Feed-aggregator

Antwoorden en uitleg 3e ronde landelijke spelregelwedstrijd

COVS -

Intussen doen hopelijk al wat meer van onze leden mee aan de landelijke spelregelcompetitie. Voor hen voegen we hieronder de antwoorden, met uitleg, van de derde ronde bij:

COVS Internetquiz ronde 3 (antwoorden + uitleg)

Doe je nog niet mee, probeer het dan eens. In de agenda staat wanneer de eerstvolgende ronde weer begint.

Succes!

Het bericht Antwoorden en uitleg 3e ronde landelijke spelregelwedstrijd verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

Elwin Buskop langer bij VV Stellendam

VoetbalRotterdam -

Ook volgend seizoen zal  Elwin Buskop actief zijn als trainer bij VV Stellendam. Bestuur en trainer zijn positief en enthousiast over de ingeslagen weg en willen graag met elkaar verder. Ook de staf heeft aangegeven het volgende seizoen er weer bij te zijn. De spelersgroep is tevreden met het aanblijven van alle betrokkenen. Stellendam stond voor de ‘corona-break’ op een vijfde plaats in de zaterdag vierde klasse I en wist twee partijen te winnen en verloor er een.

Sportjournalist Sjoerd Mossou: 'Diego Maradona liet teams zo ongelofelijk veel beter voetballen'

RTV Rijnmond -

"Maradona is een voetballer geweest die de wereld tot dan toe nog niet gezien had", zegt Sjoerd Mossou, sportjournalist van het AD, over de legende die woensdag overleed. "Dat komt omdat hij als enige in de geschiedenis zo'n grote impact heeft gehad op één elftal. Dat heeft hij zowel bij Argentinië als bij Napoli gedaan. De Argentijnen hadden in 1986 een redelijk elftal, maar Maradona loodste zijn land ongeveer in z'n eentje naar de wereldtitel."

Danny Koevermans tijdelijk hoofdtrainer PSV (VR)

VoetbalRotterdam -

Danny Koevermans gaat aan de slag als hoofdtrainer van PSV Vrouwen. De Schiedamse coach neemt samen met Ovidiu Stinga voorlopig het roer over van de vertrekkende Sander Luiten. Hij verlaat de club per direct vanwege persoonlijke omstandigheden.

Koevermans was onder Luiten al assistent-trainer en schuift nu dus door. De oud-voetballer moet PSV, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie Vrouwen, naar de landstitel leiden. Als speler werd hij in 2008 kampioen met de Eindhovenaren.

Voor de oud-Spartaan is dit zijn eerste club als hoofdcoach. Eerder was hij al spitsentrainer bij FC Utrecht en assistent bij Sparta.

Nieuwe speeldata Sparta, Excelsior en FC Dordrecht

RTV Rijnmond -

Sparta, Excelsior en FC Dordrecht hebben van de KNVB voor een aantal wedstrijden andere speeldata gekregen. Bij Sparta gaat het om het duel met Willem II, Excelsior ziet de ontmoetingen met Jong FC Utrecht en SC Cambuur verplaatst worden en bij FC Dordrecht zullen de wedstrijden tegen NEC en MVV Maastricht een andere datum krijgen.

Michael Termijn vertrekt bij Spijkenisse

VoetbalRotterdam -

De huidige doelman van het eerste elftal van Spijkenisse, Michael Termijn, heeft kenbaar gemaakt Spijkenisse aan het einde van het seizoen te zullen verlaten.

Michael Termijn, die zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Excelsior genoot, speelde voor de Kralingers nog in de Jupiler League, om vervolgens over te stappen naar XerxesDZB en via vv SHO in het seizoen 2018-2019 op 25 jarige leeftijd bij Spijkenisse te belanden.

De doelman geeft aan nog geen andere club te hebben en zich voor het restant van het seizoen voor de volle 100% voor de Groenwitten te zullen blijven inzetten.

Column Jan Schoonen (470): Teun Poldervaart (GHVV’13)

VoetbalRotterdam -

Al een tijdje zit ik me af te vragen hoe het met Teun Poldervaart is. Toen zijn club PFC een paar jaar geleden met Bernisse tot GHVV’13 fuseerde, werd er na dat samengaan van de clubs nog op twee locaties gevoetbald. Teun was toen onderaan de Toldijk in Geervliet, op het complex waar PFC jaren had gevoetbald, nog altijd vier, vaak vijf dagen in de week in de weer. Zoals hij dat al die jaren daarvoor ook gedaan had, vanaf zijn pensionering al. Maar sinds GHVV’13 met sportpark Guldeland een schitterend nieuw onderkomen heeft, zit Teun thuis. Niet omdat hij er geen zin meer in had, of omdat er mot was of zo. Nee hoor, verre van dat zelfs. Teun draagt ook GHVV’13 een warm hart toe. Toen er voordat de corona losbarstte nog gevoetbald mocht worden, was hij bij de thuiswedstrijden als toeschouwer present en ook bij de uitwedstrijd bij Kethel Spaland was hij erbij. Maar Teun is al 83 jaar oud en dan gaan de jaartjes tellen, fysiek wordt het dan allemaal wat minder.

Teun kon alles, zeggen mensen die met hem gewerkt hebben als vrijwilliger bij PFC. Hij repareerde de dingen die kapot waren, was met de hamer en de zaag ontzettend bedreven, deed van alles en nog wat, maar het best van al kon hij toch het gras maaien. Het hoofdveld, het tweede veld en het trainingsveld lagen er altijd bij zoals het gras in De Kuip. Pico bello dus. Teun was daarvoor verantwoordelijk. Vele, vele jaren lang was hij met zijn Ramsones kooimaaier minstens één keer, vaak zelfs twee keer in de week bezig het gras op de juiste lengte af te snijden.

Hij ging daarbij altijd zeer minutieus te werk. Voordat hij het gras opreed was hij altijd bezig de juiste afstand  tussen de kooi en het ondermes af te stellen. Dat moest op de millimeter nauwkeurig, vond hij. Was die afstand te groot dan zouden de messen het gras niet kunnen pakken; was de afstand te klein dan liep alles vast en kon er ook niet goed gemaaid worden. Als er precies één velletje papier tussen de kooi en het ondermes paste was het in orde. Dan kon het gras op de juiste lengte gemaaid worden en konden de spelers in het weekend weer op een biljartlaken voetballen.

Sinds een paar maanden zit Teun niet meer op de grasmaaier. Ja, voor Piet Troost, de huidige eigenaar van het terrein waar PFC gehuisvest was, houdt hij nog altijd het gras op de velden op de juiste lengte, maar dat ziet niemand meer. Het ziet er daar trouwens niet meer uit. De boel wordt niet meer onderhouden, de opstallen zijn verpauperd, de ramen dichtgetimmerd, maar het gras wordt er nog altijd gemaaid. Andere klusjes doet Teun niet meer. Het enige grasveld op het nieuwe sportpark wordt contractueel door een aannemer onderhouden en de gemeente Nissewaard gaat dat vanaf januari 2021 coördineren.

De verhuizing naar het nieuwe sportcomplex was voor Teun dus een mooie gelegenheid om zijn werkzaamheden te beëindigen, vond hijzelf. Hij hoefde daarvoor niet beloond te worden. Zijn werk voor de club vond hij vanzelfsprekend en die keer dat ze hem als lid van verdienste benoemden, jaren geleden, dat vond hij eigenlijk maar niks. Bij PFC werden leden van verdienste geëerd met een bordje in de kantine, maar het bord met zijn naam erop haalde Teun eigenhandig van de muur. Die aandacht hoefde hij niet. ‘Er zijn een heleboel mensen die iets voor de club doen en die hebben ook geen bordje’, heeft hij mij wel eens verteld.

Een beetje een gebruiksaanwijzing had Teun wel. Daar bestaat nog een mooie anekdote over. Met de andere vrijwilligers werd altijd het moment bepaald waarop het gras gemaaid werd. Dat was handig, want na het maaien moesten er ook nog kalklijnen op de velden getrokken worden. Teun maaide altijd in de ochtenduren, zodat er ’s middags gekalkt kon worden. Maar die ene keer regende het de hele ochtend en veel vrijwilligers zouden ’s middags naar de receptie van bestuurslid Dick Althusius gaan, die 25 jaar getrouwd was. Teun had niet gemaaid en was tussen de middag thuis gaan eten. Warm eten. Dat deed hij elke dag. Omdat de tijd ging dringen, kroop er iemand anders op de grasmaaier en toen Teun bij terugkomst dat van bovenaan op de Toldijk zag, keerde hij om en ging weer naar huis. Dagenlang is hij weggebleven. Nu zal hij ongetwijfeld glimlachen om dit voorval, maar toen vond hij het niet zo grappig. Het gras maaien, dat was zijn ding. En dat doet hij dus niet meer. En voetbalwedstrijdjes kan hij dus ook niet bezoeken, want er mag niet gevoetbald worden. Daarom vraag ik me wel eens af: hoe zou het met Teun zijn. Goed, hoop ik.

Mark Smith: ‘Ik wil met LMO wat moois neerzetten’

VoetbalRotterdam -

Mark Smith keert terug bij zaterdag derdeklasser LMO. Smith, die bij AGOVV en Sparta in het betaalde voetbal actief was zal aan het einde van het seizoen vertrekken bij SteDoCo. Smith, die vier jaar bij de derde divisionist speelde, groeide op bij de club uit Rotterdam-Zuid. Ook vader Barry Smith speelde jarenlang in het eerste elftal van LMO.

‘Ik ga echter niet naar LMO om af te bouwen. Ik wil met de club waar mijn hart ligt nog wat moois neerzetten,’ stelt Smith.  LMO promoveerde afgelopen seizoen naar de zaterdag derde klasse en stond voor de onderbreking in de middenmoot van de zaterdag derde klasse.

Maarten miste in 35 jaar geen Europese uitwedstrijd van Feyenoord, maar ook hij is in Moskou afwezig

RTV Rijnmond -

IJsland, Georgië, Krasnodar in Rusland, dicht bij de Gazastrook in Israël… Het maakt niet uit wáár Feyenoord heen ging in de afgelopen 35 jaar. Maarten Dijkhuizen was er altijd bij. Deze donderdagavond is een uitzondering. Vanwege de strenge coronamaatregelen in Rusland, dat geen visum afgeeft aan buitenlanders, is hij er niet bij als zijn cluppie speelt tegen CSKA Moskou.

Miguel Munoz kondigt vertrek aan bij VVAC

VoetbalRotterdam -

Hoofdtrainer Miguel Munoz heeft zijn vertrek aangekondigd bij VVAC. Hij zal de zaterdagderdeklasser aan het einde van het seizoen na twee jaar gaan verlaten. Dat meldt Regio-Voetbal.nl.

“Mijn gevoel zegt dat twee jaar genoeg is geweest. Ik ben toe aan een andere uitdaging”, aldus Munoz, die er alles aan wil doen om VVAC voor de derde klasse te behouden. “Daar gaan we hard aan werken, net als aan de prestatiementaliteit. Die moet beter; mijn voorgangers liepen daar ook al tegenaan.”

VVAC is voor de corona-onderbreking slecht aan het seizoen begonnen. Geplaagd door een flink aantal blessures kwamen de Ottolanders niet verder dan één punt uit vier wedstrijden, waarbij vooral het forse aantal tegengoals (16) opvallend is.

De 65-jarige Miguel Munoz denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen. “Ik ga door als trainer en krijg straks qua tijd zelfs meer mogelijkheden.” Munoz was eerder onder meer trainer van Drechtstreek, Groote Lindt, Sliedrecht en Excelsior Pernis.

Sinterklaas 2020

COVS -

Donderdag 19 november was het zover. Sint Nicolaas en zijn Pieten hadden afgesproken om ’s avonds naar de kantine te komen van de S.D.O. Dit doen we elk jaar en het beloofd altijd een gezellige avond te worden.

De kinderen kijken er naar uit maar ook de ouders of opa en oma. Sint praat dan met de kinderen en zo nu en dan wordt er wel eens een ouder voor de gek gehouden. Maar door de Corona is dit jaar alles anders. Het mag en kan niet in de kantine, dus moet er wat anders worden bedacht.

14 Kinderen waren al aangemeld voor deze avond. Er wordt besloten dat dit jaar Sinterklaas met zijn Pieten naar de kinderen toe gaan. Naar het huis van de kinderen of naar het huis van hun opa en oma. De 14 kinderen die we bezochten wonen op 6 verschillende adressen.

De leden van de ontspannings commissie hadden de cadeautjes en het snoep gekocht zodat Sinterklaas niet met lege handen bij de kinderen aan zou komen. Ab Brussen kwam om 16.00 uur met een mooi busje Sinterklaas en zijn Pieten ophalen in Doetinchem.

Allereerst gingen we naar de kleinkinderen van Wijnand Rutgers in Dinxperlo. De kinderen waren net als Wijnand erg zenuwachtig. Maar nadat ze de cadeautjes hadden gekregen keerde de rust terug.

Toen naar de familie Muller in Aalten. Ook daar een kindje die het allemaal prachtig vond. Oma vond het allemaal erg spannend en bleef een beetje op de achtergrond.

Het derde gezin was de familie van Bennie Roenhorst. Bennie heeft sinds kort AOW en dus tijd genoeg. Hij had maar liefst vier tekeningen gemaakt voor Sinterklaas. De dochter van Bennie en Nel woonden in een prachtig nieuw huis. We konden het eerst niet vinden want Bennie was vergeten een verhuiskaart naar Madrid te sturen. Ook hier twee hele blije kleinkinderen die genoten van de cadeautjes.

Toen weer in de bus naar Doetinchem. Naar de fam. Heister. Drie kleinkinderen zaten met smart te wachten. Opa Frans was wel een beetje zenuwachtig. Misschien ook wel omdat zijn superboeren die avond nog even van Cambuur moesten winnen. De kleinkinderen genoten ook hier weer van de mooie cadeautjes. Het is sinterklaas wel duidelijk geworden dat opa Frans geen lid is van de supportersvereniging van Go Ahead Eagles uit Deventer.

Weer de bus in naar Wehl. Aan de Diepenbroekstraat woont de dochter van Ab Brussen samen met haar man en 2 kinderen. De kinderen genoten van onze komst en Ab ook. We konden Ab natuurlijk niet voor de gek houden want hij moest ons nog verder rond rijden.

We hebben nog 3 cadeautjes en die moeten naar Doetinchem. Daar wonen de kleinkinderen van Gradus. Hij kon er helaas zelf niet bij zijn anders had Sinterklaas hem nog wel even aan de tand gevoeld.

Sinterklaas en beide Pieten hebben een mooie dag gehad. Veel blije opa’s en oma’s en natuurlijk ook veel blije kinderen. Hopelijk kan het volgend jaar allemaal weer in de kantine. Iedereen die mee geholpen heeft hartelijk bedankt.

Groeten Sinterklaas en zijn Pieten.

Man in the Middle : aflevering 2

COVS -

Na de succesvolle 1e aflevering is inmiddels ook het volgende deel van de UEFA serie ‘Man in the middle’ online verschenen. Ditmaal aandacht voor de verantwoordelijkheid die scheidsrechters met zich meebrengen en hoe er wordt omgegaan met de druk die erbij komt kijken. De aflevering is te bekijken via UEFA.TV.

https://www.uefa.tv/video/vod/178817Heb jij al gekeken?

https://www.uefa.tv/video/vod/178817

WK shorttrack verhuist van Rotterdam Ahoy naar Dordrecht

RTV Rijnmond -

Het wereldkampioenschap shorttrack vindt volgend jaar plaats in Dordrecht. Het evenement stond aanvankelijk gepland in Rotterdam Ahoy. De beslissing over een verhuizing hing al een tijdje in de lucht en na overleg de betrokken partijen is de knoop nu definitief doorgehakt.

Half januari weer voetballen verdwijnt langzaam maar zeker uit het zicht

VoetbalRotterdam -

De kans dat de amateurvoetbalcompetitie half januari kan worden hervat, zoals de KNVB beoogt, lijkt niet zo heel groot. De coronacijfers dalen niet snel genoeg, zei minister Hugo de Jonge dinsdag in de Tweede Kamer.

De Jonge: ,,De daling die we zo goed hadden ingezet, is gestagneerd in de afgelopen week. Dat betekent ook dat, waar we door de oogharen aan het bekijken waren wat er eventueel te verruimen zou zijn in december, dat op losse schroeven is komen te staan.”

Zelfs extra maatregelen worden niet uitgesloten. Veel zal afhangen van de ontwikkeling in de komende twee weken. Dinsdag 8 december volgt er weer een officiële corona-persconferentie.

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator