Feed-aggregator

Arbiter Kevin Moed (25) laat progressie zien en stroomt door naar Ontwikkeltraject\

COVS -

Kevin Moed maakt met ingang van dit seizoen deel uit van Ontwikkeltraject Scheidsrechter (OTS). Wedstrijden fluiten op een hoger niveau is voor de 25-jarige inwoner van Klazienaveen daarmee weer een stapje dichterbij gekomen. “Het OTS-programma geeft mij unieke kansen om mij als scheidsrechter verder te ontwikkelen. Dit doe ik samen met een ervaren coach, die goede handvatten geeft om mijzelf te ontwikkelen”, aldus de ambitievolle leidsman.  

In 2011 pakte Kevin de fluit ter hand en werd actief als verenigingsscheidsrechter bij de toenmalige voetbalclubs Klazienaveen en Zwartemeer. “Ik was toen 15 jaar oud. Ik heb het opgepakt omdat de clubs zaten te springen om scheidsrechters. Mijn vader floot daar al wedstrijden en ik wilde dat ook wel gaan proberen. Dit avontuur vond ik zo leerzaam en uitdagend dat ik eind 2012 de Basis Opleiding Scheidsrechter (BOS; nu SOIII/red) heb gevolgd en ben na diplomering gelijk doorgestroomd naar de KNVB”, aldus Moed, die inmiddels ook in bezit is van het SO-II-diploma.

Managen wedstrijd

Het plezier haalt Kevin vooral uit het managen van wedstrijd. “Het is mijn taak dat alles binnen de lijnen op een goede en sportieve manier verloopt. Het is niet alleen op een fluitje blazen. De rol is veelomvattend en leerzaam. Als arbiter moet je in de eerste plaats goed kijken en waarnemen en een goede positie kiezen. Je krijgt ook onherroepelijk te maken met spelers en coaches die zich ongevraagd met het spel bemoeien. Niet alleen fysiek, maar ook in mentaal opzicht moet je dus stevig in je schoenen staan. Wederzijdse acceptatie is heel cruciaal en ook hoe je als leidsman je beslissingen verkoopt.’ Kevin benadrukt dat een goede scheidsrechter over een goede persoonlijkheid moet beschikken. “Je moet nooit twijfelen aan je eigen kunnen, maar zelfverzekerdheid uitstralen. Ook vooral tussen de partijen staan, maar als het moet er ook boven kunnen staan. Dat is een mooi leerproces en iedere wedstrijd maak je weer stappen.”

Communiceren

Kevin hecht er dan ook veel waarde aan om op juiste wijze en met respect met spelers te communiceren en zijn emoties onder controle te houden. En niet te vergeten: geconcentreerd blijven tot het einde. Kenmerkend is zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Verder is ook zijn nuchterheid een belangrijk wapen. “Ik laat me binnen en buiten de lijnen niet gek maken. Altijd rustig blijven, goed analyseren en eerlijk zeggen hoe je erover denkt.” 

Ondoenlijk

Een ander belangrijk element is uiteraard de conditie. De leidsman uit Klazienaveen wil zijn beslissingen ten alle tijden kunnen verkopen. “Wanneer je er kort op zit zal dat makkelijker zijn dan wanneer je op grote afstand een beslissing neemt.” Het is volgens Kevin ondoenlijk om iedere beslissing aan spelers uit te leggen. “Daar maak je het jezelf tijdens de wedstrijd heel moeilijk mee, maar je moet wel inlevingsvermogen tonen. Je moet de emotie van de voetballers kunnen begrijpen, maar alles heeft uiteraard zijn grenzen.”

Van jeugd- naar seniorenwedstrijden

Vanaf 2012 tot 2016 floot Kevin jeugdwedstrijden voor de KNVB. “In 2016 heb ik de overstap naar de senioren gemaakt en ben toen ingedeeld in groep F (3e klassewedstrijden). Na één seizoen actief te zijn geweest in groep F ben ik gepromoveerd naar groep E (2e klasse). In deze groep ben ik nog steeds actief en nu dus toegelaten tot OTS.” 

Belangrijke bijdrage HZOD

Kevin Moed is goed te spreken over de intensieve begeleiding die de scheidsrechtersvereniging HZOD hem in de afgelopen jaren heeft geboden. “De HZOD heeft met veel succes het eigen ontwikkelprogramma opgezet waar jonge scheidsrechters onder begeleiding van een ervaren coach zich verder kunnen ontwikkelen. Ik heb hier zelf ook de vruchten van mogen plukken, want dankzij de begeleiding heb ik een goede en gedegen basis gelegd. Ik bezoek nu nog vrijwel wekelijks de trainingen van de HZOD om mijn conditie op peil te houden voor de wedstrijden en ter voorbereiding op de FIFA-testen.

Moed studeert International Hospitality Management aan de NHL Stenden in Emmen en werkt bij Van der Valk. “Naast het fluiten doe ik graag dingen samen met mijn vriendin Ashley de Haan. Ze is actief als assistent-scheidsrechter in de landelijke hoofdklasse en uiteraard wisselen we veel ervaringen uit.” 

Bij de foto: Kevin Moed (25) maakt dit seizoen deel uit van het Ontwikkeltraject Scheidsrechters(OTS) van de KNVB.

De week van Wim

COVS -

Vorige week was het precies 100 jaar geleden dat mijn kluppie De Hollandiaan werd opgericht en ondanks dat het via twee fusies is gegaan bestaat de club nog steeds, sinds2008 onder de naam CWO, waarin opgenomen zijn de fusiepartners Satelliet, RKWIK en HVO. De naam De Hollandiaan verwijst uiteraard naar de in Vlaardingen gevestigde melkfabriek en werd opgericht door het personeelvan die melkfabriek Hollandia. Het voert te ver om die hele geschiedenis te beschrijven, maar belangrijk was wel het jaar 1952 toen de club verhuisde naar het Park ‘t Nieuwelanten daar een prachtig onderkomen verkreeg

In de jaren ’70 werd de melkfabriek overgenomen door Nestlé en begon eigenlijk een nieuw bestaan voor de verenigingnamelijk één zonder de ondersteuning van de fabriek. Dat ging een poosje goed, maar na een financieeldebacle (er ging iemand met de kas vandoorwankelde de vereniging en moest ik als nieuwe penningmeester proberenom overeind te blijven. Dat ging maar moeizaam en eindjaren ’80 waren we genoodzaakt om te fuseren met Satellieten ons complex te verlaten. Het heeft menigeen pijn gedaan, maar er was helaas geen andere keuze.

Na de reunie in 2015 was er natuurlijk een stevig plan om stilte blijven staan bij het 100 jarig bestaan, maar helaas heeftde Corona dat niet echt mogelijk gemaaktWel stond er een mooi stukje op facebook van oud-voorzitter Herman Berkhout en was het goed om te zien dat behoorlijk wat oud-Hollandiaan leden hierop reageerden. De Hollandiaan is gelukkig nog steeds niet vergeten.

Wie ook niet vergeten is, is mijn held uit het Feyenoord dat als eerste Nederlandse club de Europacup en Wereldbekerwon, natuurlijk heb ik het over Willem van HanegemAfgelopen dinsdag werd ik door mijn dochter en schoonzoonverrast met een bezoek aan de Nieuwe Luxor voor een “Avond met de Kromme”. Een twee uur durendevoorstelling waarbij Eddy van der Ley de voorzetten gaf enWillem ze inkopte voor een uitverkocht huis. Toen het tersprake kwam was het overgrote deel van de zaal toch welvan mening dat er eigenlijk ook voor Willem in Rotterdam een standbeeld moet komenhij zelf uiteraard nietHoewelhet een bekend verhaal is, vond ik zelf de leukste anecdote het verhaal over het Nederlandse elftal in 2004 met de bekende wissel van Dick Advocaat en hij Arjan Robben alsbeste man van het veld haalde. Willem’s reactie op de vraag, wat doe je als Dick het de volgende wedstrijd weer doet is legendarisch, “dan sla ik hem neer”. Ze zijn sindsdien geenechte vrienden meer.

Zaterdag werd in het amateurvoetbal de competitie weergestart en voor mij stond op het programma de wedstrijdRozenburg 1 tegen Binnenmaas 1. Een wedstrijd die zeker in de eerste helft in een behoorlijk hoog tempo werd gespeelden waarbij Rozenburg zich stevig had voorgenomen om het beter te gaan doen dan in de voorbereiding. Maar het verslagop SportenRozenburg opent met de kop “Je hebt doelpuntennodig om te winnen” en die bleven ondanks behoorlijk wat kansen, van de zijde van Rozenburg uit en toen Binnenmaasin het laatste kwartier wel twee keer scoorde, was het beslist. 0-2 dus in het voordeel van de bezoekers uitPuttershoek/Maasdam.

Komend weekend voor mij een aanstelling in het Westland op het complex De Hoge BomenWestlandia za 1 tegen Te Werve 1. Tot de volgende week.

Aanstellingen SMO week 39, zaterdag 26 en zondag 27 september 2020

COVS -

Bijgaand de aanstellingen van de SMO leden voor week 35, zaterdag 29 en zondag 30 september 2020

Groep Naam Wedstrijd Bijzonderheden Zaal

Zaal B lijst

Henk de Vries

DOSKO - CF Madereros

PKC '83 / Team Carre 1 - ONR

 

 

Zaal groep 1

Bert van den Ham

LTC - ONR

Zaal groep 2

Stef Verhagen

Real Camaradas 1 - De Herauten 1

Zaal groep 3

Anand Mangroelal

Ens 1 - Blauw Rood 1

Ens VR1 - AS Exstudiantes VR2

REUZ 6 - FC Zuidlaren 2

REUZ 3 - LTC 7

Zaal groep 4

Bonne Gringhuis

geen aanstelling

Veld zaterdag senioren

Groep E zaterdag

Hans Noppers

Hoogeveen RC1 - Emmen RC1 (21-09!)

DESZ - Drenthina

Groep G zaterdag

Marcel van den Beld

SSA Creil/Bant - De Walde

ZZVV2 - DZOH 2 (29-09!)

Groep G zaterdag

Pieter Maas

geen aanstelling

Groep G zaterdag

Jan Willem Roesink

Waterpoort Boys - HJSC

Groep G zaterdag

Jaap Snippe

geen aanstelling

Groep G zaterdag

John de Vries

QVC - NOK

Groep H zaterdag

Judith ter Bork - Meijer

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Bert Loof

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Anand Mangroelal

SVBS '77 - Blokzijl

Groep H zaterdag

Jan Schoemaker

geen aanstelling

Groep H zaterdag

Marco Smook Brands

NWVV - Alcides

Assistent senioren zaterdag

Groep ASR D zaterdag

Stef Verhagen

geen aanstelling

Veld G-voetbal zaterdag

Veld G-voetbal zaterdag

Bonne Gringhuis

geen aanstelling

Veld zaterdag jeugd

Groep C zaterdag jeugd district Oost

Gerco Zandink

O16 Go Ahead Eagles - Willem II

Groep D zaterdag jeugd

Henk Kuiers

O15 Flevo Boys - Drachtster Boys

Groep E zaterdag jeugd

Youp Geven

geen aanstellening

Groep E zaterdag jeugd

Henkjan Ribberink

O17 Urk - NEO

Groep F zaterdag jeugd

Theo de Haan

O13 Blauw Wit '34 - Excelsior '31

Groep F zaterdag jeugd

Theo te Riele

O14 HZVV - Heerenveense Boys (23-09!)

O14 Heerenveen - Blauw Wit '34

 

Groep F zaterdag jeugd

Jannes Wink

O16 Urk - Volewijckers

Groep G zaterdag jeugd

Jan van Dijk

O13 ONS Sneek - DZC '68

Veld zondag senioren

Groep F zondag

Abdoel Mansouri

geen aanstelling

Groep G zondag

Harmjan Drost

geen aanstelling

Groep G zondag

Rene Vree Egberts

Old Forward - Stanfries

Groep G zondag

Henk de Vries

Wijster - DVC '59

Assistent senioren zondag

Groep ASR D zondag

Youp Geven

Gomos - vv Sneek Wit Zwart

Groep ASR D zondag

'Stef Verhagen

geen aanstelling

Sinterklaasochtend

COVS -

Als commissie kampen wij met een dilemma over het te organiseren Sinterklaasfeest voor de kinderen dit jaar.

De discussies over wel of geen Zwarte Pieten, maar nog veel meer de eventuele straks nog door de overheid opgelegde RIVM regelgeving met betrekking tot een mogelijke onverhoopte corona uitbraak in de komende maanden, welke van invloed op het wel of niet doorgaan van dit jaarlijkse kinderfeest bij de DSVenO kan hebben.

Vooruitlopend op het wel of niet organiseren van het Sinterklaasfeest alvast de volgende aandachtspunten:

  • Het aantal toegestane kinderen en ouders in het clubhuis tijdens de Sinterklaasviering wordt vastgesteld op max. 50 aanwezigen.
  • Zowel de kinderen als ( groot ) ouders en overige belangstellenden dienen zich uiterlijk voor vrijdag 10 oktober 2020 te hebben ingeschreven als zij aanwezig wensen te zijn op zaterdag 28 november 2020 bij de Sinterklaasviering.
  • Indien het blijkt dat het aantal inschrijvingen het maximum aantal van 50 heeft overschreden? Dan zal er eerst rekening gehouden worden met de inschrijving van de kinderen, vergezeld van 1 ( groot ) ouder. De daarop volgende plaatsen zullen worden toegewezen op basis van redelijkheid en prioriteit door de commissie.

Mocht onverhoopt door de opgelegde RIVM regelgeving er in het geheel geen mogelijkheid zijn om de Sinterklaasviering te gaan organiseren? Dan zal gekeken worden of het mogelijk is om de kinderen dit jaar toch nog hun Sinterklaascadeau te bezorgen.

Inschrijven

Download het formulier, print het uit en lever deze in.

Inleveren voor 10 oktober bij G. Duchatteau.

Volg Feyenoord-FC Twente live op Radio Rijnmond

RTV Rijnmond -

Na de prima competitiestart in Zwolle, hoopt Feyenoord deze zondag ook in het eerste thuisduel van deze competitie de drie punten te pakken. FC Twente komt naar de Kuip, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. Bij Rijnmond mis je uiteraard helemaal niets van Feyenoord-FC Twente.

Update website commissies en bestuur SDO.

COVS -

Alle SDO leden, die zich zo veel mogelijk proberen in te zetten voor de vereniging via commissies of het bestuur, horen ook in het zonnetje gezet te worden.

Hiervoor stellen wij dan ook alle commissieleden aan u voor. Sommigen zijn nieuw in de comissies of bestuur en andere zijn inmiddels al ervaren.

Onze huisfotograaf Jan Kupper heeft deze kanjers op de gevoelige plaat gezet.

U kunt hen vinden indien u bovenaan in de zoekbalk van onze website ( https://www.covsdoetinchem.nl )

onder de koptekst “De SDO” en de subtitel “commissies of bestuur en beleid” selecteerd.

De ene is iets fotogenieker dan de ander, maar bij de SDO worden deze leden enorm gewaardeerd op de manier zoals ze zijn!

Wilt u zich ook inzetten voor onze vereniging middels een commissie of lijkt het bestuur u wel wat, neem dan contact op met: secretaris@covsdoetinchem.nl

Met vriendelijke groet,

De media commissie.

Volg Vitesse-Sparta live via Radio Rijnmond

RTV Rijnmond -

Na de nipte nederlaag tegen Ajax vorig weekend, gaat Sparta deze zaterdag op zoek naar revanche in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel begint om 18.45 uur in Arnhem, en via Rijnmond hoef je uiteraard niets te missen.

Dag van de scheidsrechter – online uitzending terugkijken

COVS -

Beste SDO leden,

Via deze weg willen we je graag attenderen op een bijzonder mooi online event dat op maandag 14 september jl. plaatsvond. De KNVB en ARAG organiseerde de Dag van de Scheidsrechter voor alle (ass.) scheidsrechters en voetballiefhebbers in Nederland. Het was een interactief, programma die je gewoon vanuit je luie stoel kon volgen en stond geheel in het teken van alle ontwikkelingen en actualiteiten rondom scheidsrechters en het nieuwe voetbalseizoen.

In de ruim een uur durende uitzending sprak Hélène Hendriks en Hugo Borst met diverse scheidsrechters over verschillende thema’s.

Zo spraken scheidsrechters Danny Makkelie en Kevin Blom over de ontwikkeling van het scheidsrechtersvak.

De nieuwe spelregels werden besproken en de toepassing daarvan.

Tevens werd er met onder andere Shona Shukrula en Jeroen Manschot gesproken over het verschil tussen het fluiten van een mannen- versus een vrouwenwedstrijd.

Daarnaast werden diverse vakspecialisten en scheidsrechters aan de tand gevoeld over het belang van mentaal en fysiek fit zijn.

Via onderstaande link kun jij je de uitzending terugkijken.

Met sportieve groet,

De media commissie

Antwoorden op de spelregelvragen van de Nieuwsbrief Augustus 2020

COVS -

 

 

 

De juiste antwoorden op de spelregelvragen uit de nieuwsbrief augustus 2020

Antwoord op spelregelvraagvraag één:

B – Aftrap na geldig doelpunt

 

Antwoord op spelregelvraagvraag twee:

C – Hij hervat het spel met een aftrap na geldig doelpunt en rapporteert het voorval aan de bond.

 

Antwoord op spelregelvraagvraag drie:

C – Scheidsrechtersbal.

 

Antwoord op spelregelvraag vier:

A – Strafschop.

 

Antwoord op spelregelvraag vijf:

D – Rode Kaart

C – Directe vrije schop

B – Op de plaats van de overtreding

 

Antwoord op spelregelvraag zes:

C – Gele kaart

C – Directe vrije schop

B –  Op de plaats van de overtreding.

 

 

 

De commissie spelregels.

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Antwoorden op de spelregelvragen van de Nieuwsbrief Augustus 2020 appeared first on Schagen-Den Helder.

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator