DK West II Spelregels voor (jeugd)duo’s 2018

Op vrijdag 6 april organiseerde de RSV bij vv Rozenburg voor het derde jaar op rij het districtskampioenschap spelregels voor (jeugd)duo’s in West II. Deze keer kon er geen gebruik gemaakt worden van de kantine en/of bestuurskamer bij Excelsior R, omdat Excelsior op deze avond thuis moest aantreden tegen Willem II. Voetbalvereniging Rozenburg, waar SV Rijnmond op dinsdagavond de conditie op peil houdt, was een prima alternatief voor dit kampioenschap.

Voor de twee beste jeugdduo’s, beide spelers geboren na 1 januari 1999, stond plaatsing voor het NK Jeugdspelregels voor duo’s op het spel. Jammer genoeg konden in deze categorie zowel de winnaars van vorig jaar als de winnaars van het jaar ervoor niet aanwezig zijn. Hierdoor werd het deelnemersveld wat uitgedund, maar zou er dus wel een nieuwe winnaar komen aan het einde van de avond. Ook het winnende duo in de totaalstand van vorig jaar, Robert Jan de Mik en Pieter Peeters, was niet volledig aanwezig in Rozenburg. Pieter Peeters verdedigde zijn titel met Ralph Majenburg.

Gelukkig kon de organisatie ook dit jaar weer een beroep doen op Sander de Brito Roque als spreekstalmeester. Aan de hand van deze topper in amateurvoetbal kon de strijd beginnen met de schriftelijke ronde. Na deze ronde werd de stand aangevoerd door Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen met 33 punten (van de maximaal haalbare 35); op de voet gevolgd door Pieter & Ralph met 30 punten en Jan van Vugt en Gerard Potuijt met 29 punten. Zou de ervaring van Stephan & Jeroen vanavond de doorslag gaan geven? In 2016 en 2017 speelden zij, volgens eigen zeggen, mee voor de lol. Zou dat dit jaar anders zijn?

In de tweede ronde met beeld- en leesvragen moest de spreekstalmeester zijn kwaliteiten tonen. Met zijn kennis, onberekenbaarheid en gevoel voor humor leidde hij iedereen door deze ronde waarin maximaal 52 punten gehaald konden worden. In deze ronde bleven de verschillen erg klein. De jeugdduo’s, Giovanni Verhoeve & Bart Snelderwaard en Isabelle van Gilst & Harley van Soest, scoorden hier prima met 44 punten. Deze score werd ook behaald door de ‘thuisspelers’ Piet van Seters & Aad de Bloeme. Eric Peter van Gilst, die door afzeggingen op het laatste moment, helaas geen partner had, behaalde alleen ook 44 punten. Na twee ronden hadden Giovanni & Bart 72 punten, gevolgd door Isabelle & Harley met 71 punten en Stephan & Jeroen met 69 punten.

In de derde en laatste ronde met quiz- en beeldvragen konden vervolgens nog maximaal 58 punten verdiend worden. De quizronde, waarbij het luisterend oor een belangrijke rol speelt, is vaak beslissend bij dit soort wedstrijden. Een spelsituatie wordt tweemaal voorgelezen, waarna de duo’s het juiste antwoord moeten kiezen. Zou het foutje van Isabelle & Harley hier doorslaggevend worden? Zowel Giovanni & Bart als Stephan & Jeroen scoorden op dit onderdeel maximaal. De laatste zeven beedfragmenten vormden het sluitstuk van deze avond. Geen enkel duo kon hier de maximale punten scoren, waardoor Giovanni & Bart ondanks een foutje bij dit laatste onderdeel de koppositie wisten te behouden.

Giovanni & Bart plaatsen zich, evenals Isabelle & Harley, voor het NK Jeugdspelregels op 2 juni in Apeldoorn. Giovanni & Bart zijn het eerste jeugdduo dat dit districtskampioenschap weet te winnen; in de voorgaande twee edities moest het winnende jeugdduo in het klassement nog andere duo’s boven zich dulden. Pieter Peeters kon zijn titel niet prolongeren; samen met Ralph Majenburg eindigde hij op een verdienstelijke vierde plaats.

 

Eindstand:

1.       Giovanni Verhoeve & Bart Snelderwaard         126 punten

2.       Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen    123 punten

3.       Isabelle van Gilst & Harley van Soest               120 punten

4.       Pieter Peeters & Ralph Majenburg                   115 punten

5.       Jan van Vugt & Gerard Potuijt                         110 punten

6.       Eric Peter van Gilst                                           96 punten

7.       Piet van Seters & Aad de Bloeme                    95 punten

 

De RSV bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet, vv Rozenburg voor de gastvrijheid en wenst Giovanni & Bart en Isabelle & Harley veel succes bij het NK op 2 juni. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen zal de RSV weer op verschillende locaties spelregelavonden organiseren om op een ontspannen wijze de spelregelkennis op peil te brengen c.q. te houden.

Kijk hier voor meer foto's >>>

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar