel het jaar 1952 toen de club verhuisde naar het Park ‘t Nieuwelanten daar een prachtig onderkomen verkreeg

In de jaren ’70 werd de melkfabriek overgenomen door Nestlé en begon eigenlijk een nieuw bestaan voor de verenigingnamelijk één zonder de ondersteuning van de fabriek. Dat ging een poosje goed, maar na een financieeldebacle (er ging iemand met de kas vandoorwankelde de vereniging en moest ik als nieuwe penningmeester proberenom overeind te blijven. Dat ging maar moeizaam en eindjaren ’80 waren we genoodzaakt om te fuseren met Satellieten ons complex te verlaten. Het heeft menigeen pijn gedaan, maar er was helaas geen andere keuze.

Na de reunie in 2015 was er natuurlijk een stevig plan om stilte blijven staan bij het 100 jarig bestaan, maar helaas heeftde Corona dat niet echt mogelijk gemaaktWel stond er een mooi stukje op facebook van oud-voorzitter Herman Berkhout en was het goed om te zien dat behoorlijk wat oud-Hollandiaan leden hierop reageerden. De Hollandiaan is gelukkig nog steeds niet vergeten.

Wie ook niet vergeten is, is mijn held uit het Feyenoord dat als eerste Nederlandse club de Europacup en Wereldbekerwon, natuurlijk heb ik het over Willem van HanegemAfgelopen dinsdag werd ik door mijn dochter en schoonzoonverrast met een bezoek aan de Nieuwe Luxor voor een “Avond met de Kromme”. Een twee uur durendevoorstelling waarbij Eddy van der Ley de voorzetten gaf enWillem ze inkopte voor een uitverkocht huis. Toen het tersprake kwam was het overgrote deel van de zaal toch welvan mening dat er eigenlijk ook voor Willem in Rotterdam een standbeeld moet komenhij zelf uiteraard nietHoewelhet een bekend verhaal is, vond ik zelf de leukste anecdote het verhaal over het Nederlandse elftal in 2004 met de bekende wissel van Dick Advocaat en hij Arjan Robben alsbeste man van het veld haalde. Willem’s reactie op de vraag, wat doe je als Dick het de volgende wedstrijd weer doet is legendarisch, “dan sla ik hem neer”. Ze zijn sindsdien geenechte vrienden meer.

Zaterdag werd in het amateurvoetbal de competitie weergestart en voor mij stond op het programma de wedstrijdRozenburg 1 tegen Binnenmaas 1. Een wedstrijd die zeker in de eerste helft in een behoorlijk hoog tempo werd gespeelden waarbij Rozenburg zich stevig had voorgenomen om het beter te gaan doen dan in de voorbereiding. Maar het verslagop SportenRozenburg opent met de kop “Je hebt doelpuntennodig om te winnen” en die bleven ondanks behoorlijk wat kansen, van de zijde van Rozenburg uit en toen Binnenmaasin het laatste kwartier wel twee keer scoorde, was het beslist. 0-2 dus in het voordeel van de bezoekers uitPuttershoek/Maasdam.

Komend weekend voor mij een aanstelling in het Westland op het complex De Hoge BomenWestlandia za 1 tegen Te Werve 1. Tot de volgende week.

Aanstellingen SMO week 39, zaterdag 26 en zondag 27 september 2020

Bijgaand de aanstellingen van de SMO leden voor week 35, zaterdag 29 en zondag 30 september 2020

Groep Naam Wedstrijd Bijzonderheden Zaal

Zaal B lijst

Henk de Vries

DOSKO - CF Madereros

PKC '83 / Team Carre 1 - ONR

 

 

Zaal groep 1

Bert van den Ham

LTC - ONR

Zaal groep 2

Stef Verhagen

Real Camaradas 1 - De Herauten 1

Zaal groep 3

Anand Mangroelal

Ens 1 - Blauw Rood 1

Ens VR1 - AS Exstudiantes VR2

REUZ 6 - FC Zuidlaren 2

REUZ 3 - LTC 7

Zaal groep 4

Bonne Gringhuis

geen aanstelling

Veld zaterdag senioren

Groep E zaterdag

Hans Noppers

Hoogeveen RC1 - Emmen RC1 (21-09!)

DESZ - Drenthina

Groep G zaterdag

Marcel van den Beld

SSA Creil/Bant - De Walde

ZZVV2 - DZOH 2 (29-09!)

Groep G zaterdag

Pieter Maas

geen aanstelling

Groep G zaterdag

Jan Willem Roesink

Waterpoort Boys - HJSC

Groep G zaterdag

Jaap Snippe

geen aanstelling

Groep G zaterdag

John de Vries

QVC - NOK

Groep H zaterdag

Judith ter Bork - Meijer

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Bert Loof

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Anand Mangroelal

SVBS '77 - Blokzijl

Groep H zaterdag

Jan Schoemaker

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Marco Smook Brands

NWVV - Alcides

Assistent senioren zaterdag

Groep ASR D zaterdag

Stef Verhagen

geen aanstelling

Veld G-voetbal zaterdag

Veld G-voetbal zaterdag

Bonne Gringhuis

geen aanstelling

Veld zaterdag jeugd

Groep C zaterdag jeugd district Oost

Gerco Zandink

O16 Go Ahead Eagles - Willem II

Groep D zaterdag jeugd

Henk Kuiers

O15 Flevo Boys - Drachtster Boys

Groep E zaterdag jeugd

Youp Geven

geen aanstellening

Groep E zaterdag jeugd

Henkjan Ribberink

O17 Urk - NEO

Groep F zaterdag jeugd

Theo de Haan

O13 Blauw Wit '34 - Excelsior '31

Groep F zaterdag jeugd

Theo te Riele

O14 HZVV - Heerenveense Boys (23-09!)

O14 Heerenveen - Blauw Wit '34

 

Groep F zaterdag jeugd

Jannes Wink

O16 Urk - Volewijckers

Groep G zaterdag jeugd

Jan van Dijk

O13 ONS Sneek - DZC '68

Veld zondag senioren

Groep F zondag

Abdoel Mansouri

geen aanstelling

Groep G zondag

Harmjan Drost

geen aanstelling

Groep G zondag

Rene Vree Egberts

Old Forward - Stanfries

Groep G zondag

Henk de Vries

Wijster - DVC '59

Assistent senioren zondag

Groep ASR D zondag

Youp Geven

Gomos - vv Sneek Wit Zwart

Groep ASR D zondag

'Stef Verhagen

geen aanstelling

Sinterklaasochtend

Als commissie kampen wij met een dilemma over het te organiseren Sinterklaasfeest voor de kinderen dit jaar.

De discussies over wel of geen Zwarte Pieten, maar nog veel meer de eventuele straks nog door de overheid opgelegde RIVM regelgeving met betrekking tot een mogelijke onverhoopte corona uitbraak in de komende maanden, welke van invloed op het wel of niet doorgaan van dit jaarlijkse kinderfeest bij de DSVenO kan hebben.

Vooruitlopend op het wel of niet organiseren van het Sinterklaasfeest alvast de volgende aandachtspunten:

  • Het aantal toegestane kinderen en ouders in het clubhuis tijdens de Sinterklaasviering wordt vastgesteld op max. 50 aanwezigen.
  • Zowel de kinderen als ( groot ) ouders en overige belangstellenden dienen zich uiterlijk voor vrijdag 10 oktober 2020 te hebben ingeschreven als zij aanwezig wensen te zijn op zaterdag 28 november 2020 bij de Sinterklaasviering.
  • Indien het blijkt dat het aantal inschrijvingen het maximum aantal van 50 heeft overschreden? Dan zal er eerst rekening gehouden worden met de inschrijving van de kinderen, vergezeld van 1 ( groot ) ouder. De daarop volgende plaatsen zullen worden toegewezen op basis van redelijkheid en prioriteit door de commissie.

Mocht onverhoopt door de opgelegde RIVM regelgeving er in het geheel geen mogelijkheid zijn om de Sinterklaasviering te gaan organiseren? Dan zal gekeken worden of het mogelijk is om de kinderen dit jaar toch nog hun Sinterklaascadeau te bezorgen.

Inschrijven

Download het formulier, print het uit en lever deze in.

Inleveren voor 10 oktober bij G. Duchatteau.

Update website commissies en bestuur SDO.

Alle SDO leden, die zich zo veel mogelijk proberen in te zetten voor de vereniging via commissies of het bestuur, horen ook in het zonnetje gezet te worden.

Hiervoor stellen wij dan ook alle commissieleden aan u voor. Sommigen zijn nieuw in de comissies of bestuur en andere zijn inmiddels al ervaren.

Onze huisfotograaf Jan Kupper heeft deze kanjers op de gevoelige plaat gezet.

U kunt hen vinden indien u bovenaan in de zoekbalk van onze website ( https://www.covsdoetinchem.nl )

onder de koptekst “De SDO” en de subtitel “commissies of bestuur en beleid” selecteerd.

De ene is iets fotogenieker dan de ander, maar bij de SDO worden deze leden enorm gewaardeerd op de manier zoals ze zijn!

Wilt u zich ook inzetten voor onze vereniging middels een commissie of lijkt het bestuur u wel wat, neem dan contact op met: secretaris@covsdoetinchem.nl

Met vriendelijke groet,

De media commissie.

Dag van de scheidsrechter – online uitzending terugkijken

Beste SDO leden,

Via deze weg willen we je graag attenderen op een bijzonder mooi online event dat op maandag 14 september jl. plaatsvond. De KNVB en ARAG organiseerde de Dag van de Scheidsrechter voor alle (ass.) scheidsrechters en voetballiefhebbers in Nederland. Het was een interactief, programma die je gewoon vanuit je luie stoel kon volgen en stond geheel in het teken van alle ontwikkelingen en actualiteiten rondom scheidsrechters en het nieuwe voetbalseizoen.

In de ruim een uur durende uitzending sprak Hélène Hendriks en Hugo Borst met diverse scheidsrechters over verschillende thema’s.

Zo spraken scheidsrechters Danny Makkelie en Kevin Blom over de ontwikkeling van het scheidsrechtersvak.

De nieuwe spelregels werden besproken en de toepassing daarvan.

Tevens werd er met onder andere Shona Shukrula en Jeroen Manschot gesproken over het verschil tussen het fluiten van een mannen- versus een vrouwenwedstrijd.

Daarnaast werden diverse vakspecialisten en scheidsrechters aan de tand gevoeld over het belang van mentaal en fysiek fit zijn.

Via onderstaande link kun jij je de uitzending terugkijken.

Met sportieve groet,

De media commissie

Antwoorden op de spelregelvragen van de Nieuwsbrief Augustus 2020

 

 

 

De juiste antwoorden op de spelregelvragen uit de nieuwsbrief augustus 2020

Antwoord op spelregelvraagvraag één:

B – Aftrap na geldig doelpunt

 

Antwoord op spelregelvraagvraag twee:

C – Hij hervat het spel met een aftrap na geldig doelpunt en rapporteert het voorval aan de bond.

 

Antwoord op spelregelvraagvraag drie:

C – Scheidsrechtersbal.

 

Antwoord op spelregelvraag vier:

A – Strafschop.

 

Antwoord op spelregelvraag vijf:

D – Rode Kaart

C – Directe vrije schop

B – Op de plaats van de overtreding

 

Antwoord op spelregelvraag zes:

C – Gele kaart

C – Directe vrije schop

B –  Op de plaats van de overtreding.

 

 

 

De commissie spelregels.

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Antwoorden op de spelregelvragen van de Nieuwsbrief Augustus 2020 appeared first on Schagen-Den Helder.

Spelregelwijzigingen en coronaprotocol centraal op openingsavond

Aan het begin van ieder seizoen probeert de technische commissie de leden van COVS De Langstraat, door middel van de openingsavond, te informeren over de spelregelwijzigingen die tijdens de zomerstop zijn doorgevoerd door de KNVB. We zijn hiervoor uitgeweken naar de kantine van RKDVC Drunen, in verband met de beperkte ruimte op onze normale locatie van BS Kickers. Bij RKDVC mochten we een deel van de kantine gebruiken, dat door middel van schuifdeuren afsluitbaar was. Hierin hing ook een groot videoscherm dat we voor de presentatie konden gebruiken. Nadat de aanwezige 21 leden, die zich vooraf netjes hadden aangemeld, een plekje op ongeveer 1,5 meter van elkaar hadden ingenomen, kon Jeroen de presentatie beginnen.

 

De PowerPoint presentatie, gemaakt door Johan Suurd van COVS Nederland, bestond uit 3 onderdelen, te weten: spelregelwijzigingen en herhaling van belangrijke spelregels, het coronaprotocol en een tiental spelregelvragen. De spelregels zijn op een aantal punten aangepast om te proberen discussie op het veld te voorkomen, maar veel blijft toch de interpretatie van de scheidsrechter. Enkele belangrijke wijzigingen zijn: Bij de bekerwedstrijden mogen ook bij standaardelftallen 5 wissels toegepast worden, verdeeld over 3 wisselmomenten tijdens de wedstrijd en de rust. De handsbal geldt pas vanaf de oksellijn en de schouder is dus geen hands meer. Ook wordt de buitenspelval, waarbij een verdediger bewust de bal met de arm of hand raakt, opgeheven en kan de aanvaller dus doorspelen. Daarnaast wordt er bij een strafschop geen gele kaart meer gegeven aan de doelverdediger als deze voor de eerste keer te vroeg van zijn doellijn stapt, maar krijgt deze een vermaning. Er wordt een doeltrap toegekend als de strafschop naast of overgeschoten is en de doelverdediger te vroeg van de lijn komt (tenzij invloed op de nemer). Als laatste belangrijke wijziging werd aangegeven dat de gele kaarten, die opgelopen zijn tijdens de wedstrijd, niet meer gelden tijdens een eventuele strafschoppenserie. Hierdoor zou je dus de uitzonderlijke situatie kunnen krijgen dat een speler 3 gele kaarten kan oplopen. 1 tijdens de wedstrijd en 2 tijdens de strafschoppenserie. Daarnaast werden een aantal belangrijke spelregels nog eens voor de duidelijkheid aangehaald om de aanwezige leden weer scherp het seizoen te laten starten.

 

Na een korte pauze werd de presentatie door Jeroen hervat met de uitleg van het coronaprotocol dat door de KNVB is opgezet. Uiteraard staat hierin eigen veiligheid voorop. De nadruk ligt in dit protocol op de aankomst bij sportpark, de beschikbare kleedkamer, een veilige controle van de spelerspassen en de opkomst van de spelers/line up. Er wordt met klem geadviseerd om voor, tijdens en na de wedstrijd de 1,5 meter te hanteren. Er mogen geen waarschuwingen (gele kaarten) gegeven worden voor het niet naleven van deze regel, maar uiteraard mogen de spelers en officials wel aangesproken worden hierop, zoveel mogelijk via de aanvoerder van de teams. Ook het bezoeken van de bestuurskamers wordt afgeraden, maar de keuze ligt uiteindelijk bij de scheidsrechters zelf.

 

Als laatste werden nog 10 spelregelvragen klassikaal behandeld (vanwege de tijd), waarbij ondanks de presentatie toch nog een aantal lastige vragen op het scherm kwamen. Zeker de bal die via de scheidsrechter weer terug kwam bij de doelverdediger deed enig stof doen opwaaien.

 

Om exact 22:00 uur werd de avond afgesloten en werd door sommige leden nog even nagepraat aan de bar en in de zaal. De aanwezigheid van veel actieve leden en de interactie tijdens de presentatie werd zeer gewaardeerd. Hieruit blijkt dat er veel passie zit in deze mooie hobby bij onze leden. Onze dank gaat uit naar RKDVC voor het beschikbaar stellen van een deel van hun kantine en de gratis koffie en thee.

Corona en verenigingsactiviteiten

Het lijkt inmiddels lang geleden, maar amper een half jaar geleden was ons verenigingsleven in volle gang. Zo openden we het jaar met een gezellige nieuwjaarsinstuif, genoten we drie dagen op Ameland, werd er getraind, vierden we een feestje omdat Henk Krans 50 jaar scheidsrechter was, streden we in de pubquiz en leerden we bij de reanimatietraining. Half maart ging alles plat. Hoe nu verder?

Trainingen

Gelukkig hebben we in juni de trainingen kunnen hervatten, aan de hand van een gedegen protocol. We blijven benadrukken dat iedereen zich aan dat protocol moet houden, om er zo voor te zorgen dat we ook de komende maanden ‘gewoon’ kunnen blijven trainen.

Jaarvergadering

Komende maandag 21 september is de jaarvergadering en het afscheid van Robert als voorzitter. Dat kunnen we coronaproof organiseren.

En verder?

Maar kunnen we ook andere activiteiten weer gaan houden? Denk aan een lezing, de pubquiz en straks in januari het Sportweekend Ameland? het bestuur heeft onlangs besloten om voorlopig naast de trainingen en de jaarvergadering geen andere aciviteiten te organiseren. Het geeft veel praktisch ‘gedoe’ en beperkingen. En daarnaast zijn zeker activiteiten binnen toch wel een risico. We houden uiteraard de ontwikkelingen in de gaten en zodra het kan, willen we stap voor stap weer meer gaan doen. Onze verwachting is dat we de rest van dit kalenderjaar het beperken tot bestuurlijke activiteiten én natuurlijk de trainingen.

Sportweekend Ameland

Wat het Sportweekend Ameland betreft willen we in de loop van oktober een (voorlopig) besluit nemen. Zoals we er nu tegenaan kijken, gaat het weekeinde in januari 2021 niet door. Het bestuur denkt dat het lastig is het weekend volledig conform de richtlijnen te organiseren en daarbij ook de sfeer en charme van het weekend te behouden. Het risico vinden we daarnaast ook te groot.

Uiteraard zijn we benieuwd naar de mening van onze leden. Laat ons weten als je het ergens niet mee eens bent of als je goede suggesties hebt. En tot die tijd: pas goed op jezelf en op anderen!

Het bestuur

Trainer gezocht

We hebben nu een hele leuke vacature! Wil jij één van de trainers worden van de leukste trainingsgroep van Nederland? En heb je tijd en zin? Check onze vacature en reageer.

Spelregelvraag van de Week (18 september 2020)

Vrijdag en dus een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had A moeten zijn: hier was sprake van twee overtredingen. De eerste is het vertragen van een spelhervatting door expres vlak voor de bal te gaan staan. Deze overtreding leidt tot een gele kaart en het opnieuw nemen van de oorspronkelijke vrije trap door partij A. De tweede overtreding is een gewelddadige handeling door de aanvaller van partij B, namelijk het opzettelijk de bal heel hard tegen de verdediger aan schieten. Dit moet bestraft worden met een rode kaart.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (18 september 2020)

Welke criteria dient een scheidsrechter in acht te nemen bij het beoordelen of er sprake is van het ontnemen van een doelpunt of een duidelijke scoringskans? Welke drie antwoorden zijn juist?

A. Snelheid van de aanvaller t.o.v. de verdedigers

B. Overtreding binnen of buiten het strafschopgebied

C. Afstand tussen de overtreding en het doel

D. Gaat de overtreding gepaard met contact

E. Algemene richting van het spel

F. Plaats van en aantal verdedigers

Laat het via een reactie op dit bericht weten!

Eindhoven - Nieuws vrijdag 18 september 2020

Nieuwe Arbitraal is uit

Vrijdag 18 september 2020 - Redactie

Het is ruim een maand geleden dat de vorige Arbitraal uitkwam. De nieuwste editie nr. 5 - 2020 vindt u in de kolom hiernaast (rechts). Mocht u Arbitraal willen lezen op een mobiel apparaat dan staat de link onderaan.

Spelregelvraag week 38

Spelregelvraag week 38 2020 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1 Staande buiten zijn eigen strafschopgebied slaat een verdediger een aanvaller, die in het strafschopgebied staat. Hoe reageert de scheidsrechter, als de bal op het ogenblik van slaan in het spel is?    ARode kaart en een directe vrije schop vanaf de plaats waar de verdediger stond.BRode kaart en een strafschop.CRode kaart een een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal zich bevond toen het spel werd onderbroken.DGele kaart en een scheidsrechtersbal vanwege de triple punishment regel.Vraag 1  Het juiste antwoord is B. (blz 55, LotG seizoen 2019-2020) “Een speler, wisselspeler of gewisselde speler wordt van het speelveld gezonden indien hij een gewelddadige handeling begaat.” De plaats van de overtreding is bepalend; deze vindt plaats binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter zal het spel hervatten met een strafschop. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Aantellingen DSV 18-9 t/m 24-9

De aanstellingen van de DSV-leden van vrijdag 11 september t/m donderdag 24 september!

Vrijdag 18 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolPhilippo, R.Csv Apeldoorn 1 –  VSCO’61 118:30SRHarmelink, G.A.Andarinyo 2 – AGOVV 319:30SRPhilippo, R.Csv Apeldoorn 4 – Teuge SP 119:30SRCegerek, HSedap FC 1 – FC RDC 119:45SRVan Duren, HZVL 1 – Andarinyo 120:00SRMulder, J.R.Madereros C.F. 2 – ZVV Ede 220:00SRVeldhoen, HVelocitas VR1 – Brasil’7 VR120:00SRKleinjan, J.D.VVV-Venlo – FC Utrecht20:00ASRVeldhoen, HVelocitas 1 – F.A.Z. 321:00SR


Zaterdag 19 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolVan Duren, HSJO JCO JO17-1 – Den Ham JO17-110:30SRSterling, J.B.Csv Apeldoorn JO13-1 – NEO JO13-110:30SRTer Mate, E.C.Go Ahead Eagles JO13-1 – AFC JO13-111:00SRGrijpma, M.Voorwaarts T JO13-1 – csv Apeldoorn JO13-111:15SRHulst, MHellendoorn vv 2 – SVI 312:00SRVergeer, G.A.T.Colmschate JO17-1 – Kon. UD JO17-113:00SRBerg, A.Go Ahead Deventer JO19-1 – Lochem SP JO19-114:00SRBronsvoort, W.H.Scheveningen – ASWH14:00SRKoebrugge, T.Sallandia JO17-1 – Teuge SP JO17-1G14:00SRGroothuismink, IARC – DHSC14:30SRDe Leest, M.T.Lelystad’67 – Batavia’9014:30ASRSchoolderman, E.Merino’s De – SDV Barneveld14:30ASRSmeenk, GHarfsen – Blauw Wit’66::14:30SRSmit, SBe Quick’28 – Hulzense Boys14:30SRMarsman, HSP Teuge – ZZC’2015:00SRNanninga, SExcelsior Maassluit – Rijnsburgse Boys15:00ASRPelgröm, MFC Groningen O21 – FC Twente/Heracles Academie O2115:00ASRSchoorlemmer, H.J.B.Rohda R. JO17-1 – SVI JO17-115:00SRStolk, P.W.Roda’46 JO19-1 – Fortuna Wormerv. JO19-115:00SRVos, M.Kozakken Boys – IJsselmeervogels15:00SRVoppen, J.Juventa’12 – Daarlerveen17:00SRSerik, DVVSB – Harkemase Boys18:00SRBluemink, R.PSV – FC Emmen20:00ASR


Zondag 20 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolLugtenberg, F.ABS 2 – Activia 210:00SRStrang, K.Epe 2 – Albatross 211:00SRVos, M.ADO Den Haag – FC Groningen12:15SRScholten, T.F.J.Diepenveen – Sportclub Brummen14:00SRDijkhuizen, HTerwolde – Wesepe14:00SRGroothuismink, IColmschate’33 – KCVO14:00SRKarkdijk, R.IJsselstreek – Beekbergen14:00SRMulder, J.R.Schalkhaar – SDC’1214:00SROlijslager, J.Vv Lettele – Raalte14:00SRPhilippo, E.Voorst – SV CCW’1614:00SRSchoolderman, E.BVC’12 – De Bataven14:00SRWesselink, G.W.M.ABS – sc Overwetering14:00SRRouwenhorst, M.J.De Gazelle – TKA14:15SRDegirmenci, SDCS – Concordia Wehl14:30SRSmeenk, PVoorwaarts T – Heino14:30SRFikkert, H.D.Ajax – RKC Waalwijk16:45ASR


Maandag 21 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolPhilippo, R.ZVO/De Herberg 3 – Gramsbergen 320:00SRVergeer, G.A.T.Almelo FC 5 – Gramsbergen 120:30SRMulder, J.R.LZV – ZVG20:30SRVan Duren, HAlmelo FC 3 – DKB 120:30SRNanninga, SJong FC Utrecht – NAC Breda21:00ASRPhilippo, R.ZVO/De Herberg 6 – AZVN 521:00SRVergeer, G.A.T.Almelo FC 6 – Juventa’12 121:30SRVan Duren, HPH 1 – Gramsbergen 221:30SR


Woensdag 23 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolHarmelink, G.A.ZVV Sparta Nijkerk 4 – ZVV Dynamo Lelystad 419:00SRHarmelink, G.A.ZVV Sparta Nijkerk 3 – AZVN 120:00SRPhilippo, R.FC RDC 2 – AGOVV 420:00SRMulder, J.R.Sc Genemuiden 1 – csv Apeldoorn 120:15SRMulder, J.R.Sc Genemuiden 3 – SVI 221:15SR


Donderdag 24 september:

ScheidsrechterWedstrijdTijdstipRolWesselink, G.W.M.Colmschate’33 – Rood Zwart19:00SRVan Duren, HLenco’s De 4 – Lenco’s De 621:00SRVan Duren, HLenco’s De 1 – AHB 122:00SR

‘Van de Voorzitter’ (66)

In de 66e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

In mijn column ga ik wel eens in op de jonge hindes en de iets ouderen op het trainingsveld. Binnen onze vereniging is het jongste lid 16 jaar en het oudste lid 80+. Dat betekent dat er drie generaties (ex-)scheidsrechters zijn die elkaar veel hebben te vertellen en te leren. Dat betekent ook dat er een natuurlijke aantrekkingskracht is binnen je eigen leeftijdsgroep. Ik kijk met bewondering hoe dit allemaal door elkaar loopt binnen onze vereniging op onze clubavond. Dat leidt ertoe dat er gesproken wordt over schoolkeuzes, vriendinnen, aanstaand pensioen, aanstaand vaderschap en over lief en leed. De aanleiding waarom ik deze column op deze manier begin is omdat dit voor allemaal samenkwam op onze clubavond van 3 september. Voor de clubavond begon hadden we te maken met de ziekte van een lid, op de trainingsavond kwamen spontaan een jonge hinde en een iets oudere scheidsrechter op proef meetrainen, tijdens de training daagden conditioneel gelijkgestemden elkaar uit, tijdens het rekken na de training waren met name de jongeren aan het woord en na de training sprak ik over een aanstaand vaderschap. Ik ben dan oprecht blij dat ik ook lid ben van deze vereniging.

En dan word ik een paar dagen later op mijn vakantieadres gebeld met de mededeling dat ons erelid Henk van der Pijl is overleden. Dat komt binnen… Wij wensen Riet, de kinderen, de familie en vrienden heel veel sterkte en troost toe.

Henk was voor ons een echte verenigingsman die veel voor de vereniging heeft betekent en elke clubavond aanwezig was. Henk was een verbinder van generaties.

We hebben er voor gekozen om onze clubavond op aangepaste wijze door te laten gaan. Dat zou Henk ook graag zo hebben gezien. Het “in memoriam” werd voorgelezen en er werd troost gezocht bij elkaar. Tijdens de condoleance blijkt wel dat Henk een echte verenigingsman was, want er waren heel veel SAO’ers om afscheid te nemen van Henk.

In deze coronatijd vinden uitvaarten in kleine gezelschappen plaats. Wij hebben onze laatste eer bewezen door een erehaag te vormen bij de Heidehof te Ugchelen. Dat voelde erg goed.

René Beijen

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (66) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Pagina's