Vragen en antwoorden spelregelronde 8

Afgelopen woensdag de tweede spelregelronde van 2019; de achtste ronde van dit seizoen. Precies vijftig deelnemers dit keer; na de ‘lastige’ ronde van vorige week waren de scores dit keer beduidend beter. Eén deelnemer beklaagde zich over de tweede spelsituatie: was deze vraag echt zó simpel of was hij met open ogen in de valkuil gelopen…… De conclusie mocht zijn dat er bij deze vraag geen addertje onder het gras zat.

Verrassende namen dit keer in de top vijf van deze ronde; broer en zus van Gilst behaalden een maximale score. Voor Eric Peter was dit de eerste keer. Jaap van der Windt behaalde voor de tweede keer op rij een prima score. Leon de Bruijn en Harry Hamer spelen iedere ronde mee; dit keer een mooie beloning voor hun trouwe deelname. Daarna volgden liefst twaalf deelnemers met een score van 8,5. Opvallende naam in dit rijtje, Gilbert Zoutewelle, de coach van het spelregelteam van de RSV. Het betrof hier pas zijn tweede deelname, maar wellicht volgen er nog meer nu het spelregelseizoen voor COVS-teams op het punt van beginnen staat. Zoals vorige week al gemeld, zullen meerdere teams van de RSV op vrijdag 15 februari in Amsterdam deelnemen aan een spelregelwedstrijd voor COVS-teams uit West I en II.

In de top tien na acht ronden (wederom) geen nieuwe namen; de verschillen onderling waren deze ronde zeer klein. De perfecte score van Isabelle van Gilst zorgde er wel voor dat zij twee plaatsen is gestegen naar plaats vijf. Dit gaat ten koste van Arthur Ebink; hij zakt van plaats vijf naar plaats acht.

 

Top vijf ronde 8:

 1. Isabelle van Gilst              10
 2. Eric Peter van Gilst           10
 3. Jaap van der Windt           9,5    
 4. Leon de Bruijn                  9
 5. Harry Hamer                     9

 

Top tien na 8 ronden:

 1. Franklin Berg                    75
 2. Abdel Afalah                     71,5
 3. Giovanni Verhoeve            71
 4. Michael Lindhout              69
 5. Isabelle van Gilst              65,5  
 6. Enrico de Wolf                  64,5
 7. John Kuijt                        64     
 8. Arthur Ebink                     63
 9. Gijsbert Oudenaarden       63
 10. Arjan Verhoeve                 62

De spelregelrondes voor dit seizoen zijn over de helft; acht gespeeld, nog zeven te gaan. De negende ronde wordt gehouden op woensdag 20 februari. In de bijlage de vragen plus antwoorden en uitleg van deze ronde.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: