Topavond met Christiaan Bax!

Deze week is het de Week van de Scheidsrechter en vanuit die optiek wordt er door verschillende verenigingen aandacht besteed aan de verenigings- en bondsscheidsrechters en assistentscheidsrechters. Samen met de KNVB heeft de COVS voor dit jaar ervoor gezorgd dat bij verschillende scheidsrechtersverenigingen een betaaldvoetbalscheidsrechter een lezing zou verzorgen, zo ook bij de RSV.

Christiaan Bax was bereid om deze woensdag naar de RSV te komen en om naast de lezing ook een training te verzorgen. Vanuit ons team aan trainers, verzorgde Franklin deze avond de warming-up en had hij samen met Christiaan een aantal uitdagende oefeningen uitgezet, die Christiaan in zijn normale trainingen ook geregeld gebruikt. Dit om de leden weer een extra oefening mee te geven, naast het afwisselende programma van onze trainers. Het was ook goed te zien hoe hij actief de in groten getale opgekomen leden van de RSV en de SV Hoekse Waard (38!) aanmoedigde. (Sowieso was het top dat de collega's vanuit Oud-Beijerland aansloten!)

Na afloop van de training werd de avond vervolgd in het clubhuis met een interactieve discussie op basis van wedstrijdbeelden van een wedstrijd van Christiaan zelf, waarbij ook ingegaan werd op het kaartenbeleid in een wedstrijd en het belang om een duidelijke lijn aan te houden. Bij deze wedstrijd en andere beelden werd ook stevig gediscussieerd over de redenen waarom je ergens geel, rood of überhaupt een kaart zou geven. Op deze manier is op een leuke, interactieve manier gewerkt aan zowel spelregelkennis en de praktische toepassing daarvan, alsook het kaartenbeleid en managen van de wedstrijd.

Veel dank voor deze leuke discussie aan Christiaan die zich open en betrokken opstelde en zo een levendige discussie wist los te maken.

Al met al een hele leuke avond, die zeker in een of andere vorm weer een vervolg mag krijgen!

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: