COVS

Hervatting competities

Ook nadat het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Lees er hier meer over.

Spelregelbewijs

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Dit seizoen is het voor de spelers en speelsters geboren in het jaar 2004 verplicht het spelregelbewijs te halen. 

Lees er hier meer over.

Spelregelvraag van de Week (15 januari 2021)

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Nummer 549. Het antwoord op de vraag van vorige week moest zijn: zie regel 12. De verdediger wordt de rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Het te laag koppen met een tegenstander in de buurt dient te worden uitgelegd als gevaarlijk spel, en geeft als spelstraf een indirecte vrije schop.

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (15 januari 2021):

Tijdens de wedstrijd ontstaat ineens verwarring omdat een toeschouwer op een fluitje blaast. Wat beslist de scheidsrechter als een speler nabij de zijlijn de bal in zijn handen heeft genomen omdat hij van mening was dat de scheidsrechter had gefloten?

A. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding.

B. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.

C. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.

D. De scheidsrechter onderbreekt het spel en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding. De speler die de bal in zijn handen pakte ontvangt de gele kaart.

Wat is het juiste antwoord? Geef jouw antwoord in de reacties!

Spelregelvraag week 3

Spelregelvraag week 3 2021 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Terwijl de bal in het spel is, maakt een speler zich schuldig aan gewelddadig gedrag tegenover een medespeler binnen het speelveld, maar schiet de bal nog wel in het doel van de tegenpartij. De overtredende speler wordt van het speelveld gezonden door het tonen van de rode kaart. Wat is de spelhervatting?AA. ScheidsrechtersbalBB. Indirecte vrije schopCC. Directe vrije schop of strafschopDD. DoelpuntVraag 1  Het antwoord had C moeten zijn: Zie pagina 56, gewelddadige handeling: bij een gewelddadige handeling is de spelhervatting altijd een directe vrije schop of strafschop, een en ander afhankelijk van de plaats van de overtreding. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Spelregels 2021

Beste DSV-ers, en spelregelliefhebbers,

Helaas kunnen we door de lockdown voorlopig nog niet het veld op en ook niet ons clubhuis in.  

Het blijft wel belangrijk de spelregels en ook je conditie te onderhouden. Op Socrative zijn elke week de spelregels te oefenen!. De belangstelling hiervoor neemt helaas wat af. Zorg dat je bezig blijft.!

  • De spelregels kunnen online worden gemaakt via de Socrative link. De login is zoals gebruikelijk “DSV” , vermeld ook graag je naam.
  • De gehele week worden de juiste antwoorden gegeven na iedere vraag.
  • Vanaf 13 januari start de nieuwe reeks.

Niet alleen de DSV geeft je de mogelijkheid om de spelregels te blijven oefenen. Ook via de ARAG quiz, de KNVB zelf en de diverse sites van de collega COVS verenigingen. Ook zij presenteren wekelijks hun eigen spelregels. Een mooie mogelijkheid om wat extra te oefenen.

De commissie opleidingen!

Training en schema’s

Naast onze eigen trainingen (zie hier) worden er ook diverse schema’s gedeeld op de site van de KNVB van trainingscoördinator Hilco de Boer. Doe er je voordeel mee !

Heel Holland Spelregelt succesvol!

Heel Holland Spelregelt succesvol!

Afgelopen maandag vond de 1e digitale editie van Heel Holland Spelregelt plaats. Via Jitsi Meet en Socrative konden de deelnemers meedoen aan deze spelregelavond. Vele mensen hadden ervoor gekozen om mee te doen. Een gevarieerd deelnemersveld …

Het bericht Heel Holland Spelregelt succesvol! verscheen eerst op SVO Venlo.

De column van Harry Z. : een terugblik op 2020 door de ogen van onze huiscolumnist.

Bijna wekelijks verschijnt er op onze website een column van Harry Zehenpfenning waarin hij terugblikt op of vooruitkijkt naar opvallende gebeurtenissen binnen het nationale en internationale profvoetbal, het amateurvoetbal in onze regio en natuurlijk de SVA. Maar in zijn laatste twee colums blikt hij terug op 2020, een jaar wat in vele opzichten bijzonder was.

Beste Scheidsrechter,

In verband met de aanhoudend corona en doordat de vooruitzichten nog niet best zijn,

heeft het schoolvoetbal commissie besloten om het toernooi van de Gemeente Emmen zowel lagere als voorgezet onderwijs  in 2021 niet te laten doorgaan.

Wij wensen jullie allemaal veel gezondheid toe.

Met vriendelijke sportgroet,

Rennie Moes

Bericht van de voorzitter - januari 2021

Het Bestuur COVS Nederland wenst al haar leden een sportief, gelukkig en gezond 2021 toe.

Ondanks de verlengde lockdown en de vaccinatie de komende maanden hopen we uiteraard op licht aan het eind van de tunnel. Uiteraard gaat de gezondheid van mensen voor, het zou wel fijn zijn wanneer we onze favoriete hobby weer kunnen uitvoeren.

Afgelasting IJssel- en Berkelvoetbaltoernooi 2021

Beste leden van de SDO.

Helaas hebben wij weer een afgelasting te melden. In juni zou het jaarlijkse IJssel- en Berkelvoetbaltoernooi plaatsvinden. De organisatie, vanuit SZO Zutphen, heeft alvast vooruit gekeken en besloten het toernooi bij voorbaat af te gelasten.

Dit uiteraard i.v.m. de situatie omtrent COVID-19 en de grote onzekerheid die dit met zich meebrengt.

We hopen jullie bij deze voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten hier vragen over zijn dan horen wij dit natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Namens de TC,

Ramon Oolthuis.

Met oprechte deelneming Michiel Grijpma!

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het onverwachte overlijden op dinsdag 05 januari jl. van ons lid Michiel Grijpma.

Michiel kwam op 01 februari 2005 bij onze vereniging en heeft zich in alle jaren altijd erg thuis gevoeld tussen zijn collega scheidsrechters. Hij miste in al die jaren bijna geen training aan de Keurkamp en zocht de gezelligheid graag op tijdens onze clubavonden.

Hij was een bijzondere jonge man met een innemende persoonlijkheid. Iets waar we van genoten en hem zo ook altijd zullen blijven herinneren. We zullen hem zeer missen, Michiel is slechts 45 jaar geworden.

Onze gedachten gaan uit naar zijn naaste familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen en verwerken van dit grote verlies.

 

Het bestuur en leden van de Deventer Scheidsrechtersvereniging en Omstreken.

Nieuwjaarsboodschap 2021 COVS de Langstraat

In deze bijzondere tijd heeft onze voorzitter ietwat onwennig zijn best gedaan om de leden en relaties voor de eerste keer via een videoboodschap toe te spreken. Uiteraard is de boodschap en misschien juist nu wel meer dan andere jaren gericht op de wens voor een gezonde toekomst.

Derk Besselink bokaal 2020 – breng uw stem uit!

Beste SDO’ers(leden),

Net als vorig jaar vragen wij jullie te stemmen op degene die volgens jullie de Derk Besselink bokaal hoort te winnen.

Dit is de jaarlijkse prijs voor het actiefste lid/vrijwilliger van het jaar, ditmaal over het verenigingsjaar 2020. Wederom hebben we er als bestuur voor gekozen om dit via de digitale weg te laten verlopen en via de volgende link kun je jouw stem uit brengen:

https://nl.surveymonkey.com/r/VQ6JB7J

U kunt uw stem uitbrengen tot en met maandag 11 januari 2021 12:00 uur. De uitreiking zal plaats vinden op een nog nader te noemen moment. Normaal zou dit tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn geweest.

Het bestuur

Meine de Boer nieuwe trainer SAO Apeldoorn

De SAO Apeldoorn heeft Meine de Boer bereid gevonden om vanaf februari de wekelijkse conditietrainingen te verzorgen. Dit betekent dat wij onze huidige trainer Gijs van Mun hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet. 

De afgelopen jaren verzorgde Gijs van Mun, tevens assistent-scheidsrechter in de Tweede Divisie, wekelijks conditietrainingen van een zeer hoog niveau. De goede trainingen resulteerden niet alleen in een verbeterde conditie van de scheidsrechters, maar ook in een steeds groter wordende trainingsgroep. Hiervoor willen wij Gijs natuurlijk hartelijk bedanken. 

Omdat Gijs het wekelijks training geven vanaf februari niet meer kan combineren met zijn privéleven, heeft het bestuur in oud-scheidsrechter, KNVB-docent en coach Meine de Boer een nieuwe trainer gevonden. Wij zijn erg blij dat Meine het stokje van Gijs wil overnemen en wij wensen hem heel veel succes met het verzorgen van de trainingen.

Meine de Boer wordt de nieuwe conditietrainer van de SAO Apeldoorn.

 

Wij bedanken Gijs van Mun voor zijn jarenlange inzet als conditietrainer.

Het bericht Meine de Boer nieuwe trainer SAO Apeldoorn verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Scheidsrechters gezocht

Omroep Midvliet zoekt voor het programma Sporttribune actieve scheidsrechters wonende in hun uitzendgebied. In het kader van de AVG kan de HSV de gegevens van leden niet verstrekken maar wil wel graag medewerking verlenen. Natuurlijk kunnen ook niet leden reageren op deze oproep.

Woon jij in de gemeente Leidschendam-Voorburg en Wassenaar en wil je mee werken aan dit programma, stuur dan een mailtje naar rene.marquard@hotmail.com

Het bericht Scheidsrechters gezocht verscheen eerst op HSV Den Haag.

Pagina's