Egbert Hadders lid van verdienste KNVB

Woensdag 14 juli werden twee van onze leden in het zonnetje gezet door de KNVB. Egbert Hadders werd onderscheiden als lid van verdienste, Peter Platteschor mag zich scheidsrechter van verdienste noemen.

Oud-lid Teo Oortman was namens de KNVB speciaal naar de RSV gekomen om de twee heren lof toe te zwaaien.

Als eerste werd onze voorzitter Peter Platteschor naar voren gehaald.

"Peter, ik ken jou als scheidsrechter in de speciale begeleiding, de voorloper van het huidige Talenten Traject. Je kwam destijds niet zo maar in dat traject, nee, je moest daarvoor zeker de nodige kwaliteiten voor hebben, zoals persoonlijkheid en inzicht. Dat had je, anders hadden we je niet opgenomen in dat selecte groepje. Je bent lid van de RSV sinds 1988 en in 2002 ben je secretaris geworden. Vanaf 2006 heb je het voorzitter-stokje overgenomen van Robert, vanavond hier ook aanwezig.

Als ik toch bezig ben met jou Peter als voorzitter, zaken die niet onvermeld kunnen blijven is de ontwikkeling van de spelregeltoetsen, later landelijk gepresenteerd door de COVS. Je bent erg actief binnen de RSV, ondanks je drukke baan als directeur en ook ben je nog zelfstandig bezig. Actief binnen de RSV onder andere met het betrekken van verenigingen bij het scheidsrechtersgebeuren. Je hebt weinig tijd, maar… je maakt altijd tijd, wel op jouw manier, zo probeer je de jaarvergadering van de RSV altijd kort te houden. Ook ben je al jaren bezig om de scheidsrechters voor Excelsior te regelen, zowel voor het internationale paastournooi als voor vriendschappelijke wedstrijden. Je bent lid van verdienste van de RSV en in 2017 ook RSV-er van het jaar, prachtige onderscheidingen. Je vader, hier ook aanwezig is zelfs donateur van de RSV geworden, zo komt er nog wat extra geld in het laadje ook.

Een aantal jaren geleden werd je behoorlijk ziek, je hebt het uiteindelijk prima doorstaan maar het heeft ook wel invloed gehad op jouw carrière als scheidsrechter, je bleef wat sukkelen met blessures.

Momenteel ben je voor de KNVB nog begeleider van scheidsrechters en dat doe je ook voor scheidsrechters die van de cursus komen. Helaas in deze bizarre tijd ligt het allemaal stil.

Je geeft leiding aan een overwegend jong, actief en prima bestuur van de RSV, samen zorgen jullie er voor dat de vereniging staat als een huis.

De KNVB heeft jou een behoorlijke tijd geleden al onderscheiden met de gouden speld. Een terechte vervolgstap is de onderscheiding Scheidsrechter van Verdienste en laat ik deze nu toevallig bij mij hebben. Ik mag hem helaas niet opspelden, maar wel met veel plezier en genoegen, met de bijbehorende oorkonde, overhandigen. Peter, je hebt het meer dan verdiend."

 

Na deze hudldiging was het de beurt aan Egbert Hadders voor een zeer bijzondere onderscheiding.

"Egbert, in Capelle en omstreken beteken jij heel veel voor voetbalverenigingen en scheidsrechters, bijna teveel om op te noemen. Ik doe toch een poging, ik begin bij CVV Zwervers, je was daar:

Pupillensecretaris, juniorsecretaris, wedstrijdsecretaris jeugd, seniorensecretaris, bestuurslid en clubscheidsrechter, dit in een periode van 1984 tot 2005.

Voor de KNVB ben je al vanaf 1999 consul bij Capelle, Zwervers en SVS. Vanaf 1985 tot 2006 was je scheidsrechter, 4 jaar zelfs op zaterdag en zondag, ook nog eens praktijkbegeleider en rapporteur, maar je vond het begeleiden van scheidsrechters leuker. Ook nog scheidsrechter-coördinator bij Zwervers voor het eerste en tweede. Dan ben je daar tevens coördinator voor een internationaal toernooi.

Je bent lid van verdienste van CVV Zwervers, meer dan terecht en ook lid van verdienste van de RSV. De KNVB heeft je al eens de zilveren waarderingsspeld uitgereikt.

Ik mag zeker niet vergeten de Koninklijke onderscheiding die Peter Oskam in zijn hoedanigheid als burgemeester van Capelle je dit jaar heeft uitgereikt.

Alles meer dan verdiend. Waarom nu dan toch weer in het zonnetje?

Simpel en eigenlijk toch ook niet.

Egbert, ik ga toch even je gezondheid erbij halen, je hebt nogal wat ellende achter de kiezen. Het lijkt wel of het IJsselland ziekenhuis je meer binnen heeft dan buiten. Jeetje man, jij hebt het niet getroffen, veel te veel voor een mens en probeer dan maar eens positief te blijven.

Het lukt jou en dat komt zeker door de nodige hobby’s die je hebt, nou ja, eigenlijk maar één: voetbal. Bij heel veel voetbalverenigingen en scheidsrechters sta je bekend om je databestand, niet alleen in het westen van het land, maar ook grensoverschrijdend, de Brabant Cup. Je bemant scheidsrechters voor verenigingen en tournooien op een zeer verantwoorde wijze. Zeker niet de minste, zoals Barendrecht, Katwijk en Excelsior Maassluis, maar verder heel veel wedstrijden wedstrijden zoals destijds de Rijnmond Cup.

Je bent er in 2007 mee begonnen via Voetbal Rotterdam. Ik weet nog dat wij samen regelmatig hebben gesproken of je de KNVB niet mocht benaderen voor diverse aanstellingen. Dat was een lastige want dan zat je gelijk weer met registratie van gele en rode kaarten en verder was het organisatorisch bijna onmogelijk. De KNVB zit aan regels vast en het was moeilijk om daar van af te wijken.

In 1987 ben je geopereerd aan je been, twee jaar in het gips en daarna ging je hardlopen, 5 x de marathon van Rotterdam en 1x die van Berlijn. Je wilt in september weer onder 15 gaan fluiten, maar je bent nog bang voor je hart, gewoon even met je cardioloog  overleggen.

Het was lastig om buiten het voetbal iets van je te weten te komen, je broer Jan gebeld en ook Arie v.d. Bulk, Martin van den Herk en Paul Nachtegaal.

Ik weet inmiddels dat Hertog Jan je favoriete biermerk is en dat je 1x per jaar de brouwerij bezoekt. Je bent een Bourgondiër en gaat graag uit eten. O ja, ook heb je nog 3 keer de vierdaagse gelopen, wel 30 kilometer per dag, maar je deed het wel en…niet te vergeten, je hebt slechts 5 papegaaien thuis zitten.

Egbert, ik vergeet ongetwijfeld heel veel, de aanstellingen van Scheidsrechters op maat is echt heel belangrijk, natuurlijk doe je diverse dingen wel met anderen, maar jij bent een enorme stimulerende kracht.

Qua scheidsrechter heb ik ook jou bij de speciale begeleiding regelmatig bekeken, jaren geleden. Ik weet nog wel dat ik diverse keren tegen je heb gezegd: blijf niet bij een blessurebehandeling staan, neem afstand, maar dat was tegen dovemans oren gezegd, want de keren dat ik daarna kwam kijken stond je er weer bovenop…, niet echt geholpen dus, maar voor de rest  voelde je de wedstijden goed aan, je bent in die periode ook een keer gepromoveerd.

Ten slotte heb je de finale van de Rijnmond Cup onder 23 jaar een keer gefloten, in 2006. Prachtig plaatje.

Egbert, ik reik regelmatig onderscheidingen uit, de KNVB houdt vast aan eerst zilver dan goud en vervolgens Lid van Verdienste. Het is voor mij de tweede keer dat er bij iemand een onderscheiding wordt overgeslagen. De KNVB heeft namelijk gemeend om je niet de gouden speld uit te reiken, maar je direct te benoemen tot Lid van Verdienste en met heel veel plezier wil ik je die nu overhandigen."

Na deze prachtige woorden was er nog een bijzonder moment. Via een videoverbinding sprak Peter Oskam (oud-betaaldvoetbalscheidsrechter, oud-lid van de RSV en burgemeester van Capelle aan den IJssel) de aanwezigen toe. Peter kon er helaas niet bij zijn, vanwege verplichtingen voor de UEFA in IJsland, maar hij kon op deze manier toch nog een paar mooie woorden toevoegen aan de toespraken.

Namens de RSV overhandigde Ed van Leeuwen jr. de gefêteerden nog een bloemetje.

Meer foto's >>

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar