Vragen en antwoorden spelregelronde 4

Afgelopen week is spelregelronde 4 gespeeld. Met ingang van dit seizoen werkt de RSV op spelregelgebied samen met de VSV; de VSV maakt gebruik van de vragensets van de RSV om ook in Vlaardingen de spelregelkennis op peil te houden c.q. te brengen. In de praktijk betekent dit dat de spelregelvragen zowel op woensdag als op donderdag via Socrative gemaakt kunnen worden. Het enthousiasme waarmee (vooral via Socrative) in deze ronde de vragen gemaakt zijn, was erg hoog. Ditmaal hebben zevenenvijftig mensen de vragen gemaakt; op dit moment een absoluut record.

De vragen leken op het eerste gezicht niet heel erg lastig, maar toch werden er meer fouten gemaakt dan verwacht mocht worden. Alleen Menno Kloet bleef in deze ronde foutloos. Franklin Berg maakte één klein foutje; waarschijnlijk in Socrative net een ander antwoord aangeklikt, want de plaats van de spelhervatting kwam in zijn geval niet overeen met de spelhervatting zelf. De aftrap na een geldig doelpunt vindt niet plaats op de strafschopstip. Dit tweetal werd op de voet gevolgd door Arthur Ebink, weer terug van vakantie; achter hem kwamen Abdel Afalah, Arjan Verhoeve, Thomas Groenendijk, Léon de Bruijn en Nils van Kampen.

In de tussenstand na vier ronden heeft Franklin Berg zijn voorsprong op zijn naaste belagers vergroot. Abdel Afalah heeft op dit moment drie punten achterstand, maar hij heeft wel Giovanni Verhoeve en Michael Lindhout ingehaald. John Kuijt completeert op dit moment de top vijf.

Top acht ronde 4:

 1. Menno Kloet                                 10
 2. Franklin Berg                                9,5
 3. Arthur Ebink                                   9
 4. Abdel Afalah                                 8,5
 5. Arjan Verhoeve                             8,5
 6. Thomas Groenendijk                    8,5
 7. Leon de Bruijn                              8,5
 8. Nils van Kampen                          8,5

Top vijf na 4 ronden:

 1. Franklin Berg                                39
 2. Abdel Afalah                                 36
 3. Giovanni Verhoeve                      35,5
 4. Michael Lindhout                          35
 5. John Kuijt                                     34,5

De volgende spelregelronde staat gepland bij de RSV op woensdag 28 november; de VSV speelt deze ronde een dag later op donderdag 29 november. Op donderdag 15 november organiseert COVS Gouda The Battle of the Referees; spelregelkennis wordt op deze avond gekoppeld aan algemene voetbalkennis. Voor het eerst dit jaar wordt er bij deze wedstrijd gespeeld in tweetallen met behulp van Socrative Student. Inschrijven voor deze avond kan digitaal via https://covsgouda.nl; meteen linksboven staat een link om je samen met je partner aan te melden. Laten we met veel RSV-ers op een sportieve wijze de strijd aangaan in Gouda. Door deze activiteit van onze Goudse buren is er geen spelregelronde op woensdag 14 november bij de RSV. In de bijlage zoals de gebruikelijk de vragen, antwoorden en uitleg van de gespeelde ronde.

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: