COVS Nederland in gesprek over coronavirus

COVS Nederland heeft een bericht geplaatst over de gevolgen van het coronavirus.

"Allereerst hopen wij dat iedereen gezond blijft en dat iedereen aan zijn gezondheid denkt en ook voor de anderen. Hou je aan de regels, (zoals wij sterk zij in de spelregels) zo zijn de specialisten sterk in deze Corona-crisis.

"Na overleg binnen COVS Nederland hebben we besloten de districtswedstrijden spelregels af te gelasten in april en in een later stadium te besluiten over de landelijke finales (zowel spelregels als veldvoetbal). Zo denken we als bestuur nu ook na over de JAV van COVS Nederland op 16 mei aanstaande wel of niet uit te stellen. We laten dit zo spoedig mogelijk weten.
Voor de toekomst zijn een aantal scenario’s mogelijk: Allereerst natuurlijk dat op een gegeven moment de voetbalcompetities hervat zullen worden. In dat geval is de verwachting dat er geen ruimte zal zijn voor de COVS-finales. Een ander scenario is dat sporten en dergelijke weer vrijgegeven worden op een moment dat het niet mogelijk is competities nog uit te spelen en dat de KNVB daarom besluit de competities niet meer te hervatten, dan zou er juist wel ruimte kunnen ontstaan voor COVS-activiteiten. Vandaar dat de definitieve besluitvorming pas later volgt. We kijken/volgen vooral hoe de KNVB hierin zijn beslissingen neemt en hoe we hierop moeten anticiperen.

"COVS Nederland volgt bovenal het advies van RIVM en regering. Wij hopen dat de scheidsrechter (voor zover mogelijk) zichzelf fit houdt, zodat hij/zij fit is op het moment dat de competitie hervat wordt. Op de website van de KNVB staat veel corona nieuws, ook COVS volgt dit. Verder hebben we ook tips hebben gekregen van de Hilco de Boer, trainer betaald voetbal-scheidsrechters, zodat je ook op andere manieren fit blijft. Zie hieronder. Je kunt uiteraard ook de nieuwsbrief van Hilco volgen. De soorten lessen en het lesrooster zijn te vinden via: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3119996281358431&id=993028914055189. De lessen gaan 5 minuten voor de start van de les live op  www.facebook.com/sportstudiodeboer.

"COVS Nederland is in gesprek met de KNVB en de belangenverenigingen (VVON, BAV, CVTD en COH) over de gevolgen van het coronavirus voor onder andere scheidsrechters en de scheidsrechtersverenigingen. Volgens de sportkoepels in Nederland bedraagt de schade 950 miljoen euro. Zij hebben in een brandbrief aan het kabinet opgeroepen om een noodfonds in te stellen en samen te kijken naar de specifieke nadelige consequenties binnen de sportwereld. De sport wil ook in de toekomst haar unieke maatschappelijke rol in Nederland blijven invullen. De sportwereld schat op dit moment de negatieve financiële impact voor de Nederlandse sportsector door de genomen maatregelen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus op 950 miljoen euro in de periode tot en met de zomer.

"Voor nu allemaal het beste gewenst en het bestuur meldt zich weer als er weer nieuws is.

Ron Sotthewes
Voorzitter COVS Nederland

"

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar