Wederom winst voor Isabelle en Harley

De zesde editie van de RSV Spelregelquiz voor duo’s, dit keer gehouden bij SVS en SSS tijdens de Week van de Scheidsrechter, is voor de tweede keer op rij gewonnen door Isabelle van Gilst & Harley van Soest. Het allerlaatste beeldfragment bepaalde het verschil met Arthur & Marco Ebink. Op de derde plaats eindigden Jaap van Drunen & Jordy Kaptein.

Na eerdere avonden bij SHO en OSV Oud-Beijerland was deze keer SSS in Klaaswaal gastheer in de Hoeksche Waard. Een mooie locatie om een spelregelquiz te presenteren. Mede dankzij Egbert Hadders was SVS voor de tweede keer gastheer voor deze quiz. Op beide locaties konden negen duo’s gevormd vormen; een mooi aantal om er een (zeer) spannende wedstrijd van te maken. Bij de deelnemende duo’s een aantal bekende gezichten, maar ook deze keer weer nieuw enthousiaste deelnemers. Bij SSS testten drie cursisten van de cursus verenigingsscheidsrechter bij FC Binnenmaas hun spelregelkennis evenals drie leden van SSS, waaronder organisator Bert den Tuinder. Jammer voor Bert dat zijn partner verstek liet gaan. De presentatie was (ook) dit keer in vertrouwde handen bij Franklin Berg (bij SSS) en Gilbert Zoutewelle (bij SVS).

De eerste ronde met acht schriftelijke vragen, verdeeld in vier gewone multiple choice vragen en vier vragen met drie goede en drie foute antwoorden, zorgde meteen voor redelijke verschillen. Vooral de vragen met drie goed / drie fout waren soms lastig, omdat de antwoorden vaak dichtbij elkaar lagen. Een klein detail is dan bepalend of een antwoord goed dan wel fout is. Isabelle & Harley scoorden hier met 24 punten het best, gevolgd door Arthur & Marco met 22 punten. Giovanni Verhoeve & Thijs Dogterom, Arjan Verhoeve & Patrick Dijkhuizen, Rob Leijgraaf & Jan van Vugt en Jan de Otter & Jaap van der Windt behaalden in deze ronde 21 punten.

De tweede ronde bestond uit zes beeldvragen en en vijf vragen met steeds twee stellingen. Bij de beeldvragen een perfecte score voor Arthur & Marco, Arjan & Patrick en Isabelle & Harley. De stellingen werden helemaal goed beantwoord door Arthur & Marco en Martin Koster & zijn vriendin Emmelie. Door deze perfecte ronde deelden Arthur & Marco na twee ronden de koppositie met Isabelle & Harley, op de voet gevolgd door Arjan & Patrick.

De laatste ronde had nog vier quizvragen en (wederom) zes beeldvragen in petto voor de deelnemers. De quizvragen, waar het aankomt op goed luisteren, zijn bij eerdere edities vaak bepalend geweest voor de eindstand. Alleen Tom Mulder & Eric Peter van Gilst gaven vier juiste antwoorden; de beide duo’s aan de kop maakten een foutje. Arjan & Patrick hadden twee vragen fout, waardoor de achterstand werd vergroot. De laatste zes beeldvragen moesten de beslissing brengen. Giovanni en Thijs gaven zes juiste antwoorden, maar dit was niet voldoende om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Rob en Jan maakten slechts één klein foutje, maar de quizronde had een mooie eindklassering reeds gedwarsboomd. Ook Jaap & Jordy maakten maar één klein foutje en door bij iedere ronde steeds constant te presteren behaalden zij een mooie derde plaats. Na vijf van de zes beeldvragen stonden Arthur & Marco en Isabelle & Harley, nadat ze beiden een foutje gemaakt hadden, nog steeds gelijk. De gele kaart voor het onbesuisd inkomen bij het laatste fragment besliste deze editie in voordeel van Isabelle & Harley. Hiermee prolongeren zij de titel.

 

Top tien spelregelquiz (max 100 pnt):

1            Isabelle & Harley                          88 pnt

2            Arthur & Marco                            86 pnt

3            Jaap van D & Jordy                       80 pnt

4            Giovanni & Thijs                           77 pnt

5            Arjan & Patrick                              75 pnt

6            Tom & Eric Peter                          73 pnt

7            Rob & Jan van V                            70 pnt

              Jan de O & Jaap v/d W                70 pnt

9            Stephan & Jeroen                        68 pnt

10          Martin K & Emmelie                    67 pnt

 

De RSV bedankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en enthousiaste deelname aan deze quiz. Op donderdag 12 maart 2020 zal de volgende editie van deze quiz gespeeld worden; HBSS zal één van de verenigingen zijn waar de RSV te gast zal zijn. Lukt het Isabelle & Harley dan om deze quiz driemaal op rij te winnen? Op vrijdag 17 april 2020 zal bij SBV Excelsior gestreden worden om het DK (Jeugd)spelregels voor duo’s.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar