COVS

Tweede nieuwsbrief 2023

De tweede nieuwsbrief in 2023 van COVS Den Bosch is beschikbaar. Hierin onder andere: of kopieer onderstaande link in uw browser http://www.covsdenbosch.nl/nieuwsbrief/Nieuwsbrief2023-2.pdf

Spelregelvraag

Spelregelvraag Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Na afloop van de verlenging en voordat de strafschoppenserie is begonnen, vertelt een speler de scheidsrechter dat hij geblesseerd is en niet kan deelnemen aan de strafschoppenserie. Mag hij worden vervangen door één van de wisselspelers?Aa. Ja, in alle gevallenBb. Ja, vooropgesteld dat zijn team nog niet het toegestane aantal wissels heeft gebruiktCc. Nee, tenzij het de doelverdediger betreft en zijn team nog niet het toegestane aantal wissels heeft gebruiktDd. NeeVraag 1  Het juiste antwoord is C. Dit is niet toegestaan, uitgezonderd de doelverdediger mits het aantal toegestane wissels nog niet is bereikt. Zie ook Regel 10, pag 49: Een doelverdediger die niet in staat is om verder te gaan, voor of tijdens de strafschoppenserie, magvworden vervangen door een speler die werd uitgesloten om de beide teams op een gelijk aantal spelers te brengen, of door een opgegeven wisselspeler mits het team nog niet het maximumaantal wissels heeft gebruikt Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Aanstellingen Goudse scheidsrechters 3-5 februari

We gaan de tweede helft van het seizoen in, dus nieuwe aanstellingen! Hier kun je zien welke collega’s waar fluiten het komende weekeinde (en evt. andere dagen). Leuk als je zelf eens niets te doen hebt en eens bij een collega wilt kijken. Maar ook goed voor onze minder actieve leden die graag eens een jonge of juist oudere collega willen zien fluiten en eventueel van advies voorzien.

Mooie affiches dit weekeinde

Vrijdagavond fluit Rick weer eens in Gouda, en wel de plaatselijke trots Watergras. Treetje lager dan hij gewend is, maar wel leuk voor hem. Op naar de Mammoet dus, Gouwenaars! Op zondag moet Rick weer aan de bak, maar dan op de velden van SO Soest.

Op de zaterdag veel mooie jeugdwedstrijden voor onze leden. Piloot Jan gaat eens kijken hoe het met de geblesseerde Joost is bij Sportlust. En de voorzitter hoeft alleen maar even de IJssel over te steken. Zou hij op tijd terug zijn om Eno nog het tweede van z’n eigen kluppie te zien fluiten? Vast wel. Fijn om te zien dat Ruud weer zodanig hersteld is dat hij de kicksen aantrekt. Het blijft nog even bij een thuiswedstrijd op Moordrecht (letterlijk bij hem voor de deur), maar dat mag de pret niet drukken.

Raf heeft de lijstaanvoerder in 3A onder zijn hoede: Nieuwkoop, maar dan uit bij RKDES in Kudelstaart, nog iets noordelijker. Kan een leuke pot worden. Barry is kennelijk tussentijds gepromoveerd, want hij staat opeens bij een tweedeklasser aangesteld. En ook politicus Joop krijgt vaker een standaardwedstrijd sinds hij een tijdje terug BVO-scheids Allard Lindhout tegenkwam. Kruiwagens, he? Een verre reis is er ook voor Sjaak: Melissant is niet naast de deur, maar altijd gezellig. In Den Hoorn wacht onze penningmeester mogelijk een doelpuntrijke pot, aangezien het (doel)puntloze DHC op bezoek komt.

Bijzonder is het als je als samensteller van dit overzicht speciaal bericht krijgt, omdat de een assistent is bij de ander. Onze Tijs wordt in Huizen bijgestaan door onze Jaap. Benieuwd wat voor verhalen we terugkrijgen. Verder gaat Arthur het eerste van de Stolkse trots onder handen nemen. En nu hij de smaak van het verhuizen te pakken heeft: zou hij eerst nog bij Alan op bezoek gaan voor diens Open Huis? Je weet maar nooit.

NAGEKOMEN BERICHT!!!! Ook Collin Bosschieter heeft nog een wedstrijd toegewezen gekregen, en wel Forum Sport 2 tegen Jodan Boys 2, om 11.15 uur.

Hoe dan ook, allemaal weer veel succes! En sterkte aan alle geblesseerden!

Alle gegevens zijn zoals bekend op donderdagavond 2 februari. Na deze tijd worden geen wijzigingen meer bijgehouden. Ontbreek je in de lijst of krijg je een andere aanstelling, geef ze dan door in de groeps-chat. Geef het aan de secretaris door als je niet meer in de lijst wil worden opgenomen, of als je tips hebt om het nog beter te maken, of als je het zelf wilt bijhouden. Leuke bezigheid!

Het bericht Aanstellingen Goudse scheidsrechters 3-5 februari verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

SVO Venlo wint Zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 7 januari jl. werd voor het eerst sinds 2020 weer het DK Zaalvoetbal georganiseerd. Weliswaar in een iets andere opzet dan we gewend waren, want het DK werd niet in ons eigen district georganiseerd, maar voor het eerst was het een DK voor Zuid I en Zuid II samen. Organisatie lag in handen van de nieuw gefuseerde SV Brabant Zuidoost (voormalig COVS Valkenswaard en COVS Eindhoven) en vond plaats in de sporthallen X-Sports te Bladel met een deelnemersveld wat uiteindelijk 8 teams sterk was.

De poule B waarin de SVO Venlo uitkwam bestond uit Tilburg, Boxmeer-Cuijk en Zeeuws-Vlaanderen. Op papier een sterke poule met twee teams welke met grote regelmaat voor de prijzen meespelen. Team A bestond uit De Mijnstreek/Weert, Brabant Zuidoost, Den Bosch en onze vrienden uit Helmond. Om 10.17 stond de eerste wedstrijd tegen Tilburg op het schema. Hoofdtaak; niet verliezen en basisafspraken uitvoeren, iets wat traditioneel lastig is in de eerste wedstrijd op een toernooi.
Hoe anders was het dit toernooi. Na 3 minuten wist Dennis de eerste goal te maken op aangeven van Marco, in de 4e minuut was het Dennis die de bal op Jordy aflegde, die hier wel raad mee wist en de 0-2 op het scorebord zetten. Weer een minuut later wist Marco met een afstandsschot de 0-3 achter de Tilburgse keeper te werken.
Met een doelpunt van Tim en de tweede goal van Dennis werd de eerste wedstrijd met 0-5 gewonnen.

In de tweede wedstrijd tegen Boxmeer/Cuijk was er maar één punt van aandacht uit de eerste wedstrijd. Restorganisatie. Wetend dat Boxmeer/Cuijk geen wissel had en een meevoetballende keeper was het zaak rust te bewaren en de kans af te wachten. Deze kans kwam al snel, na 1,5 minuut wist Jordy de 1-0 op het scorebord te zetten. Echter was Venlo in deze fase zeker niet de betere ploeg. Door de meevoetballende keeper was het lastig de juiste organisatie neer te zetten en met een bal die via de vinger van Koen via de rechter- en linkerpaal terug het veld in kwam wist Marco uit de counter de 2-0 te maken. Hierna was het verzet gebroken en met twee doelpunten van Dennis wist Venlo de tweede wedstrijd met 4-0 te winnen.

Omdat Zeeuws-Vlaanderen ook de eerste twee wedstrijden wist te winnen werd in de laatste poulewedstrijd bepaald wie als nummer 1 van de poule in de kruisfinale de nummer 2 van poule A zou treffen.
In de wedstrijd tegen Zeeuws-Vlaanderen wist Venlo de druk er goed op te houden. Na drie minuten wist Marco op aangeven van Dennis de 1-0 op het scorebord te zetten. Zeeuws-Vlaanderen was duidelijk de sterkste van de overige drie tegenstanders in de poule. Dit resulteerde in wat minder verzorgd voetbal bij balbezit en meer individuele acties welke ook voor meer balverlies zorgde. Door achterin een goede restorganisatie te verzorgen wist Venlo toen het samenspel weer opgepakt werd middels twee assists van Jordy op Marco en Geert de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 over de streep te trekken.
Met 9 punten, 12 voor en 0 tegen werd de poulefase afgesloten, iets waarvan tevoren voor getekend zou zijn.

Na de uitstekend verzorgde lunch werd duidelijk dat de vrienden van Helmond de tegenstander in de kruisfinale zou worden. Met een after dinner dip en stramme spieren van het wachten tijdens de drie voorgaande wedstrijden werd geprobeerd elkaar toch op te peppen en scherp te starten.
Helmond startte echter scherper dan Venlo en wist al na twee minuten het eerste tegendoelpunt van Venlo te scoren door een goed uitgespeelde aanval. Dit tegendoelpunt was de wekker voor Venlo en werd een versnelling opgeschakeld. Middels doelpunten van Geert (assist Marco) en Marco (assist Tim) werd de achterstand omgebogen. Helmond gaf echter niet op en bleef gevaarlijk. Koen wist een snelle uitbraak onschadelijk te maken waarna Marco Dennis werd de finale veiliggesteld.

Deze finale werd een onderonsje binnen Zuid II want Weert/De Mijnstreek wist in een spannende kruisfinale het sterkere Zeeuws-Vlaanderen op penalty’s te kloppen. Hoewel winst op voorafgaand aan het toernooi geen doelstelling op zich was, werd nu de finale gehaald was het doel bijgesteld. Met de sterkste opstelling werd gestart en in deze, in het ogen van de arbitrage, organisatie en Venlo sportieve finale was het Tim die Marco wist te vinden die aantekende voor de 0-1. Dit gaf Venlo de mogelijkheid om meer druk op de bal te zetten en dit betaalde zich uit middels een tweede doelpunt van Marco. Tot dat moment was er weinig te vrezen echter groeide Weert/De Mijnstreek in de wedstrijd en wist tussen twee paar Venlose benen de bal net genoeg snelheid mee te geven om een halve kans tot een doelpunt te promoveren. Venlo werd hierdoor echter niet van de wijs gebracht en na het laatste doelpunt van het toernooi wist Dennis met een afstandsschot de keeper van Weert/De Mijnstreek te passeren.
Hiermee werd een 1-3 eindstand op het scorebord genoteerd en daarmee ging Venlo, boven verwachting vooraf, met de titel aan de haal.

Het bericht SVO Venlo wint Zaalvoetbaltoernooi verscheen eerst op SVO Venlo.

Loting Darten

Er is door Remco geloot voor het bekerschema van het darten.

Bekerschema RondeThuisUitUitslag 1e ronde ARamonBerry 1e ronde BCockJochem 1e ronde CRoelBart 1e ronde DHansAndré 1e ronde EHenkvrij 1e ronde FRemcoYsuf Kwartfinale 1:André/HansHenk Kwartfinale 2:Ramon/BerryRoel/Bart Kwartfinale 3:Yusuf/RemcoCock/Jochem Tussenrondeverliezer KF 1verliezer KF 3 Tussenrondeverliezer KF 2verliezer KF 1 Tussenrondeverliezer KF 3verliezer KF 2 Halve finale 1:Winnaar KF 2Winnaar KF 3 Halve finale 2:Winnaar herkansingWinnaar KF 1 Finale:Winnaar HF 1Winnaar HF 2

Waar fluiten onze toppers? (week 5)

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersomzaterdag 4/214:30Argon 1 - Monnickendam 1 Herman Slootweg zondag 5/2 (AT)09:00U17 Futsalcup Spittal Jeroen Noordhoekzaterdag 4/214:30Geinoord N'gein 1 - PVCV 1 Kenneth van Dijkzaterdag 4/214:30Sliedrecht 1 - Nivo Sparta 1 Marcello Stewart (zaal)vrijdag 3/220:30Usquert 1 - Futsal Dragten 1 Marcello Stewartzaterdag 4/214:30AVC 1 - Tonego 1 Michael Mastenbroek (zaal)vrijdag 3/220:30FC Westland - HZV/Het Vennewater Ramon Westhoffzondag 5/214:00DSOV 1 - SCPB'22 1 Remco Broekhuizenzaterdag 4/214:30
Ommoord 1 - Moerkapelle 1 Sjaak Voogt (ass.)zaterdag 4/214:30Brielle 1 - De Zwerver 1 Yusuf Durgunsuzaterdag 4/215:00Linschoten 1 - WDS 1 Yusuf Durgunsuzondag 5/214:00TSV Gudok 1 - FC Dordrecht 1 Yvar Buckerszaterdag 4/211:45sv Poortugaal JO17-1 - ASWH JO17-1

Aanstellingen RSV'ers 3-5 Februari

Notificatie sturen: Komend weekend zijn er weer veel RSV-leden op het veld en langs de zijlijnen te vinden.   Zo assisteren Remco van der Hul én Edwar Holvast de wedstrijd tussen Ajax (am) en DHSC in de 4e divisie. En onze pas gediplomeerde lid Floris Oskam(foto) mag zaterdag de o16 teams van FC 's-Gravenzande en ARC fluiten. Daarnaast fluiten Richard Steenbergen zaterdag de wedstrijd VVGZ 1 - Sparta (av) en mag Giovanni Verhoeve zondag aan de bak bij de wedstrijd Alphense Boys - RKAVV.   Wij wensen ook komend weekend iedereen weer veel succes en plezier op de velden en langs de lijn.   Vragen/opmerkingen? Mail dan naar aanstellingen@rsvnet.nl   Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

2023 IN HET TEKEN VAN ONS 75 JARIG JUBILEUM!

Door de enorme sneeuwval van de afgelopen dagen is gisteren mijn wedstrijd afgelast en vandaag waren in de buurt alle wedstrijden daardoor ook afgelast. Om toch de nodige weekendbeweging in stand te houden heb ik vanmorgen nog even hardgelopen en de 10km volgemaakt. En omdat er weinig voetbal in de buurt was gaf het mij ook meer tijd om mijn voorwoord voor te bereiden en de stukken voor het clubblad na te kijken en in te delen.

 

Terugkijkend op eind 2022 en begin van 2023, kunnen we vaststellen dat we eindelijk onze traditionele oudejaarsloop en nieuwjaarsreceptie weer eens hebben kunnen organiseren. Beide activiteiten werden door de aanwezigen als zeer prettig en gezellig ervaren. Elders in dit clubblad is een kort verslag van iedere activiteit geplaatst.

 

Het bestuur heeft ± anderhalf jaar geleden een jubileumcommissie samengesteld met Willie Peijnenburg als coördinator. Ons motto: 2023 in het teken van ons 75 jarig jubileum. De activiteiten van de technische en evenementencommissie zullen in samenwerking met onze jubileumcommissie worden georganiseerd. En omwille van dit bijzondere jubileumjaar zal de commissie dit jaar aan alle activiteiten binnen onze vereniging op een of andere manier proberen een extra tintje te geven. Wat en hoe ze dit gaan doen is geheel aan de jubileumcommissie en blijft een verrassing.

 

De jubileumcommissie heeft een en ander al voorbereid en de start van ons jubileumjaar is op de nieuwjaarsreceptie officieel gemaakt. Willie Peijnenburg heeft namens de jubileumcommissie ons nieuwe logo voor ons 75 jarig bestaan gepresenteerd en enkele activiteiten al vastgelegd. Alle correspondentie zal in ons jubileumjaar voorzien zijn van ons jubileumlogo.

 

Omdat alle activiteiten in het kader staan van ons jubileum heeft het bestuur in de bestuursvergadering van maandag 16 januari jongstleden besloten om de commissieleden van de technische en de evenementencommissie toe te voegen aan de jubileumcommissie, zodat hiermee alle activiteiten centraal georganiseerd kunnen worden.

 

Het bestuur wenst de commissie(s) heel veel wijsheid toe in het ontwikkelen van ideeën waardoor de activiteiten memorabele momenten van ons jubileumjaar worden. 

 

Rest mij nog om namens het bestuur van COVS “De Langstraat”, al onze leden, adverteerders, sponsoren, begunstigers en alle anderen die onze vereniging een warm hart toedragen, een respectvol, sportief, liefdevol, gezond en een gelukkig 2023 toe te wensen. We zullen er zelf iets moois van moeten maken.

 

Roel van der Werff

Nieuwe leden

Notificatie sturen: 

Wij verwelkomen onze nieuwe leden Frank Groenen, Erik Ju, Wesley Kaijen, Enver Kukuksen, Akash Mahangi, Floris Oskam, Yoran Pekaar, Ramie Sulaiman, Max Wolfkamp en donateur Peter Oskam.

Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

De week van Wim – seizoen 2022/2023 (14)

Na een aantal weken winterstop werd vorige week de competitie weer hervat in het amateurvoetbal, maar voor mij stond er nog geen wedstrijd op het programma. In plaats daarvan hadden we een weekendje Drenthe met als hoogtepunt het concert van The Tribute to the Cats Band in het theater de Tamboer in Hoogeveen. De muziek van de Cats is al meer dan vijftig jaar oud, de tribute band bestaat al meer dan twintig jaar, maar na die viering van het twintigjarig bestaan en de uitzending van de registratie hiervan op 1 januari j.l., lijkt het of de band in een stroomversnelling is gekomen. Overal uitverkocht huis en naast de reeds bekende aangekondigde shows, worden er binnenkort nog meer aan toegevoegd. Wat mij erg aanspreekt is dat ze er geen probleem van maken om meer dan 2 ½ uur met veel enthousiasme te spelen en eigenlijk maak ik dat niet vaak mee.

Deze week stonden er weer twee wedstrijden op de agenda en de eerste was dinsdagavond, t.w. ’s-Gravenzande 1 tegen Excelsior M 021. Een potje op een mooi niveau en de wedstrijd was denk ik ook de moeite waard om te bekijken, ondanks dat het behoorlijk koud was. Overigens was het wel een wedstrijd met wat hindernissen, want op het beoogde 4e veld was de verlichting dusdanig slecht dat het niet echt verantwoord was om hierop te spelen. Ik was het met de begeleiding van de bezoekers eens en na overleg met de trainer van ’s-Gravenzande werd uitgeweken naar veld 2. Dat was uitstekend bespeelbaar en was er geen vuiltje aan de lucht. Echter om exact half 10 met nog 20 minuten te spelen stonden we met z’n allen in het donker. Licht uit en leek het dus op een energiebesparende maatregel. Zo erg was het niet en bleek het binnen een misverstand te zijn, de knop van het verkeerde veld was ingedrukt en kon het licht niet weer meteen worden aangezet. Wel was het 5e veld nog beschikbaar en werd daar het restant van de wedstrijd uitgespeeld, met een einduitslag van 6-2. In het verslag stond dat ik het niet moeilijk had gehad in het sportieve treffen. Dat was ook zo en vond ik het een leuke en nuttige avond.

Zaterdag was ik aangesteld voor de wedstrijd Zuid-West DH 1 tegen Naaldwijk 1 en laat ik het maar meteen zeggen, daar was het plezier aanzienlijk minder. Dat lag niet aan Naaldwijk, die speelden een goede en gedisciplineerde wedstrijd, maar dat niveau van de thuisclub was aanzienlijk minder. Vanaf het begin van de wedstrijd was er voortdurend irritant commentaar, werd er niets geaccepteerd en ontstond er dus een vervelende wedstrijd. Gelukkig gingen de bezoekers niet mee in dit gedrag en hadden maar één doel, de wedstrijd zo goed mogelijk uitspelen en het liefst de nodige doelpunten maken. Dat lukte en zo werd de eindstand 0-10 en kon ik gelukkig beperken met 4 gele kaarten voor Zuid-West DH. Hoewel de thuisclub nuchter gezien natuurlijk niets te zoeken heeft in de 3e klasse en ze dus met grote cijfers verloren, vonden ze zichzelf niet minder en u begrijpt het wel, er was er maar één die schuld had aan die grote nederlaag. Juist …. Die was het! Daar word ik natuurlijk niet meer warm of koud van en houd ik het er maar op dat dit één van de weinige minder leuke wedstrijden was. Waren er dan verder geen leuke dingen? Natuurlijk wel, het publiek van Naaldwijk was de gehele wedstrijd heel positief in de aanmoedigingen van hun team en kwam ik voor en na de wedstrijd diverse bekenden tegen van de Westland-cup.

Op de diverse sites las ik vandaag dat er weer zes wedstrijden in mijn wedstrijdpakket dit weekend waren gestaakt. Hoewel het natuurlijk voor de betreffende scheidsrechters heel vervelend is, was bij de helft hiervan de oorzaak een blessure van de scheids. Maar de rest ging om ongeregeldheden en realiseerde ik me dat me dat gelukkig op zaterdag bespaard was gebleven.

Komend weekend sla ik weer een wedstrijd over en het zal u niet verbazen. Er staat wederom een concert op de agenda en zijn we richting Heiloo om bij Fletcher het concert te zien van onze Volendamse vrienden de 3 J’s. Dat betekent dus dit keer weekendje kop van Noord-Holland. Voor de volgende keer dus geen wedstrijdverslag en ga ik het hebben over een andere club waar ik graag kom. Tot de volgende week dan maar weer !!!