Vragen en antwoorden spelregelronde 5

In de week voor Sinterklaas stond spelregelronde 5 op de agenda; veel leden hebben zich van hun goede kant laten zien. Eenenvijftig deelnemers hebben dit keer de vijf vragen gemaakt met dus veel goede antwoorden. Wellicht toch met Sinterklaas komende woensdag in het achterhoofd; zou een slechte score voor de spelregels dit keer een aantekening opleveren in het dikke boek van de Sint .................. Zou het de Sint zijn opgevallen dat een aantal leden ondanks hun lijfelijke aanwezigheid bij de RSV toch verzuimden de spelregels te maken? Bang voor een lage score c.q. de Sint en zijn Piet(en)?

De toppers lieten zich in deze ronde niet verrassen; Franklin Berg, Abdel Afalah, Michael Lindhout en Thijs Dogterom behaalden de maximale score. Thijs nadert in de totaalstand de top tien. Hij zou hier al gestaan hebben als hij de eerste ronde van dit seizoen gemaakt had; hetzelfde geldt voor Thomas Groenendijk. De meeste fouten zaten dit keer in de vraag over de snel genomen doelschop, waarbij een aanvaller die op het moment van nemen nog binnen het strafschopgebied loopt, de bal buiten het strafschopgebied als eerste speelt. De spelregels schrijven hier voor dat de doelschop opnieuw genomen dient te worden. In de top van het klassement heeft Michael Lindhout de derde plaats overgenomen van Giovanni Verhoeve. Arjan Verhoeve en John Kuijt wisselden ook van plek.

Top 12 ronde 5:

 1. Abdel Afalah                     10
 2. Franklin Berg                     10
 3. Thijs Dogterom                 10
 4. Michael Lindhout              10
 5. Gijsbert Oudenaarden      9,5
 6. Vincent de Leeuw              9
 7. Giovanni Verhoeve            9
 8. Harley van Soest                9
 9. Isabelle van Gilst              8,5
 10. Bart Berendsen                 8,5
 11. Nils van Kampen              8,5
 12. Pieter Peeters                   8,5

Top 10 na 5 ronden:

 1. Franklin Berg                   49
 2. Abdel Afalah                    46
 3. Michael Lindhout             45
 4. Giovanni Verhoeve         44,5
 5. Arjan Verhoeve               40,5
 6. John Kuijt                         40
 7. Arthur Ebink                    39,5
 8. Vincent de Leeuw            39
 9. Gijsbert Oudenaarden     39
 10. Enrico de Wolf                 39

De laatste spelregelronde van 2018 zal gespeeld worden op woensdag 12 december. In de bijlage (zoals gebruikelijk) de vragen en antwoorden plus uitleg van deze vijfde spelregelronde.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: