COVS

Training op zaterdag in de duinen

Vanwege de laatste Corona maatregelen is er nog geen avond training mogelijk. Omdat ook het KNVB amateurvoetbal stil ligt gaat we weer trainen in de duinen.

 

Met ingang van zaterdag 3 december. Start 10.00 uur in de duinen bij Hotel Duinoord te Wassenaar.

(Vanwege de Corona maatregelen nu geen vertrek van zwembad De Does in Leiderdorp)

 

We denken ook na over trainen in de middag door de week. Dus hou deze website en/of facebook in de gaten.

Infobulletin December 2021

De info van december is uit en deze kun je hieronder bekijken. Veel leesplezier!

Corona-update

De afgelopen week is er wederom een covid-19 persconferentie geweest, waarbij nieuwe maatregelen zijn gepresenteerd die van invloed zijn op onze vereniging. Deze maatregelen hebben zowel impact op het trainen als op de openingstijden van ons huize Unicum.

De komende donderdagen, tot en met minimaal donderdag 16 december, is het wegens de maatregelen van de overheid niet mogelijk om op te trainen op de velden van Venlosche Boys. Ons clubhuis mocht al niet open zijn op de donderdagavond, deze maatregel is ook nog steeds van toepassing.

Als alternatief willen wij daarom ons clubhuis tijdelijk openen op zondagen. Om te beginnen op zondag 12 en zondag 19 december. Ons clubhuis is op deze dagen geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Van 11.00 tot 12.00 uur zal er ook getraind worden. Het zou hierbij fijn zijn om een inschatting te kunnen maken van het aantal trainende leden. Aanmelden is niet verplicht, maar mocht je al zeker weten dat je komt trainen, dan kan dit per mail doorgegeven worden aan Hay Bos (hay.bos@svovenlo.nl).

Alle activiteiten die tot en met zaterdag 18 december op de planning staan, gaan niet door. Denk hierbij aan het kerstkienen. De Nico Slavenburg Trofee zal wel online plaatsvinden, hierover zal de Commissie Verbetering Arbitrage jullie apart informeren. Over de snertloop en de nieuwjaarsinstuif hebben we op dit moment geen beslissing genomen. Wij hopen dat
wij jullie hierover in de komende weken meer duidelijkheid kunnen geven.

Uiteraard verwachten we dat iedereen die op zondag ons clubhuis of een training bezoekt, zich nog wel houdt aan de basismaatregelen met betrekking tot het covid-19 virus. Mocht je klachten hebben die gerelateerd zijn aan het covid-19 virus, dan dien je thuis te blijven. Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn, dan kunnen jullie altijd met een van de
bestuursleden contact opnemen.

Samengevat is ons clubhuis dus op zondag 12 en zondag 19 december geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Trainen is hierbij mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur. Uiteraard wel met inachtneming van de geldende covid-19 regels.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort in goede gezondheid, in ons mooie Huize Unicum,

Met sportieve groet,
Bestuur SVO

Het bericht Corona-update verscheen eerst op SVO Venlo.

Spelregelvraag week 48

Spelregel beeldvraag Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Bekijk onderstaand beeldfragment. Je kunt het beeld vergroten door te klikken op het vierkantje rechtsonder in het videobeeld. Je kunt het fragment zo vaak opnieuw afspelen als je wilt. De vraag is: Wat is de disciplinaire maatregel en wat is de spelhervatting? http://www.covswalcheren.nl/wp-content/uploads/2021/12/Vraag-3-NAC-Breda-–-FC-Volendam.mp4AA. Geen kaart en een strafschopBB. Gele kaart en een strafschopCC. Geen kaart en doorspelenDD. Rode kaart en strafschopVraag 1  Het juiste antwoord is B. Toelichting: De doelverdediger komt te laat, mist de bal en schept de aanvaller van Volendam. De overtreding vind binnen het strafschopgebied plaats, maar omdat het om een onbesuisde overtreding gaat, dient er toch een gele kaart gegeven te worden. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Oliebollenactie 2021

Na een jaartje afwezigheid gaat er weer gebakken worden in ons clubhuis De Keurkamp aan de Keurkampstraat! 

Door het grote succes van voorgaande jaren gaan we er weer met goede moed tegenaan. Bestel ze tijdig bij de DSV&O.

Het bestellen van de oliebollen kan tot en met 25 december, en het ophalen kan op 29 december tussen 15.00 en 18.00. In verband met alle Corona-maatregelen kunnen we nog niet met zekerheid zeggen dat dit samen met een biertje of wijntje kan, maar er zal in elk geval een oplossing bedacht worden om de oliebollen op een veilige manier op te halen.

De oliebollen kosten dit jaar € 0,90 per stuk, 
de appelbeignets kosten € 1,40 per stuk,
en de sneeuwballen € 1,75 per stuk of 3 voor € 5,-

Vraag aan zoveel mogelijk familieleden, kennissen, vrienden, collega’s om oliebollen/appel­beignets van de DSV&O te kopen! De opbrengst komt ten goede aan de vereniging. 

Dit jaar gaat het bestellen iets anders dan jullie gewend waren. Geen papieren formulieren meer, maar een online formulier. Via de link hieronder is meer informatie te vinden. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de contactpersoon op het formulier of eventueel met onze secretaris.

Bestelformulier Oliebollen DSVenO 2021

 

Sinterklaas-viering-sdo-2021

Het was dit jaar voor sint een heel gepuzzel om alles toch nog voor elkaar te krijgen om alle kinderen op tijd te kunnen bezoeken.

Door corona kreeg hij heel wat afmeldingen  ,  eerst de chauffeur , toen de fotograaf en tot slot nog een piet.

Toch wist hij samen met LAMPJES PIET  [  deze is groot fan van PSV. ]  het programma rond te krijgen.

Zoging het de hele achterhoek door.   Zo werden de kinderen / kleinkinderen verblijd met een bezoek van de sint en zijn licht in het donker.

Natuurlijk ook dit jaar alleen maar lieve kinderen , alhoewel de sint dat niet 100 % meer wist op het laatst. 

want door een ondoor dachte handeling van de sint , was bij de laatste 3 bezoekjes het grote boek van sint SPOORLOOS , daar stonden alle gegevens van

de kinderen  groot en klein in . zelfs de gekregen tekeningen van de kinderen zaten er in.  

Lampjes piet heeft sinterklaas zeker een half uur moeten troosten , want alles kump toch goed.!!!!

Dus mocht u tussen DINXPERLO  en  ULFT  een groot rood boek vinden , kunt u deze tegen beloning van 10.000 pepernoten terug bezorgen bij de SDO sint.

Gelukkig had sint die avond een uitstekend geheugen en werden alle kinderen bezocht ,zodat ze allemaal een gezellige sinterklaas avond hadden . 

Sint en lampjespiet.    

Aangepaste trainingstijden

Gisteren (woensdag 1 december) was de eerste aangepaste training voor wat betreft de aanvangstijd.

Omdat we trainden van 15:30 tot 16:45 was de logische verwachting dat vanwege dit vroege tijdstip niet iedereen van de vaste groep aanwezig zou kunnen zijn. Het was dan ook een aangename verrassing om te zien dat er om 15:30 een opkomst was van 11 man. Een mooi aantal!

Naast een (tijdelijk) nieuw tijdstip was ook de trainingsopbouw door hoofdtrainer Ronnie in een nieuw jasje gestoken. We begonnen met een pittige warming-up van een kwartier waarna het vervolg van de training een logische opbouw kende qua intensiteit, afgewisseld met rustmomenten.

Na afloop was iedereen moe maar voldaan en terwijl de eerste regendruppels naar beneden kwamen keerder iedereen weer huiswaarts.

Het blijft in ieder geval de komende twee woensdagen (tot en met 15 december) nog even behelpen. Er is geen mogelijkheid tot douchen, de kleedkamers blijven gesloten en het aanvangstijdstip blijft 15:30 uur.
Zodra de sportmogelijkheden weer verruimd worden zullen we opnieuw bekijken wat er weer meer mogelijk is.

Trainen op zaterdag 4 december

We kunnen op dit moment niet trainen op de gebruikelijke uren. Bij navraag op onze eigen locatie bleek dat de velden door de B categorie de hele zaterdag bezet zijn. Daarop zijn we verder gaan zoeken.
Komende zaterdag kunnen we vanaf 15.00 uur terecht op het Prinses Irene Sportpark, Schaapweg 2 te Rijswijk. We trainen op een heel veld. We rekenen op een mooie groep om te trainen. Kom omgekleed naar het veld.
Laat via de app weten of je komt.

Het bericht Trainen op zaterdag 4 december verscheen eerst op HSV Den Haag.

Buitenspel? Dat bepaalt de computer wel

FIFA test het gebruik van camera’s en trackingsoftware om buitenspel te bepalen

FIFA experimenteert met trackingtechnologie die automatisch bepaalt of een speler buitenspel is gegaan. De mensen in de videoruimte krijgen dan een melding, waarna de scheidsrechter uiteindelijk beslist of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding.

De technologie is gebaseerd op ledemaattracktechnologie, legt FIFA uit. De voetbalbond gebruikt voor deze technologie 10 tot 12 camera’s en installeert ze op het dak van het stadion. Per speler verzamelt FIFA tot 29 datapunten, 50 keer per seconde. Speciale software verwerkt die data. In het geval dat er iemand buitenspel staat, wordt er een geautomatiseerde melding gestuurd naar de replayoperator in de videoruimte. Die kan de beelden naar de VAR sturen, die dan de beslissing neemt.

Volgens FIFA is buitenspeltechnologie ingewikkelder dan doellijntechnologie, aangezien bij laatstgenoemde relatief simpele zwartwitbeslissingen genomen moeten worden. Bij buitenspel ligt het niet alleen aan de positie van de speler, maar ook aan diens betrokkenheid in het spel. Daarom heeft de scheidsrechter bij buitenspel altijd nog het laatste woord.

De focus ligt bij het testen op twee aspecten, zegt FIFA. Het eerste aspect is het trappunt. Met behulp van deze technologie hoopt de voetbalorganisatie precies te meten wanneer de bal is gespeeld. Ook moet de technologie sneller en accurater registeren welk lichaamsdeel van de aanvaller of de een-na-laatste verdediger het dichtst bij de doellijn staat. Hoe het trackingssysteem precies werkt is niet duidelijk. Wel gebruikt het imu’s, of inertial measurement units. Deze bevatten onder andere accelerometers en gyroscopen voor positiebepaling.

FIFA heeft de afgelopen weken zijn technologie al op kleine schaal in een aantal Europese landen getest. Voor het analyseren van de data werkt FIFA samen met MIT Sports Lab en meerdere universiteiten. De organisatie gaat het nu ook gebruiken bij de Arab Cup. Indien de tests succesvol blijken, gaat de buitenspeltechnologie mogelijk ook gebruikt worden bij het WK in Qatar, aldus de voetbalbond.

Column #4 De week van: Hans Achterberg

Eens in de tijd zal er een column verschijnen op de website waarin een scheidsrechter van Scheidsrechtersvereniging Arnhem & Omstreken…

Een bericht van onze goede SInt..

Notificatie sturen: 

Roet in de schouw

Beste RSV vrienden en vriendinnen,
Ik weet eigenlijk niet hoe ik deze brief moet beginnen,
want net als vorig jaar
gooit het Coronavirus weer roet in de schouw
waardoor mijn helpers niet weten waar
en in welk verenigingsgebouw
wij worden verwacht.

Ik ben ten einde raad
De stoom komt uit mijn oren
Want ik ben nu niet in staat
Jullie te laten horen
Wat mijn Piet over jullie te weten kwam.

Mijn feest is stuk
Ik mag geen bezoek meer brengen
Maar tot mijn geluk
Wil de RSV mijn contract verlengen.

Tot volgend jaar dan maar
hou je goed en blijf gezond

                           SinterklAAD

Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

Geen trainingen tot nader order

Notificatie sturen: 

In lijn met de verdere restricties zoals aangekondigd op de persconferentie afgelopen vrijdag, zal er in ieder geval tot en met 18 december geen training zijn. DIt houdt onder andere in, dat het bezoek van onze SInterklaas dit jaar niet in persoon mogelijk is. Helaas is ook het A-categorie voetbal tot einde jaar stop gezet. 

Op dit moment is onduidelijk of de maatregelen ook na de 18e van kracht blijven, maar daar die kans is wel reëel. Zodra we weer mogen, zullen trainingen en uiteindelijk ook de clubavonden hervat worden, hierover zullen we je dan ook berichten. Voor nu wensen wij alle leden een veilige, gezonde en goede december maand em kijken we er naar uit je snel weer te zien.

Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

Alternatieve trainingsmogelijkheid

Beste Leden,

Gezien het feit dat de KNVB het programma voor de aankomende periode heeft stil gelegd, heeft het bestuur gemeend om met diverse betrokkenen te bekijken of we een alternatief programma kunnen aanbieden.

Na overleg met de diverse instanties, is daaruit het volgende tot stand gekomen:

Wij kunnen op zaterdagmiddag van twee uur tot kwart over drie trainen. Er kan ook gedoucht worden. En vanaf drie uur tot vijf uur is de kantine open.

Wil je trainen, dan dien je verplicht een QR code te kunnen laten zien. Heb je klachten, blijf dan thuis. Het bestuur zal hier scherp op toezien; dit in het belang van iedereen.

Mocht je nog vragen c.q. opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Frank Sanders,

Voorzitter SDO

Trainen

Beste leden,

Zoals op de persconferentie van afgelopen vrijdag aangegeven is, is het trainen op onze trainingsavond helaas niet meer mogelijk. Het bestuur heeft dan ook besloten om alle activiteiten t/m 30 december 2021 te annuleren. Wij hopen het nieuwe jaar met de nieuwjaarsreceptie te kunnen beginnen. Wij houden u op de hoogte.

Wel willen wij u meegeven om voor u zelf te blijven trainen omdat de KNVB tot op heden nog geen besluit heeft genomen om de competitie tijdelijk te onderbreken. Dus blijf uw wedstrijdportaal volgen.

Wij begrijpen dat het voor velen van u een teleurstelling moet zijn. Er stonden weer vele mooie wedstrijden en activiteiten op het programma.

Wij willen jullie meegeven om met elkaar, op welke (toegestane) manier dan ook, contact te blijven houden en zoeken, zodat eenzaamheid voorkomen wordt. En blijf vooral positief!

Het bestuur zal deze maand een uitgebreide mail opstellen om u nader te informeren over de toekomst.

Met vriendelijke groet, mede namens Hans, Jeroen, Ab en Henk,

Frank Sanders

Voorzitter SDO

Zondag 5 december : bikkelen en brunchen bij de SVA, houd je conditie, kennis en clubgevoel op peil.

Het besluit van de KNVB om voor komend weekend alle competitiewedstrijden in de A-categorie uit het programma te halen levert veel (assistent-)scheidsrechters een vrije zaterdag of zondag op. Omdat de komende weken - vooralsnog - alleen overdag in groepsverband getraind kan worden organiseert de SVA komende zondag een 'bikkelen en brunchen', dat betekend dat gewerkt kan worden aan zowel de fysieke conditie de spelregelkennis èn het clubgevoel.

‘Scheidsrechter- en sdo lid Julia Vermeer 4e official bij Nederlands elftal O17 (vrouwen) – Jong PSV (vrouwen)’

Julia Vermeer maakte de afgelopen jaren al enorm mooie stappen in haar nu nog prille scheidsrechterscarrière en inmiddels fluit zij haar wedstrijd(en) al enkel op landelijk jeugdniveau en is actief in zaterdag jeugd C.

De KNVB is het niet onopgemerkt gebleven dat Julia talent heeft en heeft haar daaropvolgend aangesteld als 4e official bij Nederlands elftal O17 (vrouwen) – Jong PSV (vrouwen) op woensdag 8 december, aanvang 15:00. Een ontzettend mooi affiche!

Vanuit scheidsrechtersvereniging Doetinchem wensen we Julia veel succes tijdens deze wedstrijd en zijn wij ontzettend trots op deze prestatie!

‘Het maakt ons geen fluit uit!’

Wat is het mooi om te zien dat er inmiddels vier dames/meisjes en 26 heren/jongens zich hebben aangemeld voor de opleiding verenigingscheidsrechter en 8 deelnemers voor de SOIII.

Hopelijk melden zich er nog meer aan, want er is nog plek!

IN MEMORIAM ULBE POSTHUMUS

Op 16 november jl. bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Ulbe Posthumus op 12 november jl. was overleden.
Ik heb Ulbe redelijk gekend. Hij was een heel excentrieke figuur, die het met maatschappelijke normen en waarden niet altijd even nauw nam. Hij was wars van protocollen en deed het altijd op zijn eigen(wijze) manier.
Ik kan me nog herinneren, dat Ulbe Posthumus één keer door COVS Nederland op het matje werd geroepen, omdat hij van de één naar de andere COVS-groep overstapte zonder daar aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.
Daarom heeft Ulbe Posthumus menige COVS-groep “versleten”, want hij was lid van de COVS-groepen Heerenveen, Sneek, Groningen, Centraal Drenthe en Zwolle.
Hij kwam tot drie keer toe terug bij de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) want daar voelde hij zich thuis. Maar hij heeft zijn lidmaatschap tussentijds ook wel eens opgezegd, omdat hij het niet eens was met de stellingname van de Technische Commissie onder leiding van Geert Klein Koerkamp. Enerzijds toch mooi, dat hij zich ook nog voor de SZO heeft ingezet.
Maar één ding moet van Ulbe Posthumus gezegd worden. Hij was – op zijn niveau – een hele goede scheidsrechter. Daar marchandeerde hij niet met de (spel)regels. Hij bracht het in zijn beste periode toch – in die tijd – tot groep 3 van het Zondagvoetbal.
Ulbe was ook een begenadigde (brood) kaarter. Hij reisde soms stad en land af om te kunnen klaverjassen voor de prijzen. Maar de laatste jaren nam dat mede ook door zijn afnemende gezondheid behoorlijk af.
Op 30 oktober 2017 werd Ulbe Posthumus door Stan Burm, bestuurder van de KNVB District Oost onderscheiden als Lid van Verdienste van de KNVB, vanwege het feit, dat hij meer dan 50 jaar scheidsrechter was.
In elk geval kunnen we zeggen, dat de SZO een markant figuur heen heeft zien gaan.

Dat hij moge rusten in vrede.
Het bestuur van de SZO.

Boerenverstand: Gokken op voetbalwedstrijden

Gokken op voetbalwedstrijden

 

Op de wedstrijden in de eredivisie wordt veel gegokt. Dat is al lang niet meer alleen via de oeroude en degelijke Toto maar dat kan op alle mogelijke manieren. De totale omzet is wekelijks meer dan 100 miljoen en dat is vreselijk veel geld. Want reken maar uit: als we uitgaan van 500.000 gokkers is dat al € 200 per persoon.

En er kan op alles gegokt worden bijvoorbeeld in welke minuut Ajax zondag het eerste doelpunt maakt tegen Willem 2. Afgelopen weekend had U veel kunnen verdienen door te voorspellen dat er in de ene vrijdagwedstrijd (Nec – Cambuur 2-3) meer doelpunten zouden vallen dan in de vijf wedstrijden op zondag tezamen waarin maar vier doelpunten vielen. Uw columnist kan zich niet voorstellen dat er in het amateurvoetbal veel gegokt wordt al zou de uitslag Berkdijk tegen Rijen in de zondag standaard 4e klas zuid wat dat betreft verdacht zijn: het werd daar 11-4!! In andere landen is het gokgedrag niet anders en dit wetende moeten we wellicht anders naar sommige gebeurtenissen kijken. Als iemand erop zou gokken dat een speler een teamgenoot rood aansmeert met een schwalbe dan zou dat een geweldige opbrengst geven bijvoorbeeld iets van 1 op 1000. Dit gebeurt nooit hoor ik u denken……maar dan duiken deze beelden op uit de Noorse competitie.

Bekijk ze hier

Het is dat de Noren zulke eerlijke mensen zijn anders zou je bijna denken dat gokkers dit via de keeper zouden hebben geregeld en daarmee hun zakken hebben gevuld.

De verkiezing van Messi tot voetballer van het jaar is ook opmerkelijk. Uiteraard is hij een fantastische voetballer maar had Lewandowski hier niet veel meer recht op? De vraag stellen is hem beantwoorden: uiteraard had hij gekozen moeten worden. Door deze uitslag is deze verkiezing niet meer serieus te nemen en zullen veel gokkers geld hebben verloren. 

 

Maar gelet op het gokken waren de gebeurtenissen bij Belenenses in Portugal het meest verdacht. Daar speelde de plaatselijke trots tegen Benfica en dat werd een bizar duel want door een plotselinge Corona-uitbraak die 17 spelers trof had de thuisclub bij het begin maar 2 fitte doelmannen en 7 veldspelers. Dan zou ieder normaal denkend mens hebben beslist om de wedstrijd niet te laten doorgaan….maar er werd gewoon afgetrapt. En wonder boven wonder scoorde de thuisclub al in de eerste minuut….maar wel in eigen doel. De ruststand was 0-7 en toen de voorzitter van de thuisclub huilend de kleedkamer in kwam kwamen er pas was creatieve gedachten naar boven.

De thuisclub hervatte namelijk de tweede helft met 7 spelers en binnen de minuut deed de meevoetballende keeper zijn enige goede daad: hij ging zogenaamd geblesseerd op de grond zitten en viel uit. Omdat er minimaal zeven spelers in het veld moeten staan werd de wedstrijd gestaakt. Maar hadden ze dit van tevoren niet kunnen bedenken en zeggen dat er maar zes spelers beschikbaar waren?

 

Het alternatief was om de burgemeester een noodverordening laten uitvaardigen dat er niet gevoetbald mocht worden, of de arbitrage opsluiten in de kleedkamers, of de elektricien een knopje laten omdraaien zodat er geen licht was of de terreinknecht de sproeiers niet laten uitzetten….

Niets van dit alles kwam kennelijk op bij de thuisclub waardoor het er alle schijn van heeft dat deze wedstrijd kostte wat kost door moest gaan en wie zou daar nu belang bij hebben gehad?

De Portugese voetbalbond doet onderzoek, we zijn benieuwd naar de uitkomsten.

.

.

Pagina's