Geslaagd jubileumtoernooi bij de RSV! (incl. foto's)

Op woensdag 24 april organiseerde de RSV het 7 tegen 7 jubileum toernooi als één van de evenementen voor het 100-jarig jubileum van de Rotterdamse Scheidsrechtersvereniging.
 
Met 7 deelnemende teams, waarvan 2 van de RSV zelf, was er een goed bezet deelnemersveld. De meeste scheidsrechtersverenigingen uit West II deden mee, als ook Scheidsrechters Op Maat (SOM). Dit is iets waar we als RSV erg blij mee zijn.
Na het nodige voorbereidende werk, was voor woensdag vooral het weer van belang. De lente van 2024 is nou niet echt om over naar huis te schrijven en de voorspelling voor de woensdag was nat en fris. Gelukkig bleef het bij fris en konden de teams zonder regen elkaar bestrijden op deze gezellige avond.
 
Het toernooi bestond uit 2 poules, 1 van 4 en 1 van 3 teams, waarna de nrs. 1, de nrs. 2 en de nrs. 3 nog een wedstrijd tegen elkaar speelden voor de eindranking. In een overall heel sportief toernooi onder bezielende leiding van de arbiters van dienst, bleken in veel wedstrijdjes de doelpunten duur. 0-0, 1-1 en 1-0 of omgekeerd kwam vaak terug.
In een paar wedstrijden waren 4 doelpunten te bewonderen. Het was wellicht niet altijd even mooi, maar de positieve strijd en respect en gezelligheid, dat is waar dit toernooi om draait.
 
In de beslissingswedstrijden waren er nog leuke wedstrijden te bewonderen, waarbij de wedstrijd voor de 5e en 6e plaats tussen Gouda en RSV 2 een bijzonder verloop kende. Binnen 5 minuten stond Gouda met 3-0 voor en 5 minuten later stond het 3-3. Na strafschoppen trok Gouda uiteindelijk aan het langste eind. Voor de 3e en 4e plaats streden de RSV 1 en de HSV met elkaar, waarbij HSV met enkele technisch begaafde spelers het verschil maakte.
De finale ging tussen de VSV en SOM, waarbij na 15 minuten SOM de sterkste bleek en beslag legde op de grote schaal welke speciaal voor de winnaar was gemaakt.
 
Al met al was het een geslaagde avond, zowel tijdens het toernooi zelf, als na afloop in de kantine.
Namens de RSV heel veel dank voor alle deelnemers en vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt!
 
Eindranking:
1. SOM
2. VSV (Vlaardingen)
3. HSV (Den Haag)
4. RSV 1
5. Gouda
6. RSV 2
7. Leiden
 
Voor het RSV team is dit niet de laatste wedstrijd van het seizoen; op zaterdag 18 mei spelen zij op het jubileumfeest een wedstrijd in het stadion van Excelsior tegen Scheidsrechters Vereniging Amsterdam.
Lukt het de RSV om de ongeslagen status tegen de SVA in stand te houden??
 

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar