Feed-aggregator

vv De Jonge Spartaan zoekt Hoofd Opleiding (HO)

VoetbalRotterdam -

Voetbalvereniging De Jonge Spartaan uit Middelharnis is met 750 leden de grootste en al jaren 1 van de meest toonaangevende voetbalverenigingen op het eiland GoereeOverflakkee. De eerste teams van zowel de dames als de heren komen uit in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. De jeugdopleiding van De Jonge Spartaan, waarvan de meeste selectieteams uitkomen in de eerste klasse of hoger, heeft vorig jaar het ‘Kwaliteit en Performance’ (K&P) certificaat ontvangen van de KNVB/NMC Bright. Via het verder door ontwikkelen van de jeugdopleiding heeft De Jonge Spartaan de ambitieuze doelstelling om met de senioren vanuit een stabiele 3e-klasse situatie door te groeien naar een hogere klasse. Hiervoor is De Jonge Spartaan op zoek naar een Hoofd Opleiding (HO)

Functie-inhoud
o Het op een motiverende en stimulerende manier ontwikkelen, implementeren en bewaken van het voetbaltechnisch beleid overeenkomstig het K&P programma
o Bevorderen van de ontwikkeling van jeugdkader volgens het ‘train de trainerprincipe’ voor zowel het meisjes- als jongensvoetbal
o Het voeren van functioneringsgesprekken met de hoofdtrainers
o Het organiseren en medewerking verlenen aan thema-avonden en andere voetbal gerelateerde activiteiten binnen de vereniging
o Minimaal 3x per week aanwezig op de club; 2x door de week en op zaterdag

Profiel
o KNVB-cursus HO-B of HO-C in combinatie met UEFA C Youth (of studerend
hiervoor)
o Hoge mate van affiniteit met jeugdvoetbal
o Vaardigheden op communicatief en didactisch gebied
o Motivator/Stimulator

Geboden wordt
o Een ambitieuze vereniging met een enthousiaste en getalenteerde kadergroep
o Organisatorische ondersteuning via ‘groeps-coördinatoren’
o Een passende vergoeding afhankelijk van opleiding en ervaring

Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar vzsportief@dejongespartaan.nl. Eventuele vragen kunt u stellen aan Bert Grootenboer, bestuurslid Voetbalzaken Sportief (06- 22975253)

Column Jan Schoonen (494): Jack Punselie (SV Charlois)

VoetbalRotterdam -

Jeffrey Pols is 31 jaar oud, Roger Gonçalves 38, Luciano Hall 37, Stevan Miranda Inocencio 33, Ricardo dos Santos 32, Marlison Steba 34, Delano Ignatio 30 en de nestor van de ploeg, de onovertroffen Paulo Garcia Mendes telt zelfs 44 lentes. Het zondagteam van Charlois bestaat uit ervaren rotten, spelers die allemaal het klappen van de zweep kennen. Aanvoerder van het geheel en de grote animator van de ploeg, zowel binnen als buiten het veld, is de 31-jarige Jack Punselie, die op 15-jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van DEHMusschen dat later in sv Charlois opging.

Heel veel jonge gasten zitten er niet in de zondagselectie van Charlois. Afgelopen donderdagavond, vlak voordat de training begint, komt trainer Joop Warner trots aanzetten met Kevin van Veen. ‘Kijk, 24 jaar en onze pupil van de week’, zegt hij grijnzend. Op dat moment loopt Jack Punselie ijsberend op het veld, zijn mobieltje aan het oor. ‘Zeker aan het bellen met een andere club’, zo weet assistent Aad Broekhuizen. Het blijkt niet zo te zijn, Jack had zijn vader aan de lijn. En een nieuwe club, dat gaat er never nooit niet van komen, want ondanks het feit dat hij een jaartje bij DRL heeft gevoetbald en in zijn jeugd nog even bij RVVH is Jack een rasechte Charloisser. En dat zal hij altijd blijven. Buiten het veld praat hij regelmatig met verenigingsmanager Raymon Schimmel over de toekomst van de zondagtak en alles wat daarmee verband houdt en binnen de lijnen zet hij als aanvoerder en centrale verdediger ook al de lijnen uit. Jack is dus een kerel waar je op kunt bouwen.

Als je hem voor het eerst ziet, in korte broek en voetbalshirt, kun je je trouwens voorstellen dat een tegenstander waarschijnlijk bij hem uit de buurt blijft. Jack ziet er namelijk zeer vervaarlijk uit: een kale kop, een groot lichaam, breedgeschouderd en armen en benen vol tatoeages. Zijn rechterbeen, het been waar hij elke bal mee beroert, is van boven tot onder bedekt met een Maori tribal. Zijn linkerbeen is, afgezien van een kleine tattoo bij de enkel, nog maagdelijk leeg. Het is zijn chocoladebeen, want Jack is stijf rechts. Als hij de tattooshop nog eens bezoekt, kan hij op zijn linkerbeen wellicht in grote letters Verkade laten zetten. Of Tony Chocolonely.

Maar hoe afschrikwekkend Jack er ook uit ziet, hij doet geen vlieg kwaad. Ja, hij zeurt op het veld wel eens tegen een scheidsrechter, maar hij staat bij Charlois echt niet in de defensie om tegenstanders doormidden te schoppen. Hij gaat weliswaar geen duel uit de weg en trekt zijn poot nooit terug, maar gemeen is hij niet. Nooit. Wel wil hij dolgraag winnen en met zijn medespelers was hij daar de afgelopen twee seizoenen goed mee bezig. Vorig jaar, toen corona de competitie stillegde, stond de zondagploeg van Charlois tweede en deed dus nog volop mee om de titel. Het seizoen zou vanwege corona niet uitgespeeld worden…

Dan dit seizoen maar, dachten de spelers toen er weer gevoetbald mocht worden. Alle oude voetballers van Charlois, Jack voorop, liepen toen al een tijdje rond met het idee dat dit hun laatste seizoen zou zijn. Nog één keertje vlammen met zijn allen in het seizoen 2020-2021, kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse en op het hoogtepunt dan met z’n allen een stapje terug doen. Het leek een mooi scenario en ze gingen er vol voor. Dit seizoen was Charlois koploper, maar alweer gooide corona roet in het eten en maakte wederom een eind aan een veelbelovend jaar.

Zouden ze nou stoppen of toch nog een jaartje doorgaan? Ze hebben er in de selectie onderling vaak over gesproken en onlangs nam Jack de beslissing om er toch nog een jaar aan vast te plakken. Zo stoppen met helemaal niks, dan kon niet, vond hij. Het besluit van Jack was voor veel van zijn ploegmakkers de aanzet om er ook nog niet het bijltje bij neer te gooien. De oude spelers van Charlois gaan dus nog een jaar door in de derde klasse. Ze gaan vol voor de hoofdprijs en schrijven zich dan voor het seizoen 2021-2022 in voor een nieuw op te zetten eredivisie voor ploegen van bejaardentehuizen.

Alle gekheid op een stokje: ik heb grote bewondering voor al die oude gasten van Charlois die er nog allemaal alles aan gaan doen om met een titel afscheid te nemen van het voetballen in een eerste elftal. Dat de zondagploeg dan niet in grote problemen komt, daarmee is de club nu al bezig om de Onder 19 en de Onder 23 zo op te tuigen dat doorstroming, ook naar het zondagteam, verzekerd is. En Jack Punselie zou Jack Punselie niet zijn als hij zich daar afzijdig van zou houden. Nee, Jack is nu al druk in de weer om de toekomst van de zondagploeg veilig te stelen, ook als hij en zijn makkers niet meer voetballen. Ik zei het toch al: Jack is een prima vent voor de club. Bij Charlois zijn ze dolblij met hem en dat is volkomen terecht.

Deshney Hoornweg (Brielle) keert terug bij Hellevoetsluis

VoetbalRotterdam -

Na vier seizoenen afwezigheid keert doelman Deshney Hoornweg komend seizoen weer terug bij v.v. Hellevoetsluis. De nog maar pas 25-jarige Hoornweg, die al op 16-jarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht van de Hellevoeters, neemt daarmee afscheid van Brielle, waar hij, mede door blessures, nooit de vaste keeper van Brielle wist te worden.

Nadat Deshney Hoornweg ook voor vorig seizoen de overstap al overwoog, is de komst van de nieuwe kunstgrasmat mede de reden dat de terugkeer nu wel plaatsvindt. Ook het feit dat Hoornweg weer in de horecazaak van zijn vader gaat werken, heeft meegespeeld in zijn overwegingen.

Deshney Hoornweg maakte namelijk op 14 mei 2015 als eerste keeper de kampioenswedstrijd tegen DBGC voor het oog van 2500 toeschouwers mee en dat smaakte naar meer.

Poules Ford Stern, Hoeksche Waard en EK Covid spelen mee met CupFighter.nl

VoetbalRotterdam -

Ben jij de voetbalkenner van je voetbalclub? Speel dan nu mee op www.cupfighter.nl. Op CupFighter.nl kan je je aanmelden bij je voetbalclub en meespelen. Staat jouw club er nog niet tussen maak dan makkelijk een clubpoule aan. Je speelt uiteraard individueel tegen elkaar maar je speelt ook als poule tegen voetbalclubs. Op deze manier kan je leuke prijzen winnen voor jouw voetbalteam.

Uiteraard begin je met het voorspellen van de uitslagen maar je kan ook punten verdienen met het juist voorspellen van bijvoorbeeld de kwartfinales en het aantal gescoorde doelpunten op het toernooi. Met je eigen clubpoule kan je natuurlijk ook zelf afspreken om voor een prijs te spelen maar ook CupFighter zal leuke prijzen gaan uitdelen. De beste teams zullen een prijs winnen voor hun voetbalclub! Zo kan je bijvoorbeeld een voetbaldoel winnen voor je club.

Aanmelden EK Voetbalpoule

Aanmelden op CupFighter kan via je email adres maar ook via je Facebook account.  U kunt ongelimiteerd mensen laten meedoen aan de poule maar in de eindstand strijden de vijf beste spelers mee om de prijzen. Uiteraard is de kans op winnen van prijzen wel groter als er dan meer spelers meedoen aan je eigen poule.

Excelsior (vr) in zinderende slotfase langs vv Alkmaar

VoetbalRotterdam -

De thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar was een belangrijke voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. Bij winst zou de ploeg van de laatste plek afkomen en boven VV Alkmaar komen. Uiteindelijk pakte Excelsior Rotterdam de volle buit door met 3-2 te winnen van de ploeg uit Alkmaar.

Waar Frederique Nieuwland vorige week de penalty benutte om een punt te pakken tegen PEC Zwolle, mocht ze vandaag twee keer aantreden vanaf 11 meter. Eerst om voor rust op 1-0 voorsprong te komen en na rust om de stand gelijk te trekken (2-2). Uiteindelijk was het Nikki Ridder die in de 92e minuut die het beslissende doelpunt maakte uit de vrije trap van Frederique Nieuwland en de punten in Rotterdam hield.

Onder druk zetten

De wedstrijd begon eigenlijk volledig in het voordeel van VV Alkmaar, die de ploeg van Richard Mank volledig onder druk zette en in het eerste kwartier al twee grote kansen kreeg. Gelukkig was Isa Pothof scherp en hielde ze haar goal schoon. Hoewel Excelsior Rotterdam zich onder deze druk uit probeerde te vechten, bleef VV Alkmaar grote kansen krijgen, maar gelukkig zonder resultaat.

Goed gevoel

Uiteindelijk was het na ruim een half uur wel raak voor Excelsior Rotterdam. Marthe van Erk leek te gaan scoren na de pas van Iris van Bokhoven, maar werd op het laatste moment geblokt met de hand door een speelster van VV Alkmaar. De scheidsrechter floot en gaf een strafschop. Die werd door Nieuwland benut, waardoor Excelsior Rotterdam met een goed gevoel de rust inging.

Achterstand

De tweede helft begon slecht voor de Rotterdammers. Isabelle Nottet, die vandaag haar debuut maakte voor VV Alkmaar, werd diep gestuurd en maakte in de 46e minuut de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam Excelsior zelfs op achterstand via Sanne Koopman en leek de ploeg van Richard Mank het helemaal kwijt. Gelukkig wisten de dames van Excelsior Rotterdam het duel te kantelen en kregen ze steeds meer kansen. Zo was Marthe van Erk een aantal keer dichtbij.

De volle winst

Isa Pothof zorgde ervoor dat de achterstand niet groter werd met een aantal geweldige reddingen. Uiteindelijk was het in de 85e minuut weer raak voor Excelsior. Anne Bhagerath gaf een mooie voorzet die met de hand werd geraakt door een speelster van VV Alkmaar. Nieuwland nam weer plaats achter de bal en schoot hard binnen. Het gevoel was dat het duel nog niet was gespeeld en dat bleek in de 92e minuut. Nieuwland nam een vrije trap vanaf 35 meter, die knap werd binnengetikt door Nikki Ridder. Zo pakte Excelsior Rotterdam de volle winst.

Staan we volgende week weer in de sportschool en boeken we een vakantie? Deze ondernemers zijn daar niet zo zeker van

RTV Rijnmond -

Sportschoolhouder Leon de Gee van The Fitness Lounge in Berkel en Rodenrijs heeft na de persconferentie van vanavond ‘een heel klein sprongetje gemaakt’, maar springt nog geen gat in de lucht. “We zijn er nog niet. Het kan nog steeds niet doorgaan, want het is nog steeds niet definitief”, zegt hij zuchtend. En ook reisagent Kees Kooijmans ziet ons deze zomer nog niet op vakantie gaan.

Teamsporten volgende week weer mogelijk

VoetbalRotterdam -

Sporten in teamverband mag weer vanaf medio volgende week. Het demissionaire kabinet heeft dit dinsdagavond bekend gemaakt.

In wedstrijdverband gespeeld mag er nog niet gespeeld worden. De KNVB heeft de RegioCup voor senioren al afgeblazen en ook diverse regionale toernooien zijn geskipt.

 • Binnen sporten
  Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Buiten sporten in groepen
  Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.
 • Terrassen langer open
  Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. In de eerste stap in het openingsplan gingen terrassen al open van 12.00 tot 18.00 uur. Deze tijden zijn nu verruimd. Alle voorwaarden blijven gelden. Zoals maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen.

POLL

Rotterdamse Debby Willemsz stopte met waterpolo, keerde terug en ziet Olympische droom alsnog uitkomen: 'Een leven lang voor gewerkt'

RTV Rijnmond -

Ruim twee jaar geleden beleefde de Rotterdamse Debby geen plezier meer in het waterpolo. Nadat ze werd gepasseerd als eerste keeper van Oranje besloot ze te stoppen als international en daarmee zou ook haar Olympische droom in duigen vallen. Het liep anders: ze keerde terug en is nu de onbetwiste eerste keeper in het team van de Rotterdamse Arno Havenga, met de Spelen voor de deur.

Trainingskampen.nl: Zuidland reist in winter voor vierdaags trainingskamp naar Portugal

VoetbalRotterdam -

VV Zuidland zal komende winter afreizen naar Portugal. De zaterdag derdeklasser gaat met een groep van 45 personen naar Albufeira. Zuidland zal met het eerste, tweede en de technische staf van 7 tot en met 10 januari 2022 vertoeven in Portugal. ”Vorig jaar ging het om de welbekende reden niet door. Des te meer staan we nu te popelen om naar Albufeira te gaan”, opent Arie Molendijk.

Zuidland is al jaren een vaste klant van Trainingskampen.nl. ”De hoge kwaliteit die zij bieden zorgen ervoor dat wij al jaren ons trainingskamp boeken via Trainingskampen.nl. Alles is geheel verzorgd en wij hebben nergens omkijken naar.”

Portugal is ook al eerder een bestemming geweest voor Zuidland. ”Wij hebben het hier naar ons zin gehad dus waarom zouden wij ergens anders heen boeken? Het weer is bijna altijd goed en de velden en de hotels zijn top. Wij kijken er nu alweer naar uit!

Ook informatie over een trainingskamp? Vul dan het onderstaande formulier in!

Aanvraag Trainingskampen.nl
 • Uw naam:*
 • Club*
 • Telefoonnummer*
 • E-mailadres*
 • Voorkeurslocatie*
  • Nederland
  • Spanje
  • Portugal
  • Belgie
  • Duitsland
jQuery(document).bind('gform_post_render', function(event, formId, currentPage){if(formId == 7) {} } );jQuery(document).bind('gform_post_conditional_logic', function(event, formId, fields, isInit){} ); jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger('gform_post_render', [7, 1]) } );

Dennis Nijkamp (Rockanje): ‘Ik had jaren eerder bij deze club moeten gaan voetballen’

VoetbalRotterdam -

Na de zomervakantie begint hij bij Rockanje aan zijn vierde seizoen en het ligt heel erg voor de hand dat hij dan nog altijd basisspeler is, want dat was hij bij de oranjehemden de afgelopen jaren onomstreden. Toch wel verrassend want de 28-jarige Dennis Nijkamp dacht er vier jaar geleden serieus over om met voetballen te stoppen. Hoe dat toen zat legt hij op ons verzoek uit na een onderlinge trainingswedstrijd tegen  het tweede elftal van Rockanje dat aangevuld was met jeugdspelers. En natuurlijk vertelt hij ook over zijn rol in het elftal van vierdeklasser Rockanje, waar hij het enorm naar zijn zin heeft.

Hoe ben je bij Rockanje terechtgekomen?

Dennis: ‘Als kind ben ik met voetballen bij FC Vlotbrug begonnen, maar al snel maakte ik de overstap naar Nieuwenhoorn, want daar speelden de jeugdelftallen op een hoger niveau. Veel mensen dachten dat dit een brug te ver was voor me, maar als een soort Dirk Kuijt heb ik het voor elkaar gekregen om bij Nieuwenhoorn steeds in de hoogste jeugdelftallen te voetballen. Ik heb zelfs het eerste elftal gehaald in de periode dat Ben Mierop er trainer was. Wij hadden een talentvol elftal toen, met heel veel jonge gasten die al jaren met elkaar hadden gevoetbald en waar ik er dus eentje van was. Het was in de periode dat Nieuwenhoorn van de zondag naar de zaterdag overstapte. Na die overstap werden wij kampioen in de vierde klasse en een seizoen later draaiden we bovenin mee in de derde klasse. De vooruitzichten waren rooskleurig, want het liep als een trein, maar toen zouden er voor het seizoen dat volgde een heleboel jongens terug naar Nieuwenhoorn komen en ook kwam er nog een aantal spelers over van Brielle. Al die jongens zouden in het eerste elftal gaan voetballen en ons elftal werd eigenlijk opzij geschoven. Veel jongens vertrokken toen naar elders en ik ging ook weg, naar Rozenburg. Samen met Sander van Pelt. Daar heb ik twee jaar gevoetbald en daarna nog bij Hellevoetsluis. Maar in de laatste maanden bij Rozenburg raakte ik flink geblesseerd en bij Hellevoetsluis begon ik dus met een grote achterstand. Die blessure gooide roet in het eten en voetballen bij Hellevoetsluis was ook wel een stapje hoger dan dat ik gewend was. Hellevoetsluis is namelijk een tweedeklasser. Heel vaak zat ik niet bij de eerste zestien en er waren zaterdagen bij dat ik niet eens bij de selectie zat. Mijn meeste wedstrijden speelde ik in het tweede elftal, heel af en toe mocht ik met het eerste meedoen. Ik wilde in een eerste elftal voetballen, maar dat zat er bij Hellevoetsluis niet in en ik begon het steeds minder leuk te vinden. Naar welke club moet ik gaan om wel in het eerste te voetballen, zo vroeg ik me af. Soms dacht ik er wel eens aan om helemaal met voetbal te stoppen, want ik kreeg er steeds minder plezier in. Juist toen ik zat te twijfelen of ik wel door moest gaan als voetballer kreeg ik een appje van John de Vries, de technische man van Rockanje. Of ik eens wilde komen praten. Dat heb ik gedaan en omdat het een heel fijn gesprek was, heb ik meteen besloten dat Rockanje mijn nieuwe club zou worden.’

Waarom vond je het een goed gesprek?

Dennis: ‘Ik heb gesproken met John de Vries en met Harry Rusken, die de nieuwe trainer van Rockanje zou worden. Het gesprek vond plaats in het Badhotel en zij legden uit wat ze met Rockanje van plan waren. Ze wilden een ander Rockanje op gaan bouwen. Ze wilden met een jonge ploeg beginnen, met jongens die uit de jeugd overkwamen. Rockanje 2.0 noemden ze dat. Om die jonge gasten te helpen, hadden ze ook een paar meer ervaren spelers nodig en ik zou er daar een van moeten worden, volgens hen. Jonge spelers aansturen, hen helpen in het veld en ook daarbuiten, dat wilden ze van mij. In die rol wilden ze me er graag bij hebben. Daar sprak veel vertrouwen uit. De plannen die ze mij voorspiegelden spraken me erg aan. Ik hoefde dus niet lang na te denken. Ik zag het helemaal zitten om op die manier te gaan voetballen en heb meteen mijn ja-woord gegeven. Dave Leurs was een andere ervaren jongen die er bij kwam en keeper René van der Meiden is ook al wat ouder dan de rest. Met zijn drietjes moeten wij dus sturing en leiding geven aan die jonge gasten.’

Hoe is dat?

Denis: ‘Dat is ontzettend leuk. Dave en ik staan centraal achterin, ideale plekken dus om je elftal aan te sturen. We kunnen het enorm goed met elkaar vinden en we hebben het alle twee enorm naar onze zin bij Rockanje, ook al omdat het heel leuk werken is met al die jonge gasten in de selectie. Dave en ik hebben wel eens tegen elkaar gezegd dat we veel eerder bij Rockanje hadden moeten gaan voetballen. We hebben nu drie seizoenen achter de rug, waarvan er vanwege corona helaas twee vroegtijdig afgebroken zijn, maar je ziet dat het elftal desondanks toch gegroeid is. Al die jonge jongens hebben al een leuke ontwikkeling doorgemaakt en ik denk dat we als ploeg nog lang niet aan ons plafond zitten.’

Wat is voetballend jouw taak in het elftal?

Dennis: ‘Ik ben achterin de mandekker. Moet dus de spits van de tegenstander uitschakelen. Je hoeft van mij geen technische hoogstandjes te verwachten, ik moet het hebben van mijn inzet, strijd en van mijn mentaliteit. Ik ben dus een dienende speler, eentje die zich in het belang van het elftal weg kan cijferen. En daar heb ik absoluut geen moeite mee. Het is lekker om zo bezig te kunnen zijn bij Rockanje. Als door mijn werk andere spelers, jongens die meer voetballende kwaliteiten hebben dan ik, uit kunnen blinken, dan is dat voor het elftal alleen maar goed. En dat gaat steeds beter, vind ik. En voetballen in de vierde klasse is trouwens zo gek nog niet. Op de slechte velden en tegen ploegen die veel strijd leveren ben ik op mijn best. Maar we gaan er natuurlijk komend seizoen wel alles aan doen om derdeklasser te worden.’

Pagina's

Abonneren op Regel 18 aggregator