Mededelingen van de COVS

De mededelingen van het landelijk bestuur van de COVS.

Ondersteuning gezocht

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat de vorige mededelingen vanuit het landelijk bestuur alweer vier maanden geleden zijn verstuurd. Dit had niets te maken met het feit dat we in de tussentijds niets te melden hadden, maar had vooral te maken met het feit de taken van het bestuur erg druk zijn. Dit is ook precies de reden dat het landelijke bestuur op zoek is naar ondersteuning. We zijn momenteel druk bezig met het opstellen van een profiel voor deze ondersteuning, maar mocht je al interesse hebben om vanaf de zijlijn iets te doen voor het landelijke bestuur of iemand weten die hier wellicht interesse in heeft, laat dit dan weten via secretaris@covs.nl. Het betreft voornamelijk werkzaamheden die van thuis uit te doen zijn en waarvoor je zelf je tijd in kunt delen.  De werkzaamheden waar je aan moet denken zijn veelal organisatorisch van aard, zoals bijvoorbeeld het peilen van beschikbaarheid van diverse bestuurs- en commissieleden, het verzamelen van antwoorden op uitgestuurde vragen. Het plaatsen van documenten en artikelen op onze website. Ook de werkzaamheden voor de ledenadministratie en versturen van onderscheidingen horen hierbij tot de mogelijkheden, daar Hugo Jaspers heeft aangegeven op het einde van dit kalenderjaar met deze werkzaamheden te stoppen.

Arbitragecongres

Op zaterdag 12 januari 2019 werd in Oldenzaal het Arbitragecongres 2019 gehouden. Het organisatiecomité en het landelijk bestuur kijken terug op een zeer geslaagde dag. Er waren ongeveer 400 deelnemers aanwezig, waarbij ook meer dan 100 verenigingsscheidsrechters. Verschillende verenigingsscheidsrechters hebben zich hier spontaan aangemeld bij een van de scheidsrechtersverenigingen in het district Oost.

Het volgende congres zal gehouden worden op zaterdag 11 januari 2020 in het district Zuid 1. Binnenkort zal het nieuwe organisatiecomité, bestaande uit (bestuurs)leden van scheidsrechtersverenigingen in Zuid 1, leden van het landelijke bestuur en landelijke commissieleden van start gaan met de voorbereiding.

NK Zaalvoetbal

Op zaterdag 19 januari 2019 is in Den Helder het NK Zaalvoetbal gehouden. De groepen Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Zaanstreek hebben goed samengewerkt en er voor de deelnemers een leuke dag van gemaakt. Na een spannende finale tussen Alkmaar en Venlo ging de titel uiteindelijk naar Alkmaar, omdat zij de noodzakelijk strafschoppen beter wisten te nemen. Onze felicitaties gaan uit naar Alkmaar.

De eindstand was als volgt:

 1. Alkmaar
 2. Venlo
 3. Boxmeer-Cuijk
 4. Zeeuws-Vlaanderen
 5. Amsterdam
 6. Drachten
 7. Deventer

De sportiviteitsprijs werd gewonnen door Amsterdam.

Het NK Zaalvoetbal van 2020 zal door de groep Venlo georganiseerd worden en zal plaatsvinden op zaterdag 18 januari 2020 in Panningen.  

Toernooien 2019

Binnenkort zullen ook weer de overige toernooien aanvangen. Tijdens de jaarvergadering van 2018 zijn hiervoor de onderstaande data vastgesteld.

 • Districtsfinales spelregels: donderdag-zondag 4-7 april 2019
 • Eventuele districtsfinales jeugdspelregels: donderdag-zondag 11-14 april 2019
 • NK Jeugdspelregels: zaterdag 1 juni 2019 (Apeldoorn)
 • NK Spelregels: zaterdag 15 juni 2019 (Enschede)
 • NK Veldvoetbal: zaterdag 22 juni 2019 (Enschede)

Rondje langs de velden 2019

In de maanden februari en maart heeft in alle districten weer het Rondje langs de velden plaatsgevonden. Door de landelijke voorzitter Pol Hinke, secretaris Pieter-Jan Janssen en de districtsafgevaardigde werden in alle zes bijeenkomsten goede gesprekken gevoerd met de aanwezige bestuursleden van de groepen. Als landelijk bestuur hebben we hier ook veel input gekregen om het meerjarig activiteitenplan 2020-2024 op te gaan stellen.

Sponsoring en webshop

Inmiddels is de nieuwe webshop op www.covs.nl gestart. We hebben een samenwerkingsovereenkomst met Erima afgesloten die via de webshop van sportsop.com tegen aantrekkelijke prijzen scheidsrechterskleding en -toebehoren verkopen. Hierbij worden de COVS-artikelen ook direct voorzien van het COVS-logo.

De aankoop van de vaantjes voor de pupil van ook via deze webshop gaan verlopen. Momenteel is de voorraad echter op en zullen er nieuwe vaantjes gedrukt gaan worden. We zijn hierbij nog met een derde partij in gesprek die geïnteresseerd zijn om de achterkant van de vaantjes te bedrukken. We hopen dat ze snel weer in het assortiment op de website beschikbaar zullen zijn.

Daarnaast hebben we als landelijk bestuur ook een overeenkomst gesloten met Axitour, de leverancier van de AXIWI-headsets. Geïnteresseerden kunnen hier tegen een aantrekkelijke prijs een headset aanschaffen. Voor de volledigheid merken wij wel op dat deze headsets niet gebruikt mogen worden bij competitie- en/of bekerwedstrijden van de KNVB. Wel kunnen deze wel voor opleidingsdoeleinden gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in overleg met de verenigingen en de scheidsrechtersvereniging bij oefenwedstrijden.

Vacatures commissies

In alle commissies kunnen we nog wel aanvulling gebruiken om de werkzaamheden ook goed te verdelen, immers vele handen maken licht werk. Weet je iemand die hiervoor interesse heeft? Of heb je zelf interesse? Laat het de secretaris (secretaris@covs.nl) weten!

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar