Feed-aggregator

Trainingsschema’s en Spelregels voor (assistent-) scheidsrechters (3)

COVS -

Beste DSV-ers, en spelregelliefhebbers,

Hierbij alweer de derde reeks van de spelregels en uiteraard de oefeningen zoals we deze al eerder hebben gepresenteerd. 

Ook leuk om te vermelden dat er van buitenaf NIET leden meedoen om de spelregels te oefenen. Hartstikke goed blijf dit volhouden en doe jullie voordeel ermee. Bij vragen of onduidelijkheden staan we voor jullie klaar om deze te beantwoorden.

Succes met de trainingen we zijn benieuwd hoe de vorderingen zullen zijn, iedereen op zijn eigen manier. Via Strava is er een besloten DSV groep aangemaakt en ook hier kun je aan deelnemen en elkaar zo motiveren om bezig te zijn. Er wordt gelopen, duur en interval in verschillende afstanden en ook gefietst. Vraag Pascal Smeenk als je wil deelnemen.

Kennis is macht maar kennis delen kracht”

De deelname was deze week beter dan vorige week. Er waren 23 deelnemers tegenover 14 vorige week. Mooi om deze stijging te zien.

 • De spelregels kunnen thuis van maandag t/m vrijdag worden gemaakt via de Socrative link. De login is zoals gebruikelijk “DSV” , vermeld ook graag je naam.
  – Van maandag t/m woensdag wordt aan het einde van alle vragen alleen de eindscore vermeld.
  – Op donderdag en vrijdag worden ook het de juiste antwoorden gegeven na iedere vraag.
 • Rens Bluemink heeft als training een leuk programma samengesteld waar iedereen voor binnen en buiten mee aan de slag kan. Zie de Pdf.

Naast onze eigen trainingsschema’s worden er ook diverse gedeeld op de site van de KNVB van trainingscoördinator Hilco de Boer. Doe er je voordeel mee !

Scheidsrechters !

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/21913/trainingsschema-scheidsrechters-amateur-voetbal—april-2020

Assistent-scheidsrechters !

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/21909/trainingsschema-assistent-scheidsrechters-amateur-voetbal—april-2020 

Wederom heel veel succes !

Sjabloon:Tabel voetbalwedstrijd 2

Talkwalker -

= | penaltyscore = 4-2 | stadion = [[Stadion Feijenoord|De Kuip]], [[Rotterdam]] | toeschouwers = 47.500 | scheidsrechter = [[Danny Makkelie|Makkelie]] | grensrechter 1 = [[Mario Diks|M. Diks]] | grensrechter 2 = H. Steegstra | 4de official =...

Nieuwe maatregelen en info van onze DSV 31 maart 2020

COVS -

Beste DSV-ers,


De nieuwe maatregelen zijn genomen t/m de 28 e april door de overheid, hetgeen een verlenging was van de bestaande tegen het coronavirus. De 21 e april komt de overheid weer met meer nieuws hoe verder na de 28e. Tot die tijd blijft ons clubhuis dicht.

De KNVB heeft hier opvolging aangegeven en uiteindelijk besloten de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten, het liet even op zich wachten, maar we kunnen alleen maar zeggen een prima besluit.

In het kort; er is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen voor clubs, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. 

Dat betekent ook dat jullie geen officiële wedstrijden meer zullen fluiten dan wel scheidsrechters in officieel verband meer zullen gaan begeleiden. M.u.v. diegenen die op eredivisie niveau acteren en waarvoor de laatste scenario’s na 01 juni nog niet zijn afgestemd!

Voor ons als DSV betekent dit dat we een streep zullen moeten gaan zetten door een groot deel van onze activiteiten. En eveneens dat enkele projecten, zoals ons coaching en ontwikkeltraject dit voetbal seizoen voortijdig zal worden afgeblazen. Een spijtige constatering maar gezondheid gaat voor alles. Uiteraard hebben we hier een basis voor gelegd en gaan we dan ook hier in het nieuwe seizoen weer mee verder.

Het risico op besmetting is nog steeds groot en aanwezig dus blijf de maatregelen naleven dit is voor een ieder in onze samenleving cruciaal, alleen samen krijgen we corona eronder!

Voor verdere berichten houd graag onze website, nieuwsbrieven en sociale media in de gaten.

We wensen een ieder heel veel sterkte de komende tijd, pas goed op je naasten. Zij zijn de komende tijd het belangrijkste!

Bedankt namens het gehele bestuur.

Spelregelvraag van de Week (3 april 2020)

COVS -

Ook in de vreemde tijden elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag van de week. We zijn Klaas Smith dankbaar dat hij deze rubriek voorlopig blijft verzorgen, ondanks dat hij had aangegeven na de 500e weekvraag te zullen stoppen. Klaas, grote klasse! Dan het antwoord van vorige week, dat had D moeten zijn: Sinds kort dient de indirecte vrije schop te worden genomen op de plek waar de buitenspel staande speler de bal raakt en dat kan sinds kort ook op eigen helft zijn. Beoordeling al dan niet strafbaar buitenspel staan is niet veranderd, maar de plaats van de spelhervatting dus wel.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (3 april 2020):

Een aanvaller gaat alleen op het doel af, als hij een fluitsignaal hoort. Woedend neemt hij de bal buiten het strafschopgebied in zijn handen. Uit frustratie trapt hij de bal weg en beklaagt zich hevig bij de scheidsrechter. Wat zal de scheidsrechter doen als het fluitsignaal niet van hem was, maar afkomstig was van het publiek?

A. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de aanvaller de bal voor het laatst aangeraakt heeft.

B. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en kent de tegenpartij een indirecte vrije schop toe op de plaats waar de aanvaller de bal in zijn handen nam.

C. Hij geeft de aanvaller een waarschuwing en kent de tegenpartij een directe vrije schop toe op de plaats waar de aanvaller de bal in zijn handen nam.

D. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de aanvaller de bal voor het laatst aangeraakt heeft

Wat is het juiste antwoord?

Zondag op TV Rijnmond: Marathon van R'dam 2018

RTV Rijnmond -

Zondag 5 april 2020... Het had de dag van de 40ste NN Marathon van Rotterdam moeten worden, maar helaas gooit het corona-virus roet in het eten. Om het leed van de vele liefhebbers een beetje te verzachten zendt Rijnmond zondag daarom de marathon van 2018 nog één keer helemaal uit.

Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 23

COVS -

Vanwege de situatie rondom het coronavirus gaan de clubavonden niet door. Toch kunnen de spelregelvragen gemaakt worden. Onderstaand vinden jullie de spelregelvragen van ronde 23.

Wil je meedoen? De antwoorden kan je tot en met zondag 5 april mailen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl. Op dinsdag 7 april volgen dan de antwoorden en een bespreking van de vraag met de meeste fouten. Veel succes!

Vraag 1: 
Welke drie antwoorden zijn juist? Welke criteria dient een scheidsrechter in acht te nemen bij de beoordeling of er sprake is van het ontnemen van een doelpunt of een duidelijke scoringskans?

A. Snelheid van de aanvaller ten opzichte van de verdedigers
B. Overtreding binnen of buiten het strafschopgebied
C. Afstand tussen de overtreding en het doel
D. Gaat de overtreding gepaard met contact
E. Algemene richting van het spel
F. Plaats en aantal verdedigers

Vraag 2: 
Terwijl de bal hoog in het speelveld is op de middenlijn nadat de doelverdediger deze uit zijn handen in het veld heeft gebracht, ziet de scheidsrechter dat een speler geblesseerd is aan zijn hoofd. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten nadat de speler verzorgd is?

A. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Een medespeler van de doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.
B. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.
C. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Van beide ploegen mag iemand hierbij aanwezig zijn.
D. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de doelverdediger de bal als laatst trapte. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.

Vraag 3: 
Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?

A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.
B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij.
C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij + gele kaart voor de speler die hands maakt.
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij + rode kaart voor de speler die hands maakt.

Vraag 4: 
Na afloop van de verlenging en voordat de strafschoppenserie is begonnen, vertelt een speler de scheidsrechter dat hij geblesseerd is en niet kan deelnemen aan de strafschoppenserie. Mag hij worden vervangen door één van de wisselspelers?

A. Ja, in alle gevallen
B. Ja, vooropgesteld dat zijn team nog niet het toegestane aantal wissels heeft gebruikt
C. Nee, tenzij het de doelverdediger betreft en zijn team nog niet het toegestane aantal wissels heeft gebruikt
D. Nee

Vraag 5:
Welke stelling(en) is/zijn juist?
 
Stelling 1:
Als een doelman de bal rechtstreeks gooit in het doel van de tegenstander dan wordt een doelpunt toegekend.
Stelling 2:
Als een doelman de doelschop rechtstreeks in het doel van de tegenstander trapt dan wordt een doelpunt toegekend.

A. Alleen stelling 1 is juist
B. Alleen stelling 2 is juist
C. Beide stellingen zijn juist
D. Beide stellingen zijn onjuist

De antwoorden kan je tot en met zondag 5 april mailen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl.

 

Het bericht Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 23 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Spelregelvraag week 14

COVS -

Spelregelvraag week 14 2020 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1Als bij een doelschop de bal nog niet buiten het strafschopgebied is, loopt een aanvaller die op het moment van nemen buiten het strafschopgebied stond, de bal (binnen dit doelgebied) tegemoet. Een verdediger loopt met hem mee en geeft hem een schouderduw, terwijl de bal nog niet binnen speelbereik is. Hoe hervat hij het spel?AA. Hij laat de doelschop overnemenBB. Hij geeft een indirecte vrije schop tegen de aanvaller, omdat hij te vroeg het strafschopgebied betradCC. Hij geeft een strafschop tegen de verdediger, omdat hij een tegenstander reglementair aanviel zonder dat de bal binnen speelbereik wasDD. Hij geeft een scheidsrechtersbal, omdat beide overtredingen even zwaar zijn.Vraag 1  Het antwoord had C moeten zijn: De bal was in het spel op moment dat deze was getrapt en duidelijk bewoog. De aanvaller stond op dat moment nog buiten het strafschopgebied en maakt dus geen overtreding. de verdediger loopt met hem mee, geeft hem een schouderduw, maar omdat de bal niet binnen speelbereik is, is deze schouderduw niet geoorloofd en dient te worden uitgelegd als duwen, wat moet worden bestraft met een strafschop. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

Verslag spelregelronde 13

COVS -

Notificatie sturen: 

Ondanks dat de sportcomplexen nog tot minimaal 28 april gesloten zullen blijven en de competities in het amateurvoetbal niet meer hervat zullen worden, ging spelregelronde 13 met beeldfragmenten online op woensdag 1 april wel door. De spelregelcompetitie zal dit jaar online verder afgemaakt worden. De laatste ronde met beeldfragmenten, die gedeeld werden via WhatsApp, is gemaakt door bijna zeventig deelnemers. Veel nieuwe gezichten dit keer van buiten de RSV; deze spelregelvragen dringen door tot in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant.

 

Beeldfragmenten blijven altijd voer voor mooie discussies; jammer genoeg kunnen we deze discussie niet met elkaar voeren in het clubgebouw. Wel of geen strafschop voor Arsenal bij fragment 1, wat doe je nadat de aanvaller van Manchester City niet scoort na de voordeelregel bij fragment 2 en wel of geen kaart bij de strafschop voor Manchester United bij fragment 4? Het derde fragment bij Everton – Brighton was voor (bijna) iedereen klip en klaar: rode kaart en directe vrije schop. Ook de assistent-scheidsrechter (en zijn functioneren) staat vaak ter discussie: wel of geen buitenspel, maar dan ook nog strafbaar of niet strafbaar. Wat staat er precies in het spelregelboek over hem (of haar)? Wat behoort tot de taken van de assistent-scheidsrechter en hoe ziet de rol van de scheidsrechter er dan uit?

 

In de top 14 van deze ronde zien we twee nieuwe namen: Robert Kunst (COVS Nijmegen) en Patrick van Bork (SAO Apeldoorn). Wederom ook Auke Sikke Broersma (COVS Drachten) in de top. Ditmaal één deelnemer die foutloos bleef: Thijs Dogterom. Voor Thijs de derde maximale score van dit seizoen. Vlak achter hem Giovanni Verhoeve, die dit seizoen ook al drie keer foutloos was. Ook de VSV is, deze keer met Aad Hilgersom en André Wolters, goed vertegenwoordigd in de top.

 

In de top 15 na 13 ronden veel wisselingen; alleen Franklin Berg (1e plaats) en Giovanni Verhoeve (5e) wisselden niet van positie. Nieuw in de top, omdat ze voldoen aan de eis van minimaal tien deelnames, Arthur Ebink (6e), Nils van Kampen (8e) en Harry Hamer (11e). Leon de Bruijn, Adrie Doornheim en Eric Peter van Gilst hebben plaats moeten maken. Door zijn perfecte score is Thijs Dogterom zelfs doorgestoten naar de derde plaats, vlak achter Abdel Afalah. De verschillen zijn miniem; er kan in de laatste twee ronden nog veel gebeuren.

 

Top 14 ronde 13:

 1. Thijs Dogterom                 10
 2. Giovanni Verhoeve            9,5
 3. Abdel Afalah                     9
 4. Auke Sikke Broersma        9
 5. Aad Hilgersom                  9
 6. Nils van Kampen               9
 7. Franklin Berg                    8,5
 8. Robert Kunst                    8,5
 9. Enrico de Wolf                  8,5
 10. André Wolters                   8,5
 11. Max Wolfkamp                  8,5
 12. Patrick van Bork               8
 13. Tim van den Eshof            8
 14. Maurice Scherpenhuyzen   8

 

Top 15 na 13 ronden: (tussen haakjes: totaal / aantal keer deelgenomen)

 1. Franklin Berg                    8,96   (116,5 / 13)
 2. Abdel Afalah                     8,77   (96,5 / 11)
 3. Thijs Dogterom                 8,73   (113,5 / 13) 
 4. Gijsbert Oudenaarden       8,69   (113 / 13)    
 5. Giovanni Verhoeve            8,65   (112,5 / 13)
 6. Arthur Ebink                     8,55   (85,5 / 10)  
 7. Menno Kloet                     8,27   (107,5 / 13) 
 8. Nils van Kampen               8,20   (82 / 10)     
 9. Jaap van Drunen               7,96   (103,5 / 13) 
 10. Michael Lindhout              7,90   (79 / 10)     
 11. Harry Hamer                     7,75   (77,5 / 10)  
 12. Pepijn van der Hulst         7,58   (91 / 12)     
 13. Enrico de Wolf                  7,50   (97,5 / 13)  
 14. Anne Greveling                 7,46   (89,5 / 12)  
 15. Arjan Verhoeve                 7,45   (82 / 11)     

 

In de bijlage de vragen, antwoorden en uitleg van spelregelronde 13. Volgende week woensdag zal er een extra ronde gespeeld worden met beeldfragmenten. Deze ronde telt niet mee in de stand. De vragen zullen zoals gebruikelijk in Socrative gesteld worden; de bijbehorende beeldfragmenten zullen via WhatsApp / WhatsApp-groepen met elkaar gedeeld worden. Spelregelronde 14 staat gepland voor woensdag 15 april.

Onderwerp: Groepen: LedenBestand:  RSV Spelregelronde 13 (1920 apr 2020).pdf RSV Spelregelronde 13 (apr 2020 antwoorden).docx

Nieuwe maatregelen en info van onze DSV 31 maart 2020

COVS -

Beste DSV-ers,
De nieuwe maatregelen zijn genomen t/m de 28 e april door de overheid, hetgeen een verlenging was van de bestaande tegen het coronavirus. De 21 e april komt de overheid weer met meer nieuws hoe verder na de 28e. Tot die tijd blijft ons clubhuis dicht.

De KNVB heeft hier opvolging aangegeven en uiteindelijk besloten de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten, het liet even op zich wachten, maar we kunnen alleen maar zeggen een prima besluit.

In het kort; er is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen voor clubs, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het
huidige seizoen. 

Dat betekent ook dat jullie geen officiële wedstrijden meer zullen fluiten dan wel scheidsrechters in officieel verband meer zullen gaan begeleiden. M.u.v. diegenen die op eredivisie niveau acteren en waarvoor de laatste scenario’s na 01 juni nog niet zijn afgestemd!

Voor ons als DSV betekent dit dat we een streep zullen moeten gaan zetten door een groot deel van onze activiteiten. En eveneens dat enkele projecten, zoals ons coaching en ontwikkeltraject dit voetbal seizoen voortijdig zal worden afgeblazen. Een spijtige constatering maar gezondheid gaat voor alles. Uiteraard hebben we hier een basis voor gelegd en gaan we dan ook hier in het nieuwe seizoen weer mee verder.

Het risico op besmetting is nog steeds groot en aanwezig dus blijf de maatregelen naleven dit is voor een ieder in onze samenleving cruciaal, alleen samen krijgen we corona eronder!

Voor verdere berichten houd graag onze website, nieuwsbrieven en sociale media in de gaten.

We wensen een ieder heel veel sterkte de komende tijd, pas goed op je naasten. Zij zijn de komende tijd het belangrijkste!

Bedankt namens het gehele bestuur.

in memoriam – Jan Koeling overleden

COVS -

Afgelopen weekend is scheidsrechter Jan Koeling overleden aan de gevolgen van kanker.

Wij wensen familie en overige nabestaanden heel veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

 

Jan was tot op het laatste moment actief als scheidsrechter voor de KNVB en de vv Ruinerwold.

Jarenlang heeft hij zich ingezet op de velden om wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Hij heeft veel betekent voor de scheidsrechterij en bij de clubs was hij een graag geziene gast.

Afscheid nemen van het fluiten kon hij aan het einde van vorig seizoen nog niet, nog een seizoen dan .....

 

Niet alleen voor het voetbal is het seizoen voorbij, maar helaas ook voor Jan

Geen mooie afscheidswedstrijd die hij had verdiend voor al zijn inzet.

 

Jan, rust zacht

 

Bestuur SMO

1-aprilgrap uitgesteld? Welnee!

COVS -

Notificatie sturen: 

Elk jaar proberen we iets ludieks te doen rond de start van het tweede kwartaal. Vanwege de coronacrisis wilden we hier voorzichtig mee omgaan, maar het toch ook niet helemaal voorbij laten gaan.

Vandaar het bericht om de 1-aprilgrap met een maand uit te stellen. Omdat we het belangrijk vinden dat we goed omgaan met deze crisis en deze zeer serieus nemen, maar toch ook nog moeten blijven lachen met elkaar.

In tegenstelling tot voorgaande jaren volgende geen enkele reactie, ook niet op sociale media. Blijkbaar sloeg de grap niet aan. Of sommigen worden op 1 mei nogmaals verrast.

Onderwerp: Groepen: LedenVriendenPers

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator