Feed-aggregator

In memoriam Jac Smits

COVS -

Op 6 december j.l. is ons lid Jac Smits, in de volksmond ook wel “de Smeed” genoemd overleden. Meer dan 51 jaar was Jac  een trots lid van onze vereniging. Nadat hij de fluit in de wilgen had gehangen bleef zijn betrokkenheid bij de vereniging groot door bijvoorbeeld  mee te helpen aan de renovatie van ons clubhuis en vooral door met grote regelmaat onze clubavonden te bezoeken. Hij legde graag een kaartje, genoot van het maken van een kwinkslag  en was een vriendelijke man. Wij wensen zijn vrouw Gerry en de familie veel sterkte toe.

‘Jeugdtrainer knockout geslagen bij meisjeswedstrijd’

VoetbalRotterdam -

In Rotterdam-IJsselmonde is zaterdag volgens het Algemeen Dagblad een jeugdtrainer knock-out geslagen tijdens een meisjeswedstrijd. Het duel tussen de MO15 van FC IJsselmonde en CVV Zwervers liep volledig uit de hand.

De sfeer werd grimmig nadat de scheidsrechter en de trainer van CVV Zwervers in discussie gingen en de scheidsrechter daarbij geduwd werd. Toen een toeschouwer naar aanleiding daarvan het veld op stormde en de trainer de scheidsrechter een klap gaf, ging het mis. De trainer kon na behandeling in een ziekenwagen zelfstandig het complex verlaten.

De politie verwacht dat er in de zaak spoedig iemand wordt aangehouden. Ook het Algemeen Dagblad maakte een artikel over de gebeurtenissen. Dat artikel vindt u hier.

Rotterdam-spelers Hertzberger en Van Dam met Oranje door op WK

RTV Rijnmond -

Het Nederlands Hockeyelftal heeft zondag met 5-1 gewonnen van Pakistan en zich daardoor geplaatst voor de volgende ronde van het WK in India. Voor Oranje scoorden Thierry Brinkman, Valentin Verga, Bob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden. HC Rotterdam-spelers Jeroen Hertzberger en Thijs van Dam deden bij Oranje mee. Hertzberger was belangrijk met een assist.

Nieuwenhoorn wint derby van Hellevoetsluis

VoetbalRotterdam -

Ondanks de verdiende, maar geflatteerde 4-1 nederlaag tegen aartsrivaal Nieuwenhoorn, waren het vooral de supporters van Hellevoetsluis die de show stalen. Wat begon met een wandeltocht vanaf het ING Sportpark naar de Rijksstraatweg, werd gevolgd door een ongekende sfeeractie met fakkels, rookpotten en vuurpijlen. Na afloop werd er nog amper gesproken over de wedstrijd, maar ging het vooral over het geweldige publiek van Hellevoetsluis.

Voor de derde keer in een paar jaar tijd stond dè derby van Voorne-Putten op het programma en waar het eerder twee keer in de periode november/december bij Hellevoetsluis gespeeld werd, was het nu de beurt aan Nieuwenhoorn om in de donkere dagen voor Kerst gastheer te zijn. En donker was het, want Nieuwenhoorn had in overleg met de Hellevoeters het aanvangstijdstip van de wedstrijd verschoven naar 17:00 uur. Dat maakte de opkomst van beide elftallen nog imposanter, toen de lucht rood kleurde van de vele fakkels die de supporters van Hellevoetsluis, in overleg met Nieuwenhoorn, mee hadden genomen. Ook de mooie vuurpijlen kwamen tegen de achtergrond van de donkere lucht mooi tot uiting. Veel spelers hadden al vaker in zo’n geweldige entourage een wedstrijd mogen spelen, maar juist zij leken in het begin onder de indruk van het spektakel. Onder druk gezet door Nieuwenhoorn kwam het tegen de wind in amper aan opbouwen toe en alle lange ballen kwamen even snel weer terug. Zelfs alle vrije ballen werden zo bij een speler van Nieuwenhoorn ingeleverd en het was dan ook geen verrassing dat de 1-0 al binnen het kwartier op het (nieuwe) scorebord stond.

Nieuwenhoorn bleef de beter voetballende ploeg, maar Hellevoetsluis kroop wat meer uit de schulp en kreeg via Brian Poelman en Davy Mierop kansen. Poelman’s inzet werd door de doelman op knappe wijze uit de bovenhoek geranseld en de poging van Mierop belande tussen de benen van de keeper zonder dat hij dat zelf in de gaten had. De grootste kans was echter vlak voor rust voor Nieuwenhoorn, toen de nummer 7 vrij voor doelman Ribaric verscheen, maar de bal naast schoot.

Inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel en begonnen de spelers al behoorlijk doorweekt aan de tweede helft. Aanvoerder Frenk van Gelderen, enkele weken afwezig door een blessure, verving daarin Sander van Pelt, om zodoende met de wind in de rug wat meer agressie in de ploeg te brengen. Toch was het eerst nog Nieuwenhoorn dat in de 59e minuut voor de 2-0 zorgde. Een strak ingebrachte hoekschop kon door een speler van Nieuwenhoorn vrij worden ingekopt. Er was nog altijd geen man overboord voor de Hellevoeters, want in de vorige editie stond het ook met 2-0 achter en won het toch nog met 2-3. Die gedachte speelde vast even bij iedereen door het hoofd, toen de rood-witten 2 minuten na de 2-0 al voor de 2-1 zorgden. De mannen van trainer Edwin de Koning zetten aan en 20 minuten lang hing de 2-2 in de lucht. Nieuwenhoorn profiteerde echter van de ruimte die Hellevoetsluis achterin liet en uit een counter bracht de Nieuwenhoornse nummer 7 in de 81e minuut de stand op 3-1.

Hellevoetsluis probeerde het nog wel, maar werd steeds slordiger en wist geen grote kansen te creëren. Nieuwenhoorn strooide daarentegen nog wat zout in de wonden door vlak voor tijd ook nog de 4-1 te scoren. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Vreeswijk, die onder deze omstandigheden een uitstekende wedstrijd floot, vloog alles wat Nieuwenhoorn was elkaar in de armen alsof de Champions League veroverd was, wat nog meer eens het belang van deze derby benadrukte. Dat de verhoudingen tussen beide verenigingen echter uitstekend te noemen zijn, werd na afloop maar weer eens bewezen. Al een uur na het laatste fluitsignaal bleek namelijk het tapbier bij Nieuwenhoorn op te zijn. Sympathiek als Hellevoetsluis is reden twee medewerkers van de Hellevoeters even heen en weer om de biervoorraad bij Nieuwenhoorn vanuit de kantine van Hellevoetsluis weer op orde te brengen. Zodoende kon het feest na afloop nog tot in de late uurtjes duren en waar Nieuwenhoorn dan binnen de lijnen won, was het Hellevoetsluis dat buiten de lijnen alle lof kreeg toegezwaaid en de glorieuze winnaar was.

Uitslagen zondag 9 december

VoetbalRotterdam -

Voetbalshow Strijen en DCV

VoetbalRotterdam -

Van de eerste tot de laatste minuut boeide de wedstrijd van de Strijense Technische Unie equipe met koploper DCV.  De spelers  streden vol inzet en de prima leidende scheidsrechter Hilgersom uit den Haag completeerde op de juiste manier.

Al in de eerste minuut stond Karam Bensedjed oog in oog met keeper Dennis Ensing maar ipv koelbloedig af te ronden probeerde hij met een lob hem te verschalken, maar gaf te weinig vaart aan zijn inzet.  In de 3e minuut lag de bal aan de andere zijde in het doel toen Carlo de Reuver na een snelle uitbal vanaf de rand van het strafschopgebied raak mikte.   Weer een minuut later was het 1-1 na een penalty van Mark Stam, die toegekend was nadat Colin van den Berg aangetikt werd nadat hij op het punt stond de gelijkmaker aan te tekenen.  Beide ploegen creeerden vervolgens kansen waarbij vooral de Strijense keeper Natoe dos Santos zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen.

Na de rust kroop Strijen door het oog van de naald toen een vrije trap van handenbinder Alex van Veen op de lat uiteenspatte. Vervolgens kroop Strijen onder de Krimpense druk vandaan en kon Mark Stam prima voorbereidend werk van Wesley Luiendijk de 2-1 aantekenen en werd het 10 minuten later zelfs 3-1; nadat de weer ouderwets op dreef zijnde Alwin van der Werff door keeper Ensing van scoren afgehouden werd wist Niels Konijnenburg in de rebound de bevrijdende treffer aan te tekenen.  Nadat Karam Bensedjed nog door keeper Ensing van juichkreten afgehouden werd was het in de slotfase toch nog even billen knijpen nadat Antonio Thomas na een flipperkastsituatie 3-2 aantekende. Na een ruim bijgetrokken blessuretijd klonk het eindsignaal van scheidsrechter Hilgersom als muziek in de oren en kon Strijen 3 punten bijschrijven op de ranglijst in de 2e klasse D, waarin ook deze week weer verrassende uitslagen genoteerd werden.

Na afloop werden de Strijense spelers Mark Stam en Rolf de Man in het zonnetje gezet in verband met het spelen van resp.  300 en 250 wedstrijden voor de Strijense kanaries.
Volgende week speelt Strijen de laatste wedstrijden voor de winterstop n.l.  de uitwedstrijd tegen Sparta AV in Rotterdam.  Aansluitend vindt in de Strijense kantine de Apres Ski Party plaats en op 22 december komt de Kerstman op bezoek tijdens de traditionele boutmiddag.

Mark Stam en Rolf de Man: 550 wedstrijden in de hoofdmacht van v.v. Strijen

VoetbalRotterdam -

Zaterdag 8 december was bij v.v. Strijen niet zomaar een zaterdag als alle andere. Het was er eentje om bij stil te staan! 2 Spelers van het vlaggenschip van de in de 2eklasse van de KNVB uitkomende Hoekse Waarders bereikten een enorme mijlpaal: samen speelden zij in totaal hun 550stewedstrijd in ‘het eerste’.

Mark is in het veld te bewonderen als spits en heeft als zodanig de handen van alles en iedereen wat v.v. Strijen een warm hart toedraagt, veelvuldig in de lucht mogen doen steken als weer één van zijn fraaie goals mocht worden gevierd. Mark speelde zaterdag maar liefst zijn 300ewedstrijd, waarin hij overigens tweemaal trefzeker was.

Rolf, de onverzettelijke en nooit verzakende mannetjesputter aan de rechterkant van het veld, meestal rechtsback, maar soms ook acterend als rechtshalf, speelde zijn 250stewedstrijd.

Alle reden dus om de beide mannen te feliciteren en in het zonnetje te zetten en dat gebeurde dan ook. Onder aanwezigheid van hun familieleden, vrienden en bekenden spraken voorzitter Dick de Heus en bestuurslid voetbalzaken Jaco Dorst spraken hun waardering uit voor de jarenlange staat van dienst voor ‘hun cluppie’.

Erelid Kees Kruijthof had minutieus bijgehouden en uitgezocht wanneer de mannen hun wedstrijden hadden gespeeld en kwam daarbij tot de conclusie dat zaterdag 8 december D-Day was. Onder een klaterend applaus van alle aanwezigen, was het dan ook uit handen van deze bijna 90 (!) jarige -binnen de vereniging bijzonder gerespecteerde en gewaardeerde- voormalig voorzitter en erelid, dat Mark en Rolf een mooi aandenken in de vorm van actiefoto’s, in ontvangst mochten nemen. En uiteraard waren er bloemen voor hun beider partners.

Terugblik

Vanzelfsprekend werd, na de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen DCV, ook even teruggeblikt. Daar waar aanvankelijk nog enige verwarring ontstond over hun debuutwedstrijden, lieten de mannen daar zelf geen twijfel over bestaan. Mark debuteerde in 2002 in de uitwedstrijd tegen ’s Gravenzande. Saillant detail daarbij is dat dat niet als spits was, maar als linksback! Ook Rolf weet zich zijn eerste wedstrijd voor de Strijen equipe nog prima voor de geest te halen: “dat was de uitwedstrijd tegen Gouda in 2009, de match waarbij Mark dan weer vanaf de middenlijn de doelman van de tegenstander wist te verschalken”, aldus de inmiddels in Rotterdam woonachtige Strijenaar.

Op de vraag aan Mark naar zijn mooiste goal verwachten mensen dan natuurlijk dat de gedachten naar enkele jaren terug gaan. Niets is in dit geval minder waar. Het geheugen hoeft niet meer dan anderhalf uur te worden opgefrist. Immers, het was juist rond de 70steminuut van de wedstrijd tegen DCV waarin Mark uit een mooie voorzet vanaf de linkerkant al glijdend de bal kiezelhard diagonaal en onhoudbaar voor de keeper tegen de touwen jaagde!

Hoogtepunten

Uiteraard wordt ook gevraagd naar hun hoogtepunten. Ook daar hoeven beide heren niet lang over na te denken. Mark: “dat was onmiskenbaar de kampioenswedstrijd tegen Groote Lindt waarin ik de enige goal scoorde, de kampioensgoal dus.” En Rolf is al net zo vastberaden: “mijn mooiste herinneringen gaan uit naar de beslissingswedstrijd voor de nacompetitie tegen SHO in Smitshoek. Ook die wedstrijd wonnen we en dus was promotie een feit!”

Middenin de feestvreugde maakte Mark van de gelegenheid gebruik om het publiek te kennen te geven dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen: “zakelijk word ik steeds drukker, en het kost me ook steeds meer moeite om te herstellen. Ik wil bovendien meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Het is mooi geweest.”  Dat het mooi is geweest kunnen we alleen maar bevestigen en daarom is zijn besluit tegelijk even jammer als begrijpelijk.

Trots overheerste dus in de even volle als gezellige kantine aan de Prins Clausstraat. Trots op 2 rasechte Strijenaren en ware giganten. Mark (33) en Rolf (28) zijn voorbeelden voor de aanstormende talenten en zijn daarbij bovendien een vertolking van de visie en koers die bij ‘de Kanaries’ momenteel wordt gevolgd: een selectie met een volledig Strijense identiteit, waarbij de jeugd een continue kans krijgt om door te st(r)omen. Ook voor die jongere generatie geldt dat zij op dergelijke wijze in de schijnwerpers zullen worden gezet bij het behalen van de mooie mijlpaal van 250 wedstrijden. Immers:‘v.v. Strijen, dat zijn wij!’

Livescore zondag 9 december

VoetbalRotterdam -

In regio wordt er competitievoetbal gespeeld. Onderstaand de livescores.

Wilt u ook de livescores van uw club bijwerken? Download dan de ‘LiveUitslagen’ App in de diverse App-stores.

Opstelling Feyenoord: Geen Robin van Persie en Nicolai Jørgensen

VoetbalRotterdam -

Robin van Persie zal zondagmiddag niet spelen bij Feyenoord. De aanvaller is niet meegereisd naar Emmen. In zijn plaats zal Joel Swarts voor het eerst bij de wedstrijdselectie zitten.

Hierdoor is er een basisplaats vergeven voor Dylan Vente. Ook Nicolai Jørgensen ontbreekt. De Deense aanvaller raakte afgelopen zondag geblesseerd en is nog niet hersteld.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St Juste, Van Beek, Van der Heijden, Malacia, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Vente, Larsson

Foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com

Wormgoor eerste aanwinst Kozakken Boys

VoetbalRotterdam -

Nando Wormgoor (26) maakt komende zomer de overstap naar Kozakken Boys. Speler en club zijn een tweejarig contract overeengekomen. Wormgoor speelt momenteel in de Derde Divisie bij DOVO, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

Na diverse contractverleningen heeft Kozakken Boys met Wormgoor ook de eerste versterking voor het nieuwe seizoen aan zich weten te binden. De centrale verdediger speelde eerder in de jeugdopleiding van Vitesse, waarna hij in 2013 zijn debuut in het betaald voetbal maakte bij FC Dordrecht. Via RKC Waalwijk kwam de in Breda woonachtige Wormgoor in 2017 terecht aan de rode zijde van Sportpark Panhuis.

“Ik ken Nando uit zijn tijd bij Dordt en RKC”, licht Technisch Directeur Kees Spaan toe. “Het is een kopsterke centrale verdediger met veel duelkracht. Voor hem is het een sportieve stap omhoog en hij gaat dichter bij huis voetballen. We zijn blij dat we Nando voor twee seizoenen aan ons hebben weten te binden”.

Nando is de jongere broer van Vito Wormgoor, die in die in de Eredivisie uitkwam voor FC Utrecht, De Graafschap en ADO Den Haag. Momenteel speelt Vito in de Noorse competitie.

VDL wint ruim bij Duindorp

VoetbalRotterdam -

VDL heeft in 3B uitstekende zaken gedaan door SV Duindorp in De Haag met 2-5 te verslaan. Henk Salari, De coach van de Maassluizers maakte zijn spelers afgelopen week duidelijk dat hij meer karakter wilde zien. Dat Salari de goede snaar wist te raken bij zijn selectie is inmiddels wel duidelijk. In Duindorp – het 6 eeuwen oude kustdorpje aan de rand van Scheveningen – stonden de echte mannen weer op.

Zelfs de afwezigheid van John Bekker (laatste week vakantie in Azië), Mustafa Kaya (familie-omstandigheden) en Mitchel (blessure) werd goed gecompenseerd. Daarbij was onze sterke doelman Kemal Fakali zo dapper om met een knieblessure onder de lat plaats te nemen. In de slotfase verging hij van de pijn, maar Kemal maakte de 93 minuten vol. Ook dát is karakter, hè.

Via Kees Ketting, 3 x Rodney Remmerswaal en 1 x Roly kwamen de 5 doelpunten tot stand. ,,En daar zaten echt een paar perfect uitgevoerde aanvallen en afrondingen bij’’, analyseerde Henk Salari.

VDL speelde op een zwaar veld en had te maken met een stormachtige wind tegen in de eerste helft. Duindorp versloeg een week eerder nog koploper Kranenburg met 3-2 en was dus zeker geen verkeerde ploeg. Salari gaf een compliment aan de thuisclub. ,,Een stel sportieve gasten, dat mag ook wel eens worden gezegd. De trainer van Duindorp is ook een sympathieke kerel en dan werkt dat door naar een team.’’

In dit geval kan Salari ook zeggen dat zijn eigen karakter ook doorwerkt naar zijn mannen. Achterin leidde Kevin vd Kraan de defensie, waarin Michael Rijgersberg het luchtafweer geschut vormde en Marco vd Meeberg zich als een pitbull vastbeet in zijn tegenstander.

Onze spits Roly Oliveira speelde voor zijn gevoel een hele middag het spel ‘zwaan kleef aan’, want hij had meer lijf-aan-lijfgevechten dan een Japanse sumoworstelaar. Maar hij won ze nagenoeg allemaal en had een belangrijke rol in de aanval. Kick Kerklaan schuwde ook het pittige werk niet en Shairon Pikeri viel na rust met veel energie in.

Een speciale vermelding voor Arno vd Woestijne, die deze middag waarschijnlijk de oudste reservekeeper was in het amateurvoetbal. Klasse dat deze man zich bereid verklaard om op de bank plaats te nemen op het moment dat we een kleine keeperscrisis hebben.

Na afloop wilden de spelers een polonaise lopen in de kleedkamer, maar dat gaat niet makkelijk in een ruimte van 3 x 3 meter… Er paste gelukkig wel een kratje bier in die kleedkamer. Geen kritiek op de vereniging Duindorp, het is een ouderwets gezellige club waar de sfeer in de kantine met een discotheek en dj uitstekend was en iedereen het hart op de tong heeft.

Dat de scheidsrechter het duel voor rust nog even staakte, was alleen omdat hun vrolijkste supporter – een Galatasaray-fan met een oer Haags accent en een medaille van zijn zoons kampioensteam om de nek – diezelfde scheids ‘oetlul’ had genoemd. Daar konden wij dan ook wel weer om lachen.

Zwaar bevochten gelijkspel Capelle tegen Rijnvogels

VoetbalRotterdam -

Opnieuw een wedstrijd met twee tegengestelde helften met uiteindelijk een terechte 2-2 eindstand.

De eerste mogelijkheid was er al na twee minuten voor Capelle. Bram van Eijk krulde de bal echter naast het doel. In de 10e minuut miste eerst Omar Gomez Shee de bal en de voorzet werd door Ricardo Lelieveld precies voor de voeten van Max van Steen geschoven, die van dichtbij keeper Bradly van der Meer kansloos liet en Rijnvogels op voorsprong zette 0-1. Capelle speelde daarna erg slordig en gaf de tegenstander meer kansen de voorsprong te vergroten. Zowel Jesse Driebergen als Romano van der Stoep zagen hun kansen net naast het doel verdwijnen. In de 42e minuut kreeg Capelle een 100% kans de gelijkmaker te produceren. Een prima voorzet van Kevin van la Parra bereikte Luuk Kraaijeveld, die geheel vrijstaand tegen keeper Jeffrey Verkerk aanschoot.

Na de rust was de eerste grote kans voor de bezoekers. Luuk Slegt had vrije baan, maar schoot naast. Daarna verhoogde Capelle het tempo en zette Rijnvogels onder druk. In de 58e minuut schoot Bram de Bruin een vrije trap over het doel en Kevin van la Parra schoot even later naast het doel. In de 66e minuut ging een kopbal van Ricardo Lelieveld over de lat en in de 70e minuut ging een vrije trap van Bram de Bruin voorlangs. Vijf minuten later een mooie voorzet van Kevin van la Parra, die door Luuk Kraaijeveld richting de kruising werd gekopt, maar Jeffrey Verkerk redde met een katachtige reactie. In één van de sporadische counters sloeg Rijnvogels toe. Routinier Jaap van Duijn benutte de kans koel 0-2. De strijd leek verloren voor Capelle, maar de ruggen werden nog eenmaal gerecht. Toen in de 82e minuut Ricardo de Vlugt Luuk Kraaijeveld binnen de zestien vloerde, benutte Bram de Bruin de toegekende penalty 1-2. Daardoor kreeg Capelle weer hoop op een gelijkspel en die hoop werd beloond. In de 90e minuut nam Bram de Bruin een vrije trap en uit de scrimmage, die daarna ontstond, werkte Jami Jaliens de bal in het doel 2-2. Uiteindelijk was het gelijke spel verdiend. Toch heerste bij Rijnvogels het gevoel, dat het twee punten had laten liggen, terwijl bij Capelle het gevoel heerste, dat het nog een punt eruit gesleept had.

Scheidsrechter Bilal Sahiner gaf gele kaarten aan Nassim Amaarouk en Luuk Kraaijeveld van Capelle en aan Jeffrey Verkerk, Ricardo de Vlugt, Luuk Slegt en Jesse Driebergen van Rijnvogels.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Ricardo Lelieveld (70 Nassim Asrih), Bram de Bruin, Nassim Amaarouk, John Fredy van Hijum, Omar Gomez Shee (84 Marciano Pape), Kevin van La Parra, Luuk Kraaijeveld.

TOGB is DVC de baas

VoetbalRotterdam -

Het weer was niet om over naar huis te schrijven toen de teams van TOGB en DVC om 17.15 uur aftrapte op het Hoge Land. Wind en regen geselden de scheidsrechter, spelers en begeleiding en was een bepalende factor TOGB had zeker in de eerste helft niet de vorm en nummer laatst DVC kon ook geen potten breken. Wat voor TOGB wel prettig was deze wedstrijd is dat de selectie door terugkomst van de Australie gangers compleet is. Over de eerste helft zullen we kort zijn. Deze eindigde zoals zij begon, waardoor het met de rust 0-0 was.

Trainer coach Van Oosten bracht in de tweede helft vers bloed aan TOGB zijde binnen de lijnen om zo zijn team makkelijker te laten voetballen. Sam Havenaar kwam Victor Spanjaart aflossen. Het was de sluwe Joey Lems die TOGB op 1-0 zette. Kort na de 1-0 volgde de 2-0. Op aangeven van Tom Jongeneelen, die Steven Grootveld verving, was het Sam Havenaar die kon scoren. Donny van der Burg was de laatste troef die Paul van Oosten aan TOGB kant bracht voor de moe gestreden Thijs Raaben. Het liep in het tweede bedrijf een stuk makkelijker voor de geel zwarten, waardoor TOGB er in slaagde veel kansen te creëren. De 3-0 werd door Dyon van der Sman op aangeven van Joey Lems gescoord. Van der Sman zag ook nog een doelpunten worden afgekeurd vanwege buitenspel.

In de laatste speelronde voor de winterstop gaat TOGB als nummer 6 op bezoek bij Vredenburch dat 5e staat. Beide teams verzamelden even veel punten, 16 alleen had Vredenburch hier een wedstrijd minder voor nodig dan TOGB. Een sleutel duel voordat de tweede helft van de competitie in januari 2019 begint.

VFC en Victoria’04 gelijk in spannende derby

VoetbalRotterdam -

De stadsderby in de vierde klasse tussen VFC (za) en Victoria’04 is zaterdagavond aan de Sportlaan in 1-1 (0-1) geëindigd. Het massaal toegestroomde publiek beleefde een échte derby met de nodige kaarten, kleine opstootjes en een strafschop.

De bezoekers uit de Broekpolder begonnen goed aan de wedstrijd. De ploeg van oefenmeester Rob Storm domineerde de openingsfase. Onder meer Denzel Asmus was al vroeg dichtbij een openingstreffer, maar het vizier stond nog niet op scherp. Korte tijd later was het ook aan de andere kant gevaarlijk. Maar de inzet van Joep Pranger mistte eveneens doel. De ‘Kwekkers’ kwamen steeds beter in het duel, en namen het heft in handen. De tientallen toeschouwers zagen een vermakelijk schouwspel, waarbij beide teams moeite hadden met het kletsnatte veld en de heftige wind. Een kleine tien minuten voor het einde van de eerste helft kwam Victoria’04 via Denzel Asmus op een 0-1 voorsprong. De aanvaller lobte bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied behendig over de uitgekomen VFC-doelverdediger heen, en opende daarmee de score.

In de rust bleef het hard regenen, waardoor het kunstgrasveld in de tweede helft nóg gladder werd. De ‘Broekpolderbewoners’ kwamen fel uit de kleedkamer en leken de voorsprong al vroeg te verdubbelen. Krap vijf minuten na het begin van het tweede gedeelte was Naily Girigorie knap door over de linkerkant. De vleugelaanvaller liet twee VFC-verdedigers het nakijken en zette hard voor, maar echt gevaarlijk werd het niet. Beide ploegen leken moeite te hebben met het kletsnatte kunstgrasveld. De gastheren profiteerden hier rijkelijk van. VFC-middenvelder Matthijs Harent schoot de bal hard en laag richting het doel. Victoria-keeper Cliff Westdijk was nog wel dichtbij, maar kon de bal niet meer keren. Zo werd het 1-1, en kon er nog van alles gebeuren in de naderende slotfase.

In die slotfase moesten de bezoekers verder met tien man. Doelpuntenmaker Asmus moest het speelveld met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd verlaten. Even leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan voor de club uit de Broekpolder. Vlak voor tijd kreeg VFC een penalty te nemen. Buitenspeler Joep Pranger drukte genadeloos hard af richting de linker onderhoek, maar keeper Cliff Westdijk doorzag de poging en keerde de strafschop. Zo bleef het 1-1 aan de Sportlaan.

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator