Verslag spelregelronde 3

Op dinsdag 6 oktober startte de COVS op haar website met de eerste spelregelronde van dit seizoen. Deze eerste landelijke ronde was voor de RSV-ers (en aanhang) de derde spelregelronde. Even aanpoten voor de meeste deelnemers. Voor het eerst dit seizoen weer beeldfragmenten, die jammer genoeg door de aangescherpte maatregelen vanuit de regering niet met elkaar bediscussieerd konden worden op of na de training.

Eerst de sluiting van de kantine, vervolgens het stopzetten van de trainingen bij de RSV. Slechts 25 deelnemers bij deze spelregelronde; heeft het virus ook invloed op het aantal RSV-ers dat de spelregelvragen maakt? Deze week start de tweede ronde van de COVS; hopelijk kunnen we in deze ronde rekenen op een verdubbeling van het aantal deelnemers. Vijftig deelnemers of meer is eigenlijk voor de RSV gebruikelijk.

De COVS speelt de vragen via Socrative met kamer/room LCS2021. Gebruik deze kamer om in te loggen. Type daarna bij naam eerst RSV gevolgd door je voor- en achternaam. Deelnemers die in de eerste ronde een wachtwoord / leerling-ID en emailadres hebben opgegeven, kunnen inloggen met dit wachtwoord in kamer LCS1. Aan het eind van de ronde krijg je per mail je antwoorden. De COVS zal de vragen open zetten op dinsdagmorgen om 11.00 uur en vervolgens sluiten op maandagavond om 21.00 uur. Je hebt dus ongeveer een week om de vragen online te maken.

De vragenset van de COVS bestaat per ronde uit tien vragen: twee meerkeuzevragen met vier antwoordmogelijkheden, vier vragen met beeldfragmenten waarbij gevraagd wordt naar de disciplinaire straf en de spelstraf, twee vragen met een stelling en twee vragen met vijf antwoorden waarvan er twee goed en drie fout zijn. Per vraag die volledig goed beantwoord is, krijg je een punt. In totaal kun je per ronde tien punten halen.

Spelregelronde 4 kan vanaf dinsdag 20 oktober online via Socrative ingevuld worden. Deze ronde wordt gesloten op maandag 26 oktober om 21.00 uur.

In de bijlage zoals gebruikelijk de vragen plus antwoorden en uitleg van deze derde spelregelronde van dit seizoen.

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: