Feed-aggregator

Keezavond

COVS -

Open Keezavond op Sportpark de Groet
Scheidsrechtersvereniging Schagen-Den Helder e.o. organiseert vrijdag 15 november weer een leuke avond waarbij we gaan Keezen. 
Deze gezellige avond vind plaats in de kantine bij Con Zelo. De avond wordt niet alleen georganiseerd voor onze leden maar iedereen is van harte welkom om mee te spelen. Er zijn ook weer leuke prijzen te winnen. Met een kleine inleg van €2,- kunt u deelnemen aan deze avond.

Vrijdag 15 november om 20.00 uur gaan we weer aan de gang en u bent van harte welkom in de kantine. De koffie staat klaar.

Opgeven hoeft niet!

The post Keezavond appeared first on Schagen-Den Helder.

Clinic groot succes

COVS -

Op 15 oktober jongstleden bezocht Erwin Blank in het kader van de week van de scheidsrechter de Scheidsrechtersvereniging Zaanstreek voor een samen met de Scheidsrechtersvereniging Waterland georganiseerde clinic. Deze clinic werd aangeboden in samenwerking met de COVS en de KNVB; het onderwerp was de VAR. Erwin nam zijn publiek mee in het protocol (Engelstalig), “clear and obvious mistakes” (duidelijke en voor iedereen waarneembare fout) en veel meer. Uit het eerste filmpje uit Polen bleek al direct dat de VAR net een mens is: twijfelachtige reden om de scheidsrechter naar de kant te roepen waardoor een penalty werd gegeven en tevens de nodige gele kaarten. Jammer: vergeten te controleren of er in de voorafgaand aanval sprake was van buitenspel….. Bovendien is het niet de bedoeling om de scheidsrechter voor elk twijfelachtig voorval naar de kant te halen. Als de scheidsrechter aangeeft een incident te hebben gezien dan ligt de lat om in te grijpen hoog en die lat ligt sowieso anders voor de UEFA, voor de Eredivisie, voor de FIFA of op toernooien. Ook is er verschil tussen feiten (bijvoorbeeld: keeper wel of niet met één voet op de lijn tijdens strafschop, buitenspel) of overtredingen die aan interpretatie onderhevig zijn (bijvoorbeeld: was de  duw hard genoeg om in te grijpen). Bij de eerste categorie is de waarneming genoeg; bij de tweede komt de duidelijke en waarneembare fout weer naar voren. Tenslotte mag er dan pas worden ingegrepen als de bal uit het spel is. Als dit te lang duurt wordt het spel soms stilgelegd, maar daarvoor moet je uiteraard een geschikt moment afwachten om onbedoelde beïnvloeding van het spel te voorkomen. We zullen dus bij zo’n ingreep geduld moeten hebben! Bovendien is het een extra reden om niet voor elk wissewasje de scheidsrechter naar de kant roepen…….. Erwin hield een boeiend betoog dat het begrip voor de VAR in het publiek heeft verhoogd. Na zo’n 100 minuten vond hij het mooi en vertrok, net als een tevreden publiek, huiswaarts. Erwin bedankt!

Het bericht Clinic groot succes verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Waterland.

LIVE: René van Eck in FC Rijnmond

RTV Rijnmond -

René van Eck is nu te gast in FC Rijnmond. De oud-voetballer van Excelsior schuift aan bij presentator Bart Nolles, analist Geert den Ouden en Rijnmond-journalist Sinclair Bischop.

Iedereen bij Sparta houdt van Mo

RTV Rijnmond -

Mo vluchtte als advocaat met zijn gezin uit Syrië. Hij wilde vrijwilligerswerk doen en kwam per toeval terecht bij Sparta. De selectie adopteerde hem en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het spelershome.

Fraser: 'Uitdaging om in topduels in wedstrijd te blijven'

RTV Rijnmond -

Henk Fraser staat met Sparta op de vijfde plaats in de eredivisie. De Spartanen waren alleen in de wedstrijden tegen Ajax en AZ kansloos. ''De uitdaging ligt er met name om in de duels met de topploegen zo lang mogelijk in de wedstrijden te blijven. Dat is ons nog niet gelukt'', zegt Fraser over het tot nu toe succesvolle seizoen.

Martin Perez te gast bij de COVS Breda

COVS -

In een vol clubhuis De Toss werd de week van de scheidsrechter 8 oktober voor de COVS Breda e.o. opgeluisterd met een bezoek van betaald voetbalscheidsrechter Martin Perez. Vooraf aan de clubavond afgesproken dat Martin twee belangrijke aspecten van de arbitrage op deze avond zou behandelen, namelijk de mentale weerbaarheid en de veel in het nieuws zijnde VAR.

Martin hield de aanwezige leden, waaronder enkele heel jonge scheidsrechters voor, dat voor een succesvolle carrière je 40% talent nodig hebt en 60% mentale kracht. De mentale weerbaarheid is gestoeld op vier belangrijke onderdelen:

  • Controle: waar je invloed op kunt hebben
  • Uitdaging: wat wil je bereiken
  • Betrokkenheid: niet laten afleiden door gevoelens of gedachten
  • Vertrouwen: accepteren dat er dingen fout kunnen gaan

Deze vier bouwstenen werden door Martin uitgezet als gespreksonderwerp waarover de aanwezigen na onderling overleg een mening moesten vormen. Hierdoor werd de zaal intensief betrokken bij het onderwerp en ontstond er een levendige discussie, waarbij toch regelmatig verschillen in interpretatie aan het licht kwamen.

Het onderwerp VAR wordt heel verschillend beleefd tussen de oudere en jonge aanwezigen. Waar de ouderen opmerken dat er toch wel erg veel charme van het voetbalspelletje verloren gaat is het de jeugd die de eerlijkheid van de beslissingen hoger inschat.

Martin gaf, ondersteund met beelden, de nodige voorbeelden uit de praktijk met daarin ook de communicatie tussen veld en Zeist om op die manier het werk van de VAR positief te verwoorden.

In de week van de scheidsrechter is het door een goede samenwerking van COVS en KNVB voor COVS groepen mogelijk om een leuke activiteit te organiseren, waarvoor dank.

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 42

COVS -

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor week 42. Het gaat om de wedstrijden van maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober.

Maandag 14 oktober

Martijn Kieft 20:00 uur: GVVV – Jong De Graafschap


Zaterdag 19 oktober

Richard Bakker 14:30 uur: SDC Putten 3 – Bennekom 2 Henk van den Beld 12:30 uur: Zeewolde JO19-1 – Unicum JO19-1 Melvin Brink 11:00 uur: Vitesse JO14-1 – Ajax JO14-1 Jordin Brouwer 15:00 uur: Eerbeekse Boys 1 – UNI VV 1 Rick van Bussel 14:30 uur: WAVV 1 – Kesteren 1 Nicholas Henon 14:30 uur: Oranje Blauw 1 – JVC Cuijk 1 Gerard Jansen 14:30 uur: Elspeet 1 – Rouveen SC 1 Wim Jeths 13:30 uur: SML JO15-1 – WSV JO15-1 Martijn Kieft 15:30 uur: GVVV – AFC (4e Official) Jan Langendonk 12:00 uur: Sparta Nijkerk 2 – SDC Putten 2 Rein van Leeuwen 14:30 uur: DSV ’61 1 – Swift ’64 1 René van Leeuwen 14:45 uur: SVZW 1 – SDV Barneveld 1 (ASR) Erik Maat 14:30 uur: VVOP 1 – SKV 1 Jan Hendrik Modderman 14:30 uur: Posthoorn de 1 – Eemnes 1 Gerrit van Munster 15:00 uur: WSV JO17-1 – Victoria JO17-1 Muhamed Osman 11:45 uur: DZC ’68 JO17-1 – v.v. Dieren JO17-1 Philip Ploeg 11:15 uur: SDV Barneveld JO14-1 – Hoogland JO14-1 Mursel Söner 17:00 uur: Sparta Nijkerk VR1 – Blauw Geel’55 VR1 Remon Tulen 14:30 uur: Groningen 1 – SVI 1 Marthijn Witteveen 10:30 uur: csv Apeldoorn JO15-1 – Robur et Velocitas JO15-1

 

Zondag 20 oktober

René Beijen 10:30 uur: DCS 2 – RKZVC 2 Marco Daemen 14:00 uur: Hatert 1 – Nijmegen 1 Boban Dordievski 14:00 uur: Union 1 – WAVV 1 Daniël Groen 14:00 uur: Broekland 1 – DAVO 1 Sander Hachmang 14:00 uur: Colmschate 1 – Helios 1 Bjorn Kuiper 14:00 uur: Orion 1 – De Zweef 1 Bennie Mulder 14:30 uur: Groen Wit’62 1 – Beekbergen 1 G.J. Mulder 11:00 uur: WSV 2 – Twenthe 2 Theo Oosterman 14:00 uur: Sportclub Overdinkel 1 – Juventa ’12 1 Kemal Sener 14:00 uur: Voorst 1 – Hoven De 1  

 

Rick van Bussel leidt zaterdag de wedstrijd WAVV 1 – Kesteren 1.

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 42 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Week van de scheidsrechter in de Stedendriehoek

COVS -

Op woensdag 9 oktober organiseerden de scheidsrechtersverenigingen uit de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) een gezamenlijke avond in Deventer, waar scheidsrechter Clay Ruperti gastspreker was. Lees hier het verslag van Han Marsman. 

De Rotterdammer Clay Ruperti maakt deel uit van de Masterclass en fluit vooral wedstrijden in de Eerste Divisie. Ook is hij actief als videoscheidsrechter (VAR) en vierde official in de Eredivisie.

Met beelden en verhalen nam hij de ruim 40 aanwezige scheidsrechters mee in zijn loopbaan in het betaald voetbal. Hij spaarde daarbij zichzelf niet. Hij liet niet alleen zien/horen waar hij een goeie beslissing nam of voorstelde, maar ook waar hij de mist inging. Bijvoorbeeld door te dringend advies te geven of te veel te vertrouwen op de stadionklok i.p.v. het eigen horloge.

Op een interactieve wijze werden thema’s als communicatie en samenwerking behandeld. En zoals gebruikelijk de laatste twee jaar, werd ook het VAR-gebeuren belicht. Hij deed dit aan de hand van zijn eigen optredens als VAR.

Ook besteedde hij aandacht aan de invloed van sociale media. “Internet vergeet niets”, dus wees je bewust van wat je op het internet plaatst. Hij liet ook zien hoe, na een foute beslissing van hem,  vervelende en nare reacties volgden op Twitter. Weet dan dat zoiets kan gebeuren en denk na over hoe je daarmee om kunt gaan.;

Zijn lijfspreuk haalde hij bij de Franse denker André Gide weg, die zei: “Blijf jezelf. Ook als men je niet moet om een verkeerde beslissing, dan is het maar zo. Je bent er niet om te ‘pleasen’, maar om jezelf te blijven“. 

Enkele tips uit zijn bijdrage:

  • Doe wat je leuk vindt, pers jezelf niet in een keurslijf dat je niet past.
  • Communiceer met je assistenten of als VAR kort en kernachtig. Geen omhaal van woorden, zakelijke omschrijvingen. Wees duidelijk in je advies.
  • Ben je overtuigd van een fout/misser, durf je dan kwetsbaar op te stellen. Spelers (op het veld de eerst betrokkenen) beseffen dan dat een scheidsrechter ook maar een mens is.

Hij meldde dat vanaf de kwartfinales in de beker geëxperimenteerd zal worden: VAR-beslissingen worden dan in stadions waar een verbinding met de geluidsinstallatie is door de scheidsrechter kort toegelicht.

De uitsmijter van de avond was een terugblik op zijn zoektocht over het internet, op zoek naar leden van de scheidsrechtersverenigingen in de Stedendriehoek. Hij heeft er vele gevonden en deed op een ludieke wijze verslag.  

Han Marsman

 

Peter Stolk (voorzitter DSV) bedankt Clay Ruperti voor zijn inspirerende presentatie. 

Het bericht Week van de scheidsrechter in de Stedendriehoek verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Twee nieuwe koppels Wooning Zesdaagse 2020

RTV Rijnmond -

Het rennersveld van de Wooning Zesdaagse is met twee nieuwe koppels uitgebreid. De Belgen Jasper de Buyst en Tosh van der Sande en het Poolse duo Daniël Staniszewski en Wojciech Pszczolarski zullen in Rotterdam Ahoy mee doen.

René van Eck te gast in FC Rijnmond

RTV Rijnmond -

René van Eck is vrijdagmiddag te gast in FC Rijnmond. De oud-voetballer van Excelsior schuift aan bij presentator Bart Nolles, analist Geert den Ouden en Rijnmond-journalist Sinclair Bischop.

Spelregelvraag van de Week (18 oktober 2019)

COVS -

Ook op deze vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn:  Zie regel 12, pagina 57 midden in. De bal is in het spel, maar de overtreder grijpt wel in in het spel van zijn tegenstander, en daarom wordt het spel onderbroken. Omdat hij geen mogelijkheid had de bal te spelen, wordt dit aangemerkt als onsportief gedrag, waarvoor de gele kaart wordt getoond. Omdat de bal in het spel was en de overtreding buiten het speelveld was, wordt de spelhervatting een directe vrije schop op de zijlijn.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (18 oktober 2019):

De doelverdediger en een tegenstander komen met elkaar in botsing en raken beiden geblesseerd. De scheidsrechter staat voor beiden verzorging toe. Wat moet er vervolgens gebeuren?

A. Beide spelers mogen op het speelveld blijven

B. De aanvaller moet het speelveld verlaten en de doelverdediger mag op het speelveld blijven

C. Alleen degene met een bloedende wond moet het veld na behandeling verlaten; de ander mag op het speelveld blijven

D. Beide spelers moeten na de behandeling het speelveld verlaten.

Laat onderstaand via een reactie weten wat volgens jou het juiste antwoord is!

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator