Feed-aggregator

Zwaar bevochten gelijkspel vor DONK

VoetbalRotterdam -

DONK heeft niet lang kunnen genieten van zijn “eenzame” koppositie. Door een gelijkspel tegen het voor elke meter strijdende FC Oudewater en de overwinning van VUC moeten de Gouwenaars de kop nu weer delen met de Hagenaars. Ook HVV ligt met slechts één punt achterstand nadrukkelijk op de loer.

Het was niet onverwacht dat DONK op het voor de ploeg vreemde natuurgras van FC Oudewater geen gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mats Blaak streden de geelbuiken met veel power voor elke meter. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een mogelijkheid voor middenvelder Sjoerd Miltenburg na balverlies van Levi van Houten. De middenvelder knalde echter zwaar gehinderd over het doel van Bas van der Eem.

Na een minuut of vijf spelen kwam DONK meer en meer onder de druk uit, al bleef FC Oudewater steeds weer dreigend, met een knap schot van Willem la Lau dat door Bas van der Eem even knap gekeerd werd. In de 21ste minuut kwam Jeroen Borsboom na goed druk zetten in schietpositie. Het schot van de Goudse spits zag er niet dodelijk uit, maar toen de bal onderweg van richting werd veranderd was keeper Kaj van den Heuvel plotseling kansloos, 0-1.

FC Oudewater rechtte de rug en stak nog meer energie in het verstoren van de opbouw van DONK. Twee minuten na de openingstreffer was de ploeg al dichtbij de gelijkmaker toen Sven Rietveld een prima vrije trap vanaf een meter of negentien richting de Goudse kruising stuurde. Bas van der Eem was echter weer eens goed bij de les en stopte de bal uitstekend. Het bleek uitstel van executie. In de 31ste minuut liep spits Willem la Lau goed weg van zijn directe bewaker om even later een voorzet ongehinderd binnen te koppen, 1-1.

FC Oudewater bleef druk zetten, maar DONK was in de 36ste minuut plotseling weer gevaarlijk. Na een snelle counter strandde de opgerukte linksback Bas Houdijk uiteindelijk op keeper Kaj van den Heuvel. Hierna deed FC Oudewater weer verwoede pogingen om met een voorsprong de rust in te gaan. De ploeg dwong drie corners af. Uit één daarvan kopte Ivo Anbergen de bal uitstekend tussen de palen. Bas van der Eem tikte het speeltuig echter knap over de doellat.

In de tweede helft moest het talrijke publiek tot de 57ste minuut wachten voordat er weer iets te genieten viel. Willem la Lau produceerde een enorme poeier, die door Bas van der Eem op fabuleuze wijze onschadelijk werd gemaakt.

Kort hierna spraken beide teams hun eerste wissels aan. Bij DONK kwam Mark van Doeland de moegestreden “Appie” Kaïssy vervangen, waarna FC Oudewater Kick van Zuijlen en Nick van den IJssel in de ploeg bracht. Direct daarna kreeg FC Oudewater nog een mogelijkheid om te scoren, maar Ties van de Werf kopte na een corner ruim over. Het was het laatste wapenfeit van de thuisploeg dat de krachten langzaam maar zeker zag afnemen.

Met Jesse Bottinga en Jason Sriwiran in de ploeg voor Levi van Houten en Roy van der Graaf rook DONK plotseling kansen. Het duo, goed gesteund door de andere invaller Mark van Doeland stichtte regelmatig gevaar. Jesse Bottinga deed dat in de 75ste minuut iets te enthousiast en moest dat in een duel met keeper Kaj van den Heuvel met een gele kaart van de uitstekend leidende Mats Blaak bekopen. Ook de uitblinkende Jordy de Jong kreeg de ruimte om zich meer en meer met aanvallende acties te laten zien. Tot kansen leidde dat voorlopig niet.

Na een tweetal corners van DONK in de slotfase wisselde FC Oudewater Bart Griffioen voor routinier Wouter van Sprundel. De thuisploeg kreeg ook nog twee corners in de slotfase, maar ook die leverden niets op.

Het venijn zat, zoals zo vaak, in de staart, al was dat venijn dit keer niet dodelijk. In de 86ste minuut braken Jason Sriwiran en Jesse Bottinga goed door de vijandelijke defensie. Het genadeschot bleef echter uit. Twee minuten later lanceerde Werner Overkamp met een prachtige crosspass Jason Sriwiran. De inzet van de gretige invaller werd echter in extremis met de voet gekeerd door keeper Kaj van de Heuvel.

Nadat Willem la Lau een gele kaart had ontvangen mocht ook Marc Oosterwijk nog een paar minuten maken. Het kon niet voorkomen dat DONK in de 92ste minuut nog bijna met de volle buit naar huis ging. Een verre pass zorgde voor miscommunicatie tussen verdediging en de uitgelopen Kaj van den Heuvel. Het liep met een sisser af. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Het bleef in een wedstrijd met een hoge intensiteit bij een 1-1 puntendeling.

DONK’s trainer Patrick Akerboom kon goed leven met de remise. Hij zag beide teams een goede teamprestatie leveren, waarbij FC Oudewater er regelmatig in geslaagd was om de opbouw van DONK goed te verstoren.

Aanstaande zaterdag ontvangt DONK middenmoter Alphia.

Perkouw houdt zicht op periodetitel

VoetbalRotterdam -

Dat ONA en Perkouw aan elkaar gewaagd zijn, werd na de 3e onderlinge confrontatie van dit seizoen nogmaals duidelijk. Op het Jan Lingen tournooi in augustus was het na 90 minuten 1-1, in september werd het in Berkenwoude 2-2 en nu stond er na 90 minuten wederom een gelijkspel op de borden, 1-1.

Dit laatste gelijkspel voelde echter als een overwinning en was iedereen het er over eens, dat we met een gewonnen punt weg uit Gouda gingen. Zeker ook nog gezien de afwezigheid van Julian van Lith, Gerben de Jong, Peter Vente en Jarmo Butter.

Op het zeer moeilijk bespeelbare veld van ONA was het vooral strijd, duels, klutsballen en foute passes en Perkouw moest echt wennen aan een stuiterend grasveld. Na een minuut of 10 onttrok ONA zich een beetje aan de malaise en het technisch vermogen van de ploeg zorgde ervoor dat er beter gecombineerd werd en er ook wat mogelijkheden bijelkaar werden gevoetbald. Perkouw kon daar niks tegenover stellen, behalve te blijven vechten en te strijden voor een resultaat. Daar ontbrak het zeker niet aan, maar in de 1e helft kon Perkouw niet gevaarlijk worden. We leken de rust met 0-0 te halen en de scheidsrechter floot af voor rust. Echter, dit was al na 35 minuten.

De staf van ONA attendeerde de scheidsrechter hierop en de scheidsrechter maande spelers weer terug te komen om nog 10 minuten te voetballen. Deze extra tien minuten benutte ONA om nogmaals aan te zetten en bij Perkouw deed het kleine pauzetje het duidelijk wat minder goed. Zodanig zelfs, dat Mark van der Laan te kort terugspeelde op keeper Verstappen. Kevin probeerde de situatie nog te redden, was net iets eerder bij de bal, maar schoot de bal ongelukkig tegen tegen het been van de spits van ONA en de bal plofte in de goal, 1-0. Dat was wel een domper.

De 2e helft, een zelfde beeld. ONA beter en bij Perkouw ebde het geloof in een resultaat langzaam weg. Behoudens een schot van Roy net voorlangs, zag het er niet naar uit dat we ook maar uberhaupt iets zouden afdwingen. Wim Eilander bracht daarom twee stormrammen in de ploeg met Raoel van der Spoel en Dennis Bodegom (dank Dennis, dat je er was). Hoewel we nog steeds geen kansen creeerden, werd het onrustiger in het veld en ONA begon iets meer het hoofd te verliezen. En of het daar mee te maken had, zullen we nooit helemaal wetenschappelijk kunnen bewijzen, maar uit het niets maakte Perkouw in de 82e minuut een doelpunt.

Arno Verbree joeg toch maar eens weer door op een bal aan de linkerkant, was net iets eerder dan de verdediger en kon de bal nog net voorgeven. Roy was net naar binnen gelopen en via de onderkant van zijn schoen kon hij de bal net aantikken en de bal verdween al rollend in de verre hoek. Een gevonden goal, maar wat maakt dat uit. Opeens kwam het geloof terug op meer, maar dat zat er niet meer in. Na het fluitsignaal opluchting en blijdschap met een punt, terwijl bij ONA vanzelfsprekend het humeur wat minder was.

Dat betekende wel dat we 2 plaatsjes op de ranglijst zakken, maar we treuren zeker niet. Bovendien kunnen we volgende week de 2e periode nog winnen, als we Siveo weten te verslaan in eigen huis. Dat wordt al moeilijk genoeg, want tegen Siveo is het gewoon altijd lastig. Wel is na afloop sowieso gezelligheid en een feestje, want de jongens van Siveo zijn ook altijd in voor een biertje. Aftrap om 14.30u!

Alexandria’66 en VVGZ worstelen zich naar een gelijkspel

VoetbalRotterdam -

Op voorhand verwacht je een aantrekkelijke wedstrijd met een behoorlijk niveau tussen de nummers 7 en 4 van de ranglijst. Die verwachting kwam niet uit. Het was tot de allerlaatste minuut wel spannend omdat de doelpunten zo schaars waren. Een schrale troost.

Alexandria’66 kwam fel uit de startblokken. In de beginfase had het er alles van weg, dat de ploeg van Ben Spork zich wilde revancheren voor de thuisnederlaag van vorige week tegen CVV Zwervers. Helaas bleek gedurende deze wedstrijd de echte vorm bij de Rotterdammers te ontbreken. Dat was overigens bij VVGZ niet anders.
Na een kwartier spelen was de wedstrijd volkomen in balans. In hoog tempo golfde het spel op en neer. Beide teams leden in hun opbouw opvallend veel balverlies.

De eerste doelpoging was van VVGZ. In de 17e minuut was het Serkan Tanriseven die vrijwel direct richting doel schoot nadat de defensie van Alexandria’66 de bal maar half wegwerkte. De bal vloog naast het doel.

In de 20e minuut het eerste gevaar van de zijde van de thuisclub. Een snelle uitbraak van Alexandria’66 werd door middel van een overtreding gestuit. Romano Filé probeerde VVGZ doelman Tomas Fernandes met een strak schot in de hoek te verschalken. Tomas hield zijn doel schoon ten koste van een hoekschop. Alexandria’66 kreeg 2 hoekschoppen achterelkaar maar VVGZ bleef overeind. In deze fase was Alexandria’66 korte tijd beter dan VVGZ. Het was Divani Hansen die namens de thuisclub met een indraaiende bal probeerde doelman Fernandes te verrassen. De keeper van VVGZ stompte de bal weg.

De afvallende bal was voor Alexandria’66 dat de druk opvoerde. In de 23e minuut een vlot lopende aanval over de linker flank. De mee opgekomen verdediger Leroy Verwey zag zijn voorzet geblokt worden. Opnieuw een hoekschop voor de thuisclub maar geen rendement. Een minuut later was het Divani Hansen die ter hoogte van de 16 meterlijn leek door te breken maar onreglementair werd gestuit. De vrijetrap eindigde in de door VVGZ opgetrokken muur. De afgeslagen bal werd vervolgens door Leroy Verwey naast geschoten.

VVGZ wist zich aan de druk van de thuisclub te onttrekken. In de 27e minuut een aanval over links. Serkan Tanriseven leverde een voorzet af richting Remco Wuister. Zijn kopbal ging naast. Nu brak een fase aan waarin VVGZ sterker werd. Een strak schot van Wuister ging naast nadat hij in één keer uithaalde nadat de bal voor zijn voeten stoot.

Richting het rustsignaal nam Alexandria’66 het initiatief weer over. Het was Dylan Leune die Dorian Lauffer met een fraaie dieptepass wegstuurde. VVGZ goalie Fernandes was op tijd zijn doel uit om het dreigende gevaar te nivelleren. Juist toen iedereen zich leek te verzoenen met een 0-0 ruststand was het Romano Filé die vanaf links naar binnen bewoog en met een fraaie schuiver Alexandria’66 op voorsprong bracht: 1-0. Direct na de aftrap floot scheidrechter Roel Kenson voor de rust.

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk niet veel. Beide teams speelden heel matig. Kansen werden nauwelijks gecreëerd. Beide trainers probeerden door enkele wissels het tij te keren. In het laatste kwartier leefde de strijd iets op. Bij VVGZ leek het besef, dat de tijd begon te dringen, aanwezig. De bezoekers waren meer op de helft van de gastheren, en er kwamen enkele mogelijkheden. Alexandria’66 probeerde enkele keren snel onder die druk uit te spelen maar serieus gevaar werd niet gesticht.

In de 82e minuut kwam VVGZ op gelijke hoogte. Dit doelpunt hing wel min of meer in de lucht. De 1-1 kwam op naam van Wouter Swart. In de absolute slotfase probeerden beide teams nog iets te forceren maar ook toen bleek de echte vorm niet aanwezig.

Zo eindigde deze editie van Alexandria’66 – VVGZ in een terecht gelijkspel. Beide clubs konden hiermee wel leven gelet op het verloop van deze wedstrijd.

Volgende week gaat Alexandria’66 op bezoek bij Oranje Wit, dat zijn mede koppositie kwijtraakte door het verrassende verlies van 2-1 bij CVV Zwervers. De ploeg van Ben Spork zal alles op alles moeten zetten om in Dordrecht tot een resultaat te komen.

NSVV laat Nieuw-Lekkerland in extremis langszij komen

VoetbalRotterdam -

Na een moeizame eerste helft ging NSVV na wat omzettingen beter draaien in de tweede helft. Een kwartier voor tijd kwam NSVV verdiend voor de tweede keer op gelijke hoogte en werd daarna een slecht amateur toneelstuk ingezogen. De slotscène was met een lach en een traan. Met tien man werd in de 91ste minuut de overwinning door NSVV gevierd. Tegen negen man vierde Nieuw-Lekkerland in de 95e minuut de gelijkmaker. De 3-3 eindstand voelde belabberd voor NSVV.

In de eerste helft was er direct een dubbele kans voor NSVV. Een vrije trap van Jasper Huisman ging net naast via een verdediger van Nieuw-Lekkerland. De daaropvolgende cornerbal werd door Mitchel Louwerens net over geschoten. De eerste kans voor Nieuw-Lekkerland was wel raak. Het kopduel werd verloren van de boomlange Nieuw-Lekkerland spits Joran Houweling. De collega spits Sven Schilders had al zo’n vermoeden en alleen voor de keeper zette hij Nieuw-Lekkerland op voorsprong.

De verdediging van NSVV zag er de eerste helft een paar keer kwetsbaar uit. Het was goed dat Nieuw-Lekkerland spitsen Joran Houweling en Sven Schilders alleen losse flodders in hun voetbaltas meegenomen hadden van huis en niet met scherp schoten. NSVV creëerde eindelijk net voor rust nog een kans. Dion van Kralingen haalde de achterlijn en trok goed terug op de inlopende Peter Jan Cazander. Zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de eerste helft was Nieuw-Lekkerland iets beter en NSVV moest aan de bak om in ieder geval een gelijkspel mee naar huis te nemen.

In de tweede helft schoot NSVV goed uit de startblokken en scoorde direct de gelijkmaker. Over rechts maakte Mitchel Louwerens een goede actie en voor het doel stond de meegelopen Boyd van Andel helemaal vrij. Boyd twijfelde geen moment en knalde de voorzet tegen de touwen. Daarna was het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Uiteindelijk knokte Nieuw-Lekkerland spits Joran Houweling zich langs de NSVV-verdediging en legde terug op zijn vrijstaande maat Sven Schilders. Voor de tweede keer zette hij Nieuw-Lekkerland op voorsprong.

Bij NSVV werd Jeroen Voshart naar zijn vertrouwde middenveld gedirigeerd en Jerzy van Bergen ingebracht om het middenveld van nieuwe impulsen te voorzien. Het voetbal kwam terug in de ploeg van NSVV. Snel scoorde Jeroen Voshart de verdiende gelijkmaker uit een voorzet van Boyd van Andel. De supporters van NSVV schoven op naar het puntje van hun stoel om voor de winnende te kunnen gaan juichen. NSVV bezit twee topaanvallers. Enige bananenschil is dat ze ook haantje de voorste zijn als publiek er zich mee gaat bemoeien. Na jarenlang ervaringen hebben ze helaas nog niet in de gaten dat dit gedaan wordt omdat ze de beste zijn. Tegenstanders hebben normaal geen vat op hun tot ze gevoelig blijken te zijn voor uit het spel halen door randzaken. In de bovenkamer worden de meest geniale voetbal oplossingen door de hippocampus overgenomen en gaat het mondje reageren op publiek, tegenstanders en scheidsrechters.

Spelers, staf en publiek van Nieuw-Lekkerland beheersen dit spel op amateurniveau goed. Vandaag vond scheidsrechter Aad Hilgersom het tijd om volgens de KNVB-richtlijnen hierin mee te gaan. De eerste gele kaart was nota bene na een overtreding op onze topaanvaller, waarbij de scheidsrechter best wel voor NSVV had mogen fluiten en dit niet deed. Eindresultaat was dat NSVV een gele kaart kreeg voor het blijven mekkeren over de niet gegeven vrije trap.

De tweede gele kaart was bij een duel om de bal met de ver uitgekomen keeper. De keeper kon de verleiding niet weerstaan en ging neer alsof hij onreglementair geraakt werd. De scheidsrechter ging mee in het amateurtoneel en stuurde onze topaanvaller met een tweede gele kaart naar de kleedkamer. Het Numansdorpse team rechte de rug en met tien man speelde Jeroen Voshart zich op rechts vrij en voor het doel ronde Boyd van Andel de aanval mooi af.

Hierdoor zat NSVV op rozen met een 2-3 voorsprong in blessuretijd en werd het doelpunt als een overwinning gevierd. De andere topaanvaller van NSVV had al een gele kaart op zak veroorzaakt door zonder bal in de buurt het aan de stok te krijgen met zijn tegenstander. De scheidsrechter gaf beide spelers toen geel. In de 93e minuut wilde onze topaanvaller meeverdedigen ter hoogte van de middenlijn en uiteraard kon de tegenstander de verleiding weer niet weerstaan en ging weer vol amateurtoneel naar de grond. De scheidsrechter spaarde ook hem niet en trok de tweede gele kaart. Met negen man over en twee minuten te gaan kwam de bal nog eenmaal in de anarchie van het zestienmeter gebied. Nieuw-Lekkerland rommelde de bal in het doel en kon een remise vieren.

Na de wedstrijd bleek NSVV met het vierde gelijke spel na de winterstop in de ranglijst geduikeld van plek 5 naar de net nog veilige plek 8. Het aantal punten verschil naar plek 9 is wel vergroot van 2 naar 3 punten. Het wordt nu wel echt een keertje tijd om weer 3 punten bij te schrijven en volgende week staat op papier de gunstige thuiswedstrijd tegen Zuidland op het programma. De laatste drie wedstrijden heeft NSVV gewonnen van Zuidland. De twee topaanvallers zullen tijdens deze wedstrijd door hun schorsing de tijd krijgen voor zelfreflectie. De uitwedstrijd was aan het begin van het seizoen ook zonder deze twee topaanvallers en betekende toen de start van onze opmars.

NSVV: Jarmo Hartgers, Quinton Burk, Michael Ouwens, Jeroen Voshart, Fabian Korbijn, Sjoerd Hofstede (63e Lars van der Heiden), Peter Jan Cazander (63e Jerzy van Bergen), Boyd van Andel, Mitchel Louwerens (93e tweede gele kaart), Dion van Kralingen (79e Wessel van Haren), Jasper Huisman (82e tweede gele kaart)

Sparta (AV) en SHO in evenwicht

VoetbalRotterdam -

Na twee competitieloze zaterdagen is de strijd om de punten weer hervat met voor SHO een uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta. Omdat de verbouwing van Nieuw Vreelust nog niet is afgerond werd het duel afgewerkt op het kunstgras van veld 4 wat prima bespeelbaar was maar voor toeschouwers weinig beschutting bood. Bij SHO begonnen Dedier Bos en Jesse Vermaat op de bank en voor hen stonden Yur Snoek en Stevie Soares aan de aftrap.

De Spartanen namen met het windvoordeel gelijk maar het heft in handen en drukte SHO ver terug op eigen helft. Na een minuut of tien kwam Sparta op voorsprong, na de eerste hoekschop werkte aanvoerder Yannick van der Sman – mogelijk zelfs met behulp van een overtreding – de bal in het doel: 1-0.
Na een kwartier de eerste goeie aanval van SHO kant waarbij doelman Groenenboom de inzet van Kevin Angel ten koste van een corner wist te keren. Maar nog voordat Kevin zelf de hoekschop kon nemen werd het spel stilgelegd wegens een blessure van scheidsrechter Arjan Verhoeve. Toen bleek dat Verhoeve niet verder kon was de onder de toeschouwers aanwezige Ron Wolf bereid om de leiding over te nemen.

Na een onderbreking van bijna een half uur kon om kwart over drie het spel worden hervat. Al snel bleek dat SHO de noodzakelijke ‘break’ beter verteerd had dan de thuisploeg. Groenenboom, die op de Kikkershoek met een paar uitstekende reddingen Sparta op de been hield en daarmee de 1-0 overwinning voor de Rotterdammers veilig stelde, moest zich strekken om een kopbal van Stevie Soares uit de benedenhoek te tikken. Even later stond hij ook op de goeie plek bij een listige kopbal van Yur Snoek. De sluitpost was wel kansloos bij een schot van Jesper Troost van net buiten de zestien maar hij kreeg hulp van de lat. SHO kreeg nog een paar aardige mogelijkheden op de gelijkmaker maar kort voor de reguliere pauze lukte het Moises Navarro om een van de weinige Spartaanse uitvallen te verzilveren: 2-0.

Bij de meeste aanwezige Beijerlanders zal op dat moment de moed op een goede afloop in de schoenen gezonken zijn, maar zeker niet bij trainer Hans Maus want hij stuurde dezelfde elf voor de tweede helft het veld in. En zij stelden hem niet teleur want zijn ditmaal in oranje/wit gehulde elftal nam de regie volledig over. Na een klein kwartier werd Stevie Soares diep gestuurd en hij gaf de keeper geen kans: 2-1. SHO leefde helemaal op en een minuut of vijf later stond de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord. Kevin Angel liet vanaf de rechterkant een hoge voorzet los die over de niet al te grote Groenenboom in het doel verdween: 2-2. Voor de niet aanwezigen: denk maar hoe Wim Jansen het destijds deed tegen doelman Fabio Cudicini (de Spin) van AC Milan.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan besloot de SHO trainer tot een dubbele wissel. Hij haalde de twee doelpuntenmakers, tevens de oudsten in de selectie, naar de kant voor Dedier Bos en Thomas van Putten, die nu ook zijn competitiedebuut in de hoofdmacht maakte.

SHO leek op de vijfde (!) 2-2 deling af te stevenen maar bleef jagen op de volle winst en die leek er zo’n minuut of acht voor het einde ook te komen, met de beide invallers in de hoofdrol. Dedier Bos hield in het overvolle strafschopgebied goed het overzicht en bereikte Thomas van Putten die dichtbij het doel met een subtiele voetbeweging de keeper kansloos liet: 2-3. Wat een ongelofelijk debuut voor de 17-jarige loodgieterszoon uit de Irenestraat.

Tim de Pender ging naar de kant voor Jesse Vermaat en de geblesseerde Ferdinand Römelingh werd afgelost door Job van der Meijde. In zijn korte invalbeurt had Vermaat nog een paar dreigende acties die helaas geen succes opleverden. Iets meer dan een minuut voor het einde werd SHO wederom met de neus op de feiten gedrukt, na balverlies op het middenveld zorgde Robin van der Sman met een hard schot voor een ijskoude douche: 3-3.

Net als in de vorige twee wedstrijden van dit jaar zat het venijn dus ook nu weer in de staart. Brielle – SHO 1-2 met het winnende doelpunt van Stevie Soares in blessuretijd en drie weken geleden bij SHO – Spijkenisse 4-4 met de gelijkmaker van de gasten eveneens toen de klok op het scorebord al bijna stilstond op 90 minuten.

Bij deze de waarschuwing aan de bezoekers van wedstrijden van het eerste elftal: ga nooit voor het eindsignaal al weg. Als, met nadruk op als, SHO de winst had gepakt in Rotterdam-Terbregge hadden de wit/zwarten de tweede plek op de ranglijst in handen gehad!

SHO: Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Yur Snoek, Jesper Troost; Stevie Soares, Tim de Pender

Paaseierenactie ten gunste van 100-jarig jubileum

COVS -

De jubileumcommissie van de SAO Apeldoorn organiseert een paaseierenactie. De paaseieren kunnen tot en met 19 maart worden besteld. De opbrengst komt ten goede aan de jubileumcommissie. Lees verder voor meer informatie. 

  • Bestellen kan tot en met dinsdag 19 maart via het inschrijfformulier in het clubhuis of door een mail te sturen naar j.schief@chello.nl.
  • De zakjes met paaseitjes kosten €2,00 per stuk.
  • De bestellingen kunnen alleen donderdag 21 maart worden opgehaald tijdens de clubavond. 

 

Het bericht Paaseierenactie ten gunste van 100-jarig jubileum verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Uitslagen zondag 25 februari

VoetbalRotterdam -

Barendrecht kopje onder in Meerssen

VoetbalRotterdam -

Er is een einde gekomen aan de lange reeks ongeslagen wedstrijden van Barendrecht. De rood/witten gingen zaterdagavond in en tegen Meerssen met 3-1 onderuit. Zo werd er niet geprofiteerd van het nieuwe puntenverlies van Stedoco.

Barendrecht stond in Zuid-Limburg met de vertrouwde formatie van de laatste weken aan de aftrap. Toch is het de vraag in hoeverre de 185 kilometer lange busreis goed was verteerd, want de bezoekers kenden een beroerd begin.

Al na elf minuten ging de bal op de strafschopstip. SV Meerssen sloeg dankzij Cem Unal direct toe, 1-0. En de stofwolken waren nauwelijks opgetrokken, of het thuispubliek kon weer juichen. Opnieuw was Unal na een verkeerde terugspeelbal de gevierde man, 2-0.

Barendrecht stond erbij en keek erna. Waar was de ploeg die de afgelopen weken zo veel indruk had gemaakt en met een indrukwekkende inhaalrace de ongenaakbaar geachte koploper Stedoco had bijgehaald en zelfs had ingehaald. Nu stond het met 2-0 achter bij Meerssen, dat overigens laatst ook Stedoco al had geklopt.

Vlak voor de rust werd Taner Bayram naar de kant gehaald, Niels Vorthoren was zijn vervanger. Barendrecht drong in deze fase aan, maar zonder succes.

Ook na de rust probeerden de rood/witten een vuist te maken, maar twee doelpogingen werden van de lijn gehaald. Zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de overkant. Meerssen kwam er vlot uit en Testimony Odetola zorgde voor 3-0. Daarmee was binnen een uur de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Barendrecht deed nog wat terug via invaller Robbert Olijfveld, maar verder kwamen de bezoekers niet. Een kansloze nederlaag die maar gauw vergeten moet worden.

SV-Meerssen-Barendrecht 3-1 (2-0). 11. 1-0 Unal (strafschop), 14. 2-0 Unal, 55. 3-0 Odetola, 67. 3-1 Olijfveld.

Scheidsrechter Kuiper, gele kaarten Drexhage en Monster (Barendrecht) en Flapper (Meerssen).

SV Meersen: Quaden; Roumen, Kuijs, Knops, Unal, Vankan (86. Hannon), Van
Dijck (86. Husic), Simons, Ceha, Odetola-Benjamin (86. Lacroix) en Flapper.

Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Jouhri; Bayram (40. Vorthoren), Jongman, Van der Stoep; Vugts, Drexhage (62. Olijfveld) en Serghini (62. Mrowicki)

Algemene Ledenvergadering 11 maart 2024

COVS -

Geacht lid/donateur van de Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o.,

Namens het bestuur nodig ik u uit aanwezig te zijn op onze komende jaarvergadering, welke wordt gehouden op maandag 11 maart 2024. De avond zal starten om 20:00 uur. De locatie is, zoals gebruikelijk, Korfbalvereniging A&CKV Gemini, Groenhovenpark 5, 2803 PH Gouda.

De agenda vindt u in de bijlage. De notulen van de vergadering van 2023 en de jaarverslagen zijn bij ondergetekende op te vragen voor zover die nog niet per e-mail zijn ontvangen.

Mocht u niet op de ALV aanwezig kunnen zijn, dan kunt u zich schriftelijk afmelden. Een brief kan naar het adres van de secretaris (zie onder aan dit bericht). Daarnaast is het mogelijk dit per e-mail te doen: secretaris@covsgouda.nl. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk je per app-bericht af te melden bij ondergetekende: 06-10345952. Bovenstaande afmeldopties worden als schriftelijk beschouwd. Telefonische afmeldingen of afmeldingen in persoon worden niet als geldige afmelding beschouwd.

U kunt de financiële jaarstukken 2023 die betrekking hebben op de ALV per e-mail bij de penningmeester opvragen via penningmeester@covsgouda.nl of telefonisch via 06-2260 0995.

Als er nog vragen zijn, kunt u zich tot mij wenden.

Wij kijken uit naar een prettige Algemene Ledenvergadering in ons clubgebouw. En we hopen u in goede gezondheid te verwelkomen.

Hartelijke groet,
namens het bestuur,

Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda e.o.

Symfonielaan 29
2807 JZ Gouda

Het bericht Algemene Ledenvergadering 11 maart 2024 verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

Een avond met Jörn te Kloeze

COVS -

Op 6 februari had de Technische Commissie i.p.v. spelregels na de training een spreker uitgenodigd. Niemand minder dan Jörn te Kloeze, een topper in zowel het futsal (zoals zaalvoetbal weer wordt genoemd) als het amateur veldvoetbal. In het futsal is hij internationaal arbiter voor de FIFA en op het veld fluit hij al 16 jaar op het hoogste niveau bij de amateurs. Daarnaast is hij KNVB-docent en lid van de LCS van de COVS.

Op deze avond maakte hij vooral propaganda voor futsal, en voor het fluiten daarin. Hij vertelde hoe veld- en zaalvoetbal door de jaren heen wat meer naar elkaar zijn toegegroeid en wat de grote verschillen nog zijn. Het grote verschil is dat er bij futsal twee arbiters zijn, op gelijk niveau. Er moeten dus goede afspraken worden gemaakt. Meestal volgt de een het spel en de ander de man met bal. Bij spelomslag draait dat om. Toch gebeurt het regelmatig dat de twee arbiters verschillend denken over een en dezelfde situatie. Dan moet er een het voortouw nemen. Hier komt een ander verschil om de hoek kijken. In het futsal volgt na 5 overtredingen een 10-metertrap (zoiets als een strafschop), dus fluiten voor een overtreding heeft meer impact dan op het veld. Je moet dus goed zoeken naar een balans. Een verder verschil is dat bij het futsal zuivere speeltijd wordt gehanteerd. Wat tot lange wedstrijdjes kan leiden. Twee keer 20 minuten kan zomaar uitmonden in twee keer 40 minuten.

Weer die lichaamstaal!

Ondersteund door beelden liet Jörn van al deze en andere zaken voorbeelden zien. Bijvoorbeeld dat in futsal ook tijdstraffen gelden en dat het ontnemen van een scoringskans anders werkt, en hoe het fluiten op internationaal niveau in zijn werk gaat. En wat voor mooie reisjes hem dat al heeft opgeleverd. Als docent aan een middelbare school heeft hij gelukkig de vrijheid dat te kunnen doen. Daarnaast bleek uit die internationale confrontaties (soms letterlijk!) dat lichaamstaal uiterst belangrijk is in de communicatie met spelers.

Verder deelde hij als lid van de LCS nog wat aanstaande wijzigingen in de spelregels, waaronder een richtlijn dat strafschoppen wat minder makkelijk gegeven zullen (moeten) worden, minder geel voor hands en juist meer voor onsportief gedrag en meer aandacht voor wangedrag van spelers en coaches. Dat moet er echt worden uitgewerkt.

Met de nodige vragen vanuit het ruim aanwezige publiek vloog de tijd om. Aan het eind was iedereen een stuk beter ingelicht over futsal en een ervaring rijker. Veel dank aan Jörn voor een fijne voordracht!

Het bericht Een avond met Jörn te Kloeze verscheen eerst op Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken.

Smitshoek in blessuretijd langs Zwaluwen

VoetbalRotterdam -

Afgelopen zaterdag leek Smitshoek de punten te gaan delen met Zwaluwen Vlaardingen, maar met een mooie vrije trap in blessuretijd zorgde Djaniny Lopes Mendes ervoor dat de 3 punten toch nog konden worden bijgeschreven.

De wedstrijden tussen Smitshoek en Zwaluwen zijn voor beide teams speciale wedstrijden, waar heel vaak Zwaluwen aan het langste eind trekt, maar dit seizoen heeft Smitshoek zowel de uit als de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen.
Ook ditmaal gebeurde dit in een wedstrijd waar niet echt goed werd gevoetbald, maar waar de strijd en de spanning er toch voor zorgde dat de toeschouwers zich prima konden vermaken.

Na een afwachtend begin was het Luc Delmee die de score had moeten openen. Na een prima pass van Ryan Koolwijk kon hij alleen op Zwaluwen doelman Jari Puister af, omspeelde deze ook, maar kwam toen net wat kracht tekort om de bal in het doel te plaatsen. Daarna namen de gasten het initiatief, zij waren wat balvaster dan de thuisploeg en de 0-1 die viel in de 16e minuut was dan ook niet onverdiend. Na slecht uitverdedigen van Smitshoek kon Etson Galon, van dichtbij de bal achter doelman Michael Termijn plaatsen.

Beide teams hadden moeite met het zware veld, maar de Vlaardingers speelden wat directer en de Smitshoek verdediging moest attent blijven voor de snelle buitenspelers van de zwart witten. In de laatste minuut van de 1e helft voorkwam doelman Michael Termijn met een mooie redding dat de 0-2 viel.

In de 2e helft pakte Smitshoek het wat energieker aan, creëerde een overwicht, wat bijna al leidde tot de gelijkmaker, maar deze vrije trap van Djaniny Lopes Mendes belandde op de doelpaal. Toch viel niet veel later de 1-1, maar daar had Smitshoek wel de hulp bij nodig van de tot dan toe prima leidende scheidsrechter Eddy van Yren. Hij was zo’n beetje de enige die in een onschuldig duel een strafschop zag. Dit presentje werd dankbaar uitgepakt door Luc Delmee, die vanaf 11 meter onberispelijk raak schoot.

Na deze gelijkmaker ontspon zich een wedstrijd waarbij beide teams volop streden voor de winst, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Net toen iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel mocht Djaniny Lopes Mendes op 23 meter afstand nog een vrij trap nemen. En net als in de wedstrijd tegen LRC schoot hij deze onberispelijk binnen.

Drie punten dus voor Smitshoek waar een gelijkspel misschien wat beter de verhoudingen had weergegeven, maar daar maalde bij de thuisclub niemand om. Smitshoekers Ryan Koolwijk en Jochem v/d Biggelaar kregen van de verder prima leidende scheidsrechter Eddy van Yren een gele kaart.

Door dit resultaat blijft Smitshoek op de 2e plek van de ranglijst op 12 punten van koploper ASWH, maar wel met 2 wedstrijden minder gespeeld. Volgende week volgt dan ook een heuse topper als de uitwedstrijd in H.I Ambacht tegen hetzelfde ASWH op het programma staat. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.00 uur

Smitshoek: Michael Termijn, Lucio Hollander, Jochem v/d Biggelaar, Peter Verhoeve, Tim Zandwijk, Ryan Koolwijk, Jesper v/d Bosch, Djanny Lopes Mendes, Luc Delmee (Nick Meijboom), Ilano Silva Timas, Quinten v/d Ent (Marvin v/d Made)

WFB en René Milot lichten optie in het contract

VoetbalRotterdam -

WFB-trainer René Milot heef besloten zijn contract met één jaar te verlengen. Dat maakte de voorzitter van de vierdeklasser, Cock Breen, afgelopen zaterdag bekend. Het bestuur van WFB is erg blij met de contractverlenging. Ondanks de mindere periode die de Ouddorpers doormaken, zien ze voldoende perspectief voor de lange termijn. “Ook vandaag tegen FC de Westhoek ’20 zagen, we ondanks de nederlaag, bij vlagen goed voetbal. Als we deze lijn doortrekken komen de punten vanzelf”, aldus de voorzitter.

In het nieuwe seizoen wordt Milot bijgestaan door Patrick van Dam en Johan Komttebed. Met Van Dam krijgt Milot een nieuwe assistent. Hij is echter geen onbekende voor WFB. Hij speelde van zijn 16e tot zijn 27e in het eerste elftal en was daarna tot medio 2022 betrokken als assistent bij de selectie. Dit seizoen is hij trainer van de JO19-1. Daar maakt hij een zeer succesvolle periode door. De JO19-1 werd al kampioen in de tweede klasse en ook in de eerste klasse staan ze hun mannetje. Komttebed werd vorig seizoen door Ton Rekelhof al als assistent bij de selectie gehaald. Ook hij overweegt om, net als Milot, nog een seizoen door te gaan. Al houdt hij wel een slag om de arm: “zoals het er nu uitziet, ga ik door.”

Clubgrensrechter en teammanager George Pape zet voorlopig een punt achter zijn carrière. Hij focust zich vanaf april volledig op het werkzame leven als havenmeester van de Ouddorpse haven en uitbater van restaurant De Reddingsloods. Ook Sigurd Haverkamp stopt na dit seizoen. Hij was assistent-trainer onder Leo de Geus, Rekelhof en Milot. Daarmee was hij ook de langstzittende assistent-trainer bij WFB. Wat hij na dit seizoen gaat doen, is nog niet bekend.

WFB staat op dit moment, met nog 9 wedstrijden te gaan, op een 9e plaats in de competitie. Van de 12 ploegen in de vierde klasse degraderen er 6 rechtstreeks. De Ouddorpers zijn dus nog allerminst uit de gevarenzone en daarmee is er voor Milot, Komttebed en Haverkamp nog voldoende werk aan de winkel.

Nieuwerkerk in slotfase langs HBSS

VoetbalRotterdam -

Rowendey Schoop was zaterdag de gevierde man. De aanvalsleider schoot eerst zelf in de slotminuut de uiteindelijk verdiende 0-1 binnen en was even later de aangever na een sublieme actie waar hij eerst drie man op de vierkante meter uitkapte en vervolgens feilloos het hoofd bereikte van Rens Blok die niet faalde en zijn ploeg op 0-2 bracht. Beide ploegen speelden duidelijk op safe, maar waar Nieuwerkerk probeerde aan te vallen, werd de thuisploeg alleen actief bij balverlies van de tegenstander. Het publiek was zeker geen winnaar, ofschoon bij Nieuwerkerk na afloop daar niemand meer om maalde.

Trainer Michel van Noort zag zijn ziekenboeg nu eindelijk leeglopen. Zowel Maurice Treffers als Marijn Langhorst maakten na lang blessureleed eindelijk weer speelminuten in het tweede elftal en O23. Alleen Jayson Vermeulen is voorlopig nog niet inzetbaar. Kas Hoenderop keerde terug in de basiself en dat ging ten koste van Jesse Asowata.

Nieuwerkerk kwam goed uit de startblokken en had eigenlijk al in het eerste kwartier moeten toeslaan. Eerst was Tygo Letwory dichtbij uit een voorzet van Philippe den Hartog en uit de hoekschop die daarop volgde, kwam Stefan van Diest net tekort om het hoofd goed achter de bal te krijgen. In de 14e minuut schoot Stefan van der Vlegel in een kansrijke positie net naast op aangeven van Tygo Letwory. Pas in de 15e minuut loste HBSS een eerste afstandsschot, maar daar hoefde doelman Kevin de Geus (sinds vandaag 360(!) minuten zonder tegentreffer) niet op te reageren. In de periode erna tot aan de rust gebeurde er niet al te veel voor beide doelen.

Nieuwerkerk bleef geduldig in de opbouw en liet zich geenszins in de val lokken. Het neutraliseerde met de vandaag ook opnieuw sterke laatste linie de counters van HBSS in een vroeg stadium, maar het speelde aanvallend zelf in een te laag tempo om de Schiedamse verdedigingsmuur vooralsnog te slechten. HBSS loerde uitsluitend op balverlies van Nieuwerkerk en ondernam nauwelijks zelf initiatief. De 0-0 ruststand was dan ook weinig verrassend, toen scheidsrechter Lochtenberg (had geen moeilijke middag en floot verder prima) na 45 minuten beide ploegen richting kleedkamer stuurde.

Na rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Ook nu moest doelman Kevin de Geus pas na een kwartier echt in actie komen. Toch vertoonde de thuisploeg in de fase erna iets meer drang naar voren. Nieuwerkerk leek te profiteren, maar Ayrton Verlaan (in de 65e minuut in het veld gekomen voor Philippe den Hartog) kreeg de scherpe en afgemeten voorzet van Rowendey Schoop niet onder controle en stuitte op de doelman van HBSS. Intussen ging ook Tygo Letwory naar de kant en was Vince van Dongen zijn vervanger.

Beide ploegen leken op een 0-0 af te stevenen, maar Nieuwerkerk bleef proberen. Eerst stuitte Stefan van der Vlegel op de doelman. Even later kopte Menno Homan een hoekschop van Ayrton Verlaan hard binnen, maar een HBSS-speler kon op de doellijn redding brengen. Vervolgens eiste Rowendey Schoop de absolute hoofdrol op. Hij brak met zijn treffer (na lange pass van Menno Homan en verder voorbereidend werk van Ayrton Verlaan) de ban. Even later volgde het perfecte hoogstandje met de voorzet op het hoofd van Rens Blok.

Met dit resultaat gaat Nieuwerkerk op de ranglijst HBSS voorbij en lijkt nu hard op weg naar de plekken voor lijfsbehoud. Met Berkel als tegenstander komende zaterdag op eigen sportpark, kan daarin een volgende stap worden gezet.

HBSS: Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek (83. Bart Meeske) – Kas Hoenderop – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel (Xander Laanen) – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog (65. Ayrton Verlaan) – Rowendey Schoop – Tygo Letwory (65. Vince van Dongen)

Hellevoetsluis niet langs Serooskerke

VoetbalRotterdam -

Na opnieuw twee weekenden zonder competitievoetbal trad Hellevoetsluis deze zaterdag pas voor de derde keer dit jaar aan. Werd er eerder nog knap gelijkgespeeld tegen nummer 2 SVOD ´22 (2-2) en koploper Heinenoord (4-4), bleek vandaag dat het ene gelijke spel het andere niet is. De Hellevoeters wisten namelijk niet langs rode lantaarndrager Serooskerke te komen en zagen koploper Heinenoord verder uit het zicht verdwijnen.

Hoewel droog stond er een koude wind op het sportpark Noordhout, gelegen aan de N57. Dat in combinatie met het hobbelige veld, waar de Zeeuwse clubs kennelijk patent op hebben, maakten goed voetbal onmogelijk en dat was niet in het voordeel van de Hellevoeters, die hun thuiswedstrijden afwerken op kunstgras. Tegenstander Serooskerke stond weliswaar nog altijd laatste, maar na drie ongeslagen duels, met o.a. een 3-1 overwinning op koploper Heinenoord, had het met 7 punten inmiddels aansluiting gevonden bij de andere laag gerangschikte teams.

Toch hadden de blauw-witten niet ineens een wonderploeg en was Hellevoetsluis het aan haar stand verplicht de Zeeuwen op een nederlaag te trakteren. De eerste 20 minuten wees ook niets op een moeilijke middag voor de Hellevoeters, al reeg het de kansen niet persé aan elkaar. Na 15 minuten was het Jeffrey Burger die met een vlammend schot, wat maar net over de kruising vloog, voor het eerst gevaar stichtte. Na 22 minuten stond het echter ineens 1-0 voor de nummer laatst, toen Serooskerke te makkelijk over Hellevoets linkerkant combineerde en de voorzet langs Dyron Bijl geschoten werd. Drie minuten later leek Hellevoetsluis al op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Brian Poelman uit een voorzet van Tim van der Lijn, werd met een katachtige reflex door de doelman via de paal tot corner verwerkt. In de 33e minuut toonde Dyron Bijl aan de andere kant zijn kwaliteiten, door een bijna zeker doelpunt te voorkomen.

In de tweede helft speelde Hellevoetsluis met meer energie, zette het Serooskerke onder druk en al in de 47e minuut trokken de rood-witten de stand gelijk, toen Jeffrey Burger een voorzet, die door de wind bleef hangen, over de keeper in het doel wist te koppen (1-1). De mannen van Mark van Os gingen op jacht naar de winst, hadden vaker de bal, maar wisten geen grote kansen te creëren. Van Os probeerde het tij met wissels te keren en dat leverde nog bijna succes op. De ingevallen Bo van Wingerden zag zijn schot naar de bovenhoek klimmen, maar de prima doelman wist ook deze doelpoging te verijdelen.

Zodoende bleef het 1-1, waar Hellevoetsluis met een overwinning goede zaken had kunnen doen. Nummers 2 en 3 SVOD ’22 en MZC ’11 speelden namelijk gelijk tegen elkaar en ook de wedstrijd tussen nummer 5 Yerseke en nummer 6 Terneuzen eindigde in een gelijkspel. De Hellevoeters zullen ook volgende week in de uitwedstrijd tegen Walcheren weer alle zeilen bij moeten zetten om de aansluiting met de top 3 te houden en de achtervolgers niet te dichtbij te laten komen.

Marphe Redjosetiko versterkt staf DCV

VoetbalRotterdam -

Na de komst van Richard den Ouden als nieuwe hoofdtrainer versterkt DCV haar staf verder met Marphe Redjosetiko.

De huidig assistent trainer van Xerxes DZB maakt de overstap naar DCV na een lange periode bij de Rotterdamse club, waar hij maar liefst 8 seizoenen actief was. De 43 jarige vader van 3 kinderen wordt op het Waalplantsoen de rechterhand van Richard den zouden.

“We zijn bijzonder blij met de komst van iemand als Marphe naar DCV”, aldus Ronald Klinkenberg van DCV. “Marphe heeft een frisse kijk op voetbal en is een echter verbinder, iets waar we bij DCV altijd naar op zoek zijn. We hebben er dan ook zin in hem volgend jaar samen met Richard voor de groep te zien staan”

SSS knokt zich naar gelijkspel tegen koploper Slikkerveer

VoetbalRotterdam -

Na de in extremis bepaalde eindstand van 4-4 vorige week uit bij SVS in Capelle aan den IJssel trad SSS vandaag thuis aan tegen koploper Slikkerveer.

Het in grote getale aanwezige publiek zag SSS al na 11 minuten tegen een 0-1 achterstand aan kijken en zelfs na 38 minuten tegen 0-2. Beide keren waren het gevaarlijke uitbraken van Slikkerveer over de linkerflank die voor problemen in de Klaaswaalse formatie zorgde. Even leek het erop dat voor rust de wedstrijd al gespeeld zou zijn, maar mede doordat Slikkerveer slordig omging met de kansen bleef SSS nog in de race. Zeker toen SSS op slag van rust een strafschop toegekend kreeg vanwege hands in het zestien meter gebied. Dit is een kolfje naar de hand van Dennis den Haan die met een harde schuiver de keeper kansloos liet en de ruststand op 1-2 bepaalde.

Na rust zette SSS een tandje bij en creëerde meer kansen. Het liet in de 52e minuut een kans liggen op de gelijkmaker. Slikkerveer wist echter wel raad met een kans voor hun die daarop volgde en zette de 1-3 op het bord. Vijf minuten later maakte Dennis den Haan de aansluitingstreffer, hiermee kwam SSS voor de tweede keer deze dag weer terug in de wedstrijd. Doordat de doelman van Slikkerveer de bal twee keer opraapte kreeg SSS 20 minuten voor tijd een indirecte vrij trap in het zestien meter gebied. Na een kort tikje van Feni Bileti krulde Dennis den Haan de 3-3 binnen.

Direct na de aftrap brak Slikkerveer weer uit en maakte de ploeg van Gijs Zwaan de 3-4. Een domper voor SSS dat de rug nog een keer moest rechten om de gelijkmaker te maken. Met een tomeloze inzet probeerde SSS een doelpunt te forceren en dit werd beloond. Een voorzet van Marco van Daalen werd door Daan Sibrijns in de 85e minuut beheerst binnen getikt en zo prijkte er wederom een 4-4 stand op het bord. Na enkele minuten blessuretijd, waarin SSS nog een flinke kans kreeg op de winnende treffer, floot de goed leidende scheidsrechter af en konden beide teams een punt bijschrijven. Of beide coaches hier ook tevreden mee zijn bleef na afloop de grote vraag.

Na dit resultaat en de resultaten op de andere velden moet Slikkerveer de koppositie afstaan aan FC Binnenmaas en vind SSS zichzelf terug op 6e plaats met 23 punten. SSS heeft komende wedstrijden de punten hard nodig om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen en voor de 2e periode, waar momenteel de 2e plaats wordt bezet.

Zaterdag gaat SSS op bezoek bij CKC. Die ploeg staat momenteel 4e in deze afdeling. De wedstrijd in Capelle aan de IJssel begint om 14.45 uur.

Degradatiezorgen Spirit blijven ondanks overwinning

VoetbalRotterdam -

Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen Streefkerk met 3-0 gewonnen. Alle 3 de doelpunten vielen in de 2e helft. Ruben Slooff opende de score vanaf de penalty stip, waarna Niels de Vries vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong verdubbelde. De 3-0 kwam van het been van een Streefkerk-speler.

Spirit liet bij vlagen vlot combinerend voetbal zien, maar was in de afrondende fase vaak niet overtuigend. En wanneer er een goede mogelijkheid ontstond, stond een Streefkerk speler zijn keeper te assisteren op de doellijn (schot van Daniel van der Zwan en Olaf Visser) en zag Niels de Vries zijn schot gekeerd door de keeper zelf.

Streefkerk liet aanvallend niet veel zien, maar was misschien wel het gevaarlijkste. Halverwege ging een schot via de buitenkant van de paal naast het doel en op slag van rust kon Sean Luthart met moeite met zijn voet een aanval onschadelijk maken toen 2 spelers van Streefkerk uit de rug van de Ouderkerkse verdediging ontsnapte.

Spirit was in de 2e helft gevaarlijk via Niels de Vries (schot voor langs) en Robbin Brouwer. Met een goede loonactie was hij eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, maar de verdediger zag zijn poging net naast het doel gaan. Na de verkregen penalty, die door Ruben Slooff werd benut, won Spirit uiteindelijk toch vrij eenvoudig.

De resultaten op de andere velden zorgden ervoor dat Spirit weinig profijt had aan de overwinning. Het gat met de nummer laatst is dan wel opgelopen tot 8 punten, maar de overwinningen van cvv Zwervers (2-1 op Oranje Wit) en De Zwerver (0-1 bij Pelikaan) temperde het feest-gevoel. Spirit staat nu op de 9e plaats, slechts 1 punt boven de rechtstreekse degradatie grens, waaronder Pelikaan nu staat. Cvv Zwervers en De Zwerver staan op plaats 10 en 11, met net zoveel punten als Spirit.

De degradatiezorgen zijn nog lang niet voorbij. Het verschil met de ‘veilige’ plaatsen 7 en 8 zijn wel gekrompen. Rijsoord verloor met 1-3 van Spartaan’20 en Alexandria’66 speelde met 1-1 gelijk met VVGZ. Rijsoord is nu binnen handbereik. Het verschil is nu 2 punten, met dien verstande dat Rijsoord een wedstrijd meer gespeeld heeft. Spirit heeft nog wel een achterstand van 5 punten op Alexandria’66.

In de strijd om het kampioenschap was Spartaan’20 de grote winnaar van deze speelronde. Zelf won het bij Rijsoord terwijl concurrenten Oranje Wit (2-1 verlies) en IFC (1-1 tegen EBOH) punten verspeelden. De Rotterdammers hebben nu een gat geslagen van 3 punten.

Volgende week staat voor Spirit de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma.

Spektakelstuk tussen Fortuna Be Quick en DRL

VoetbalRotterdam -

Afgelopen zaterdag sleepte Fortuna Be Quick op het vermaledijde kunstgras van De Rotterdamsche Leeuw een nipte 6-7 overwinning uit het vuur.

Opgeteld bij de eclatante 13-2 zege van de heenwedstrijd in Goudswaard betekende dat 20-8 “on aggregate”. In de beginfase van de partij sprongen de bezoekers slordig om met de geboden mogelijkheden, maar kwamen desondanks na zes minuten wél op een 0-1 voorsprong via Dylan de Vroed, op aangeven van Thomas van Peperstraten: 0-1.

De formatie van oefenmeester Pascal Hoek gaf de Rotterdammers hierna teveel ruimte om hun ruim aanwezige technische kwaliteiten te etaleren en liet zich ver terug dringen op eigen helft. Burak Dogan – met een subtiel lobje over de uitlopende keeper Kevin Poldervaart – , Murat Gök en Ilker Sevdi zorgden voor een 3-1 voorsprong, maar het slotakkoord van de eerste helft was voor Fortuna Be Quick. Met een bekeken schuiver reduceerde Thimo Herrewijnen de achterstand tot 3-2.

Na de onderbreking liepen de Rotterdamse gastheren tot minuut 66 uit naar 6-2 door drie treffers van Burak Dogan. Halverwege de tweede helft ging de conditie een woordje meespreken en rechtten de bezoekers de rug. Met een rake vrije trap zette Dylan de Vroed in de 70ste minuut de inhaalrace in en nauwelijks twee minuten later verdween een scherp indraaiende corner van – de na een langdurige revalidatie terugkerende – Nils van Prooijen over de tevergeefs graaiende DRL-doelman Owen Sarioglu in het doel: 6-4.

Tien minuten voor tijd kopte Jacco Vink raak uit een hoekschop van Thimo Herrewijnen: 6-5. Vlak voor tijd tikte Dylan de Vroed de gelijkmaker binnen en na drie minuten in de toegevoegde tijd gaf Nils van Prooijen zijn rentree extra cachet door de winnende treffer te produceren: 6-7.

Rhon heeft geen moeite met Rozenburg

VoetbalRotterdam -

Rhoon deed afgelopen zaterdag goede zaken doordat een aantal topclubs in 3D punten verspeelden en door zelf met 3-0 te winnen van Rozenburg. Ondanks de afwezigheid van een aantal sterkhouders slaagde de brede selectie van Rhoon er in de 3 punten op de Omloop te houden.

Vooraf natuurlijk een vriendelijk weerzien en hartelijk welkom voor oud-gedienden trainer Ronard Venekamp en verzorger Dick Grinwis maar tijdens de wedstrijd werd er geen rekening gehouden met de penibele situatie waarin Rozenburg verkeert als laatste in de rangschikking. Zonder sprankelend en overtuigend spel werd wel duidelijk gemaakt dat er vandaag voor hen weinig te halen was.

Het spel kabbelde voort zonder echt doelrijpe kansen met veel balverlies en slordig spel tot vlak voor rust een een-twee over rechts tussen Vince van Dorsten en Ricardo Merrelaar de openingstreffer opleverde voor Vince. 1-0 dus in de 38e minuut hetgeen tevens de ruststand was.

Na de rust kwamen dezelfde mannen wat beter uit de startblokken en mocht Jibbe van Kammen halverwege de aanvalsheft op links een vrije trap nemen. Mitch Fransen sprong in het doelgebied het hoogst en kopte de bal fraai en onhoudbaar over de verdediging in de rechterbovenhoek, 2-0.

Een kwartier voor tijd vond de inmiddels ingevallen Thom den Boer het net na een combinatie met Mats Driece, waarbij zijn schot op doel nog gekeerd werd maar de omhoog terugstuitende bal alsnog door hem werd ingekopt : 3-0.

Waarmee de belangrijkste wapenfeiten wel gemeld zijn. Rozenburg probeerde wel maar kon niet beter en Rhoon vond het wel goed zo en wilde liever terug naar de warme kleedkamer en kantine.

Rhoon: Rick Bonninga, Jeffrey Zwaan (60. Jeroen Oster), Dwight Krolis, Mitch Fransen, Stefan van der Vorm, Ramon Salas (76. Steven Schreuder), Adam Boulakhrif (60. Tom den Boer), Jibbe van Kammen, Kevin Stolk, Ricardo Merrelaar (66. Mats Driece), Vince van Dorsten (66. Rohan van Breda)

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator