Vragen en antwoorden spelregelronde 3

Een zeer grote opkomst kenmerkte afgelopen week de derde spelregelronde van dit jaar; ruim veertig leden namen deel aan deze ronde. De echte spelregelfanaten lieten zich in deze ronde nauwelijks verrassen. Franklin Berg, John Kuijt en Thijs Dogterom bleven dit keer foutloos. Een grote groep achtervolgers (Giovanni Verhoeve, Michael Lindhout, Abdel Afalah, Isabelle van Gilst, Enrico de Wolf, Tom Mulder en Ron Wolf) was slechts op een klein foutje te betrappen.

Opvallend dit seizoen is het aantal leden dat vanaf een andere locatie meedoet met de vragen; Arthur Ebink maakte de vragen rond middernacht lokale tijd vanaf zijn vakantieadres. Volgens eigen zeggen met slaapmutsje…….. Een plaats in de top tien na drie rondes is op dit moment zijn beloning.

Belangrijkste discussiepunt bij de bespreking van deze vragen was de strafschop waarbij de nemer en de doelverdediger gelijktijdig een overtreding begaan. Deze situatie staat nadrukkelijk beschreven in de nieuwste versie van de Spelregels Veldvoetbal. De scheidsrechter dient het resultaat van de strafschop af te wachten. In dit geval, de nemer scoort, dient de scheidsrechter het spel te hervatten met een indirecte vrije schop tegen de nemer, die tevens een gele kaart krijgt.

Top 10 na drie ronden:

1.           Franklin Berg                               29,5

2.           Giovanni Verhoeve                   28,5

3.           Michael Lindhout                      28

4.           Abdel Afalah                               27,5

5.           John Kuijt                                     26,5

6.           Enrico de Wolf                            25

7.           Vincent de Leeuw                      24

              Arjan Verhoeve                          24

9.           Jan van Gurp                               23,5

10.        Isabelle van Gilst                        23

              Arthur Ebink                                23

De volgende spelregelronde staat gepland op woensdag 31 oktober. Op donderdag 15 november organiseert COVS Gouda haar zogenaamde “Battle of the Referees”. Isabelle van Gilst dacht aan een letterlijk gevecht tussen scheidsrechters……… Dit ‘gevecht’ is echter zonder zwaarden en bloedvergieten. Noteer de datum vast in je agenda. Nadere informatie hierover zal snel volgen. Waarschijnlijk wordt er gespeeld in duo’s; Pierre Korsius (zonder partner bij de spelregelquiz) heeft al een kompaan gevonden voor deze avond. Wie volgt?

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: