COVS

Column Boerenverstand deel 3

Boerenverstand 2021 (3) – De poule van Spanje

 

De UEFA zit met een probleem want als in de laatste poulewedstrijden Polen met 1-0 van Zweden wint en Slowakije – Spanje eindigt in een gelijkspel dan heeft Spanje drie punten en hebben de andere drie landen vier punten met ook nog hetzelfde doelsaldo en geen verschil in de onderlinge wedstrijden. Regeren is vooruitzien en dus was de UEFA zo verstandig om uw columnist om advies te vragen.

En met simpel boerenverstand is het glashelder: Spanje is poulewinnaar want die zijn ongeslagen dus nummer 1 is duidelijk. Zweden won de allereerste interland in 1908 met 12-3 van Noorwegen en die mogen dus zeker niet ontbreken in de volgende ronde met zo’n historisch resultaat, zij worden dus tweede. Slowakije behoorde tot 1918 tot het Oostenrijkse Hongaarse Rijk. Het was in de oorlog onderdeel van Duitsland en vormde daarna tot 1992 met Tsjechië het land Tsjechië – Slowakije. Alle genoemde landen zijn nog deelnemer aan dit EK dus de kans op een onderlinge confrontatie met veel oud zeer is veel te groot, echt onverantwoordelijk. Dus:

De Slowaken worden vierde; met pijn in het hart want zij hebben van deze vier landen de hoogste agrarische (boeren) productie. Polen heeft daardoor ten onrechte mazzel want die worden dan derde in de poule. Dat lossen we simpel op want ze worden dan de “slechtste” nummer drie en gaan dus ook naar huis.

De UEFA was erg blij met deze heldere analyse, maar toen ik over een kostenvergoeding voor de DSVenO begon voor dit gouden advies was de verbinding echter ineens verbroken.

.

Oud lid Will Stevens overleden

Vandaag kreeg het bestuur van ons lid Kees Meeuwisse de mededeling dat hij info had gekregen van Coby Stevens dat Will op 89-jarige leeftijd is overleden.

Will was meer dan 50 jaar lid van de HSV. Hij was Lid van Verdienste van onze HSV en heeft in zijn actieve periode heel veel voor onze vereniging gedaan. Hij was al een tijdje geen lid meer.
Ook als regioschrijver voor De Scheidsrechter binnen de COVS is hij lang actief geweest.
De getoonde foto is uit het blad COVS blad “De scheidsrechter” uit januari 1999

Het bericht Oud lid Will Stevens overleden verscheen eerst op HSV Den Haag.

Agenda spelregel competitie 2021/2022

Agenda spelregel competitie 2021/2022

 

Zet de data alvast in je agenda (p= op papier; b=beeldvragen)

9-9-2021

Eerste ronde spelregels / p

14-10-2021

Tweede ronde spelregels / b

18-11-2021

Derde ronde spelregels / p

13-1-2022

Vierde ronde spelregels / b

10-2-2022

Vijfde ronde spelregels / p

24-3-2022

Zesde ronde spelregels / b

Jaarvergadering + afscheid Marcel 13 september, alle stukken nu online

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op maandag 13 september 2021. Aanvang 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur. De vergadering wordt gehouden in/op ‘landgoed’ Coendersborg in Groningen.  Tijdens deze vergadering legt het bestuur rekening en verantwoording af en nemen we afscheid van secretaris Marcel Bellinga. Let op: we beginnen al om 19.30 uur (een half uur vroeger dan gebruikelijk).

Corona

Uiteraard houden we de actuele situatie m.b.t. het coronavirus in de gaten. Mocht de datum of locatie daardoor wijzigen, dan melden we dat op deze site. Of en zo ja welke coronamaatregelen op 13 september nog van kracht zijn melden we hier ook.

Samenstelling bestuur, afscheid Marcel

Op deze avond nemen we afscheid van secretaris Marcel Bellinga, na ruim 27 jaar. Hij wordt opgevolgd door Jan-Willem Bouw. Verder wordt Pascal Souhuwat voorgedragen voor benoeming tot bestuurslid. Na de vergadering wordt er ter gelegenheid van het afscheid van Marcel gezorgd voor een hapje en drankje.

Coendersborg

Zoals bovenstaand vermeld wordt de jaarvergadering gehouden in/op ‘landgoed’ Coendersborg in plaats van in het GRC-clubhuis. Op deze locatie kunnen we meer mensen ontvangen op een corona-veilige manier. Coendersborg ligt in de wijk Helpman in de stad Groningen. Het adres is Coendershaag 1.  Navigatie: Cort van der Lindenlaan 5,  9722 LS Groningen.

Vergaderstukken

Onderstaand kun je de agenda en het algemeen jaarverslag 2020 downloaden. Deze worden ook gepubliceerd in de laatste Aftrap (nummer 3 1, juni/juli 2021). Dit blad verschijnt binnenkort.

Agenda Algemene Ledenvergadering 13 september 2021

Notulen Algemene Ledenvergadering 21 september 2020

Algemeen jaarverslag 2020

Door het coronavirus hebben we deze vergadering op een laat moment in het verenigingsjaar gepland, met de hoop dat we dan met meer mensen bij elkaar kunnen komen. Daarmee voldoen we formeel niet aan de statutaire verplichting de vergadering voor 1 juli te houden. We vragen daarvoor begrip. De kascommissie verricht haar werkzaamheden wel voor 1 juli. We hopen iedereen 13 september te kunnen begroeten!

Spelregelvraag van de Week (18 juni 2021)

Vrijdag en dus tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn: De scheidsrechter heeft het spel onderbroken voor een overtreding waarvoor de spelhervatting een directe vrije schop is en hij voor de overtreding een gele kaart moet tonen. Zonder toestemming van de scheidsrechter mag het spel niet hervat worden. Voor het snel nemen zal de scheidsrechter geen toestemming hebben verleend.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (18 juni 2021)

Een wisselspeler loopt zich tijdens de wedstrijd nabij de zijlijn warm. Plotseling ziet hij de bal, nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor een handsbal, het veld uitrollen. Om nu te voorkomen dat de vrije schop snel genomen kan worden, trapt hij de bal nog verder weg het veld uit. Hoe zal de scheidsrechter nu handelen?

A. Hij toont de wisselspeler de gele kaart en hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.

B. Hij vermaant de wisselspeler hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.

C. Hij hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.

D. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.

Wat is volgens jou het juiste antwoord?

Spelregelvraag week 25

Spelregelvraag week 25 2021 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Tijdens de wedstrijd ontstaat ineens verwarring omdat een toeschouwer op een fluitje blaast. Wat beslist de scheidsrechter als een speler nabij de zijlijn de bal in zijn handen heeft genomen omdat hij van mening was dat de scheidsrechter had gefloten?AA. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding.BB. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.CC. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.DD. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding. De speler die de bal in zijn handen pakte ontvangt de gele kaart.Vraag 1  Het juiste antwoord is C: zie regel 5, pagina 25, Invloeden van buitenaf. Als een toeschouwer op een fluitje blaast en de scheidsrechter vindt dat het fluitsignaal ingreep in het spel, dan moet de scheidsrechter de wedstrijd onderbreken en het spel hervatten met een scheidsrechtersbal, maar een disciplinaire straf is dan niet nodig. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

SVO EK Toto weetjes

De eerste poulewedstrijden van het EK zijn gespeeld. Tijd dus om wat leuke weetjes te delen met jullie, vanuit onze eigen SVO Venlo EK toto.

Er zijn 8 landen die als winnaar worden voorspeld. Frankrijk is de favoriet bij 18 deelnemers, gevolgd door Nederland (16 maal) en België (13 maal). Opvallend is dat regerend kampioen Portugal geen enkele keer als winnaar wordt getipt.

Er zijn 11 landen die in de finale worden voorspeld en 21 landen worden voorspeld in de halve finale. Alleen Noord-Macedonië, Slowakije en Wales heeft niemand in de halve finale verwacht.

Van de 24 deelnemende landen zijn er 23 landen die in de kwartfinale worden ingevuld. Alleen Noord-Macedonië ontbreekt. Opvallend is dat twee deelnemers één kwartfinale niet hebben ingevuld. Er ontbreken hier dus 4 landen.

Alle 24 deelnemende landen komen voor in de voorspellingen van de achtste finale voor. Engeland, Nederland en Spanje worden 62 keer in de achtste finale verwacht, België en Denemarken 61 maal. Favoriet Frankrijk komt hier 58 maal voor, dus er zijn 4 deelnemers die denken dat Frankrijk in de groepsfase sneuvelt.

Land Achtste finale Kwartfinale Halve finale Finale Winnaar België 61 53 33 21 13 Denemarken 61 19 6 Duitsland 58 39 31 18 6 Engeland 62 28 9 8 3 Finland 7 3 1 Frankrijk 58 51 44 25 18 Hongarije 6 2 1 Italië 60 57 24 8 2 Kroatië 46 20 2 Nederland 62 48 38 20 16 Noord-Macedonië 6 Oekraïne 46 3 1 Oostenrijk 49 2 1 Polen 46 17 1 Portugal 47 23 15 5 Rusland 42 5 1 Schotland 16 2 1 Slowakije 8 2 Spanje 62 58 27 16 3 Tsjechië 29 4 1 1 1 Turkije 48 23 4 Wales 17 2 Zweden 46 23 4 1 Zwitserland 49 8 3 1 (leeg) 4

Het bericht SVO EK Toto weetjes verscheen eerst op SVO Venlo.

Column Boerenverstand deel 2

Boerenverstand 2021 (2) – De EK (poule)

 

Na Boerenverstand deel 1 was het natuurlijk geen verassing dat Dick Schneider bijna bovenaan stond. Zijn favorietenrol maakte hij al direct waar: duidelijk is dat “Knakkie” net als vroeger goed met druk om kan gaan. De vraag is wel of Dick zich goed in de puntentelling heeft verdiept want die is opmerkelijk.

Heb je de wedstrijd helemaal goed dan krijg je 80 punt: 10 omdat de uitslag in toto vorm goed is, 2 x 20 omdat je van beide ploegen de doelpunten goed hebt, dat is samen al 50 punt en dan nog 30 extra omdat je de uitslag precies goed hebt. Totaal maakt dat 80 punt. En dat is opmerkelijk: want stel dat land A met 4-1 van land B wint. Als je 1-0 hebt voorspeld dan heb je 10 punt omdat je het juiste land hebt laten winnen. Als je in deze situatie 0-1 had voorspeld zat je er helemaal naast ….. , maar heb je wel maar liefst 20 punten omdat je de juiste doelpunten van het verliezende land goed hebt. En dan baal je als een stekker als je bij Turkije Wales 2-1 hebt voorspeld en Wales scoort in de 95e minuut 0-2…..weg die 20 punten!

Als je  bij Italië -Zwitserland 2-0 hebt hoop je dat de scheidsrechter direct affluit na de 2-0 want ieder doelpunt wat volgt kost 50 punten! En dan duurt het laatste deel erg lang…en dan duikt die keeper van de Zwitsers over een bal die hij had moeten houden…..daar gaan 50 kostbare punten!

Kortom een puntentelling die veel weg heeft van ons belastingen- en toeslagen stelsel: niet te volgen. Maar met een echte kenner als Dick in ons midden is deze puntentelling de redding voor alle anderen: zo heeft iedereen kans! Alles vanaf de kwartfinale heeft Dick met 1-0 ingevuld omdat dat in dat stadium de meest voorkomende uitslag is.

Zoals we van scheidsrechters mogen verwachten verloopt het eerlijk: de organisatie van de poule staat zelf ergens in de grijze middenmoot. Benieuwd hoe dit afloopt…., gelet op de bonuspunten in de finale is het duidelijk dat het pas op de laatste dag beslist wordt.

.

Jaarvergadering en clubavond

Notificatie sturen: 

Nu de versoepelingen steeds meer ingevoerd worden, kunnen we ook weer vooruit gaan kijken naar onze vaste activiteiten.

De jaarvergadering (normaal gesproken in maart) zal 6 of 13 okotber plaatshebben; de definitieve datum zal nog bekend worden gemaakt. Dan zullen we ook stilstaan bij de jubilarissen van 2020 en 2021.

Het clubavondprogramma zal ook binnenkort gepubliceerd worden. De openingsavond is op 1 september.

Onderwerp: Groepen: Leden

‘Van de Voorzitter’ (83)

In de 83e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

Eindelijk weer een potje voetbal
Op 11 oktober 2020 floot ik mijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie: Pax tegen Lochem. Een leuke wedstrijd op een complex zonder publiek. Wat ik mij ervan herinner was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams in laatste minuten nog voor de volle winst gingen. De eindstand was 2-2, wat mij betreft een terechte weergave van het spel. Er was in Hengelo wel publiek dat achter de hekken van het sportpark probeerde de wedstrijd te volgen.

Onlangs op een vrijdag zegt mijn zoon; “Pap, we spelen morgen een onderling potje, wil je fluiten?”. Ja, dat is fantastisch. Het is 5 juni 2021, driekwart jaar later en ik sta weer tussen de jongens een wedstrijd te fluiten. Eerbeekse Boys 5 (een team met jonge twintigers) tegen de O19-2. Het was een prima onderlinge confrontatie met leuk op- en neergaand spel. Tweestrafschoppen keurig verdeeld en een einduitslag van 2-5. Het plezier en fanatisme, van het onderlinge potje, spatte er van af. Voor de wedstrijd waren er een paar kratjes bier gehaald bij de plaatselijke supermarkt die gekoeld met ijsblokjes in de bosjes waren neergezet. Na de wedstrijd heerlijk gekoeld bier voor de mannen en de scheids.

Dit is zoals voetbal voor mij hoort te zijn; plezier, elkaar uitdagen op het veld en naderhand een gezellige derde helft in een grote kring op 1,5 meter. En ondanks dat ik de gehele periode heb doorgetraind is een wedstrijd fluiten toch net iets anders dan een training. Ik ben tevreden, dus kom maar op met de uitnodiging voor een volgende wedstrijd.

Clubavond
Daar waar in Eerbeek de kantine en de kleedkamers nog gesloten waren, mochten wij als SAO Apeldoorn weer onze eerste echte clubavond beleven op donderdag 10 juni. Trainen deden we al weer een tijdje, maar dit keer mochten we ook weer douchen en nog veel belangrijker elkaar ontmoeten in de kantine en op het terras. We hadden als trainingsgroep zelf op 3 juni de kleedkamers weer schoongemaakt en de vaste schoonmaakploeg heeft ervoor gezorgd dat de kantine er weer spik-en-span bij stond. Arie had de kantinevoorraad weer aangevuld en onze eerste clubavond sinds lange tijd was weer een feit. Met z’n allen op het terras bij een heerlijke temperatuur van 23 graden. Het was gemakkelijk afstand houden en tijdens het wachten op je douchebeurt kon er worden genoten van een drankje. Fijn om zo weer samen te zijn met trainende en niet-trainende leden.

Traktaties
Op datzelfde het terras mochten we drie traktaties in ontvangst nemen. Luuk Timmer trakteerde voor zijn promotie naar de masterclass, Muhamed Osman trakteerde voor zijn promotie naar TTBV en Matthias Hollebeek is geslaagd voor zijn VWO. Gefeliciteerd mannen, dat zijn mooie stappen waar jullie hard voor hebben gewerkt. Een hele andere blijk van waardering kreeg Bennie Mulder. In onze app-groep liet Bennie een foto zien van zijn “oorkonde scheidsrechter van verdienste”. Een hele andere manier van hard werken door lang plezier te beleven in je hobby en daarbij ook te blijven werken aan jouw fysieke en mentale gesteldheid. Bennie van harte gefeliciteerd!  

Er volgt nu een periode van oefenwedstrijden, zomervakantie, wedstrijden in voorbereiding op de nieuwe competitie en uiteindelijk de start van het seizoen 2021-2022.

Ik wens iedereen veel plezier bij de oefenwedstrijden. Geniet van het EK en mocht je op vakantie gaan, veel plezier! 

Met sportieve groet,
René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (83) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Warmdraaien voor het nieuwe voetbalseizoen? Strijd mee om de SVA Cup (7 tegen 7) op zaterdag 31 juli'21.

De strijd om de zevende editie van de SVA Cup vindt plaats op zaterdag 31 juli 2021. Oorspronkelijk wordt dit toernooi altijd in juni gehouden, maar vanwege de beperkingen als gevolg van de maatregelen rondom COVD-19 zal voor het tweede jaar op rij dit 7 tegen 7 gehouden worden op de scheidslijn van juli en augustus. De SVA Cup is een 7 tegen 7 toernooi op halve velden met plezier, een prijs èn een gezellige derde helft met (optioneel) een barbecue als ingrediënten.

Slotdag SWO op 10 juli.

Het voetbalseizoen is dit jaar opnieuw abrupt ten einde gekomen door het coronavirus. En ook dit jaar gingen vele activiteiten niet door vanwege de geldende coronamaatregelen. Maar intussen volgen de versoepelingen snel en is ook het bestuur bezig geweest om te kijken wat er nog wel kan. Zij hebben besloten, in overleg met de activiteitencommissie om als nog een slotdag te organiseren. Deze zal gehouden worden op zaterdag 10 juli as. Aanvang: 16.30 uur.

De activiteitencommissie zal voor de slotdag een mooie activiteit organiseren waaraan iedereen mee kan doen. De activiteitencommissie ziet jouw aanmelding graag tegemoet. Kom je alleen of samen met jouw partner? Aanmelden kan tot 3 juli bij Aly de donderdagavond of bij Jan Elferink via onderstaand mailadres.

Voor wie: alle leden + partner.

Datum & tijd: 10 juli 2021, aanvang 16.30 uur.

Locatie: ASV Eibergen, Rietmolenseweg 6a 7151MD Eibergen .

Opgeven verplicht: dit kan tot 3 juli aanstaande bij Jan Elferink, jwelferink@kpnmail.nl.

Het bericht Slotdag SWO op 10 juli. verscheen eerst op Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o..

Met oprechte deelneming Bobby Bruggeman

Het bestuur heeft vernomen dat ons lid Bobby Bruggeman vorige week op 78-jarige leeftijd is overleden.

Bobby was sinds 1982 lid bij onze vereniging. Hij heeft de onderscheiding voor zijn 25-jarig lidmaatschap ontvangen in 2007! Hij floot al een tijdje niet meer, maar hij liet zich af en toe op donderdag zien bij de DSVenO.

Onze gedachten gaan uit naar zijn naaste familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur en leden van de Deventer Scheidsrechtersvereniging en Omstreken.

Vraag & Antwoord #18

In de rubriek Vraag & Antwoord krijgen spelregelfanaten elke week een lastige spelregelvraag voorgeschoteld. Weet jij het antwoord? Geen nood aan de man als je het niet weet, want het juiste antwoord volgt onmiddellijk. Zo blijft geen vraag zonder antwoord.

Deze week Vraag & Antwoord #18:

Het bericht Vraag & Antwoord #18 verscheen eerst op SVO Venlo.

Diagonaal nr 1 (2021)

   COVS 't Gooi Diagonaal - 2021 - 1       Beste Bezoeker,

De nieuwe diagonaal staat vanaf nu online en hij is te bekijken via de volgende link. 


 Klik hier om de nieuwe Diagonaal te downloaden Het nieuwe nummer van de Diagonaal is gepubliceerd.

Tevens vindt u voorgaande nummers bij het menu Nieuws, ga hier met u muis naar toe en in het dropdownmenu klikt u op Diagonaal.

        www.covs-tgooi.nl   

Gebruik kleedkamer en douches – 15 juni

Beste allen,

Intussen zijn we alweer een paar dinsdagen volop aan het trainen. Sinds 5 juni is ook het gebruik van kleedkamers en douches weer toegestaan.

Meteen toen het bestuur dit hoorde, heeft het contact opgenomen met het bestuur van Gemini. Dat was natuurlijk zelf ook weer blij met de versoepeling voor hun eigen leden. Daarom heeft men snel de kantine en de kleedkamers schoongemaakt, zoals we vorige week, op 8 juni, hebben kunnen zien.

We hebben toen ook opgeworpen dat de waterleidingen voor de douches eigenlijk moesten worden gecontroleerd op de aanwezigheid van de legionellabacterie. Na al die maanden stilstand leek ons dat wel geboden. Daar was men het mee eens en ons werd toegezegd dit te doen.

Vanwege de korte tijd was het vanzelfsprekend dat afgelopen dinsdag nog niet kon worden gehaald. Echter, ook nu zijn de leidingen nog niet gecontroleerd. Een afspraak met een speciaal bureau is gemaakt, maar de controle heeft nog niet plaatsgevonden, volgens de informatie van Gemini. Wel zijn de leidingen intussen doorgespoeld en worden de douches ook weer gebruikt door Gemini.

Als bestuur zouden we jullie graag zeggen: “Hup, spring maar weer onder die douche!” Maar dat vinden wij onverantwoord zolang het water niet vrij van legionella is bevonden. Om die reden raden wij jullie af om de douches te gebruiken. We gaan het ook weer niet verbieden. Dus wie voor zichzelf het risico wil nemen, mag dat. Voor eigen rekening en risico.

Andere zaken

Na afloop kan weer gebruik worden gemaakt van de kantine. Hiervoor geldt wel de regel: voldoende afstand houden en een mondkapje. Aan tafel kan het mondkapje worden afgedaan, maar geldt de afstandsregel nog wel. Verder sluit de kantine voorlopig om 22.00u.

Neem bovenstaande regels a.u.b. goed ter harte!

Wij kunnen het ook niet leuker maken. Wel blijven we de vinger aan de pols houden voor wat betreft de leidingen. Zodra we van Gemini vernemen dat alles goed is, lichten we jullie weer in. Verder hopen we na de zomer weer volop avonden te kunnen verzorgen, met darten, spelregels en sprekers. Als jullie nog leuke ideeën hebben, horen we het graag.

Namens het bestuur,
Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken

Het bericht Gebruik kleedkamer en douches – 15 juni verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.