Antwoorden spelregelronde 10

De tiende spelregelronde van dit seizoen kon afgelopen woensdag met zeventwintig deelnemers wederom rekenen op veel respons. Voor Bart Berendsen was het de eerste deelname; na één van de themabijeenkomsten bij de RSV de afgelopen maand besloot hij lid te worden. Naar eigen zeggen ook om zijn spelregelkennis op te vijzelen. Deze tiende ronde werd door het merendeel van de deelnemers prima gemaakt; met een gemiddelde score van zeven behoort deze ronde bij de betere van dit seizoen.

Geen van de deelnemers was niet staat een perfecte score neer te zetten. Vooral de disciplinaire straf voor een gewisselde speler tijdens een juniorenwedstrijd in de B-categorie bleek een lastig obstakel. Wellicht omdat de meeste scheidsrechters deze wedstrijden niet wekelijks fluiten. In de bijlage daarom dit keer tevens de aandachtspunten voor de tijdstrafregeling in de B-categorie.

In de top van het klassement heeft Franklin Berg Giovanni Verhoeve verdrongen van de eerste plaats. Het verschil bedraagt slechts een half punt, dus na de volgende ronde kunnen de rollen weer omgedraaid zijn. In deze ronde wederom een goede score van Gijsbert Oudenaarden. Deze keer ook een prima score van Thijs Dogterom.

Top 4 ronde 10:

  1. Franklin Berg                     9,5
  2. Abdel Afalah                      9,5
  3. Gijsbert Oudenaarden        9
  4. Thijs Dogterom                   9

Top 5 na 10 ronden:

  1. Franklin Berg                    77,5
  2. Giovanni Verhoeve            77
  3. Abdel Afalah                     71,5
  4. Gerard Bink                       63,5
  5. Gijsbert Oudenaarden       61

In de bijlage zoals gebruikelijk de vragen en de antwoorden van deze spelregelronde; dit keer dus aangevuld met de tijdstrafregeling voor wedstrijden in de B-categorie. De volgende spelregelronde zal gespeeld worden op woensdag 4 april.

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: