RSV wint COVS DK Spelregels 2019!

Op vrijdag 5 april deed de RSV met 3 teams mee aan het COVS Districtkampioenschap West 2, dit jaar wederom door de Goudse Scheidsrechtersvereniging georganiseerd werd, waarvoor veel dank! De vraag was vooraf, laat de RSV ook dit jaar weer van zich horen en leidt al het oefenen en discussieren tot succes?

Er waren dit jaar 2 teams van Gouda en 1 vanuit de Haagse Scheidsrechtersvereniging en zoals gezegd deed de RSV dit jaar met 3 teams mee. De teams van de RSV bestonden uit de volgende teamleden:

RSV Spelregelteams
Team 1 Franklin Berg Isabelle van Gilst Abdel Afalah
Team 2 Giovanni Verhoeve Colin Prooi Michael Lindhout
Team 3 Gilbert Zoutewelle Marck Fieret Tim van den Eshof

De avond was opgedeeld in 2 delen, waarbij de teams voor de pauze 3 rondes speelden: (1) schriftelijk, (2) beeldvragen en (3) quiz. Na de pauze volgden nogmaals 3 rondes.

Na de eerste 3 rondes was de tussenstand voor de RSV erg positief, met de teams 1 en 2 in leidende positie. 

  1. RSV 1
  2. RSV 2
  3. Gouda 2
  4. HSV
  5. RSV 3
  6. Gouda 1

Na de pauze werd hervat met een quizronde nieuwe stijl, waarbij er steeds 2 goede antwoorden gekozen moeten worden uit 5 opties. Bij de 2e ronde met beeldvragen moesten ook 2 antwoorden gegeven worden, de persoonlijke en de spelstraf. Beide antwoorden goed leverde 3 punten op, 1 goed is 1 punt. Deze nieuwe opzet is een leuke manier om te toetsen hoe compleet de kennis is en deze ook extra te belonen. Het leverde daarnaast ook wat extra spanning en discussie op (ook bij het publiek - zij het wat spaarzaam aanwezig), want wat zijn nu de 2 juiste? De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een laatste quizronde waarbij per vraag nog 3 punten te verdienen. 

Na het jury beraad kwam de jury met het verlossende antwoord, de RSV 1 had haar voorsprong vast kunnen houden en ook de RSV 2 had goed stand gehouden. RSV 3 was na de pauze nog een plek gestegen, dus al met al een hele goede score met 3 teams in de top 4! Aangezien de RSV afgelopen jaar het Nederlands Kampioenschap Spelregels wist te prolongeren in Eindhoven zijn wij automatisch geplaatst voor het NK van dit jaar. Gouda zal daarom als eerstvolgende in de ranking ook vanuit West II mee doen aan het NK. We hopen dat dit net als vorig jaar ook weer een hele leuke leerzame dag wordt.

Eindstand
1 RSV 1 292 punten
2 RSV 2 286 punten
3 Gouda 2 269 punten
4 RSV 3 263 punten
5 HSV 250 punten
6 Gouda 1 240 punten

 

 

 

 

 

 

 

Individueel
Op individueel vlak deed de RSV het goed met zowel de 1e plaats als een gedeelde 3e plaats. Gilbert heeft deze keer nadrukkelijk op de deur geklopt en de vraag is nu, zal hij wederom als coach mee gaan of heeft het spelregelteam andere plannen... We zullen zien. Voor nu in ieder geval proficiat voor deze goede prestatie, zowel voor Gilbert, Colin en Franklin als alle teams!

  1. Gilbert (112)
  2. Maarten Streef (104)
  3. Colin & Franklin (103)

De prestatie van vanavond is een goede opmaat naar het NK dat op 15 juni in Enschede wordt gespeeld. Vanuit de RSV zullen we weer met een leuke groep afreizen. Heb je zin om ook te gaan als supporter, je bent natuurlijk van harte welkom! Laat het even weten aan Henk, Anne of Colin zodat we er rekening mee kunnen houden (bijv. carpoolen).

 

 

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar