Informatie trainingen RSV seizoen 2018-2019

Afgelopen woensdag, 22 Augustus, is er bij de RSV gestart met het trainingsschema voor het nieuwe seizoen. Onder leiding van trainer Erik Leenart werd er een goede start gemaakt met dit schema.

Net zoals afgelopen seizoen, zijn er ook dit seizoen een aantal wijzigingen gemaakt in het trainingsschema en de trainingen in het algemeen. Middels dit bericht willen de trainers deze wijzigingen met iedereen delen en toelichten. Mocht je na het lezen hiervan nog vragen hebben, schroom dan niet om een van de trainers aan te spreken bij de RSV!

 • Nieuwe trainer
  Zoals bij vele bekend was, was de RSV opzoek naar een 4e trainer om de trainersstaf compleet te maken. De RSV is verheugd om te melden dat met ingang van dit seizoen Arthur Ebink wordt toegevoegd als 4e trainer. Arthur heeft de nodige ervaring als trainer, daar waar hij de afgelopen jaren de trainingen verzorgde bij COVS de Hoekse Waard-Flakkee.
  Hierdoor bestaat de trainersstaf vanaf nu uit 5 leden: Franklin Berg, Erik Leenart, Enrico de Wolf, Arthur Ebink en hersteltrainster Ria Hokken.
 • Hersteltrainer
  Al enige tijd is Ria Hokken aanwezig op clubavonden om de leden bij te staan als er verzorging nodig was bij een blessure oid. Met ingang van dit seizoen zal Ria binnen de trainersstaf actief zijn als hersteltrainer en actief met leden aan de slag gaan op het veld!
  Ria zal aan de slag gaan met leden die geblesseerd zijn of wat pijntjes hebben/voelen en met leden die nog herstellende zijn van bijvoorbeeld een wedstrijd op dinsdagavond.
  Ria zal voor ieder lid wat met haar meetraint een aangepast programma maken, wat ieder individu ten goede komt.
   
  Vanaf heden is het dus niet meer de bedoeling dat leden alleen voor zichzelf gaan lopen op het veld, maar in plaats daarvan zich melden bij Ria voor goed begeleide hersteltraining. Zo kan ieder lid op een verantwoordelijke en professionele wijze werken aan zijn herstel bij de RSV! Dit geldt dus ook als je langdurig geblesseerd bent!
   
  Het verzoek is wel om dit vooraf even te melden/overleggen met de trainer van die avond, zodat de trainer op de hoogte is dat je die avond hersteltraining gaat volgen.
   
 • Wijzigingen trainingsschema
  Er zijn met ingang van dit seizoen 3 wijzigingen doorgevoerd in het trainingsschema.

  De eerste wijziging is dat de trainingen dit seizoen starten op een hoger niveau. Voorgaande seizoenen werd er gestart bij ‘stap 1’ wat door velen werd ervaren als te licht. Vandaar dat er wordt gestart bij ‘stap 3’. Zoals de afgelopen seizoenen bestaat elke stap uit een cyclus van 4 weken.

  De tweede wijziging is dat er een extra onderdeel wordt toegevoegd tijdens elke training. Er zal voortaan elke week een blok krachttraining worden verwerkt in de training. Net zoals alle andere onderdelen is ook bij krachttraining een opzet gemaakt in verschillende ‘stappen’ zodat ook de krachttraining tijdens het seizoen stapsgewijs zwaarder zal worden.

  De laatste wijziging vind plaats na de winterstop, vanaf Februari. Dan zal elke ‘stap’ niet meer bestaan uit een cyclus van 4 weken, maar van 8 weken. Dit omdat het vanaf deze periode in het seizoen meer van belang is om qua conditie en kracht op niveau te blijven, dan het verder op te bouwen.

Wij als trainersstaf hopen hiermee bij alle leden duidelijkheid te hebben verschaft over alle wijzigingen voor komend seizoen. Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben n.a.v. dit bericht, je kan altijd een van de trainers aanspreken op de clubavonden! We verduidelijken het graag en alle feedback is welkom!

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar