Antwoorden spelregelronde 7

Tijdens de zevende spelregelronde van dit seizoen, afgelopen woensdag, geen foutloze deelnemers dit keer. Franklin Berg scoorde met 9 punten dit keer het hoogst; wel opmerkelijk dat deze spelregelkenner een kaart toonde aan de trainer van de thuisclub. Gelukkig zond het merendeel van de deelnemers de trainer van het speelveld zonder hierbij een kaart te tonen. De laatste vraag waarbij een speler in een duel zijn schoen verliest, deze even later tevergeefs probeert aan te trekken en daarna de bal over de zijlijn speelt, gaf zo hier en daar problemen. Op dit gebied zijn de spelregels vorige seizoen gewijzigd: "Een speler die zijn schoen(en) of scheenbeschermer per ongeluk verliest moet dit zo spoedig mogelijk herstellen en niet later dan de eerstvolgende keer dat de bal uit het spel gaat; als, voordat dit gebeurt, de speler de bal speelt en/of een doelpunt scoort, dan wordt het doelpunt toegekend."

Deze ronde vielen er ook goede scores te noteren voor Abdel Afalah, Nils van Kampen en Thijs Dogterom (allen 8 punten); op de voet gevolgd door Jan van Gurp, Tom Mulder en Michael Lindhout met een score van 7,5 punten. In de top van het klassement is Abdel Afalah op gelijke hoogte gekomen met Gerard Bink. De beide oud-winnaars staan op de derde plaats achter Giovanni Verhoeve en Franklin Berg.

Top zeven van ronde 7:

 1. Franklin Berg                       9
 2. Abdel Afalah                       8
 3. Nils van Kampen                 8
 4. Thijs Dogterom                   8
 5. Jan van Gurp                      7,5
 6. Tom Mulder                       7,5
 7. Michael Lindhout               7,5

Top vijf na 7 ronden:

 1. Giovanni Verhoeve           53,5
 2. Franklin Berg                     48,5
 3. Abdel Afalah                     42,5
 4. Gerard Bink                       42,5
 5. Isabelle van Gilst                 40

In de bijlage ook dit keer de vragen en de antwoorden van deze spelregelronde. Spelregelronde 8 zal gespeeld worden op woensdag 21 februari. Aanstaande dinsdag 13 februari, aanvang 19.30 uur, organiseert de RSV voor de derde keer een spelregelquiz voor duo's bij Alexandria'66, LMO, OSV Oud-Beijerland en vv Nieuwenhoorn. Het belooft wederom een spannende en leuke avond te worden, waarbij de verschillen in de top bij de vorige twee edities minimaal waren. Aanmelden voor deze avond kan nog steeds; zie hiervoor de flyers met emailadressen in de bijlage. 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: