Help mee de nieuwe COVS te maken!

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de COVS hebben de verenigingen uit West 1 onderstaand voorstel, in blauw weergegeven, ingebracht tijdens de behandeling van het rapport Toekomst COVS 2023. Het voorstel is met applaus door de vergadering aangenomen. Ook de verenigingen in West 2 hebben aan het bestuur aangegeven te helpen met het bouwen aan de toekomst van de COVS.

Nu moet het voorstel worden opgepakt en uitgewerkt.

Doel van deze mail is om deelnemers zich te laten aanmelden om voor een korte periode een bijdrage te willen leveren aan de COVS.

We moeten de COVS omvormen en een krachtige toekomstbestendige organisatie maken die een duidelijke meerwaarde voor elk lid heeft. Het moet weer logisch worden dat je lid van de COVS bent of wilt worden. We zullen samen met de KNVB optrekken om met vereende krachten de beste resultaten te realiseren. We moeten voorzichtig met onze vrijwilligers omspringen, ze waarderen en zorgen dat ze met veel plezier hun vrijwilligerstaak kunnen uitvoeren. Kortom het doel is een blauwdruk van onze nieuwe organisatie te maken.

Wil je jezelf aanmelden? Stuur een mail aan blauwdruk@covs.nl

  • Weet je (misschien) iemand die zich wil aanmelden of de kennis, kunde, inzet en/of motivatie heeft om een bijdrage te leveren om weer een energieke COVS te krijgen, stuur ons dan in ieder geval de naam door.
  • Heeft u de mail van de commissie Blauwdruk ontvangen? Stuurt u dan het bericht door aan al uw leden en donateurs?

Lees hieronder het ingebrachte voorstel: 

Verenigingen uit West 1 zijn, tijdens een bijeenkomst in het district, tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat de COVS in haar huidige vorm geen of onvoldoende meerwaarde biedt voor haar leden. Het gebrek aan meerwaarde wordt onzes inziens bevestigd door een jaar op jaar teruglopend ledenaantal, de afgenomen animo voor activiteiten (veldvoetbal, spelregels) die de COVS organiseert of activiteiten die door gebrek aan animo (zaalvoetbal) of daadkracht (arbitragecongres, implementeren rapport) niet meer van de grond komen. Daarbij verliezen veel leden, zowel verenigingen als individuele leden, de binding met de COVS en haken af, juist in een tijd dat verbinding nodig is. Ook het enthousiasmeren van nieuwe (jonge) leden om lid te worden van de COVS wordt een steeds grotere opgave omdat de meerwaarde onvoldoende zichtbaar wordt voor de (assistent-)scheidsrechter, die deze meerwaarde vaak wel binnen zijn of haar eigen vereniging vindt en daar dan als geassocieerd lid of donateur aan verbonden blijft.

Helaas hebben wij moeten constateren dat de aanbevelingen uit het rapport dat tijdens de vorige JAV is gepresenteerd niets of onvoldoende mee is gedaan. Een gemiste kans, omdat dit rapport is opgezet door betrokken leden van de COVS die het beste met de vereniging voor hebben. West 1 wil daarom het voorstel doen om een tijdelijke commissie te vormen van een aantal gemotiveerde leden die op regelmatige basis (twee- of driewekelijks op een vaste avond, bijvoorbeeld maandag) bij elkaar komen (fysiek en online) om - op basis van deze rapportage en eigen inzichten - een blauwdruk te maken van de nieuwe COVS die een meerwaarde biedt voor de (assistent-)scheidsrechters en die - naast belangenbehartiging - ook een samenwerking met de KNVB nastreeft. Samenwerking met de KNVB is onzes inziens onontbeerlijk en noodzakelijk, een aantal verenigingen binnen ons district heeft een goede samenwerking met de KNVB en plukt daar vruchten van. 

Doel is om de conceptversie van deze blauwdruk per 1 november te verspreiden onder de lidverenigingen. Verenigingen zijn dan in de gelegenheid om tot 15 november naar de commissie te reageren. De commissie zal in de eerstvolgende vergadering na deze deadline alle reacties behandelen en zonodig het concept aanpassen. Tijdens de eerstvolgende JAV kan dan het besluit genomen worden om de blauwdruk te accepteren.

Voorwaarde is dat het de commissie vrij staat een voorstel te doen om personen te benaderen om in welke vorm dan ook een bijdrage aan de totstandkoming of uitvoering van de blauwdruk te leveren en dat gemaakte onkosten (reiskosten, huur accommodatie voor incidenteel overleg, etc.) worden vergoed door de COVS. Samenstelling van de commissie gebeurt door een persoonlijke aanmelding te sturen, voor 10 juni 2023, naar blauwdruk@covs.nl

Met sportieve groet,

Peter de Waard en Jos Angevaare

COVS
Commissie Blauwdruk

blauwdruk@covs.nl

De Commissie Blauwdruk is tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de COVS op 3 juni 2023 ontstaan. Het doel is om binnen het komende halfjaar een blauwdruk te maken voor een COVS 2.0 Basis hiervoor is het rapport van de Commissie Toekomst COVS 2023. Draag je de COVS een warm hart toe en wil je je bijdrage leveren, stuur dan een kort bericht aan blauwdruk@covs.nl

 

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar