COVS

Vanavond geen training, wel clubavond

Vanavond geen training, wel clubavond!

Door de sneeuwval van de afgelopen dagen is er vanavond helaas geen veld beschikbaar voor de RSV om te trainen. De training gaat zodoende niet door. De clubavond gaat wel gewoon door, dus nodigen we je graag uit om er wel gewoon te zijn! Hopelijk tot vanavond.

Onderwerp: Groepen: Leden

Activiteiten de komende periode (2017/18)

Langzamerhand staat de kerstvakantie weer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om de kerstdagen gezellig met de familie en vrienden door te brengen. Een kleine week later laten we 2017 achter ons en stappen we vol goede moed het jaar 2018 binnen. Hieronder vindt U een overzicht van de activiteiten/data ...

UITNODIGING, Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2018

Emmen. Scheidrechtersvereniging COVS Hondsrug Zuid Oost Drenthe

 

Het bestuur nodigt u allen uit om met elkaar het glas te heffen op het nieuwe jaar. De avond begint om 19.30 uur in het clubhuis “De Meerfluit” welke te vinden is achter de Oost Tribune van FC Emmen. Het gaat een hilarische avond te worden. Oud profvoetballer en entertainer Henk de Haan (broezn!) zal deze avond de Fair Play prijs over het seizoen 2016-2017 uitreiken aan de sportiefste voetbalvereniging uit ons werkgebied.

Wij ontmoeten u graag. 

Onderwerp: ClubavondGroepen: LedenVriendenPersZichtbaarheid: Openbaar

Nieuwjaarsreceptie 2018

Het einde van het jaar 2017 is alweer bijna ten einde. Nog enkele weken en we gaan weer genieten van de wel bekende feestdagen. Hierna hebben we allemaal de accu weer opgeladen voor een hopelijk gezond en sportief 2018.

 

lees verder

**TRAINING AFGELAST**

Beste Lezer,

 

De Technische commissie heeft de vooruitzichten met betrekking tot het winterse weer wat momenteel over Nederland trekt bekeken en als volgt besloten dat de training welke voor morgen gepland staat bij Olympia Haarlem af te gelasten.

GEEN training bij vv Olympia Haarlem op 12-12-2017!

Op woensdag avond word bekeken of de weersomstandigheden het toelaten om donderdag een training te kunnen organiseren.

Namens de Technische Commissie,
Martin de Jager

Kerstklaverjassen 21 december

Donderdag 21 december is er kerstklaverjassen in de kantine bij de C.O.V.S. groep Leiden e.o. in het clubgebouw aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp.

Aanvang: 20:30

Let op, de training begint om 19:00u.

Groot onderhoud covs.nl afgerond

Vandaag is groot onderhoud gepleegd aan covs.nl. Helaas zonder het resultaat dat we hoopten.

Wat gaan we doen?

We zouden vandaag overgaan naar een andere plek voor covs.nl. Op het laatste moment bleek echter dat de dienstverlener niet datgene kon leveren wat wij nodig hebben. Vandaar dat we de overgang niet hebben gedaan.

Wat betekent dat voor jou?

Gedurende een klein gedeelte van de dag is de post niet beschikbaar geweest. Alles zou nu weer normaal moeten zijn.

Info december 2017

Klik hieronder om de info van december 2017 te lezen.

   

Verslag: Battle of the Referees

De derde met Dennis

Daarmee bedoel ik de derde editie van de Battle of the Referees. En Dennis is natuurlijk Dennis Higler, de betaaldvoetbalscheidsrechter die zich voor het tweede jaar belangeloos voor deze avond inzette. Helaas had hij dit jaar wat minder deelnemers tegenover zich, maar door de extra inschrijving van de Haagse Scheidsrechtersvereniging, konden er toch nog zeven teams aan de wedstrijd beginnen. Dit waren naast de HSV en twee teams van de Goudse scheidsrechters (met daarin de winnaars van de afgelopen twee jaar: Collin Bosschieter en Tijs Gommans), teams van Bodegraven, Olympia, Spirit en Woerden.

De opzet was als vertrouwd. Eerst stelde Dennis zich voor, wat hij dit jaar deed aan de hand van een film over zijn voorbereiding op de kampioenswedstrijd van Feyenoord, vorig seizoen. Zeer educatief en zeker voor de aanwezige clubscheidsrechters een “eye-opener”. Gelukkig mochten ze veel vragen stellen, waar Dennis geduldig en met kennis op inging. Maar vervolgens kwamen toch echt de vragen. Eerst drie rood/geel-vragen met beeld, gevolgd door spelregel- en algemene voetbalkennisvragen. Er zaten de nodige instinkers tussen en je kon soms de hersenen horen kraken.

Na nog een ronde, waren de teams gereed en terwijl de jury zich over de tussenstand boog, liet Dennis nog een film zien, maar nu over hoe hij en zijn team tijdens genoemde wedstrijd optraden, met de nadruk op een aantal speciale situaties. Hierna werd bekend welke zes deelnemers het individueel tegen elkaar zouden opnemen in de finaleronde. De winnaar van de clubteams bleek Olympia te zijn, met 64 punten, op de voet gevolgd door Spirit met 62 punten. Bodegraven had 54 punten en Woerden was helaas niet verder gekomen dan 42 punten. Hierdoor ging Olympia, met de jongste deelnemer – Soufyan Harrachi – in de gelederen, met de geldprijs van 30 euro aan de haal, en won Spirit nog 15 euro.

Intussen werd alles in gereedheid gebracht voor de finale. Het tweede team van Gouda en de HSV werden opnieuw onderworpen aan beeld-, spelregel- en voetbalkennisvragen, maar nu op individuele basis. Elk foutje zou de fraaie bokaal verder uit zicht brengen. Uiteindelijk was het Rémy Voois van de HSV die aan het langste eind trok, met Jan ter Harmsel (HSV) als tweede. Voor het eerst ging de trofee dus buiten de Goudse gemeentegrenzen. Rémy kreeg naast de trofee ook een gesigneerde biografie van Howard Webb en natuurlijk de eeuwige roem.

Na afloop was er voldoende gelegenheid voor selfies met Dennis Higler, die ook nog rode en gele kaarten van zijn handtekening voorzag. De Goudse COVS kon terugzien op wederom een geslaagde avond, dat volgend jaar natuurlijk een vervolg krijgt.

Rangschikking clubscheidsrechtersteams Rangschikking individuele finale 1. Olympia (64 punten) 1. Rémy Voois (61 punten) 2. Spirit (62) 2. Jan ter Harmsel (58) 3. Bodegraven (54) 3. Joost Hoogerbrugge (54) 4. Woerden (42) 4. Wilco Goudriaan (53) 5. Collin Bosschieter (52) 6. Ruud Rolandus Boers (45)

Foto's Sinterklaas en spelregelavond met Kevin Blom

Op donderdag 30 november heeft Sinterklaas een bezoekje gebracht aan de DSV en O. Een week later was Kevin Blom bij de vereniging met beelden over het beoordelen van duels. Van beide avonden kunt u hieronder de foto's vinden.

Nieuws

  • Spelregels RONDE 4 (december) staat online. Mail naar Ab Jagersma (alleen HZO leden)
  • KAARTEN, vrijdag 15 december in ons clubhuis. (auto's linksaf via grote ronde)

  • Training dinsdag avonden op veld bij deHockeyvereniging.
    Trainer Bert Deen, mobiel 06-44498524
    Trainer Harry Kuipers. Mobiel: 06-42207281

  •                                                                                                                                           

     

Onderwerp: COVSGroepen: LedenZichtbaarheid: Openbaar

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 50

Hier vindt u de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn van maandag 11 december tot en met zondag 17 december.

Dinsdag 12 december: 

Bjorn Kuiper 20:00 uur: NSC Nijkerk – DOS ’37 1

 

Vrijdag 15 december: 

Nicolet Bakker 19:30 uur: ADO Den Haag – Ajax (ASR) Sibo van der Laan 21:30 uur: FC Gelre – Reiger Boys VR1 (zaal) Gradus van der Wal 20:30 uur: Sporting Harderwijk 1 – ZVV Sparta Nijkerk 1

 

Zaterdag 16 december:

Ferry van Ark 15:00 uur: WSV JO19-1 – Heino JO19-1 Henk van den Beld 15:00 uur: Drienerlo 1 – DES 1 Jelle Besselsen 14:45 uur: Nunspeet 1 – WHC 1 Meine de Boer 15:00 uur: Go Ahead K. 1 – asv Dronten 1 Melvin Brink 14:30 uur: Voorwaarts T JO17-1 – Robur et Velocitas JO17-1 Johan van Gerrevink 14:30 uur: ESC 1 – VEVO 1 Sander Hachmang 14:30 uur: Nijmegen 1 – Dodewaard 1 Gerard Jansen 14:30 uur: Candia ’66 1 – AZ 2000 – Elderveld 1 Wim Jeths 14:30 uur: De Zweef JO19-1 – Juventa ’12 JO19-1 Rein van Leeuwen 14:30 uur: Oene 1 – Hattem 1 Jeremy van der Ley 14:30 uur: Noordwijk – Jodan Boys (ASR) Muhamed Osman 14:30 uur: Heeten JO19-1 – Turkse Kracht JO19-1 Evert Petersen 14:15 uur: Swift ’64 1 – DSV ’61 1 Philip Ploeg 11:00 uur: Bilt De 2 – Argon 2 Patrick Zwiers 14:30 uur:
EMM 1 – JVC Cuijk 1

 

Zondag 17 december: 

Stefan Baltus 14:00 uur: Oldenzaal 1 – DSVD 1 Boban Dordievski 14:00 uur: Blauw Wit 1 – Brakkenstein 1 Hubert Mulder 10:00 uur: ZVV ’56 2 – Beekbergen 2 Remco Mulder 14:00 uur: Emst 1 – SDOL 1 Gijs van Mun 14:00 uur: Quick ’20 – Jong De Graafschap (ASR) Theo Oosterman 11:00 uur: Blauw Wit 2 – Trekvogels 2 Luuk Timmer 14:30 uur: EVV – Jong Vitesse Maarten Zilverberg 14:00 uur: SML 1 – Voorwaarts T 1

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 50 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

‘Van de Voorzitter’ (18)

In de achttiende ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter en scheidsrechter van de SAO Apeldoorn. Lees snel verder.

Het seizoen loopt al weer tegen de winterstop aan.De Sint is alweer vertrokken naar Spanje en de kerstboom staat alweer in volle pracht in onze Haven. Dank je wel Andries, Geurt, Gertie en Henk.

Tijdens onze donderdagavonden wordt er getraind, gekaart, de spelregelvragen worden beantwoord en toegelicht, en met enige regelmaat worden er thema’s behandeld, welke worden ondersteund met beeldfragmenten. Wat mij opvalt, is dat de opkomst op de donderdagavond erg verschilt. Soms is ruimte te over en de andere keer zit het gezellig vol. Hetzelfde geldt voor de trainingsopkomst. Die is niet zo constant als vorig seizoen.

Wat ongewijzigd is ten opzichte van vorige seizoenen zijn de reacties op de rapportages. Het blijkt toch lastig om de rapportage “blanco” te ontvangen. Wat vaak speelt is het belang van promotie en degradatie. Blijf dan maar eens objectief. Gelukkig hebben we elkaar, mede-scheidsrechters en rapporteurs, om het weer in het juiste perspectief te plaatsen.  Wat mij opvalt is dat bijna iedereen op dit moment meer rapporten heeft mogen ontvangen dan vorig seizoen. een goede en gunstige ontwikkeling.

Bestuurlijk zijn we in een drukke periode beland. De ALV is nog maar net achter de rug of het 90-jarig jubileum, dat wordt gevierd op 16 december, staat weer voor de deur en weer twee weken later is op woensdag 3 januari de nieuwjaarsreceptie. Dit vraagt de nodige voorbereiding van velen van ons.

De ontspanningscommissie is druk met het organiseren van de kerstbingo en boerengolf, zie de evenementenkalender. De technische commissie organiseert een REF-day op 20 januari 2018. Binnen de Apeldoornse voetbalfederatie verrichten Aart en Patrick veel werk op scheidsrechtersgebied en zijn wij als bestuur aangesloten op de ontwikkelingen. Kortom volop activiteiten de komende weken.

Serious Request 
Het idee van Gerard Jansen is seriously opgepakt door Gerard in eigen persoon. Middels het Rad van Fortuin is ruim €550,- binnengekomen door lotenverkoop. Leden die de loten hebben verkocht en leden die de loten hebben gekocht, hartelijk dank. Natuurlijk kopen we die loten om door “een draai aan het rad” in de prijzen te vallen. Hartelijk dank aan alle sponsoren, fijn dat jullie belangeloos de prijzen ter beschikking hebben gesteld. Het bestuur ondersteunt dit initiatief door een bijdrage van € 2,- per lid. Al met al levert deze actie een bedrag op van ruim €750,-. Niet gek voor een kleine vereniging.

Er is een mooie cheque ontworpen die we gaan aanbieden bij het glazen huis op het marktplein van Apeldoorn. We zullen trachten de publiciteit te halen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat Gerard deze cheque hoogst persoonlijk gaat overhandigen. Gerard, hartelijk dank voor je idee, het draaien van het rad en veel plezier bij het overhandigen van de cheque namens de leden van de SAO-Apeldoorn.

Hierbij een afbeelding van de cheque. Het bedrag wordt nog ingevuld.

Terwijl ik deze column schrijf, sneeuwt het, de kerstboom is opgezet en lampjes kerstverlichting buiten staat aan. De meeste wedstrijden van het zaterdagvoetbal zijn afgelast en de eerste afgelastingen van de zondag druppelen binnen. Ik kan ook andere plannen maken voor de zondag want in Terborg ligt het er ook al uit. Ik hoop jullie binnenkort tegen te komen op één van onze activiteiten.

Mocht ik je niet deze weken niet meer zien, dan wens ik jullie namens mijn bestuursleden alvast: Fijne feestdagen en een mooi begin van 2018!!!

Met sportieve groet,
René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn. 

 

.

 

 

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (18) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Poule-indeling NK

Poule-indeling

Op 9 december is er om 10.00 uur geloot in de bestuurskamer van VV Vogelwaarde. Onder toeziend oog van de secretaris en met het loting protocol in acht, werd er begonnen met het trekken van de poulehoofden. Poulehoofden voor het NK zijn: Groningen (als titelverdediger) en Zeeuws-Vlaanderen (als organisatie).

Uit de trekking is Groningen voor poule A gekomen, dat betekend dat Zeeuws-Vlaanderen automatisch in poule B geplaatst wordt. De overige 6 ploegen worden om en om per poule getrokken. Uit deze trekking kwam de volgende poule-indeling naar voren.

Poule A
Groningen
Venlo
Tilburg
Boxmeer/Cuijk

Poule B
Zeeuws-Vlaanderen
Drachten
Alkmaar
Walcheren/Noord- en Zuid-Beveland

Het bericht Poule-indeling NK verscheen eerst op COVS Zeeuws-Vlaanderen.

Enquete over de activiteiten binnen de SDO

Beste SDO’ers, De ontspannings commissie (OC) van de SDO wil graag van de leden horen of zij nog tevreden zijn over het aanbod bij activiteiten die er elk jaar worden georganiseerd. Het invullen van deze enquete zal maximaal vijf minuten duren en is volledig anoniem. De OC organiseert jaarlijks de wildavond(24-2), de seizoensafsluiting(16-6), Jeu de ...

Donderdag 14 december: pubquiz, training en hapje & drankje lief-en-leed-pot

Donderdag 14 december is de vierde pubquiz van dit seizoen. De pubquiz begint zoals altijd om 21.45 uur in het GRC-clubhuis. Thema dit keer is ‘het jaar 2017′. Alle vragen van quizmasters Bart Pleiter en Carim Mesbah zijn gericht op dat thema. De quiz bevat naast algemene rondes en een fotoronde, ook een muziekronde. Wie gaat er dit keer winnen?

De strijd is dit jaar spannender dan ooit. Na team M & M plus (Marcel Bellinga, Marco Oosting en Evert IJspeert) in september en Team 12 trio (Ernst van der Hoek, Meine Groefsema en Pascal Souhuwat) in oktober, wist in november Team SBS (Stefan Brondijk, Khaled Mustafa en Bert Volders) te winnen. Ook in de individuele rondes steeds andere winnaars, te weten achtereenvolgens Marcel Bellinga, Pascal Souhuwat en Thom Winkel. Wie winnen de laatste quiz van 2017?

In 2018 gaat de pubquiz natuurlijk door. Op de donderdagen 15 februari, 15 maart, 19 april en 17 mei is het weer tijd voor de pubquiz. Telkens na de training om 21.45 uur in het GRC-clubhuis. Noteer de data.

Voorafgaand aan de pubquiz kan er uiteraard van 20.00 – 21.15 uur worden getraind. Bovendien wordt er vanuit de lief-en-leed-pot voor een hapje en drankje gezorgd! Ook is masseur en fysio-in-opleiding Patricia van Vilsteren van 19.30 – 21.45 uur aanwezig en beschikbaar voor (gratis) behandeling.

De trainingen gaan door tot en met 21 december. In 2017 kan er dus nog worden getraind op 12, 14, 19 en 21 december!

 

Spelregelvraag van de week (8 december 2017)

Tijd voor de nieuwe spelregelvraag van de week, de 385e alweer. Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  zie pagina 51 Spelregels Veldvoetbal. Als de bal in het spel is en een wisselspeler begaat een overtreding tegen een wedstrijdofficial buiten het speelveld, dan wordt het spel hervat met een vrije schop op de doel- of zijlijn het dichtst bij de plaats waar de overtreding plaatsvond.  

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Maak ook de vragen om het Johan Roeders spelregelkampioenschap!

Spelregelvraag van de week (8 december 2017):

Bij het nemen van een vrije schop binnen het eigen strafschopgebied, bevinden nog een of meer tegenstanders zich in het strafschopgebied. De nemer besluit de bal snel te nemen, terwijl de tegenstanders geen tijd genoeg hebben om dit gebied te verlaten. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Hij laat gewoon doorspelen.

B. Hij onderbreekt het spel en laat opnieuw hervatten met een vrije schop door de verdedigende partij.

C. Hij laat alleen doorspelen indien de tegenstanders op tenminste 9,15 meter staan.

D. Hij laat alleen doorspelen indien geen van de tegenstanders de bal binnen het strafschopgebied heeft geraakt.

 

 

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!