Nieuwe conditietest voor assistent-scheidsrechters

Vanaf komend seizoen verandert de manier waarop de KNVB de conditietest voor assistent-scheidsrechters afneemt. De afgelopen jaren is gebleken dat de FIFA-test, en dan met name het onderdeel interval, onvoldoende aansluit bij de functie van assistent-scheidsrechter.

Vanuit de enquête die we in de winterperiode onder de doelgroep hebben uitgezet, kwam dit ook duidelijk naar voren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een test die hier beter op aansluit. Die hebben we gevonden in de vorm van de ARIET-test. Binnen de UEFA wordt al geruime tijd met deze testvorm gewerkt.

ARIET staat voor Assistant Referee Intermittent Endurance Test, een intervaltest speciaal gericht op assistent-scheidsrechters. Hier kun zien je hoe de ARIET er precies uitziet, kun je lezen hoe de KNVB vanaf volgend seizoen invulling geven aan de wijze waarop wij onze assistent-scheidsrechters testen en vind je tevens een audiobestand. Je kunt dit bestand downloaden en hiermee de komende periode gaan oefenen, zodat je goed voorbereid aan de test verschijnt.

Heb je hierover nog vragen, schroom dan niet om via av-scheidsrechterszaken@knvb.nl  contact op te nemen.

De KNVB Academie wenst jou een heel fijne zomerperiode en een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar