Wo 15 nov: spelregelronde 4

Voor aanstaande woensdag 15 november staat spelregelronde 4 van dit seizoen gepland. Na de mosselavond van afgelopen week staan er voor deze clubavond weer vijf spelregelvragen op het menu. Meespelen kan weer op de twee gebruikelijke manieren: digitaal met behulp van de app "Socrative Student" of ouderwets schrijven op papier.

Bij de vorige spelregelronde op 25 oktober was de opkomst met 29 deelnemers wederom zeer goed te noemen. De resultaten waren dit keer beduidend beter. De lastigste vraag betrof een speler die buiten het speelveld van schoeisel had gewisseld om vervolgens zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld weer te betreden. De regels schrijven voor dat als deze speler vervolgens ingrijpt in het spel (zonder een overtreding te maken) de scheidsrechter het spel moet onderbreken en moet hervatten met een directe vrije schop (c.q. strafschop) op de plaats waar deze speler ingrijpt in het spel. Deze speler ontvangt een waarschuwing door middel van het tonen van een gele kaart wegens het zonder toestemming van de scheidsrechter betreden van het speelveld; echter ontneemt deze speler door zijn ingreep een tegenstander een duidelijke scoringskans dan zal hij van het speelveld gezonden worden door het tonen van de rode kaart.

Top 7 van ronde 3:

  1. Abdel Afalah                    9
  2. Gerard Bink                    8,5
  3. Enrico de Wolf                8,5
  4. Giovanni Verhoeve          8
  5. Thijs Dogterom                8
  6. Jan van Gurp                   8
  7. Tom Mulder                     8

 

Top 3 na 3 ronden:

  1. Giovanni Verhoeve         23
  2. Thijs Dogterom               20
  3. Léon de Bruijn               19,5

In de bijlage zoals gebruikelijk de vragen en antwoorden van de vorige ronde.

Op maandag 20 november organiseert de RSV in samenwerking met de COVS Gouda e.o. een spelregelavond bij Gemini (Groenhovenpark 5) in Gouda, aanvang 19.30 uur. De opzet van deze avond is vergelijkbaar met de spelregelavonden in tweetallen; iedere vraag moet met behulp van een mobiel device gegeven worden en bij elke vraag mag je met je partner overleggen. Nieuw bij deze avond is dat een team uit vier personen bestaat, waarbij bij iedere ronde twee tweetallen gemaakt moeten worden. Per ronde worden voor ieder team de scores van de twee tweetallen bij elkaar opgeteld. Bij iedere ronde is de samenstelling van de tweetallen verschillend. De teams kunnen vooraf al gevormd worden, maar ook op de avond zelf kunnen er (nog) teams gemaakt worden. Zorg wel voor een opgeladen tablet, IPad of mobiele telefoon per tweetal.

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: