Antwoorden spelregelronde 14

Zelfs bij de RSV in Rotterdam was het vorige week te merken dat Ajax na 21 jaar weer een Europese finale mocht spelen....... De opkomst op de training was aan de lage kant en de animo voor de reeds lang geplande veertiende spelregelronde was (uiterst) gering te noemen. Er werd al snel gesuggereerd om deze ronde een week te verplaatsen. Een compromis was snel gevonden: ronde 14 kon zowel vorige week als gisteravond gemaakt worden. Over twee avonden verdeeld, kwam het aantal deelnemers voor deze ronde op een respectabel aantal van vijfentwintig.

Een lastig ronde dit keer, gezien de behaalde scores. Overtredingen begaan buiten het speelveld door spelers en/of wisselspelers blijft altijd lastige materie. De logica lijkt soms te ontbreken; de wijzigingen aan het begin van dit seizoen brengen er hopelijk wat meer lijn in. Het is wel duidelijk dat dit nog niet bij iedereen tot de parate kennis van de spelregels behoort. Opmerkelijk was het aantal fouten bij een overtreding buiten het speelveld als onderdeel van het spel, waarbij de spelhervatting een (directe) vrije schop is op de zijlijn (of doellijn) het dichtst bij de plek van de overtreding. Dit klinkt voor het gevoel veel logischer dan een scheidsrechtersbal op de plaats van de bal op het moment van onderbreken, hetgeen we voor dit seizoen spelregeltechnisch moesten beslissen.........

Mooie scores deze ronde voor Franklin Berg (9,5), Gerard Bink (8,5), Enrico de Wolf (8), Anne Greveling (8) en Niels de Jong (7,5). Twee nieuwe gezichten deze keer zowel op het trainingsveld als bij de spelregels: Stefan Hokke en Pierre Korsius. Volgende week, 7 juni, de laatste spelregelronde van dit seizoen. Na deze ronde zal de eindstand opgemaakt worden. Om in aanmerking te komen voor de bovenste plaatsen in het klassement moet je minimaal tien van de vijftien spelregelronden meegespeeld hebben.

In de bijlage zoals gebruikelijk de vragen en antwoorden van de gespeelde ronde.

Groepen: 

Bestand: