Wederom miniem verschil bij RSV Spelregelquiz

Giovanni Verhoeve en Bart Snelderwaard hebben op maandag 2 oktober de tweede editie van de RSV Spelregelquiz gewonnen. Het jonge duo behaalde in totaal 126 punten; Enrico de Wolf en Michael Lindhout kwamen één punt te kort om nog een barragevraag af te kunnen dwingen. De derde plaats met 116 punten was voor Koen Lenssen en Sander Huijs.

Tijdens deze tweede editie bekende namen op het appèl uit de top van het klassement van de eerste editie; echter wel allemaal nieuwe duo’s. Dit keer in totaal 24 duo’s verdeeld over drie locatie bij CKC in Rotterdam, De Jonge Spartaan in Middelharnis en SVH’39 in Herkenbosch. De gehele top vier van de eerste editie was slechts gedeeltelijk aanwezig; op voorhand stond al vast dat er een nieuw duo deze editie zou gaan winnen. Pieter Peeters verdedigde zonder zijn partner Robert Jan de Mik de behaalde titel samen met Jan van Vugt (de vorige keer tweede samen met Gerard Potuijt).

Op alle locaties kon na de opening door Mia Triepels (SVH’39), Louis Duarte (CKC) en Peter Platteschor om tien over half acht gestart worden met de eerste ronde: de schriftelijke vragen. Na deze ronde waren de verschillen in de top van het klassement gering: Arjan Verhoeve & Patrick Dijkhuizen voerden de ranglijst aan met 33 punten (maximaal 35 punten), gevolgd door Enrico de Wolf & Michael Lindhout en Koen Lenssen & Sander Huijs met 31 punten. Pieter Peeters en Jan van Vugt volgden op gepaste afstand met 24 punten op een gedeelde achtste plaats.

In de tweede ronde met beeld- en leesvragen scoorden Giovanni Verhoeve en Bart Snelderwaard duidelijk het best: 48 punten van de maximale 52 punten (slechts één vraag fout beantwoord). Verder in de top vier bij deze ronde dezelfde duo’s als bij de schriftelijke vragen: Koen en Sander behaalden 44 punten, gevolgd door Enrico en Michael met 40 punten en Arjan en Patrick met 36 punten (evenals Bert Pagie en Vincent de Leeuw). In de tussenstand kwamen Giovanni en Bart op de eerste plaats met 77 punten, gevolgd door Koen en Sander met 75 punten en Enrico en Michael met 71 punten.

In de derde en laatste ronde met quiz- en beeldvragen waren nog 58 punten te behalen. In deze ronde een zeer hoge score voor Enrico en Michael; zij misten hier slechts één beeldvraag en behaalden 54 punten. Dit bleek net niet genoeg voor de overwinning. Bart en Giovanni misten in deze ronde één quizvraag en één beeldvraag waardoor zij 49 punten scoorden en zodoende een voorsprong van één punt behielden. Koen en Sander verloren de koppositie uit het oog door een score van 41 punten in deze ronde. In deze laatste ronde waren er goede scores voor Arjan en Patrick met 46 punten, Bert en Vincent met 45 punten en Pieter en Jan met 44 punten.

Uiteindelijk vielen de winnaars van de eerste editie keer dit keer net buiten de prijzen: Pieter en Jan eindigden met 100 punten op een zesde plaats. De vijfde plaats ging met 107 punten naar Bert en Vincent. De vierde plaats was wederom voor Arjan Verhoeve (met Patrick Dijkhuizen) met 115 punten. De derde plaats voor Koen en Sander met 116 punten. Het zilver dus voor Enrico en Michael met 125 punten en de eeuwige roem voor Giovanni en Bart met 126 punten.

De RSV bedankt de betrokken verenigingen en deelnemers voor hun inzet en enthousiasme, zodat we opnieuw met een goed gevoel kunnen terugkijken op een geslaagde spelregelavond waarbij iedereen, hoog of laag geëindigd in de stand, op een ontspannen manier iets heeft opgestoken van de spelregels. Een speciaal woord van dank op deze plaats voor de COVS Roermond. Met behulp van Socrative is het mogelijk om deze avond op verschillende locaties tegelijk te spelen, waarbij de afstand tussen de locaties geen rol speelt. Door de inzet van de COVS Roermond konden we dit keer samen spelen met duo’s in Herkenbosch, die ongeveer 200 km bij Rotterdam vandaan zaten. Wij hopen bij een volgende keer wederom op jullie deelname.

De derde editie van de RSV Spelregelquiz staat gepland voor de tweede week van februari 2018. De precieze datum en de locaties zijn op dit moment nog niet bekend. De RSV hoopt tijdens die avond weer veel enthousiaste duo’s te mogen ontvangen. De eerste volgende spelregelavond, die door de RSV georganiseerd zal worden, is op maandag 20 november. Op deze avond zal er bij de COVS Leiden vanaf 19.30 uur in viertallen gespeeld worden, waarbij de opzet gelijk zal zijn aan een avond in duo’s. Per ronde wordt het viertal opgedeeld in twee duo’s, waarbij in iedere ronde andere duo’s gemaakt moeten worden. De eindscore per viertal is de scores van de duo’s per ronde bij elkaar opgeteld.

Onderwerp: 

Groepen: