COVS

Voorlaatste zomertraining in Groningen op 24 augustus

Donderdag 24 augustus  is de voorlaatste zomertraining van dit jaar. In juli en augustus organiseren we een wekelijkse zomertraining op donderdag van 20.00 – 21.15 uur, op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in de stad. Bert Kamstra en Henk Steenhuis zullen ons klaarstomen voor het nieuwe seizoen!

Tijdens de zomertrainingen is het GRC-clubhuis geopend.

Onze masseur en fysio-in-opleiding Patricia van Vilsteren is deze avond i.v.m. vakantie niet aanwezig.

Vanaf september wordt ook de training op dinsdag hervat.

‘Van de Voorzitter’ (16)

In de zestiende ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter en scheidsrechter van de SAO Apeldoorn. Lees snel verder.

De kop is eraf. De eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld. Onze trainingen zijn gedurende de zomer goed verlopen. Naast onze twee (tijdelijke) trainers Meine en André heb ik mogen trainen bij de waarnemende trainers Jelle en Gerard. Beiden hielden er een eigen stijl op na, maar het eindresultaat was voor mij hetzelfde. Een goede training waarbij de spieren duidelijk lieten merken dat ze volop aan “de bak” waren geweest. Een genot voor ons als vereniging en trainende leden dat we verzekerd zijn van waardevolle trainingen dankzij deze heren. Waarvoor dank. Dit neemt niet weg dat we nog steeds op zoek zijn naar een vaste trainer voor onze donderdagavond. De advertentietekst is opgesteld en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Op zaterdag 29 juli hebben we als SAO arbitraal trio de oefenwedstrijd CSV Apeldoorn tegen Huizen mogen leiden. Daarbij ondersteunt door onze eigen piepvlaggen. Na deze zaterdag is het hard gegaan met allerlei toernooien en oefenwedstrijden. Een mooi toernooi begin augustus was de Veluwade te Hierden, waarbij Evert Petersen (voorzitter van Veluwade en lid van onze scheidsrechtersverenging) vele scheidsrechters van de SAO had uitgenodigd. Afgelopen week hebben wij als SAO-scheidsrechters leiding gegeven aan de wedstrijden op de Apeldoorn Cup. De finale stond onder leiding van Jelle Besselsen, Jordin Brouwer en Robin Veldman. We hebben zelfs met een team  meegedaan aan de Apeldoorn E-cup.

Waar ik trots op ben, is de flexibiliteit en professionaliteit die wij hebben getoond. De vervanging van Aart Bronkhorst in de toernooiorganisatie, de flexibiliteit in de wedstrijdaanstellingen, de professionaliteit om alleen fit aan de wedstrijd te verschijnen, de tijdigheid van afmelden en ook de bereidheid van anderen om in te springen indien nodig. Op deze manier laten wij zien dat je op SAO-scheidsrechters kunt vertrouwen.

Deze weken staan er nog een aantal toernooien op de planning. Bij de toernooien van vv Heerde en WZC zullen een aantal SAO-scheidsrechters hun opwachting maken. Van velen heb ik de afgelopen dagen gehoord dat ze al één of meerdere oefenwedstrijden in de benen hebben. We zijn bijna klaar voor het nieuwe seizoen.

Ik vind zelf dat ik klaar ben voor het nieuwe seizoen en ik kijk er ook naar uit. Gefloten op de Veluwade, gefloten op de Apeldoorn Cup en daarnaast nog een oefenwedstrijd tussen Eerbeekse Boys en Klarenbeek. De conditie is goed, het samenspel met de assistent-scheidsrechters weer getraind en weer diverse spelsituaties meegemaakt waardoor ik weer kan verbeteren.

De SAO-scheidsrechters (daarmee bedoel ik ook de assistent-scheidsrechters) die in de bovenste regionen van het amateurvoetbal functioneren hebben hun eerste aanstellingen al gehad. De overige SAO-scheidsrechters kunnen op 22 augustus hun eerste aanstellingen verwachten.

Toen ik bij SVI voetbalde (dertig jaar geleden) was Hidde er elke wedstrijddag. En of je nu in het eerste elftal voetbalde, bij de senioren of bij de junioren liet hij altijd van zich horen. Vlak voor het beginsignaal, balde hij zijn vuist en riep: D’RAN!!! Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen.

Met sportieve groet en D’RAN!

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (16) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Handige informatie voor het nieuwe mDWF

Handige informatie voor het nieuwe mDWF Vanaf aankomend seizoen zullen alle wedstrijden niet meer via Sportlink worden verwerkt, maar met het nieuwe mobiel digitale wedstrijdformulier. Zorg ervoor dat je bij de start van het nieuwe seizoen niet voor verrassingen komt te staan en download de KNVB wedstrijdzaken-app die beschikbaar is voor Iphone en Android. In ...

Project videofeedback: aanmelden voor nieuwe seizoen kan weer

Het is ook komend seizoen mogelijk gratis gebruik te maken van het project videofeedback. Je wordt een wedstrijd lang gevolgd door de camera en krijgt na afloop een linkje naar een afgeschermde omgeving waar je de volledige opname terug kunt kijken. Een mooie manier om, kijkend naar je eigen beelden, je te ontwikkelen als scheidsrechter.

In het seizoen 2014-2015 is onze vereniging begonnen met de pilot ‘videofeedback’. Inmiddels zijn we de pilotfase voorbij en is ook een eigen camera aangeschaft. De opzet is om scheidsrechters te filmen tijdens hun wedstrijd, om vervolgens de videobeelden zelf terug te kunnen kijken. Dit alles ter begeleiding van de scheidsrechter en niet ter beoordeling.

Je kunt als scheidsrechter de beelden online terugkijken, door in te loggen met een eigen wachtwoord op de website die speciaal hiervoor gebouwd is. De videobeelden staan binnen 3 dagen online en een eventuele nabespreking vindt plaats op eigen initiatief van de SB’er/coach en (assistent-)scheidsrechter. mmer 2 (Juli 2016)

Kortom: Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken blijft haar leden stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling om nog meer uit hun prachtige hobby te halen. Wil jij graag helpen bij het opnemen van wedstrijden of wil je graag gefilmd worden? Neem dan contact op met Marc van der Haak (marc.vanderhaak@gmail.com).

Let op: alleen leden van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken kunnen gebruik maken van de diensten rondom videofeedback en het vastleggen van GPS-data. De beelden blijven eigendom van onze vereniging en mogen niet zonder overleg en toestemming voor andere doeleinden of bij (openbare) bijeenkomsten worden gebruikt. Dit ook ter bescherming van de privacy van gefilmde scheidsrechters en spelers.

 

Spelregelvraag van de week (18 augustus 2017)

Een nieuwe spelregelvraag van de week, de 370e alweer! Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  De scheidsrechter heeft het spel onderbroken en zolang de scheidsrechter geen toestemming heeft gegeven het spel te hervatten, dan zal hij het snel nemen nooit toestaan zolang hij de sanctie niet heeft getoond en zijn administratie nog niet in orde heeft.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (18 augustus 2017):

Een teamofficial, de coach, komt het veld in en tracht een tegenstander te schoppen. Hij mist echter en raakt de tegenstander dus niet. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?

A. Hij stuurt de coach naar de tribune en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding

B. Hij toont de coach de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding

C. Hij zendt de coach naar de tribune en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats waar de bal was op moment van affluiten

D. Hij zendt de coach naar de tribune en hervat het spel met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!

Handboek arbitrage veldvoetbal seizoen 2017/18

Beste wedstrijdofficial, Het handboek arbitrage veldvoetbal seizoen 2017/’18 is geplaatst op KNVB.nl. In het handboek vind je alle informatie voor KNVB-scheidsrechters over aanstellingen, opleidingen, bijeenkomsten, beoordelingen, testen, promotie en degradatie en meer. Om het te downloaden, klik hier. In de handleiding rapportage veldvoetbal 2017/’18 zijn ook enkele kleine aanpassingen gedaan. De handleiding en toelichting vind ...

Seizoensopening vrijdag 8 september

Na het geweldige succes van vorig jaar zal ook dit jaar, en wel op vrijdag 8 september, een gezellige seizoenopening worden georganiseerd. Onze twee super vleesbakkers Hugo en Jeroen hebben al toegezegd dat zij deze avond de barbecue zullen bedienen zodat u het lekkere vlees alleen maar op hoeft te eten. Vanaf 18.00 uur bent u welkom en rond 18.30 uur zal de barbecue worden aangestoken.

Uitleg spelregelwijzigingen & nieuw DWF

Tijdstip: woensdag 30 augustus 2017 - 21.00 uur tot 22.15 uur

Deze zomer zijn er weer verschillende wijzigingen doorgevoerd in zowel de spelregels als de wijze waarop we als arbitrage en clubs met het digitaal wedstrijd formulier aan de slag moeten. Met de start van het nieuwe seizoen dus hoog tijd om hier even bij stil te staan!

Allereerst zal Colin ons meenemen door de wijzigingen in de spelregels en waar dit het meeste onze dagelijke praktijk in de wedstrijden raakt. Aansluitend geeft Franklin uitleg over de werking van het nieuwe DWF, zowel op basis van de handleiding als zijn eigen eerste ervaring.

Onderwerp: Groepen: LedenZichtbaarheid groepsinhoud: Openbaar

Kledinglijn nog steeds beschikbaar: compleet pakket voor slechts 100 euro

In samenwerking met sporthuis Winsum en mede mogelijk gemaakt door Hotel Ameland Dak Montage Noord  en John Schokker makelaardij heeft de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken een volledige kledinglijn kunnen realiseren! We zijn ontzettend trots op deze mooie, moderne en sportieve lijn, en zien het als een prachtige faciliteit voor alle leden! De kledinglijn is ook dit seizoen nog beschikbaar.

De kledinglijn is van het merk Hummel, uitgevoerd in de kleuren zwart en groen en voorzien van verenigingslogo en (een aantal items) sponsoropdruk. Een compleet pakket bestaande uit trainingspak, all weather jack, trainingsshirt, sweater/trui, poloshirt en trolleytas kost slechts 100 euro! De verschillende items zijn ook los verkrijgbaar, zie onder voor de dan geldende prijzen.

Voor bestellingen gelden de volgende spelregels:
– bestellen gaat via het online bestelformulier
– betaling kan uitsluitend via automatische incasso
– levering vindt plaats na incasso van het verschuldigde bedrag
– 1 pakket per lid, losse bestellingen zijn wel vaker mogelijk
– de op het formulier aangegeven kledingmaten worden geleverd, ruilen in andere maat is na levering niet mogelijk
– Sporthuis Winsum is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de artikelen
– een compleet pakket kost 100 euro. Het is niet mogelijk af te wijken van de samenstelling van het pakket. Ook het weglaten van een item om daarmee het bedrag te verlagen is niet mogelijk
– voor losse artikelen geldt de losse verkoopprijs zoals onderstaand aangegeven

Onderstaand presenteren wij onze kledinglijn. Alles is verkrijgbaar in de maten 164, S, M, L, XL en XXL. De onderstaand aangegeven prijzen gelden voor losse verkoop/bestelling. Het complete pakket kost slechts 100 euro in totaal!

Hummel Elite trainingspak
Losse prijs € 39,95

All weather jack (alle seizoenen)
Losse prijs € 39,95

Trainingsshirt / inloopshirt
Losse prijs € 19,50

Verenigingspolo
Losse prijs € 26,50

Trainings Top (trui)
Losse prijs € 28,-

Sporttas, 53x33x32 cm, met trekstang en wieltjes
Losse prijs € 39,95

Bestellen? Klik hier!