Feed-aggregator

Daan ten Broek (Westlandia) naar DVO’32

VoetbalRotterdam -

Daan ten Broek heeft er voor gekozen volgend seizoen aan te willen sluiten bij de selectie van DVO’32.

De in Vlaardingen woonachtige Daan ten Broek (18 jaar) koos twee seizoenen geleden bewust voor een overstap naar Westlandia om zich daar op een hoger niveau verder te kunnen ontwikkelen. Twee seizoenen speelde de talentvolle middenvelder in Naaldwijk voor de JO17 en JO19 en kwam in divisie wedstrijden uit in mooie wedstrijden tegen BVO’s. Dit seizoen sluit de middenvelder geregeld al aan bij wedstrijden van 2e elftal op zaterdag.

Ten Broek heeft in een prettig weerzien met zijn oude jeugdtrainers laten weten graag weer in Vlaardingen te willen gaan voetballen. Volgend seizoen wacht een nieuwe studie en daarbij is vier maal in de week afreizen naar het Westland een te tijdrovende bijkomstigheid. Bij de keuze van zijn nieuwe club, waar hij tevens zijn vriend Jelle Blankestijn en voormalig teamgenoot Hassan Hussein weer zal tegenkomen, hoopt hij het plezier te gaan vinden, zowel op als buiten het veld, in de fijne omgeving van DVO’32.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Daan ten Broek (Westlandia) naar DVO’32

Duarte wint met Oranje O-19 van Noorwegen

RTV Rijnmond -

Deroy Duarte heeft met Oranje onder 19 de EK kwalificatie-wedstrijd tegen Noorwegen met 6-1 gewonnen. De Spartaan speelde de hele wedstrijd voor Nederland, maar wist niet te scoren. Feyenoorder Orkun Kökcü bleef het gehele duel op de bank.

Finale districtsbeker los van finaledagen

VoetbalRotterdam -

De finale van de KNVB-districtsbeker wordt losgekoppeld van de KNVB-finaledagen. In het district West II wordt later, afhankelijk van de overgebleven ploegen een keuze gemaakt voor een locatie.

In het verleden werd de KNVB-districtsbekerfinale als sluitstuk van alle finales van de districtsbeker gebruikt. Dit seizoen worden die finales dus losgekoppeld.

Voor de kwartfinales hebben zich Brielle, VUC, ROAC’69, FC ’s Gravenzande, Sportlust’46, SC Feyenoord en Te Werve inmiddels geplaatst. Daar voegt de winnaar van het duel tussen XerxesDZB (za) en FC Perkouw nog bij.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Finale districtsbeker los van finaledagen

Zaal: TransvaliaZW en Rotterdamse Studenten strijden om titel in Topklasse

VoetbalRotterdam -

De zaalvoetballers van TransvaliaZW en de Rotterdamse Studenten spelen vanavond een cruciaal duel in de strijd om een plek in de eerste divisie.

Beide ploegen staan op kop en zullen moeten winnen om kans te houden op de titel. TransvaliaZW heeft met nog drie wedstrijden te gaan een drie punten voorsprong.

In De Sportmotor in Rotterdam Zuid (nabij Ikazia) wordt tussen beide ploegen om 21:00 afgetrapt.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Zaal: TransvaliaZW en Rotterdamse Studenten strijden om titel in Topklasse

Sparta verliest vriendschappelijk van FC Utrecht

RTV Rijnmond -

Sparta heeft woensdagmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd met 5-1 verloren van FC Utrecht. De weer fitte Fred Friday maakte de goal voor de Kasteelclub. De Nigeriaanse spits miste de afgelopen drie duels nog vanwege een blessure.

Column Jan Schoonen: Kevin Michilsen (SC Botlek)

VoetbalRotterdam -

Ze misten bij SC Botlek nogal wat basisspelers zaterdag tegen Rozenburg. Er waren 5 spelers geschorst, Quincy de Lobel was geblesseerd en John Ackon was een weekendje weg. Eén van de geschorsten was aanvoerder Mick Loendersloot, zodat trainer Arjan Vuik genoodzaakt was iemand anders aan te wijzen die met een band om de arm het veld zou opgaan. Het werd Kevin Michilsen en dat was een juiste keus want die aanvoerdersband stond hem geweldig.

SC Botlek speelde in Rozenburg in het donkerblauwe uittenue en Kevin was een van de 2 centrale verdedigers, maar wel degene die het verst naar achteren stond. Hij speelde in feite een metertje achter zijn defensie, soms zelfs iets meer. Hij was een soort ouderwetse Ausputzer. Om zijn linker bovenarm droeg hij de aanvoerdersband, een breed en wit exemplaar dat heel mooi afstak bij het blauw van zijn shirt. Kevin heeft last van een beginnende kaalheid en heeft een paar weken geleden zijn resterend hoofdhaar gemillimeterd. Vanaf een afstandje lijkt het zelfs alsof hij een kaal geschoren kop heeft. Hij is aan de forse kant, weegt voor een voetballer eigenlijk een paar kilootjes te veel, maar zoals hij er zaterdag op Sportpark West in Rozenburg bijliep, was dat allemaal geen enkel probleem. Door al die zaken leek  het nu alsof Fabio Cannavaro in het hart van de defensie van SC Botlek aan het voetballen was. Hetzelfde forse postuur. Dezelfde kale kop. Spelend op dezelfde plek op het veld. En ook een zelfde witte aanvoerdersband om de linker bovenarm van een blauw shirt. Geweldig mooi om te zien al die overeenkomsten. 

Kevin Michilsen is in alles natuurlijk een veel mindere voetballer dan Fabio Cannavaro, maar 90 minuten lang deed hij me wel denken aan de voormalige aanvoerder van het Italiaans elftal, die in 2006 wereldkampioen werd en datzelfde jaar tot beste voetballer van het jaar werd gekroond. Met zijn kale kop en zijn prachtig witte aanvoerdersband was Kevin de perfecte amateuruitvoering van Fabio. Met hetzelfde karakteristieke loopje zelfs, met de kont iets naar achteren. Kevin was zaterdag in alles een kopie van Cannavaro. Zoals hij liep, zoals hij wees, zoals hij er uitzag. In alles. 

Voetballend was het allemaal niet zo heel goed wat hij liet zien, maar het kon wel degelijk door de beugel. Hij won hier en daar een duelletje, gaf waar nodig rugdekking aan zijn ploeggenoten die de gelegenheidsdefensie vormden en trapte wat balletjes terug op zijn doelman Patrick de Zoete. Opbouwend voegde hij weinig toe. Dat deed Fabio Cannavaro vroeger trouwens ook niet. Die stond zijn mannetje in de defensie en liet het aan zijn ploeggenoten over om creatieve oplossingen te bedenken. Dat is bij Kevin ook zo. Kevin Michilsen is een sobere, betrouwbare verdediger zonder franje. Hij schijnt ooit eens met een omhaal gescoord te hebben, maar volgens mij raakte hij de bal toen verkeerd. Hoe dan ook, zaterdag in en tegen Rozenburg deed hij me met zijn fantastisch mooie witte armband en zijn kale kop aan Fabio Cannavaro denken. Het maakte mijn dag meer dan goed.  

Veel kon hij niet doen aan de uiteindelijke nederlaag. Rozenburgspeler Joris van Driel raakte na 5 minuten in de tweede helft een bal finaal verkeerd maar zette daarmee wel iedereen op het verkeerde been, doelman Patrick de Zoete incluis. Die dacht, net als alle andere aanwezigen dat het leer  over zou gaan, maar de bal verdween door het rare effect na een hoge vlucht alsnog precies onder de lat in het doel. Het werd 2-0 door een fraai uitgespeelde goal van de verder onzichtbare Bryan van der Laan. Beide keren waren de gaten in de Botlekachterhoede te groot, maar om dat alleen op het conto van Kevin te schrijven gaat me net iets te ver. Ook een Fabio Cannavaro kan het allemaal niet alleen doen, toch?

Bij Botlek voetballen een paar jongens met een bijnaam. Linksback Patrick Klaris noemen ze Pielie, Kevin Elfering, de vleugelverdediger aan de andere kant wordt Ibi genoemd, omdat hij een beetje op een Marokkaan lijkt. Kevin heeft geen bijnaam. Ik stel voor dat ze hem bij SC Botlek voortaan Fabio gaan noemen.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Column Jan Schoonen: Kevin Michilsen (SC Botlek)

Ron de Bruijn maakt trainersrentree bij oude liefde PPSC

VoetbalRotterdam -

PPSC stelde enige tijd geleden Jeremy Hagestein aan als hoofdtrainer voor het seizoen 2018-2019. Inmiddels is er meer nieuws te melden rondom de staf van PPSC.

PPSC is verheugd te melden dat de oudgedienden  Ron de Bruijn en Bert de Bruin, Jeremy gaan assisteren. Mooi is ook om te melden dat, Rinus Suurmond als materiaal manager, Driek Althuizen als verzorger, Frank de Ruiter als keeperstrainer en Robert Jan Sonneveld als grensrechter actief blijven.

Jan Willem Jagt zal de rol als elftalleider van het eerste elftal gaan vervullen.

PPSC is nog bezig met de invulling van de begeleiding van het tweede elftal. Voor de trainer hiervan heeft ppsc inmiddels een vacature opengezet.

Bron: Waterwegsport.nl

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Ron de Bruijn maakt trainersrentree bij oude liefde PPSC

Groote Lindt 2 zoekt hoofdtrainer

VoetbalRotterdam -

VV Groote Lindt nodigt kandidaat trainers uit, die vanaf volgend seizoen (2018-2019) in nauwe samenwerking met de trainer van Groote Lindt 1, de ambitie hebben ons tweede elftal op reserve hoofdklasse niveau te trainen en te begeleiden.

Groote Lindt 2 is een uiterst succesvol selectie team en bestaat uit jonge, gedreven spelers en een goede, ervaren begeleidingsstaf. De voetbalvereniging Groote Lindt heeft de afgelopen jaren haar groeiambities waargemaakt (> 600 leden) en wil vanaf het aankomende seizoen de volgende stappen met het selectievoetbal zetten. Uiteraard lichten we die stappen graag in een persoonlijk gesprek aan je toe.

Dit is de reden, dat de Technische Commissie vanaf volgende week graag het gesprek aan wil gaan met kandidaten, die:

  • zich voor een langere periode aan de vereniging willen binden;
  • ervaring hebben met het trainen van een eerste en/ of tweede elftal;
  • op termijn de ambitie hebben om een eerste elftal te trainen.

Ook spelers die een ruime ervaring hebben met het voetballen op een hoog (amateur of betaald) niveau en bezig zijn met het volgen van de trainers cursus nodigen wij uit om te reageren.

Ben jij de nieuwe trainer van Groote Lindt 2? Laat dan deze week je interesse weten, dan komen we volgende week graag met je in gesprek. Stuur een korte e-mail naar info@grootelindt.nl, maar aub geen CV en een uitgebreide motivatie: wij zullen het gesprek goed voorbereiden!

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Groote Lindt 2 zoekt hoofdtrainer

Amerikaans onderzoek: ‘Geen verband tussen kankergevallen en sporten op rubbergranulaat’

VoetbalRotterdam -

Volgens twee ‘vooraanstaande kankerspecialisten’ uit Amerika is er geen verband te ontdekken tussen blootstellingen van individuen aan velden met rubberkorrels en het aantal gevallen van kanker. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De twee specialisten hebben hun onderzoek gericht op de staat California, de staat met de meeste sportvelden in Amerika.

De onderzoekers noemen ‘het mijden van deze velden vanwege angst voor een verhoogd kankerrisico is niet gerechtvaardigd.’ In 2016 ontstond er ophef over de aanwezigheid van rubbergranulaat op kunstgrasvelden na een uitzending van het onderzoeksprogramma Zembla.

Het RIVM zegt momenteel nog niet te kunnen reageren op de nieuwe bevinden, meldt het Algemeen Dagblad. Eerder verklaarde het ‘Europees Agentschap’ het voetballen op kunstgras ook al veilig.

Bron: Voetbalindebollenstreek.nl

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Amerikaans onderzoek: ‘Geen verband tussen kankergevallen en sporten op rubbergranulaat’

Jaco Verhoev langer bij Abbenbroek

VoetbalRotterdam -

Na overleg met alle betrokken partijen binnen de club hebben trainer Jaco Verhoev en het bestuur van de v.v. Abbenbroek besloten om ook volgend seizoen de samenwerking voort te zetten.

Na de start van de samenwerking in oktober 2015, toen voormalig trainer Bert van der Lijn om tijdelijke gezondheidsredenen noodgedwongen moest stoppen, zal komend seizoen dus
het derde volledige seizoen van Jaco en assistent Marco van der Lely bij Abbenbroek worden.

Dit seizoen kende Abbenbroek een moeizame en ongelukkige start, maar inmiddels is de
weg omhoog weer ingezet. Hopelijk zullen spelersgroep en trainer deze trend door weten
te trekken naar het volgende seizoen.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Jaco Verhoev langer bij Abbenbroek

Nieuwerkerk zoekt jeugdtrainer O17 en O16

VoetbalRotterdam -

Voetbalvereniging Nieuwerkerk wil niet alleen de grootste en leukste voetbalvereniging in de regio, maar ook de vereniging met een geweldige en gedegen jeugdopleiding zijn. Een vereniging die spelers en trainers mogelijkheden biedt zich persoonlijk te ontwikkelen.

Voor onze jeugdopleiding die spelers voortbrengt die naadloos kunnen aansluiten bij het hoogste seniorenelftal zijn wij op zoek naar twee gedreven en vakkundige trainers. Wij zoeken een: JEUGDTRAINER O17 & JEUGDTRAINER O16

De functie:
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van spelers op technisch, tactisch, fysiek, mentaal en sociaal vlak, teneinde zoveel mogelijk spelers te laten doorstromen naar het eerste elftal. Ons JO17-1 team komt momenteel uit in de Hoofdklasse en ons JO16-1 (huidig JO17-2) in de 2e klasse.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het trainen, coachen en begeleiden van spelers binnen de jeugdopleiding, het voeren van evaluatie gesprekken, het opstellen van persoonlijke ontwikkelplannen, vastlegging van vorderingen in het speler volgsysteem, het scouten van spelers .

Bij onze eerste persoonlijke kennismaking zal je een uitgebreide functiebeschrijving van ons ontvangen.

De werkzaamheden vinden op drie doordeweekse avonden plaats en op zaterdag overdag.

Wij vragen:
 Een TrainerCoach III diploma
 Aantoonbare relevante werkervaring van minimaal 3 jaar
 Ervaring in het werken met kinderen in de leeftijdscategorie 14 tot 19 jaar
 Uitstekende communicatieve vaardigheden
 Goede beheersing van de Nederlandse taal
 In het bezit van een minder dan 3 jaar oude Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of bereidt
deze kosteloos via ons aan te vragen

Wij zoeken een integere, betrokken collega, die bij voorkeur woonachtig is binnen een straal van 15 kilometer van Nieuwerkerk aan den IJssel . Onze ideale kandidaat is zelfstandig, didactisch vaardig, innovatief en consequent. Hij/zij legt makkelijk contact, is empathisch en voldoet aan de door ons vastgestelde vaardigheden.

Wij bieden:
 Met ingang van 1 augustus a.s. een contract voor bepaalde tijd
 Ondersteuning bij de begeleiding van spelers door specialisten waaronder fysieke trainers,
een fysiotherapeut, mentaal begeleider, video opnamen.
 Een boeiende functie in een dynamische omgeving.

Sollicitaties:

Ben jij deze enthousiaste persoon met passie voor het vak? Reageer dan vóór 1 april 2018 op deze vacature door je CV met motivatie/sollicitatiebrief te sturen naar htc.vvn@gmail.com.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Nieuwerkerk zoekt jeugdtrainer O17 en O16

FC Social Challenge Cup – Groote Lindt

VoetbalRotterdam -

Vandaag in de FC Social Challenge Cup gaan we langs bij Voetbalvereniging Groote Lindt uit Zwijndrecht. Marc Gorges, Rick Schenk, Jeffrey Burghouwt, Roel Peterse en Josef gaan strijden voor hun club.   Groote Lindt komt momenteel uit in de 3e Klasse . Hier staan ze op een 4e plek. Het is een knotsgekke competitie. Het gat met de nummer 13 is maar 13 punten! Kortom het ligt lekker dichtbij in deze competitie.   Het is de bedoeling dat zij zoveel mogelijk punten binnenhalen door middel van verschillende vernieuwde challenges.   De winnaars van deze FC Social Challenge Cup krijgen 5 kaarten voor een wedstrijd van Borussia Dortmund.   Wil jij ook GRATIS meedoen met deze challenge? Geef je dan nu op via: info@fcsocial.tv

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: FC Social Challenge Cup – Groote Lindt

Christiaan de Jong (Streefkerk) naar Nieuw-Lekkerland

VoetbalRotterdam -

Christiaan de Jong (23) speelt volgend seizoen voor Nieuw-Lekkerland. De linksbenige verdediger komt over van buurman Streefkerk.

De captain van de trotse koploper in de derde klasse C is geen onbekende bij Nieuw-Lekkerland. De linkspoot speelde in de jeugd drie jaar voor onze club. Vanuit onze A1 keerde hij vijf jaar geleden terug naar zijn club Streefkerk. Als A1-speler maakte Chris onder Johan van Bijsterveld al zijn debuut in Nieuw-Lekkerland 1 (tegen Achilles Veen), toen nog in de hoofdklasse.

Bij Streefkerk draagt Chris inmiddels voor het vierde seizoen de aanvoerdersband. Hij speelt vooral centraal achterin, maar kan ook op een verdedigende plek op het middenveld uit de voeten. ,,Ik ben heel blij met de overstap. Ik heb nu de juiste leeftijd en een goed gevoel om deze stap te maken.”

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Christiaan de Jong (Streefkerk) naar Nieuw-Lekkerland

Toon Wolters verlengt met SVV (zo)

VoetbalRotterdam -

De voetballers van SVV (zo) werken ook in het nieuwe seizoen samen met trainer Toon Wolters. De oefenmeester heeft zijn aflopende verbintenis met een jaar verlengd.

Zowel club, spelers als trainer zijn dik tevreden over de prestaties. Vorig seizoen werd SVV (zo) kampioen van de vierde klasse en lijkt ook dit seizoen af te stevenen op de titel in de derde klasse.

Wolters is naast trainer van SVV (zo) ook werkzaam bij HBSS op zaterdag. Eerder werkte hij met veel succes bij het verloren gegane SVDPW.

Foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Toon Wolters verlengt met SVV (zo)

Volg Feyenoord - ADO Den Haag via de livestream

RTV Rijnmond -

Het benefietduel tussen Feyenoord en ADO Den Haag is woensdagavond te volgen via een livestream op Rijnmond.nl. De wedstrijd tussen de twee eredivisionisten staat in het teken van Support Casper. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Seniorendoelenactie (7,32-2,44): Koop nu uw doelen bij Soccerdeal.nl

VoetbalRotterdam -

Soccerdeal.nl heeft samen met VoetbalRotterdam een speciale actie opgezet voor seniorenvoetbaldoelen (7,32 x 2,44 meter). Tijdens deze actie krijgt u flinke korting op deze doelen.

Onze verplaatsbare voetbaldoelen zijn volledig vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en staan garant voor jarenlang oefenplezier. De profielen zijn speciaal verstevigd om doorbuiging te voorkomen en hebben een glijgoot aan de achterzijde om het net met nethaken weg te werken. De hoeken zijn volledig gelast en het grondkader bestaat uit hetzelfde profiel als het voetbaldoelframe zodat u een stevig geheel krijgt.

De 7-meter modellen zijn voorzien van draagbeugels zodat ze snel en gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Verder hebben wij verschillende transportmiddelen ter beschikking, waaronder het nieuwe ‘Easy Lift-systeem’, terug te vinden in het menu ‘accessoires’.

Dit assortiment bestaat uit UEFA-voetbaldoelen, en senior-en jeugdvoetbaldoelen die allen voldoen aan de eisen en afmetingen van de FIFA, de KBVB en de KNVB. Er zijn speciale afmetingen voor België, Nederland en Frankrijk. De montage-set en nethaken zijn inbegrepen.

Deze sterke, lichte en roestvrije constructie maakt van dit voetbaldoel uw ideale trainingspartner.

  • Aluminium, volledig gelaste hoeken, P-model
  • Ovale profielen met geïntrigeerde gleuf voor nylon nethaken
  • Profielen zijn extra verstevigd om doorbuiging te voorkomen
  • Grondkader bestaat uit hetzelfde profiel als het voetbaldoelframe
  • Montage-set en nethaken inbegrepen
  • Bij voetbaldoelen ‘TP718’ en ‘TP710’ zijn draagbeugels voorzien
  • Voldoen aan de eisen en afmetingen van de KBVB en de KNVB

Seniorendoelenactie TP710:

2 stuks voor 1599,- ex BTW (normaal 2188,-)

4 stuks voor 2999,- ex BTW (normaal 4296,-)

Deze prijzen zijn inclusief verzending en inclusief doelnetten.

Seniorendoelenactie TP718:

2 stuks voor 1699,- ex BTW (normaal 2288,-)

4 stuks voor 3099,- ex BTW (normaal 4496,-)

De netten en de transportkosten zijn bij deze prijs inbegrepen. Wilt u meer informatie over deze actie mail dan naar info@soccerdeal.nl

Bekijk ook de website van www.soccerdeal.nl voor meer doelformaten en dug-outs.

Op alle artikelen van VoetbalRotterdam berust copyright, zo ook op het artikel: Seniorendoelenactie (7,32-2,44): Koop nu uw doelen bij Soccerdeal.nl

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator