RSV wint sportiviteitsprijs op NK voetbal, Venlo wint kampioenschap

De RSV heeft zich op het NK veldvoetbal van zijn beste kant laten zien door de sportiviteitsprijs te winnen. Ook al zou een dergelijke prijs op een toernooi waar scheidsrechters voetballen niet nodig moeten zijn, toch isĀ  het prachtig dat deze prijs dan in onze handen komt.

Op het mooie complex van de v.v. Acht organiseerde de COVS Eindhoven voor de tweede keer het het NK met zeventallen, nadat deze proef vorig jaar succesvol in Rotterdam was gehouden. Dat zeventallen de toekomst heeft, bleek uit de grote moeite om voldoende spelers te verzamelen om een team compleet te maken. En niet alleen bij de RSV, want in de aanloop van het toernooi haakten vier verenigingen af.

De prestaties op het voetballende gedeelte stonden (zoals wel vaker het geval is) in schril contrast met de sportiviteit. Achtereenvolgens werd verloren van Nijmegen (0-3), Amsterdam (0-4), Alkmaar (1-3) en Boxmeer/Cuijk (1-2). Maar de wedstrijd om de 9e plek werd glorieus gewonnen van Breda. Opvallend was dat in beide teams als enige een dame meedeed.

Het duel om de hoofdprijzen werd gewonnen door Venlo

Uiteindelijk bleek dus dat RSV beloond werd met de mooiste prijs, de sportiviteitsprijs. Aanvoerder Ed van Leeuwen jr. ontving uit handen van COVS-voorzitter Pol Hinke de bokaal.

Na afloop werd nog gezellig samen gedineerd.

Wij feliciteren het team van Maurice, Harley, Marcello, Bianca, Max, Robin, Neander en Ed en de begeleiding bestaande uit Peter, Henk en Koos met dit mooie resultaat. En we feliciteren Nederlands kampioen met Venlo met de eerste plek.

Als laatste danken wij COVS Eindhoven voor de prima organisatie.

Meer foto's >>

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: