COVS

SDO BBQ eindfeest seizoen 2016/17 – Het verslag

Op 10 juni jl. na een seizoen van hard zwoegen sluiten we het seizoen altijd af met ons SDO BBQ feest die dit jaar, zoals gewoonlijk, bij Walter en Lies Hartjes gehouden werd. Walter en Lies, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Een feest kan niet zonder sponsoren en daardoor hierbij, ontzettend bedankt voor jullie bijdrage. ...

Scheidsrechters in beeld tijdens toernooi in Barneveld

Op zaterdag 27 mei floten meerdere scheidsrechters van de SAO Apeldoorn op het B1 Toptoernooi bij SDV Barneveld. Bekijk hier de foto’s.

SAO’ers Wahyudi Vermeulen, Remon Tulen, Muhamed Osman, Patrick Zwiers en Remco Mulder actief op B1 Toptoernooi.

Muhamed Osman

Patrick Zwiers

Remon Tulen

Remon Tulen, Patrick van Zwiers en Wahyudi Vermeulen

Het bericht Scheidsrechters in beeld tijdens toernooi in Barneveld verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Brandbrief

Beste allemaal,

Brandbrief !!

De COVS Sittard-Geleen e.o. probeert al een aantal jaren de bakens te verzetten.
Kosten nog moeite worden gespaard, om de leden en voetbalverenigingen te interesseren voor activiteiten aangaande,

Spelregels, bijscholing en werven van clubscheidsrechters en assistent scheidsrechters, thema avonden voor verenigingen en hun spelers, clubscheidsrechters en assistent clubscheidsrechters

Sociale activiteiten voor de Leden van onze vereniging
Enz. , enz.

Wij hebben het met z’n allen druk, druk in een 24 uurs economie.
Een simpel e mailtje beantwoorden met een ja of nee is al vaak te veel gevraagd.
Negatieve Kritiek is zeer snel gegeven, opbouwende kritiek altijd welkom, een dankjewel zeer schaars!

Een Spelregelavonden op 23-06-2017 ( Ed Janssen B.V. ) recentelijk bij Geleen Zuid, leverde bezoekers op van Geleen Zuid en Born en een paar leden van Sittard-Geleen.( totaal + 15 personen ) Geleen Zuid met Born benaderde hiervoor + 30 verenigingen en de COVS Sittard-Geleen nog eens 42 en haar 33 van hun leden.
Hebben zij, de clubs, geschoolde clubscheidsrechters en assistent clubscheidsrechters genoeg? Regelmatige bezoeken op de zondag morgen bij diverse clubs laten helaas wat anders zien.

Dus toch bij veel clubs de gedachte gang en het kader, als er maar iemand staat ???

Is het vanzelfsprekend dat ieder weekend bij + 32000 wedstijden in Nederland een scheidsrechter staat ??? Nee dus !
Wat is de des interesse bij veel clubs ?? Ligt het aan het kader ? aan de huidige mentaliteit ?

Spelregels zijn per 01-06-2017 weer aangepast, worden clubscheidsrechters en assistent clubscheidsrechters geïnstrueerd ??
Geleen Zuid en Born geven het goede voorbeeld wie volgt??
Wat doen ze aan het werven van jonge scheidsrechters bij de verenigingen? Zodat over 15 tot 20 jaar ook nog genoeg scheidsrechters zijn !

Opbouwende Reacties welkom.

Henk Krekels op persoonlijke titel

Tevens Secr. Sittard-Geleen e.o. euroroadsound@kpnmail.nl

 

Weer wijzigen de spelregels 2017/2018

Met ingang van seizoen 2017/’18 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd door de International Football Association Board (IFAB). De spelregelwijzigingen zijn per 1 juni 2017 van kracht.

Kijk snel hier voor alle informatie zodat je straks goed voorbereid aan het seizoen kunt beginnen. Naast de Engels- en Nederlandstalige versie van de spelregels veldvoetbal is hier een kort overzicht te vinden van de spelregelwijzigingen en de praktische richtlijnen voor officials.
http://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/spelregels/spelregeldocumenten

Met vriendelijke groeten,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Spelregelwijzigingen per 1 juni 2017

Met ingang van seizoen 2017/’18 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd door de International Football Association Board (IFAB). De spelregelwijzigingen zijn per 1 juni 2017 van kracht.

Kijk verder voor alle informatie zodat je straks goed voorbereid aan het seizoen kunt beginnen. Naast de Nederlandstalige versie van de spelregels veldvoetbal is er een kort overzicht te vinden van de spelregelwijzigingen en de praktische richtlijnen voor officials.

NK 7 tegen 7 veldvoetbal in Rotterdam

Breda wint sportiviteit prijs

Op Zaterdag 17 juni 2017 zijn we met de COVS Breda naar Rotterdam geweest voor de Nederlandse kampioenschappen veldvoetbal 7 tegen 7. Organisatie was in handen van Rotterdam en voor het eerst was gekozen voor 7 tegen 7 op half veld. Uit heel Nederland reisde men af naar het Excelsior stadion, voor mij nog steeds Woudenberg, maar dit heeft intussen een commerciële naam.

Spelregelvraag van de week (23 juni 2017)

Een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C-B-C moeten zijn: Het gooien van een voorwerp moet worden bestraft met een rode kaart. Omdat dit geschiedde door een gewisselde speler is de spelhervatting een indirecte vrije schop,  welke dient te worden genomen op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.  

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (23 juni 2017):

In een wedstrijd in het betaald voetbal lopen drie wisselspelers warm langs de zijlijn achter de assistent-scheidsrechter. In het voorbijgaan ziet de assistent-scheidsrechter dat één van die wisselspelers van buiten het speelveld naar een tegenstander spuwt die binnen het speelveld loopt. De assistent-scheidsrechter steekt de vlag in de lucht en via de headset vertelt de assistent-scheidsrechter aan de scheidsrechter wat er is gebeurd. De bal is in de middencirkel en de scheidsrechter fluit af. Wat moet hij nu beslissen?

A. Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld zonder daarbij de rode kaart te tonen en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

B. Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld zonder daarbij de rode kaart te tonen en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

C. Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld door het tonen van de rode kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

D. Hij stuurt de wisselspeler van het speelveld door het tonen van de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!

SDO’ers spelen Jeu de Boules

Jullie lezen het goed, Tonnie en Gradus willen graag kijken of er onder de SDO’ers belangstelling is voor een middag spelen van het bekende spel Jeu de Boules. Wanneer willen we dit gaan doen? Op zondagmiddag 20 augustus aanstaande om 14.30 uur in het mooie Keijenburg. We kunnen hier gratis gebruik maken van de banen ...

Spelregelwijzigingen met ingang van het nieuwe seizoen 2017/18

Met ingang van seizoen 2017/’18 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd door de International Football Association Board (IFAB). De spelregelwijzigingen zijn per 1 juni 2017 van kracht. Kijk snel hier voor alle informatie zodat je straks goed voorbereid aan het seizoen kunt beginnen. Naast de Engels- en Nederlandstalige versie van de spelregels veldvoetbal is hier een ...

Jeugdige SDO’er geselecteerd voor het scoutingstraject

Op 17 juni vond er voor enkele jeugdige, getalenteerde scheidsrechters uit het KNVB District Oost een technische dag plaats in Enter. Tijdens deze technische dag zijn deze scheidsrechters geobserveerd door onder andere leden van de technische commissie. Aan de hand van enkele competenties werd beoordeeld of de aanwezige scheidsrechters rijp genoeg zijn voor toelating voor ...

Trainingen seizoen 2017/18

Start nieuw seizoen:

Dinsdag : 1 augustus aanvang 19.30 uur

op trainingsveld bij ons clubhuis

 

Donderdag : 3 augustus aanvang 19.30 uur

op trainingsveld bij ons clubhuis

Verplaatsen barbecue

In de nieuwsbrief  en op het prikbord in de kantine heeft de aankondiging gestaan van de Barbecue op 2 september as.

Waarschijnlijk is het op die datum niet mogelijk.

-binnenkort zullen we de juiste datum bekendmaken-

Derde deel van de spelregeluitleg beschikbaar en spelregelvragen

Moeite met het onthouden van (de wijzigingen) in de spelregels of gewoon geïnteresseerd in een overzicht van de spelregelwijzigingen? Lid van onze vereniging en tweevoudig landelijk spelregelkampioen Jan Wouter Kok was in het najaar van 2016 te gast in het radioprogramma van Theo Klomp en gaf daar uitleg over de spelregelwijzigingen die in de zomer van 2016 van kracht zijn geworden. Elke keer werd een spelregel door Jan Wouter behandeld en werden de relevante wijzigingen op hoofdlijnen behandeld. We hebben besloten deze rubriek beschikbaar te stellen via onze website zodat de spelregelwijzigingen kunnen worden beluisterd. De gehele rubriek bestaat uit vier delen en deze zullen om de twee weken op de website worden gepubliceerd. Inmiddels is het derde deel van deze rubriek gepubliceerd..

De rubriek is te vinden onder het kopje Downloads > Spelregeluitleg of via de directe link door hier te klikken.

Daarnaast heeft de KNVB een bestand met 315 spelregelvragen beschikbaar gesteld aan de COVS, die deze vragen op haar beurt weer heeft gedeeld met haar aangesloten verenigingen. U kunt deze spelregelvragen hier (zonder antwoord) en hier (met antwoord) vinden. Veel succes met oefenen!

Mede namens de technische commissie,
De redactie.

Nieuwe leden

Wij verwelkomen onze nieuwe leden Jaap van der Windt en Desley Lit.

Onderwerp: Groepen: Leden

Verslag finale dag Achterhoek Cup 2017

Op 10 juni jl. werden de finales van de Achterhoek Cup afgewerkt op het terrein van Viod te Doetinchem. Afgelopen seizoen bestond de SDO Achterhoek Cup Commissie uit Emiel Stienezen, Marcel van Huet en Gerard de Graaf. Zij waren afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de aanstellingen en communicatie tussen Achterhoek Cup en/of KNVB. Tevens hebben wij ...

Clubblad van de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (juni 2017)

Hierbij het uitgebrachte clubblad van de Scheidsrechtersvereniging Zwole e.o., 56ste jaargang, nummer 3, juni 2017.

Met de onderstaande link krijgt u de bladerbare pdf-versie.

https://issuu.com/home/docs/clubblad_szo__nummer_3__juni_2017/edit/embed

Als bijlage is ook de gewone pdf-versien bijgevoegd.

Het clubblad staat ook bij het andere artikel van de SZO met alle uitgebrachte clubbladen vanaf 2014.

Bestand:  Clubblad_SZO_nummer_3_juni_2017.pdf

Promoties

Het voetbalseizoen 2016-2017 is inmiddels (bijna) aan zijn einde gekomen. Inmiddels zijn de promoties en degradaties bekend gemaakt. Ook binnen onze vereniging zijn enkele leden gepromoveerd, we willen hen feliciteren met hun behaalde prestatie en heel veel succes wensen in hun nieuwe groep. Helaas hebben we nog geen opgave van de zaal ontvangen.

Danny Korbee gepromoveerd van Zaterdag Groep F naar Zaterdag Groep E
Rick Turk gepromoveerd van Zaterdag Groep F naar Zaterdag Groep E
Remco van der Ploeg gepromoveerd van Zaterdag Groep G naar Zaterdag Groep F
Leendert van der Velden gepromoveerd van Zaterdag Groep G naar Zaterdag Groep F
Karel van Valen gepromoveerd van Zaterdag Groep G naar Zaterdag Groep F
Nico van den Dop gepromoveerd van Zaterdag Groep I naar Zaterdag Groep G

Remko Lochtenberg gepromoveerd van Zondag Groep G naar Zondag Groep F
 

Mocht er een fout in de lijst staan dan graag een bericht naar secretaris@covsleiden.nl

Namens het bestuur,
Ronald Vermeulen
secretaris

NIEUWE seizoensactiviteiten, LEES!

Opening seizoenstraining 29 augustus door Dick Lukkien trainer van FC Emmen in het stadion
Aanvang 19.15 uur tot 2015 uur. 
Aansluitend voormalig scheidsrechter en momenteel mede directeur van FC Emmen 21.00 tot 22.00 uur

3 september bezoek aan de interland Nederland - Bulgarije in de Johan Cruijf Arena

7 september nieuwe spelregels en nieuwe wedstrijdapp KNVB door Anton Panneman

Week van de scheidsrechter 7 t/m. 14 oktober

Onder voorbehoud op donderdag 12 oktober voor clubscheidsrechters en KNVB scheidsrechter een themabijeenkomst door een scheidsrechter uit het betaalde voetbal.

Groepen: LedenVriendenPersZichtbaarheid: Openbaar

Pagina's