COVS

Aanstellingen (assistent-)scheidsrechters

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor de komende week. 

 

Dinsdag 4 oktober:  Jelle Besselsen 20:00 Rijnvogels – VVOG Martijn Kieft 20:00 Kon. HFC – Quick Boys (4e official) Bjorn Kuiper 20:00 TEC – Ijsselmeervogels (4e official)   Woensdag 5 oktober:  Gijs van Mun 20:00 UDI’19/CSU – Baronie (ASR)   Vrijdag 7 oktober:  Luuk Timmer 20:00 Jong FC Utrecht – Almere City FC    Zaterdag 8 oktober:  Ferry van Ark 14:30 Heerenbroek ‘s 1 – Reaal Dronten 1 Richard Bakker 14:30 Lienden 1 – Uchta 1 Jelle Besselsen 15:00 AFC – FC Lisse (4e official) Melvin Brink 11:00 Orion JO17-1 – Nuenen JO17-1 Mathijs Buitenhuis 15:00 SDOO 1 – Paasberg De 1 Rick van Bussel 14:30 WHC 1 – Quick ’20 1 Delphin de Graaf 12:00 Veensche Boys 2 – Enter Vooruit 2 Nicholas Henon 15:00 Epe 1 – SVZW 1 Matthias Hollebeek 13:45 Robur et Velocitas JO18-1JM – Veluwezoom JO18-1JM Martijn Kieft 18:45 Be Quick 1887 – Westlandia Bram Leeflang  14:30 Elspeet 1 – Zwart Wit ’63 1 Rein van Leeuwen 14:30 Zwolsche Boys 1 – Dieze West 1 Jos Legebeke 12:15 VRC JO19-1 – Longa ’30 JO19-1 Erik Maat 14:30 VHK 1 – Lutten SC 1 Jan Hendrik Modderman 11:45 Zuidvogels 2 – Spakenburg 2 Gijs van Mun 18:00 De Treffers – Kozakken Boys (ASR) Gerrit van Munster 11:45 Be Quick’28 JO19-1 – F.C. Ommen JO19-1 Muhamed Osman 15:00 FC Groningen O21 – FC Emmen O21 (ASR) Jari Procee 14:30 Veluwse Boys 1 – ZVV ’56 1 Mursel Söner 14:30 F.C. Ommen VR1 – DZC ’68 VR1 Peter Stoop 12:00 v.v. Dieren JO19-1 – Bemmel SC JO19-1 Remon Tulen 15:00 FC Den Bosch O21 – Roda JC O21 Marthijn Witteveen 15:30 SVHA 1 – Dodewaard 1   Zondag 9 oktober:  René Beijen 14:30 Jeugd FC 1 – DSZ 1 Boban Dordievski 14:00 Loenermark 1 – Activia 1 Daniël Groen 14:00 Raalte 1 – Heeten 1 Sander Hachmang 14:00 Colmschate 1 – Sc. Overwetering 1 Bjorn Kuiper 14:00 HBS – Rohda Raalte Jan Langendonk 14:00 Sportclub Groessen 1 – Loil sv 1 Bennie Mulder 14:15 Gazelle De 1 – IJsselstreek 1 Theo Oosterman 14:00 Keijenburgse Boys 1 – Reunie 1 Jan Reijnen 14:00 Wijhe ’92 1 – Diepenveen 1 Kemal Sener 11:00 AZC 2 – FC Trias 2

 

 

Rick van Bussel debuteert in de Eerste Klasse bij WHC 1 – Quick ’20 1.

Staat jouw wedstrijd niet in het overzicht of wil je een oefenwedstrijd delen? Stuur dan een mail naar webredactie@sao-apeldoorn.nl. 

Het bericht Aanstellingen (assistent-)scheidsrechters verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Boerenverstand 2 oktober: De maatschappij in het klein

Terwijl we zitten te wachten op de uitgestelde regenachtige start van de F1 met Max die in theorie wereldkampioen kan worden in Singapore, verschijnen de updates over het drama in Indonesië waar inmiddels meer dan 125 overledenen te betreuren zijn na het ontstaan van voetbalrellen. Eerder sprak men over 174 doden, maar de autoriteiten melden dat sommigen dubbel zijn geteld, wat we ons in alle hectiek nog kunnen voorstellen ook. En hectiek, dat is niet of nauwelijks te reguleren als we de geschiedenisboeken in duiken, als is de start van de F1 inmiddels goed verlopen.

Wie het Heizeldrama via de media meemaakte, zal toen gedacht en gehoopt hebben dat niet erger kon. Op 29 mei 1985 zou in Brussel de Europa Cup-finale Liverpool – Juventus worden gespeeld. Vooraf braken echter rellen uit, waarbij Liverpoolaanhangers het Juventus vak bestormden. Daarbij kwamen 39 mensen om en raakten er nog eens 400 gewond.
Het afgelopen weekend, op de kaart op een steenworp afstand van de F1-race, was het dus nog veel erger dan in België. In Malang verloor de thuisclub met 2-3, maar het bizarre was dat er helemaal geen supporters van de tegenstander aanwezig waren. Het waren de thuissupporters die hun ongenoegen wilden uiten en het veld opstormden, alwaar de oproerpolitie met traangas optrad met bovenstaande drama als gevolg. Terecht wordt er in de vijf eredivisiewedstrijden van vandaag een minuut stilte in acht genomen.

Ook sporters zelf sterven soms binnen de lijnen een niet natuurlijke dood, soms (in)direct door supporters geweld. Voetballer Emanuel Ortega kwam in 2015 na een forse overtreding hard in aanraking met een betonnen muur en overleefde dat niet. Dat gebeurde in Argentinië waar betonnen muren met hekken spelers tegen supporters moesten beschermen, iets wat hier dus averechts uitwerkte. Hij overleed ten gevolge van een schedelbreuk.

Scheidsrechters zijn soms ook wel slachtoffer geworden van geweld. In juni jl. werd in El Salvador een scheidsrechter tijdens de wedstrijd op gruwelijke wijze vermoord door supporters die het niet met zijn leiding eens waren.
In 2016 gaf arbiter Flores in Argentinië een rode kaart aan een speler die, zoals het hoort, vervolgens het veld verliet. Deze speler kwam even later echter het veld weer op, vermoordde de scheidsrechter en verwondde met zijn pistool ook nog een andere speler. Deze dader is helaas nog steeds niet gepakt.

In ons land werd international Ignace van Swieten niet vermoord, maar hij werd wel in zijn eigen woning gemolesteerd. Dit had overigens geen verband met het voetbal, maar meer met zijn werkzaamheden als reclasseringsbeambte. Hij begeleidde een ontevreden drugsverslaafde, die Van Swieten thuis bezocht met de molestatie als triest gevolg.
In het Nederlandse amateurvoetbal is assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen ongewild het internationale toonbeeld van voetbalagressie geworden. Inmiddels alweer tien jaar geleden werd hij bij een jeugdwedstrijd (!) door vijf jongens in elkaar geschopt, waardoor hij overleed.

De voetballerij is in veel zaken helaas een afspiegeling van wat er in de wereld gebeurt. De duidelijk zichtbare verbale kritiek van Ajax-coach Schreuder richting de arbitrage direct na afloop van de wedstrijd tegen onze Eagles had wel wat gelijkenis met het ongenoegen dat sommige boeren toonden aan het adres van minister van de Wal. En zo komt de verkiezing van Qatar als organisator van het WK qua betrouwbaarheid overeen met de uitslag van de referenda die Rusland in Oekraïne heeft gehouden. En de bestorming van de Liverpool- supporters bij het Heizeldrama lijkt in het klein op de inval in Oekraïne door Rusland.

Hebben wij in dit artikel dan niets positiefs te melden?
Ons eerlijke antwoord is nee. Daartegenover zetten we wel de belofte dat ons volgende artikel qua inhoud weer een stuk positiever en luchtiger zal zijn.

Spelregelvragen

SPELREGELVRAGEN

 

Vraag 1
Vlak voor het einde van de wedstrijd ziet de scheidsrechter dat de doelverdediger, staande in zijn eigen strafschopgebied, een aanvaller opzettelijk slaat. De scheidsrechter moet nu:

 1. De wedstrijd als geëindigd beschouwen
 2. De wedstrijd alsnog verlengen voor het nemen van de strafschop en de doelverdediger van het veld zenden door het tonen van de rode kaart
 3. De wedstrijd als geëindigd beschouwen en het slaan van de doelverdediger rapporteren aan de bond
 4. De doelverdediger de rode kaart tonen en de wedstrijd als geëindigd beschouwen

 

Vraag 2

Een speler komt te laat. Bij een aanval op zijn doel loopt hij zonder toestemming van de scheidsrechter het veld op en brengt in zijn eigen strafschopgebied een tegenstander ten val. Wat beslist de scheidsrechter?

 1. Strafschop en aan de speler wordt de gele of de rode kaart getoond.
 2. Strafschop
 3. Waarschuwing door het tonen van de gele kaart wegens onbehoorlijk gedrag en hervatten met een indirecte vrije schop
 4. Strafschop en wegzenden van de te laat gekomen speler door het tonen van de rode kaart

Vraag 3

Een doelverdediger wordt weggestuurd omdat hij een tegenstander op zeer grove wijze heeft beledigd. Hij stond op dat moment in zijn eigen strafschopgebied. De scheidsrechter heeft hiervoor het spel stilgelegd. Hoe wordt het spel nu hervat?

 1. Met een directe vrije schop
 2. Met een strafschop
 3. Met een scheidsrechtersbal
 4. Met een indirecte vrije schop

 

Vraag 4

Een aanvaller gat met de bal aan de voet op het doel af en heeft een mooie scoringskans. Een verdediger weet hem echter nog te achterhalen en zet hem, net buiten het strafschopgebied, met een schouderduw van de bal af. Deze verdediger had echter geen enkele mogelijkheid om de bal te spelen. Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?

 1. Doorspelen
 2. Directe vrije schop en een rode kaart voor de verdediger
 3. Directe vrije schop en een gele kaart voor de verdediger
 4. Indirecte vrije schop en een gele kaart voor de verdediger

Vraag 5 (Mokum Open)

Een aanvaller trekt zich achter de doellijn terug om zich aan buitenspel te onttrekken. Als de bal in zijn richting komt, loopt hij het speelveld in en trapt de bal naast het doel. Wat zal de scheidsrechter hier moeten beslissen?

Vraag 6 (Mokum Open)

Op het moment dat de scheidsrechter het teken wil geven voor het nemen van een strafschop hoort hij dat een aanvaller zijn tegenstander op grove wijze beledigt en onderbreekt hiervoor. Wal zal de scheidsrechter nu verder moeten beslissen?

 

Voor de antwoordmogelijkheden bij vraag 5 en 6 zie onderstaand schema.

Vindt je bijvoorbeeld bij vraag 5 dat er een gele kaart gegeven moet worden en dat het spel hervat moet worden met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding, dan vul je in:

 1. C, C, B 

Antwoordmogelijkheden Mokum Open

 

Succes met het maken van deze spelregelvragen.

TIP: Bedek de antwoorden bij het oplossen van de vragen!!!!!!!!!

 

De antwoorden zijn:   1. B, 2. A, 3. D, 4. B, 5. C-B-B, 6. D-D-F

The post Spelregelvragen appeared first on Schagen-Den Helder.

Week van de scheidsrechter

Dit jaar iets vroeger dan normaal, begint op 1 oktober weer de Week van de Scheidsrechter.

Door het hele land worden op velden, in zalen en in zwembaden scheidsrechters, umpires, juryleden en andere wedstrijdofficials door verenigingen in het zonnetje gezet. Het is dus niet alleen een voetbal-ding, alle bij het NOC*NSF aangesloten bonden doen er aan mee. Het is dé gelegenheid in het jaar om  te laten zien dat we met ons allen waardering hebben voor die meiden, jongens, vrouwen en mannen die elke week hun tijd opofferen om anderen te kunnen laten sporten.

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Laat ons weten hoe jullie zijn ontvangen (ook nog een vak apart; zie deze poster) en of er bij jullie wedstrijden iets is gedaan in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Mail ons (secretaris@covsgouda.nl) of zet een leuk bericht op Twitter of Instagram met de hashtag #bedanktscheids en tag @GoudaCOVS. Alvast bedankt en een goede pot gewenst!

Het bericht Week van de scheidsrechter verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

AA Gent – KFC Seraing

De jubileumcommissie heeft een nieuwe activiteit online gezet.

Je kunt je vanaf heden hier aanmelden voor de wedstrijd AA Gent – KFC Seraing.

Spelregelvraag

Spelregelvraag Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Terwijl de bal in het spel is gooit de doelverdediger, vanuit zijn eigen strafschopgebied, de bal met kracht naar een tegenstander. Deze tegenstander bevindt zich buiten het speelveld op ca 5 meter van het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?Aa. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal Bb. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling en er wordt een strafschop toegekendCc. De doelverdediger ontvangt een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schopDd. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling en er wordt een indirecte vrije schop toegekendVraag 1  Het juiste antwoord is B. De aard van de overtreding dient te worden bestraft met een verwijdering. De hervatting is een directe vrije schop op de achterlijn ter hoogte van de overtreding. Omdat deze plek zich binnen het strafschopgebied bevindt is deze directe vrije schop een strafschop. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Aanstellingen Goudse scheidsrechters 30 sept-5 okt

Een nieuw seizoen, dus nieuwe aanstellingen! Hier kun je zien welke collega’s waar fluiten het komende weekeinde (en evt. andere dagen). Leuk als je zelf eens niets te doen hebt en eens bij een collega wilt kijken. Maar ook goed voor onze minder actieve leden die graag eens een jonge of juist oudere collega willen zien fluiten en eventueel van advies voorzien.

Mooie affiches dit weekeinde

De tweede competitieronde dit weekeinde, al zijn de hogere klassen (de bovenbouw?) al een paar weken langer aan de gang.

Ik heb al vernomen dat een aantal mensen zullen afreizen naar Ouderkerk a/d IJssel op zaterdag, want daar fluit Collin Bosschieter – net verhuisd – de allittererende affiche met lokale trots Spirit en de amateurtak van de oudste profvoetbalvereniging van het land. Dan zit Theo Klomp al lang en breed weer in de Waddinxveense radiostudio, want die fluit nu al voor de tweede week op rij een potje om 8.30u. Maar goed dat hij gewend is vroeg op te staan. Errie de Leeuw – net gehuldigd – is terug van een blessure en heeft een leuke 4e-klasser. Een topper in de 3e klasse is weggelegd voor Raf Wieman, die naar de verre uithoek van Reeuwijk mag voor het duel tussen CVC en Zwarte Pijl. Maarten Streef heeft juist een pot in de kelder van de 2e klasse. En Siveo, dat eerder al Eno Middelham op bezoek kreeg, mag weer een van onze leden begroeten: Angelo Hogendoorn. En het was goed Jan de Kruijf weer eens te zien op de training; zo te zien zal hij weinig moeite hebben de jeugd van FC Oudewater en Hoogland (waar? O, bij Amersfoort) in goede banen te leiden.

Tot slot een shout-out aan onze zondagsfluiters! Noord-Holland loves you!

Alle gegevens zijn zoals bekend op donderdagavond 29 september. Ontbreek je in de lijst, laat het me weten. Als er wijzigingen zijn, geef ze dan door. Ook als je niet meer in de lijst wil worden opgenomen, of als je tips hebt om het nog beter te maken, of als je het zelf wilt bijhouden. Leuke bezigheid!

Het bericht Aanstellingen Goudse scheidsrechters 30 sept-5 okt verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

Boerenverstand 29/9: Saai, saaier, saaist…

Nederland tegen België was slaapverwekkend saai. Als u de wedstrijd heeft uitgekeken, dan bent u een uitzondering, want kijken naar groeiend gras is interessanter. Voorspelbaar was het commentaar na afloop van Louis: “We hebben onder ons kunnen gespeeld, maar wel gewonnen van een sterke tegenstander.” Alsof een scheidsrechter na afloop zegt: “Ik had mijn dag niet maar gelukkig wist ik na afloop de eindstand nog wel.”

Wij van Boerenverstand hebben onderzocht of er nog wedstrijden zijn gespeeld waar nog minder gebeurde dan afgelopen zondag. En met hulp van Roy Westenberg (dank!) is dit zowaar gelukt!
We moeten dan naar wedstrijden die in een gelijkspel eindigden. En dan bedoelen we niet de wedstrijd RKC tegen Twente uit 1991 die in een spectaculaire 6-6 eindigde.

PSV is Europees kampioen gelijkspelen. Zij wonnen de Europacup in 1987-1988 terwijl ze vanaf de kwartfinale geen wedstrijd meer wonnen! Dat is met minimale inspanning het maximale rendement halen. In het voetbal zeg maar de spaarlamp uitvinden terwijl die nog bestaat.

Maar terug naar onze vraag: in welke wedstrijd gebeurende echt niets? Volgens Roy moeten we dan naar de wedstrijden met salonremise, ofwel potjes waarbij beide ploegen belang hebben bij een gelijkspel. PEC- Zwolle tegen Volendam in 1988 was zo’n potje, zie fragmenten hieronder.

https://nos.nl/video/2333299-salonremise-pec-zwolle-fc-volendam-in-1988-schandalige-en-genante-vertoning

Beide ploegen bleven door dit resultaat in de eredivisie. Uw columnisten hadden samen met Roy deze wedstrijd foutloos kunnen leiden, want de scheidsrechter hoefde maar vier keer te fluiten: tweemaal voor beginsignaal en idem voor eindsignaal. De rapporteur van de scheidsrechter was snel klaar met zijn verslag: Scheidsrechter floot luid en duidelijk, maar zag vanmiddag geen enkele overtreding.

Wedstrijden met een salonremise waren ook de interlands tussen Ivoorkust en Kameroen “de schande van Abidjan” en nog bekender is “het bedrog van Gyon” uit 1982 toen Algerije werd uitgeschakeld, omdat Duitsland en Oostenrijk het op een akkoordje hadden gegooid. De supporters van Ivoorkust waren na de wedstrijd precies een minuut blij, waarna er vanwege de wanvertoning rellen uitbreken.
Qua effectieve speeltijd scoorden beide wedstrijden overigens optimaal.

Kameroen kreeg trouwens een koekje van eigen deeg toen het in 1982 met alleen gelijke spelen wel werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK. En die uitschakeling was kostbaar, want Italië zat ook in die poule, speelde ook alles gelijk en werd uiteindelijk wereldkampioen! Dit soort wantoestanden kunnen we natuurlijk simpel voorkomen door bij een gelijkspel strafschoppen te laten nemen; dan valt er nog iets te beleven. De winnaar krijgt dan een punt extra en dat is nog eerlijker ook, want dan zijn er iedere wedstrijd drie punten te verdelen.

Met deze nieuwe regel en zou Cillessen met NEC bijna bovenaan hebben kunnen staan door tot dusverre maar liefst vijf gelijke spelen van de zeven gespeelde wedstrijden. En … we begrijpen nu ook dat knotsgekke, idiote gedoe van Louis met zijn keepers om op strafschoppen te oefenen. Hij zou zelf zeggen als dit wordt ingevoerd: “Mijn tijd is nog niet geweest, maar ik was mijn tijd ver vooruit.”

Koninklijke onderscheiding Piet Hanen en Chrit Joosten

Burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Venray reikte op zaterdag 17 september een koninklijke onderscheiding uit aan Piet Hanen uit Venray en Chrit Joosten uit Overloon. Dit deed zij tijdens de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Zowel Hanen als Joosten is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Hanen heeft al jaren een vaste plek in het verenigingsleven, binnen én buiten de gemeente Venray. Hij levert als voormalig scheidsrechter een actieve bijdrage aan hun werk door hen te coachen. Hij is inmiddels 27 jaar bestuurslid bij de scheidsrechtersvereniging. Ook begeleidde hij een zaalvoetbalteam en een veteranenelftal van SV Venray.

Voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is Hanen onder andere actief als rapporteur, praktijkbegeleider en commissielid. Ook voor de Centrale Organisatie van Voetbal en Scheidsrechters (COVS) vervult hij diverse taken op regionaal en landelijk gebied. Voor zijn inzet heeft hij zowel van de KNVB als van de COVS onderscheidingen ontvangen.

Chrit Joosten verricht 41 jaar vrijwilligerswerk voor diverse organisaties. Voor de KNVB is hij onder andere actief als scheidsrechter en het aanstellen van scheidrechters, rapporteur, commissielid van diverse werkgroepen, praktijkbegeleider scheidsrechter en coach. Eveneens is hij waarnemer bij het ontwikkeltraject scheidsrechters. Voor zijn inzet ontving hij in 2004 van de KNVB de zilveren waarderingsspeld. Sinds 1985 is Joosten tevens een actieve vrijwilliger bij scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Hij was negentien jaar bestuurslid van 1985 tot 1988, van 1991 tot 2004 en in 2013. Daarnaast was hij 29 jaar actief in diverse commissies en tot op heden is hij nog lid van de spelregelcommissie.

Van 2010 tot 2015 was hij bovendien lid van het redactieteam van Boxmeerse Lokale Omroepstichting Regionale Televisie (BLOS RTV is nu Omroep Land van Cuijk). Hij was programmamaker, interviewer en editor. Vanaf 2017 is Chrit Joosten tevens bestuurslid van gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Daarnaast is hij als beheerder het aanspreekpunt en coördinator van de medewerkers en vrijwilligers.

Info-avond over eventuele verhuizing

Dinsdagavond werden de leden van de SEO bijgepraat over de ontwikkelingen met betrekking tot een eventuele verhuizing naar de GJ van Heekstraat. Tijdens de goedbezochte informele bijeenkomst gaf voorzitter Wouter Roosenburg een uiteenzetting over de huidige stand van zaken.

Harder fluiten scheids!

Ik ben erg gehecht aan mijn Fox 40 Classic; een mooie officiële FIFA fluit. Niemand die daar een kwaad woord…

Nieuwe kansen deze ronde

Op de blad aanstellingen vind je vele mogelijkheden voor komend weekend. Waar ga jij heen deze dagen? Terugkijkend naar een bizar weekend waarbij een vechtpartij tussen jeugdelftallen waarbij de politie diverse aanhoudingen verrichtte wel de kroon spande. Gelukkig waren er ook mooie zaken. Ron Karremans werd gevraagd een wedstrijd te leiden waar hij als toeschouwer aanwezig. Zijn commentaar na afloop volgens Haaglanden voetbal “Wat praten die senioren veel” Deze week staat in het licht van de Week van de Scheiderechter.
Er is op de velden genoeg te doen om ergens te gaan kijken We wezen iedereen die de komende dagen een wedstrijd heeft veel succes

Alle aanstellingen vind je van woensdag op onze site Aanstellingen – HSV Den Haag (hsv-denhaag.com)

Het bericht Nieuwe kansen deze ronde verscheen eerst op HSV Den Haag.

Gouden scheidsrechters speld voor Peter Lemmen

Peter Lemmen (52) uit Assen kreeg afgelopen zondag voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage de Gouden Scheidsrechtersspeld en bijbehorende oorkonde uitgereikt door Jan Hooge..

Assen – Peter Lemmen is zondagmiddag voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage onderscheiden met de Gouden Scheidsrechters speld. De 52-jarige in Assen woonachtige Lemmen is al meer dan twintig jaar actief als KNVB-scheidsrechter. 

Peter is een man die graag op een prettige wijze leidinggeeft, die tussen de spelers staat en op de juiste momenten doortastend boven de partijen kan staan. De rol van scheidsrechter is hem dan ook op het lijf geschreven.

De Gouden Scheidsrechters speld doet recht aan alles wat Peter tot dusverre voor de voetbalarbitrage heeft gedaan. Wij wensen hem de komende jaren nog heel veel sportief succes en vooral plezier toe.

Namens de KNVB en COVS HZOD van harte gefeliciteerd.

Bert en Pedro blijven trainingen geven

Het ging even rond we op zoek moesten naar een nieuwe trainer, maar we hebben vandaag het goede nieuws gehad dat de trainingsstaf ongewijzigd blijft. Pedro en Bert blijven onze vaste gezichten op de training en nemen beide één avond per week de training voor hun rekening. We zijn hier als vereniging ontzettend blij mee en hopen op jullie komst! De training op dinsdag wordt gegeven door Pedro en Bert zal de training op donderdag voor zijn rekening nemen.