Informatie RSV trainingen seizoen 2020/2021

Inmiddels zijn we gelukkig weer een aantal weken in training bij de RSV na de noodzakelijke corona maatregelen. Langzaam aan komt het nieuwe seizoen in zicht en zullen voor vele ook de eerste oefenwedstrijden al op het programma staan.
Het is dan ook belangrijk dat we weer gaan beginnen met de echte voorbereiding op het komende seizoen. Middels dit bericht willen wij als trainers de leden informeren over de invulling van te trainingen voor het seizoen 2020/2021.
 
Als eerste is er besloten om dit seizoen 2 weken eerder te beginnen met het trainingsschema, dit i.v.m. de afgelopen periode. Daarom wordt er woensdag 5 augustus gestart met het schema.
We hanteren dezelfde trainingsmethode als de afgelopen jaren, dat wil zeggen dat we werken in een cyclus van 4 weken (na de winterstop 6 weken). Na elke cyclus gaat de intensiteit een stapje omhoog.
 
Net zoals de afgelopen seizoenen zullen we ook dit seizoen de FIFA-test lopen als afsluiting van de ‘voorbereiding’. Op woensdag 16 september zal dit plaatsvinden, de zaterdag erna begint in West II de competitie. Zoals altijd wordt deze test gelopen in 2 verschillende afstanden, zodat iedereen deze test kan meelopen.
 
Daarnaast is besloten dat Ria Hokken naast hersteltrainer vanaf komend seizoen ook de krachttrainer is van de RSV. Dit betekent dat Ria verantwoordelijk is voor de invulling van het blokje krachttraining en ze dat dus iedere woensdag begeleid. In het geval van afwezigheid krijgen de overige trainers te horen wat er behandeld moet worden.
Op deze manier willen wij zorgen voor een betere opbouw van de krachtoefeningen en een duidelijke en herkenbare lijn, welke door Ria bewaakt wordt.
 
Daarnaast vragen wij aan alle leden om zelf te zorgen voor het eerste deel van de warming-up. Ga alvast inlopen en evt. wat oefeningen doen voordat de training begint. Op deze manier kunnen wij als trainers de warming-up korter houden en meer tijd besteden aan de kern van de trainingen. 
 
 
Wij hopen hiermee wat duidelijkheid te verschaffen aan alle leden. Mocht je n.a.v. dit bericht nog vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet om een van de trainers aan te spreken!
 
Wij wensen iedereen alvast een fantastisch seizoen!
 
Franklin Berg
Arthur Ebink
Erik Leenart
Enrico de Wolf
Ria Hokken

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar