Feed-aggregator

ASWH boekt nipte zege bij SteDoCo

VoetbalRotterdam -

Zaterdagmiddag oefende ASWH in Hoornaar tegen SteDoCo. De Ambachters boekten een nipte zege op de ambitieuze derdedivisionist. In de tweede helft kroonde spits Daniël Wissel zich met de enige treffer tot matchwinner voor het team van trainer Rogier Veenstra. Een goed resultaat dus na een onderhoudend duel tegen een tegenstander van formaat.

Voor SteDoCo was het de eerste wedstrijd sinds de competitiestop van vorig seizoen. De gastheren waren nog niet geheel compleet, maar dat is iets waar diverse clubs tijdens deze voorbereiding mee te maken hebben. ASWH was wel bijna op volle sterkte, slechts Yaël Eisden en Diego Snepvangers zijn nog niet wedstrijdfit. Trainer Rogier Veenstra, weer als vanouds bijgestaan door Sjoerd van der Waal, selecteerde als aanvulling twee spelers uit ASWH onder 23. Dit met het oog op het verdelen van speeltijd. In de voorgaande oefenduels tegen FC Dordrecht en Barendrecht werd in de rust het complete team gewisseld, in deze fase van de voorbereiding werd de verdeling in de meeste gevallen 60 om 30 minuten.

ASWH en SteDoCo schotelden het publiek een vrij levendige eerste helft voor. Daarin waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig. SteDoCo speelde behoorlijk compact, waardoor het voor ASWH lastig was om een gaatje in de afweer te vinden. Zelf gaven de Ambachters ook niet veel weg, zodat doelman Bryan Janssen zich voor rust vrijwel niet hoefde in te spannen. Het bleef bij speldenprikken en kleine kansjes, al kreeg ASWH wel één grote kans toen Daniël Wissel ontsnapte aan de defensie van de gastheren. De Zeeuwse spits slaagde er helaas niet in om de bal langs keeper Stephan Veenboer te werken. De eerste helft eindigde dus zonder doelpunten. Noemenswaardig was de rentree van Fabian Korporaal. De middenvelder miste de voorgaande oefenwedstrijden wegens een blessure, maar kwam nu ruim een half uur in actie en is dus duidelijk op de weg terug.

De tweede helft begon met één nieuw gezicht bij ASWH. Gilmaro van de Werp loste centraal achterin Henrico Drost af. Na de pauze was de beginfase toch wel voor de Ambachters. Dit resulteerde na iets meer dan tien minuten in een voorsprong. Daniël Wissel was in het strafschopgebied met de rug naar het doel de sterkste in een fysiek duel met zijn tegenstander, waardoor hij kon draaien en de 0-1 onder Veenboer doorschoof. Niet lang na de openingsgoal verschenen er ineens acht nieuwe gezichten tegelijk binnen de lijnen, zoals vooraf dus was besproken. In de slotfase zocht SteDoCo nog wel naar de gelijkmaker. Bryan Janssen diende nu wel enkele keren in actie te komen en ASWH kwam goed weg toen een voorzet van de zijkant door niemand werd getoucheerd. Daardoor bleef het bij 0-1 en won ASWH dus voor de tweede keer op een rij.

Het treffen met SteDoCo, dat waarschijnlijk hoge ogen gaat gooien in de derde divisie, bood de trainers ongetwijfeld weer aanknopingspunten richting de komende oefenduels. Dinsdag speelt ASWH opnieuw. Dan is de Goudse hoofdklasser De Jodan Boys te gast op sportpark Schildman.

SteDoCo – ASWH 0-1 (0-0). 57. 0-1 Daniël Wissel

Scheidsrechter: Clint van der Heyden

ASWH: Bryan Janssen; Jay Brand (61. Clarence Bijl), Henrico Drost (46. Gilmaro van de Werp), Peter Verhoeve (61. Daan van der Harst), Lucas Leverland Murillo (61. Max Stofkooper); Jesper van den Bosch (61. Tayfun Karaca), Levi Bouwense (61. Kelvin Okojie), Fabian Korporaal (33. Yarick Dorst); Joost van Eck (61. Sam van de Kreeke), Daniël Wissel (61. Lester Pires), Luuk Admiraal (61. Mohamed El Bannasri)

Sparta-trainer Henk Fraser verwacht snel duidelijkheid over Oranje

RTV Rijnmond -

De handtekening moet officieel nog worden gezet, maar Sparta-trainer Henk Fraser meldt dat er snel duidelijkheid komt over zijn rol als assistent-coach bij het Nederlands Elftal onder bondscoach Louis van Gaal. "We hebben twee keer contact gehad, daarna ben ik volop bezig geweest met de voorbereiding en Van Gaal wikkelt zaken rondom zijn staf af. Het is kort dag, dus er zal heel gauw duidelijkheid komen", zegt Fraser.

Barendrecht ruim langs Capelle

VoetbalRotterdam -

Barendrecht heeft zaterdag indruk gemaakt in een oefenduel tegen Capelle. In de eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding trakteerden de rood/witten het publiek op een ruime 4-0 overwinning.

In de beginfase was het gerenoveerde Capelle, dat deze zomer veel spraakmakende versterkingen verwelkomde, nog gelijkwaardig aan Barendrecht.

De ban werd gebroken door Tim Eekman, die na balverlies van de gasten niet twijfelde en van afstand hard de 1-0 binnen schoot. Barendrecht was vanaf dat moment de bovenliggende partij en kwam vlak voor rust na een sterke loopactie van Danny Monster op 2-0.

Het frisse aanvalsspel hielden de Bongerdbewoners ook in het eerste kwartier na rust vast, waardoor eerst Niels Vorthoren (3-0) en daarna Peter de Lange (4-0) het eindstation vormden van een vloeiende Barendrecht-aanval.

De thuisploeg raakte na de thee ook nog twee keer de paal, maar kon met de 4-0 overwinning uitermate tevreden zijn over het tweede optreden in de voorbereiding. Vorige week gingen de rood/witten immers nog met dezelfde cijfers onderuit bij ASWH.

Sparta wint stadsderby bij Excelsior

VoetbalRotterdam -

Waar Sparta Rotterdam ook volgende week nog een oefenwedstrijd op het programma heeft staan tegen Willem II was het voor Excelsior de laatste test voor de start van de Keuken Kampioen Divisie. Het tweede niveau van Nederland begint namelijk volgende week al aan de competitie. De Eredivisie start een weekje later voor de Spangenaren met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Trainer Henk Fraser begint steeds meer naar zijn beoogde basisteam toe te werken en heeft nog altijd te maken met onzekerheid over de inzetbaarheid van enkele spelers in de competitie. Dat is echter een situatie waar elke club mee te maken heeft tot 1 september. De Kasteelheren begonnen met de nieuwelingen Laurent Jans en Vito van Crooij in de basis. De andere namen aan de aftrap waren er vorig seizoen ook bij.

De openingsfase was voor Excelsior zonder dat daar grote kansen uit voort kwamen. Sparta’s eerste wapenfeit was in de tiende minuut. Emanuel Emegha kon vanaf de linkerkant doorkomen en schoot voorlangs het doel van Stijn van Gassel. Excelsior raakte voor het eerst het doel van Sparta uit een vrije trap van Julian Baas in de vijftiende minuut. De bal kwam op het uiterste puntje van de kruising en vloog de Robin van Persie-tribune op.

Het spel werd daarna aantrekkelijker van beide kanten en het aantal mogelijkheden steeg. Eerst had Excelsior de kans om op voorsprong te komen toen Okoye de bal in de voeten van Dallinga schoof. Hij schoot echter naast. Even later ging Emegha er weer vandoor en kapte nog iemand uit waardoor hij met rechts kon schieten. Dat schot ging ook naast. Daarna een prima aanval van Sparta met een schietkans van net buiten het strafschopgebied van Mijnans, maar ook deze ging net naast.

Na iets meer dan een half uur spelen hadden zowel Thy als Mijnans de rood-witten op voorsprong kunnen zetten. Thy’s schot werd geblokt en Mijnans raakte het aluminium. Tot aan de rust was het gedaan met spectaculaire momenten voor beide doelen en de teams gingen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamer.

Voor de rust had Sparta al twee wissels doorgevoerd (Harroui en Engels voor Vriends en Mijnans), in de rust kwamen er nog twee bij. Reda Kharchouh en Michaël Heylen vervingen Laurent Jans en Emanuel Emegha.

In de 57e minuut was er eindelijk de openingstreffer van de oefenderby. Een prima voorzet van de ingevallen Kenzo Goudmijn werd door Vito van Crooij ingekopt. De 0-2 was ook bijna uit een kopbal. Een vrije trap van doelpuntenmaker Van Crooij kwam perfect op het hoofd van Kharchouch, maar zijn kopbal verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 73e minuut verdubbelde Sparta de voorsprong op Woudestein. Dirk Abels gaf voor vanaf rechts op Harroui. Zijn schot werd geblokt, maar Vito van Crooij kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot de 0-2 binnen. Het was ook het laatste balcontact van de tweevoudig doelpuntenmaker. Hij werd vervangen door Sven Mijnans, die weer terug het veld in kwam na zijn eerdere wissel in de 33e minuut.

In de slotfase gebeurde er niet veel meer voor beide doelen. Minpunt was wel de blessure van Reda Kharchouch die in de 88e minuut van het veld moest en werd vervangen door Emegha. Hij bepaalde, op aangeven van Mario Engels, de eindstand op 0-3. De overwinning kwam niet meer in gevaar en waar voor Excelsior de voorbereiding klaar is heeft Sparta volgende week nog een krachtmeting met Willem II in Tilburg voordat de competitie start.

Opstelling Sparta Rotterdam: Maduka Okoye, Laurent Jans (46. Michaël Heylen), Bart Vriends (43. Abdou Harroui), Dirk Abels, Mica Pinto, Adil Auassar, Sven Mijnans (33. Mario Engels), Bryan Smeets (54. Kenzo Goudmijn), Emanuel Emegha (46. Reda Kharchouch/88. Emanuel Emegha), Lennart Thy (81. Jafar Bynoe), Vito van Crooij (74. Sven Mijnans).

Column Boerenverstand deel 16

COVS -

Boerenverstand 2021 (16) – Top(B)sport op de spelen

 

Er is na Nederland tegen team USA alle reden om positief over het damesvoetbal te schrijven. En dan heb ik het niet over het niveau van de wedstrijd (Feyenoord speelt zelfs nog beter) en al helemaal niet over de Nederlandse capaciteiten als het gaat om strafschoppen te nemen. De situatie bij de afgekeurde Nederlandse 3-2 had zelfs veel weg van het aloude Comedy Capers, het had in ieder geval weinig met voetballen te maken.

Nee het positieve was nu niet op het veld te vinden maar naast het veld. Want daar stonden twee assistent-scheidsrechters die hun mannetje (vrouwtje) stonden. Vier keer keurden ze terecht een doelpunt af voor buitenspel en dat waren geen eenvoudige beslissingen. De VAR deed er zelfs een keer drie minuten over om het te controleren maar dat kan ook goed aan de (niet) communicatie hebben gelegen. Want ga er maar aanstaan: de scheidsrechter was een Australische, beide assistenten kwamen uit Korea, de vierde vrouw uit Japan, de var uit Qatar en de assistent var uit Singapore. En als je dat ziet dan ben je toch benieuwd in welke taal en hoe er gecommuniceerd wordt, jammer dat we dat op tv niet meekregen! Dat verliep zichtbaar niet vlekkeloos zo moest Nederland in de wedstrijd ook wel erg lang wachten voordat de strafschop genomen mocht worden. Om daar de misser aan toe te schrijven gaat te ver want daarvoor missen we ook bij de dames teveel strafschoppen.

Opmerkelijk was het dat de Amerikaanse dames nauwelijks protesteerden bij die gegeven strafschop. Dan gaat het er bij de Gold Cup in Zuid Amerika wel anders aan toe want daar ontaardde de halve finale tussen Mexico en Canada na opstootjes en discriminerende koren in een massale vechtpartij op het eind. Het zou verstandig zijn van de Zuid-Amerikanen om Bjorn Kuipers en zijn team in te vliegen voor de finale, dat kan Bjorn er na een schitterende carrière nog net wel bij doen!

Wat dat betreft sportiviteit kunnen wij heren dus nog vaak een voorbeeld nemen aan de dames. De Nederlandse voetbaldames gaan na een opmerkelijk toernooi met een niet te tellen doelsaldo dus naar huis. Jammer dat ze niet één doelpuntje konden lenen van onze waterpolosters. Want die wonnen met een nieuwe Olympische recordscore van 33-1 van Zuid Afrika. En als u bedenkt dat een wedstrijd daar vier keer acht minuten duurt dan betekent dat dat Nederland vaker dan één keer per minuut heeft gescoord.

Deelnemen is belangrijker dan winnen is het vrij vertaalde oeroude motto van de Spelen en dat gaat na deze waterpolo wedstrijd dus ook in 2021 nog steeds op.

 

 

 

Uitslagen oefenvoetbal 31 juli

VoetbalRotterdam -

De meeste clubs hebben de voorbereiding hervat of staan op het punt dat te doen. Daardoor neemt het aantal oefenwedstrijden toe. 

Onderstaand een overzicht van de uitslagen van het oefenvoetbal. Heeft u een toevoeging? Mail dan naar info@voetbalrotterdam.nl.

UITSLAGEN 31 JULI

 • Barendrecht – Capelle
 • DOVO – Kozakken Boys 
 • Excelsior M. – TAC’90
 • Noordwijk – Jong Sparta 1-1
 • OHVV – DRL
 • HOV/DJSCR – SVV
 • Oss’20 – Achilles Veen
 • Smitshoek – XerxesDZB 4-1
 • SteDoCo – ASWH

Volg de Rotterdamse derby Excelsior-Sparta live bij Rijnmond

RTV Rijnmond -

Excelsior en Sparta nemen het zaterdag tegen elkaar op in een Rotterdamse derby. Beide teams zitten nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar een overwinning op 'de buurman' zal in Spangen én Kralingen lekker smaken. Rijnmond Sport zendt Excelsior-Sparta live uit.

Feyenoord sprak met sc Heerenveen over Joey Veerman

RTV Rijnmond -

Deze week hebben Feyenoord en sc Heerenveen met elkaar om tafel gezeten over Joey Veerman. De Rotterdammers hebben belangstelling in de middenvelder van de Friezen. Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, bevestigt wel aan Rijnmond dat een bod op de Volendammer niet aan de orde is.

Fysiotherapie Campus Woudestein en Excelsior (vr) slaan handen ineen

VoetbalRotterdam -

Fysiotherapie Campus Woudestein en de vrouwen van Excelsior Rotterdam slaan de handen ineen. Door de samenwerking zijn de vrouwen van Excelsior ook het komend seizoen in goede handen.

‘Na het afgelopen seizoen zijn wij ons gaan beraden over de verzorging van onze speelsters,’ stelt Richard Mank. ‘Na een korte zoektocht bleek Fysiotherapie Campus Woudestein op loopafstand te zitten. Daarop hebben wij contact opgenomen met Dimitri Motz.’

‘De klik tussen beide partijen was er gelijk. De ontvangst en de praktijk voldeed ruimschoots aan onze verwachtingen en wij merkten dat ook de medewerkers van de praktijk veel zagen in een samenwerking. Dat goede gevoel heeft uiteindelijk tot een samenwerking geleid.’

De vrouwen van Excelsior trainen sinds afgelopen seizoen aan Het Toepad. Fysiotherapie in Kralingen is daarbij van essentieel belang. ‘De praktijk ligt op een steenworpafstand van het trainingscomplex en ook het wedstrijdcomplex. Naast deskundige begeleiding kunnen speelsters ook snel bij Fysiotherapie Campus Woudestein terecht,’ vervolgt Mank. ‘Al met al zijn wij blij met de samenwerking.’

Ook eigenaar Dimitri Motz van Fysiotherapie Campus Woudestein is blij met de samenwerking. ‘Wij werken al met veel clubs samen en door die samenwerkingen hopen wij sterker in de regio te staan. Onze praktijk is goed bereikbaar en voor iedereen toegankelijk.’

‘Speelsters kunnen op onze praktijk en bij onze fysiotherapeuten altijd langskomen. Wij controleren de klachten en helpen de speelster van Excelsior weer op weg door te revalideren,’ stelt Motz. ‘Wij zijn trots dat een club uit de Eredivisie vrouwen ons heeft benaderd en wij onze expertise aan kunnen bieden. Voor beide partijen is deze samenwerking mooie nieuwe stap onze de ontwikkeling.’

Fysiotherapie in Kralingen

U bent op zoek naar fysiotherapie in Rotterdam Kralingen, maar u vraagt zich af wat fysiotherapie voor u kan betekenen.

Fysiotherapie is een behandelmethode dat zich richt op het houding- en bewegingsgedrag van uw lichaam. Uw fysiotherapeut vormt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Dit wordt door een gesprek en (eventueel) lichamelijk onderzoek bewerkstelligt. Op basis van de conclusie wordt het behandelplan opgesteld en met u besproken. Daarbij wordt advies op maat aan u verstrekt. Uw fysiotherapeut begeleidt u tijdens het behandelproces dus van A tot Z.

Waarom fysiotherapie bij Fysiotherapie Woudestein?

Tijdens het behandelproces staat u, de cliënt, als persoon in het geheel bij ons centraal. Dit betekent dat het behandelplan zo goed mogelijk op uw situatie wordt afgestemd. Hierbij wordt rekening gehouden met uw woon-, werk- en leefomgeving. Tijdens het behandelproces wordt u van informatie voorzien, werkt u samen met de fysiotherapeut aan uw herstel en wordt gekeken hoe u de klachten in de toekomst kan voorkomen.

Specialisaties en voordelen fysiotherapie Rotterdam Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie kan voor verscheidene lichamelijke klachten worden ingezet;

 • hoofdpijn, nekpijn, lage rugpijn, tennisarm
 • schouder-, heup-, knie- en enkelklachten
 • sportblessures
 • revalidatie na operatie

WFB zoekt keeperstrainer

VoetbalRotterdam -

Voor het komende seizoen (2021-2022) is vv WFB uit Ouddorp op zoek naar een ambitieuze keeperstrainer voor onze selectie keepers. WFB is een vereniging met ca. 500 leden. Ons eerste elftal speelt momenteel in de 4e klasse-H op zaterdag. Doorgaans draait WFB mee om de bovenste 4 plaatsen in deze competitie vol met derby’s.

Onze ambitie is om in de toekomst een stabiele 3e klasser te worden. De jeugdige selectie van WFB bestaat voor het overgrote deel uit zelf opgeleide jonge spelers vanuit onze jeugdafdeling. In onze selectie hebben we 3 zeer getalenteerde selectiekeepers van verschillende leeftijden. Daarnaast zijn ook de 2 keepers die in de JO 17 en 19 keepen erg getalenteerd en willen we graag betrekken bij de trainingen van de selectie keepers.

Onze nieuwe keeperstrainer:

 • Heeft bij voorkeur zelf keeperservaring in een standaard elftal.
 • Heeft bij voorkeur een keeperstrainer of keeperscoach diploma van de KNVB
 • Heeft bij voorkeur ervaring in het geven van keeperstraining aan selectie keepers.
 • Heeft bij voorkeur veel affiniteit met de nieuwe jonge generatie keepers.
 • Is bij voorkeur minimaal op dinsdag en zaterdag beschikbaar, maar andere momenten zijn zeker bespreekbaar.

Het bovenstaande zijn wensen, maar het belangrijkste voor ons als vereniging is dat we met jou als nieuwe keeperstrainer een goede samenwerking in de technische staf hebben met een goede ontwikkeling van onze selectie keepers tot gevolg. Herken jij jezelf in bovenstaande profiel als keeperstrainer van vv WFB? Wij ontvangen dan graag van jou een reactie op Email: voetbaltechnischezaken@vvwfb.nl of op telefoonnummer: 06-34001071

KNVB maakt nummering districtsbeker bekend

VoetbalRotterdam -

De KNVB heeft zaterdagochtend de nummering voor de districtsbeker bekend gemaakt. De nummering, en daarmee het programma, is in de Voetbal.nl App te vinden.

Onderstaand vindt u de indelingen (zonder nummering) van alle ploegen.

INDELINGEN DISTRICTSBEKER

 

Programma zaterdag 31 juli

VoetbalRotterdam -

De meeste clubs hebben de voorbereiding hervat of staan op het punt dat te doen. Daardoor neemt het aantal oefenwedstrijden toe. 

Onderstaand een overzicht van het oefenvoetbal. Heeft u een toevoeging? Mail dan naar info@voetbalrotterdam.nl.

PROGRAMMA 31 JULI

 • Barendrecht – Capelle
 • DOVO – Kozakken Boys (IJsselmeervogels-toernooi)
 • Excelsior M. – TAC’90
 • OHVV – DRL
 • HOV/DJSCR – SVV
 • Oss’20 – Achilles Veen
 • Smitshoek – XerxesDZB
 • SteDoCo – ASWH

Olympische droom Nederland (vr) voorbij

VoetbalRotterdam -

De Olympische droom van de OranjeLeeuwinnen is voorbij. Nederland verloor vrijdag in de kwartfinale na strafschoppen van de Verenigde Staten. Daarmee neemt Oranje niet alleen afscheid van de Spelen in Tokio, maar ook van bondscoach Sarina Wiegman.

Het verdriet van de OranjeLeeuwinnen na de met 4-2 verloren penaltyserie deed pijn. De tranen van Lieke Martens waren de bitterste van allemaal. De Limburgse dacht terug aan haar gemiste strafschop in de slotfase van de reguliere speeltijd. Martens kreeg bij een stand van 2-2 de uitgelezen kans om Oranje zo goed als zeker naar de halve finale te schieten, maar schoot vanaf de stip te slap in.

Verlenging

Oranje moest daardoor de verlenging in, kreeg daarin ook enkele mogelijkheden, maar werd uiteindelijk toch veroordeeld tot de loterij van de strafschoppenserie. Vivianne Miedema miste de eerste, Anouk Nouwen de vierde. Dominique Janssen en Stefanie van der Gragt mikten wel raak. Maar omdat het geroutineerde Amerikaanse viertal Lavelle, Morgan, Press en Rapinoe geen fouten maakte, ging het Olympische toernooi voor Oranje als een nachtkaars uit.

Volg de derby tussen Excelsior en Sparta zaterdag live bij Rijnmond: 'Dat wordt vast een kijkcijferkanon in Rotterdam!'

RTV Rijnmond -

Excelsior en Sparta vervolgen hun voorbereiding deze zaterdag met een Rotterdamse stadsderby. Om 14:30 uur is de aftrap in het Van Donge & De Roo Stadion, en via een livestream op deze site is het duel volledig te volgen. "Het wordt vast een kijkcijferkanon in Rotterdam!", blikt Sparta-verdediger Bart Vriends vooruit. "Ik heb wel zin in die wedstrijd", vult Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen aan.

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator