14 Augustus; start trainingsschema seizoen 2019-2020

Vanavond, woensdag 14 Augustus, wordt er bij de RSV een start gemaakt met het trainingsschema voor het seizoen 2019-2020.
Hiermee wordt er bij de RSV dus officieel gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen!
Middels dit bericht willen de trainers je graag wat meer informatie geven over de trainingen voor komend seizoen.
 
In het trainingsschema zelf is er weinig veranderd. Dit is het 2e seizoen dat er krachttraining in elke training verwerkt wordt en dat bouwt zich, net als alle andere onderdelen, stapsgewijs op door het seizoen. Tot eind januari werken we in een cyclus van 4 weken, vanaf februari worden dit 8 weken.
Op woensdag 18 september zal er, net als de voorgaande seizoenen, de FIFA-test worden gelopen. Dit werd de afgelopen seizoenen als positief ervaren dus gaan we er dit seizoen ook weer mee door. En zoals altijd zal de test voor iedereen passend gemaakt worden, dmv 1 baan van 75 meter en 1 baan van 60 meter voor het interval gedeelte van de test.
 
De grootste wijziging zal plaats vinden op het gebied van de trainers.
Als eerste zal onze hersteltrainer Ria wekelijks op het veld staan en de trainer van die avond assisteren tijdens de oefeningen. Op deze manier is er meer aandacht voor ieder individu en kan er meer gecoacht worden op bijv. de looptechnieken/houding.
Als blijkt dat er een aantal leden hersteltraining nodig hebben dan zal Ria deze groep apart begeleiden en een training op maat aanbieden.
 
Daarnaast zal er, wegens vakanties en verhinderingen pas vanaf eind november, nog wat veranderen qua indeling van de trainers.
Omdat er vanuit de groep werd aangegeven wat meer vastigheid te willen in de trainers, zal trainer Erik in principe om de week de training verzorgen. Daarbij zal hij om de training geassisteerd worden door een van de andere trainers (Arthur, Enrico of Franklin), zodat er meer gedifferentieerd kan worden in het niveau. Deze assistent zal gewoon mee trainen met de groep en Erik assisteren als dat nodig is. De assistent zal dan logischerwijs uit de training stappen om de trainingsgroep te begeleiden.
 
Zoals de afgelopen seizoenen zullen de trainers elke 2 maanden een bespreking hebben om de trainingen te evalueren en voor te bereiden. Hierbij is de feedback van de leden zeer welkom!! Als je dus op- of aanmerkingen hebt over de training, schroom dan niet om een van de trainers aan te spreken en jouw gedachtes met hem te delen!
Alleen met de feedback van de trainende leden kunnen wij als trainers de trainingen nog passender maken voor de leden!
 
Wij als trainers hebben veel zin in het nieuwe seizoen en gaan er alles aan doen om ieder lid daar lichamelijk zo goed mogelijk in te begeleiden!
 
Arthur, Enrico, Erik, Ria en Franklin

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar