Feed-aggregator

Praat mee met de COVS en de KNVB!

COVS -

Wil je meedenken over de amateurarbitrage in Nederland en de relatie tussen de scheidsrechters en de KNVB? Lees dan verder voor meer informatie!

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die willen meepraten over de samenwerking tussen scheidsrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betrokkenen bij voetbalwedstrijden.

Via deze link vind je meer informatie. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden bij een bestuurslid van de SAO.

Het bericht Praat mee met de COVS en de KNVB! verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

LIVE: Hoeksche Waard Live Sport

VoetbalRotterdam -

Hoeksche Waard Live Sport, gaat weer van start op woensdagavond 15 augustus, van 20.00 – 21.00 uur. Dit seizoen heeft de vaste presentator Frank Dijkman versterking van onder meer Dick Coppens. De uitzending zal om 20:00 live op VoetbalRotterdam.nl te volgen zijn.

Inhoud 15 augustus

Deze week aandacht voor de voorbereidingen op de naderende competitie, en de grote vraag ‘hoe gaat het met de velden in de Hoeksche Waard?

  • Cor van Ruiven (trainer Piershil)
  • Ralph Kalkman (trainer Heinenoord)
  • Olaf Sap (speler GOZ)
  • Nasser Abdalla (trainer Zinkwegse Boys)
  • Barry Schipper (trainer s’-Gravendeel)

LIVESTREAM

Trencin-trainer Ricardo Moniz: 'Feyenoord heeft het onderschat'

RTV Rijnmond -

Feyenoord maakt zich op voor misschien wel zijn tweede en laatste wedstrijd in de Europa League van dit seizoen. Het Slowaakse AS Trencin komt donderdag op bezoek in De Kuip. Dan moet een 4-0 achterstand goed worden gemaakt door de Rotterdammers. Ricardo Moniz, Rotterdammer en trainer van Trencin, denkt dat Feyenoord het nog wel kan rechtzetten.

KNVB: ‘Beker- en competitieprogramma blijft ondanks droogte intact’

VoetbalRotterdam -

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september van start gaan, wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

De landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden zijn groot en het vereist lokaal maatwerk om sommige bekerwedstrijden te kunnen spelen. Clubs die niet kunnen spelen op hun natuurgrasveld zijn verplicht om uit te wijken naar kunstgras. Ook wordt verenigingen, die in dezelfde regio actief zijn, verzocht om zoveel mogelijk met elkaar samen te werken om wedstrijden door te laten gaan. Zo kunnen clubs samen optimaal gebruikmaken van de beschikbare kunstgrasvelden.

De KNVB staat hierbij altijd voor clubs klaar om te adviseren en eventueel te bemiddelen. Wedstrijden tussen twee verenigingen kunnen ook in onderling overleg worden omgedraaid (thuis-uit) of op een ander moment (eerder-later) worden gespeeld.

Inhalen

Mochten bekerwedstrijden onverhoopt worden afgelast, dan kunnen ze op een later moment worden ingehaald. In onderling overleg tussen clubs en KNVB kunnen bekerwedstrijden na aanvang van de reguliere competitie ook doordeweeks worden afgewerkt. Uiteraard dienen al deze bekerwedstrijden vóór de vervolgronde te zijn gespeeld.

Vooralsnog zijn er geen plannen om de start van de reguliere competitie op te schorten.

Van Bronckhorst: 'Heb mijn positie niet ter beschikking gesteld'

RTV Rijnmond -

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft niet aan de selectie gevraagd of ze nog vertrouwen in hem hebben. "Ik heb het praatje algemeen gehouden en heb kritisch in de spiegel gekeken. De context is anders", laat hij weten op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AS Trencin.

Programma bekercompetities blijft intact

KNVB West II -

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september van start gaan, wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

Taco van der Hoorn wint derde rit BinckBank Tour

RTV Rijnmond -

Rotterdammer Taco van der Hoorn heeft in Antwerpen de derde rit van de BinckBank Tour gewonnen. De 24-jarige renner van Team Roompot bleef samen met zijn medevluchters voor het peloton uit, waarna hij naar de winst soleerde via een aanval in de laatste kilometer.

St. Juste niet inzetbaar bij Feyenoord tegen Trencin

RTV Rijnmond -

Jeremiah St. Juste lijkt donderdag niet mee te kunnen doen bij Feyenoord in het duel tegen AS Trencin in de derde voorronde van de Europa League. De verdediger van de Rotterdammers trainde woensdag apart van de groep en moet de terugwedstrijd waarschijnlijk missen.

Volg persconferentie rondom Feyenoord-Trencin bij RTV Rijnmond

RTV Rijnmond -

Feyenoord heeft donderdag tegen AS Trencin een wonder nodig om door te stoten naar de laatste kwalificatieronde van de Europa League. De Rotterdammers moeten in De Kuip tegen de Slowaken een 4-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed maken. Een dag voor deze terugwedstrijd is er een persconferentie.

Verzoek FC Maense afgewezen; komend seizoen vierdeklasser

VoetbalRotterdam -

FC Maense zal komend seizoen gewoon in de vierde klasse spelen. De formatie uit Rotterdam-West spande een rechtszaak aan tegen de KNVB maar zag haar verzoek door de rechter worden afgewezen.

FC Maense, dat de motivatie pas later krijgt, zal daardoor komend seizoen ‘gewoon’ in de vierde klasse spelen.

 

Praat mee met COVS en KNVB!

COVS -

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die mee willen praten over de samenwerking tussen scheidrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betrokkenen bij voetbalwedstrijden. Bijgaande brief hierover wordt naar alle COVS-leden verstuurd.

 

Column Jan Schoonen: Floris van den Heuvel (Rozenburg)

VoetbalRotterdam -

Floris. Zijn voornaam roept altijd meteen herinneringen bij me op uit de tijd dat ik jong was. In 1969 was Floris het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Het was een serie over een ridder die bijgestaan door een fakir ten strijde trok tegen onrecht. Die fakir heette Sindala. Floris had hem eerder in India ontmoet toen hij nog met de Portugezen de wereld over trok. Floris was jong, moedig, eerlijk en rechtvaardig meldt Wikipedia en zo herinner ik me mijn blonde televisieheld uit die jaren ook.

Bij voetbalvereniging Rozenburg dartelt ook een Floris over de velden. Hij voetbalt nu voor het vierde seizoen op sportpark West en is afkomstig van Brielle, waar hij ooit met het tweede elftal kampioen werd van de reserve eerste klasse. Telkens als ik hem zie, moet ik aan de Floris denken uit de gelijknamige televisieserie uit lang vervlogen tijden die ik elke zondagavond volgde op het puntje van mijn stoel. Ook de Rozenburgse Floris is jong en blond en hoewel hij op het veld natuurlijk niet met een zwaard rondloopt en ook geen maliënkolder aan heeft, is Floris van den Heuvel toch een ventje dat beklijft. Hem te zien voetballen is fascinerend, net zoals zijn naamgenoot de ridder. Floris is ondernemend, trekt onvervaard ten aanval, is voor de duvel niet bang en wordt steeds beter.

Vorig seizoen heb ik hem een paar keer zien voetballen en toen viel hij me al op. Hij is soms nog wat wild en onbesuisd en doseert zijn acties nog niet goed genoeg, maar je kon toen al zien dat het een jongen met mogelijkheden is. Dit seizoen moet zijn seizoen gaan worden. Hij heeft met Peter-Marcel Nauta een ervaren trainer, die hem de wetten van het voetbal wel bij zal brengen. Zo heeft Nauta tegen Floris’ teamgenoot Nick de Bil al gezegd dat die directer moet gaan spelen en niet zo vaak een balletje onder zijn voet moet halen. ‘Dat houdt alleen maar op’, had Nauta uitgelegd. Zulke raadgevingen mag Floris ook verwachten, neem dat maar van mij aan.

Floris maakte afgelopen zaterdag in de allereerste oefenwedstrijd met de nieuwe trainer op de bank, tegen tweedeklasser Soccer Boys, twee doelpunten. Nauta kon tevreden terugkijken op dat eerste potje voetbal, met af en toe aardige combinaties en met een veelbelovend A-spelertje Jeffrey Bokma in de basis omdat er wat jongens op vakantie waren of geblesseerd. De trainer was ook tevreden. ‘Het is altijd lekker om met zo’n resultaat te kunnen beginnen’, vertelde hij meteen na afloop. Maar hij had ook zijn bedenkingen. ‘Floris scoorde twee keer en dat was mooi, maar hij had er ook vier kunnen maken’, temperde hij meteen de verwachtingen.

Dat was ook zo. Dat had eigenlijk wel gemoeten.

In de eerste helft waren de bezoekers door zwak ingrijpen van de Rozenburgse defensie op voorsprong gekomen en had Floris ook kunnen scoren, maar hij wachtte te lang waardoor de Soccer Boysdoelman kon redden. Even later was hij wel doeltreffend. Hij rondde een prima voorzet van Vincent Lissenberg af met een simpele voetbeweging en de bal lag tegen de touwen. En in de tweede helft, nadat hij alweer een grote kans om zeep had geholpen, maakte hij de winnende treffer. Dat hij behoorlijk wat in zijn mars heeft, toonden niet alleen zijn doelpunten aan, maar ook de beweging, een minuut of tien na rust, waarmee hij op de vierkante meter twee tegenstanders in de luren legde en er meteen pijlsnel van tussen ging. De voorzet die hij toen gaf was te hard en daardoor niet nauwkeurig genoeg. Het zijn die details die beter moeten. Floris is al een behoorlijke speler voor Rozenburg, maar als hij de rust kan opbrengen om op zulke moment ook nog eens een voorzet op maat af te leveren, dan wordt hij voor Rozenburg dit seizoen heel, heel belangrijk.  Dan associeer ik de naam Floris niet meer met die nobele ridder van de televisie, maar met die prima voetballer van Rozenburg.

Praat mee met COVS en KNVB!

COVS -

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die mee willen praten over de samenwerking tussen scheidrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betroknenen bij voetbalwedstrijden.

 

Het organiseren van wedstrijden is allang niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de KNVB. Een goed verloop van de competitie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: de bond, de scheidsrechters, de clubs, de trainers en de spelers. Partners die elkaar nodig hebben, ieder met een eigen rol. Valt een partij uit zijn rol, dan is het resultaat niet optimaal.

 

KNVB en COVS praten met elkaar over deze uitdaging en over de invulling van de rollen in deze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit gaat verder dan het vaststellen van elkaars taken en het maken van afspraken. Samen verantwoordelijk zijn voor het verloop van wedstrijden vergt een commitment en een gezamenlijk visie. En vraagt ook om meer kennis van en over elkaar. Daarom willen wij ook in gesprek met betrokken scheidsrechters in het amateurvoetbal. Scheidsrechters die samen met spelers, trainers, clubs, KNVB en COVS verantwoordelijk willen zijn voor een goed verloop van de wedstrijden.

 

Ben je een actieve scheidsrechter, wil je graag meedenken over de amateur-arbitrage in Nederland en de relatie tussen de scheidsrechters en de KNVB, ben je opbouwend en ben je eventueel ook voor vervolgbijeenkomsten beschikbaar? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

De gesprekken vinden plaats op de KNVB-steunpunten (Zwolle, Eindhoven en Zeist) onder leiding van Marco Groen (projectleider ambassadeurschap KNVB) en Pol Hinke (voorzitter COVS Nederland) op de volgende dagen:

 

Zeist (West) maandag 24 september;
Zwolle (Noord/Oost) donderdag 27 september;
De datum voor Eindhoven (Zuid) moet nog gepland worden.

 

Alle avonden starten met inloop/ontvangst vanaf 18.00 met soep en broodjes, om 19.00 begint de bespreking die ongeveer twee uur duurt.

 

Wil je meepraten, meld je dan aan bij het bestuur van jouw COVS-vereniging. Belangrijk is om de groep waarin je fluit en je leeftijd te vermelden. Uit de aanmeldingen wordt mogelijk een selectie gemaakt.

GOZ wint oefenduel van Zuidland

VoetbalRotterdam -

Gisterenavond speelde GOZ zijn eerste oefenwedstrijd tegen een combinatie van 1e en 2e elftal van Zuidland. Scheidsrechter was Jordi Kaptein.

Bijna in alle opzichten een goede oefenwedstrijd, dit door een goed en leuk voetballend Zuidland en GOZ. Kansen waren er over en weer. Leuk score verloop waar Rick de Ruiter de drie treffers voor GOZ voor zijn rekening nam, op een manier dat je het zeker nog wel terug wilde zien.

Ook Zuidland kwam veel op de helft van GOZ en ook een aantal keren gevaarlijk voor de keeper Niels Minderman, dit door snelle combinaties waarbij voor Zuidland het vizier niet altijd op scherp stond om de trekker over te halen. Bij een 2-1 stand stopte Niels een strafschop. Voor een oefenwedstrijd is een uitslag nooit het doel van de wedstrijd, het getoonde spel van beide ploegen was goed tot zeer goed, zeker voor een eerste wedstrijd en geeft een positief gevoel voor het vervolg.

Minder positief is dat bij een actie Wessel Hoen ten val kwam op zijn arm en er een vervelende blessure mee opliep. Onderarm en pols gebroken en moet geopereerd worden. GOZ speelt aanstaande zaterdag zijn tweede oefenwedstrijd het eerste speelt om ca .14:00 uur tegen Vierpolders en tweede speelt om 12:00 uur ook tegen Vierpolders.

Ook grasvelden in Dordrecht verboden te bespelen

VoetbalRotterdam -

Ook in de gemeente Dordrecht zijn veel sportvelden verboden te betreden tot 1 september. Ook in die regio heeft het tekort aan regenwater en de droogte ervoor gezorgd dat er niet op de velden mag worden getraind en gespeeld.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn er elf velden op Sportpark Schenkeldijk en twee velden aan De Krommedijk niet gereed.

In Rotterdam geldt voor de meeste grasvelden eenzelfde verbod. De droogte heeft bij veel verenigingen onbespeelbare velden opgeleverd. Mede door een gebrek aan besproeiing zijn nagenoeg alle velden niet te bespelen.

Zinkwegse Boys zoekt per direct trainer voor tweede elftal

VoetbalRotterdam -

Zinkwegse Boys is een voetbalclub uit Oud-Beijerland, waarvan het 2e elftal uitkomt in de 4e klasse, West II (Zaterdag). De club kenmerkt zich als een gezellige, maatschappelijke en kleinschalige vereniging. De vereniging heeft de afgelopen drie jaar een grote ledengroei gehad door een verdriedubbeling bij de (jongste) jeugd.

Toekomstvisie
De club wil nu verder bouwen aan de toekomstbestendigheid en zelfstandigheid. De ambitie is om met de hoofdmacht en het tweede elftal een stabiele 3e klasser te zijn binnen 5 jaar, met over 5 tot 10 jaar grotendeels zelf opgeleide spelers. Het streven is om met het 2e binnen nu en 5 jaar ook een stabiele 3e klasser te laten zijn. Als trainer heb je een nauwe samenwerking met de hoofdtrainer en de staf van de A-selectie. Voor het komend seizoen zoeken we een enthousiaste runner up trainer die ervaring op wil doen in het vak van trainer voor de B-selectie, die voldoet aan de volgende onderstaande eisen.

Technische competenties:
• In staat is om jonge spelers technisch en tactisch te verbeteren;
• In staat is getalenteerde jeugdspelers succesvol in te passen;
• Heeft ervaring in het zelfstandig trainen en coachen van een soortgelijk (jeugd)team;
• Heeft een groot netwerk met mogelijk geïnteresseerde spelers op dit niveau;
• Weet spelers op enthousiaste wijze te motiveren en beter te maken, er zijn momenteel een aantal talentvolle spelers waar veel potentie in zit;
• Is in staat om gedurende een wedstrijd deze te analyseren en via juiste coaching de wedstrijd te kantelen en te beïnvloeden;
• Geeft gevarieerde oefenstof, zoveel mogelijk gericht op wedstrijdsituaties.

Mensgerichte competenties:
• Heeft stevig overwicht en weet goed balans te houden tussen afstand en nabijheid met de spelersgroep;
• Kan middels een goede discipline in- en buiten het veld het team optimaal laten presteren naar zijn mogelijkheden;
• Draagt in zijn doen en laten een voorbeeldrol uit naar de spelersgroep en de club. Denk aan positief coachen, afspraken nakomen en aanspreken op ongewenst gedrag;
• Sociaal en betrokken is bij de club;
• Ambitieus is en voldoende oog heeft voor de cultuur binnen onze club waarin prestatie en plezier samengaan;
• Communiceert op juiste wijze met spelers, leiders, collega trainers, staf en bestuur;
• Heeft een duidelijke visie op de manier van voetballen en het bereiken van de ambities en de koers ‘2018-2020’ van de Zinkwegse Boys.

Primaire taken:
• Het geven van training twee avonden in de week, dinsdag en donderdag;
• Het coachen/begeleiden van 2e elftal op wedstrijddagen op zaterdag.

Wil je een leuke opstap in je trainerscarrière? Heb je ervaring in het begeleiden van jeugdteams en wil je de stap maken naar een senior selectieteam? Of wil je de opleiding TC III/ UEFA C behalen en tegelijkertijd deze ervaring in praktijk brengen? Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 30 augustus 2018 melden door het sturen van een korte motivatie en C.V. naar: vvzwb@zinkwegseboys.nl t.a.v. Gerard Filius, vv Zinkwegse Boys

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator