Vragen en antwoorden spelregelronde 9

Ook bij ronde 9 was de animo zeer goed te noemen; dit keer zevenenveertig deelnemers, waarbij opgemerkt moet worden dat de VSV afgelopen donderdag een klaverjasavond op het programma had staan, waardoor er niet werd meegespeeld met de spelregelronde. Gezien de behaalde scores werd deze ronde niet als lastig ervaren; voor een plekje in de top tien mocht je hooguit een heel klein foutje maken. Zeven deelnemers bleven foutloos. Een prestatie die dit seizoen nog niet was voorgekomen.

Aad Achterberg, Anne Greveling, Arjan Verhoeve en Pieter Peeters behaalden deze perfecte score voor de eerste keer dit seizoen. Het lijstje wordt verder gecompleteerd door Gerard Bink (2e keer), Abdel Afalah (3e keer) en Franklin Berg (5e keer). Dit zevental werd op de voet gevolgd door Tim van den Eshof en Tom Mulder. De vragen over het gescheurde shirt en de verloren schoen zorgden veelal voor de verschillen bij deze ronde. Beide gevallen worden in het spelregelboek besproken in regel 4, “De uitrusting van de spelers”.

Ook na deze ronde geen nieuwe namen in de top tien van het klassement na negen ronden; de top vijf bleef zelfs onveranderd. De voorsprong van Franklin en Abdel op de naaste achtervolgers werd wel iets groter. Arjan Verhoeve maakt in de top tien de grootste sprong; hij gaat van plaats tien naar plaats zes met een miniem verschil met plaats vijf, maar het verschil met de plaatsen achter hem is ook bijna verwaarloosbaar.

Top negen ronde 9:

 1. Aad Achterberg                 10
 2. Abdel Afalah                     10
 3. Franklin Berg                    10
 4. Gerard Bink                      10
 5. Anne Greveling                 10
 6. Pieter Peeters                  10
 7. Arjan Verhoeve                 10
 8. Tim van den Eshof            9,5
 9. Tom Mulder                      9,5

 

Top tien na 9 ronden:

 1. Franklin Berg                    85
 2. Abdel Afalah                     81,5
 3. Giovanni Verhoeve            79,5
 4. Michael Lindhout              77,5
 5. Isabelle van Gilst              72,5
 6. Arjan Verhoeve                 72
 7. Gijsbert Oudenaarden       71,5
 8. Enrico de Wolf                  71,5
 9. Arthur Ebink                     71
 10. John Kuijt                        71

Spelregelronde tien zal gespeeld worden op woensdag 13 maart. Op donderdag 7 maart organiseert de RSV voor de vijfde keer een spelregelquiz voor tweetallen. Er zal dit keer gespeeld worden bij SVS in Capelle aan den IJssel en bij vv Brielle, aanvang 19.30 uur. Kunnen Enrico de Wolf en Michael Lindhout hun titel verdedigen? Aanmelden voor deze quiz kan bij Franklin Berg of Colin Prooi.

In de bijlage, zoals gebruikelijk, de vragen plus antwoorden en uitleg van deze ronde.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: