Verslag spelregelronde 2

Spelregelronde 2 stond gepland voor woensdag 25 september; een avond waarop er bij de RSV ook een themabijeenkomst voor scheidsrechter plaatsvond. Veel scheidsrechters dus aanwezig bij de RSV, maar niet iedereen stond op het trainingsveld en kon na de training de zes vragen beantwoorden. In het digitale tijdperk, met behulp van Socrative Student, is zo’n probleem snel getackled. Uiteindelijk hebben bijna vijftig mensen deze ronde ingevuld, waarvan ruim veertig digitaal.

De vragen in deze ronde waren voor veel deelnemers niet al te lastig; misschien waren de vragen bij de themabijeenkomst wel lastiger. De vier vragen met een disciplinaire straf en een spelhervatting werden zeer goed gemaakt. Aandachtspunt hierbij is de verdediger die te vroeg komt toelopen bij een strafschop, die door zijn doelverdediger vervolgens wordt gestopt. De strafschop dient overgenomen te worden, maar er volgt geen disciplinaire straf voor de verdediger. De “nieuwe” vragen (stellingen & drie goed, drie fout) bepaalden veelal de verschillen in deze ronde. De stellingen gingen over (ongeoorloofde) obstructie en drie goed, drie fout over de strafschop. Eén deelnemer dacht dat alle zes de antwoorden over de strafschop juist waren. Toch waren er drie onjuist.

De top drie van deze ronde wordt gevormd door drie voormalig leden van Hoeksche Waard & Flakkee: Arthur Ebink, Thijs Dogterom en Thomas Groenendijk waren slechts op een klein foutje te betrappen. Verder in deze ronde zeer mooie scores voor o.a. Max Wolfkamp, Bart Berendsen, Jaap van Drunen en Pepijn van der Hulst. Bovenaan in de stand na twee ronden komen we bekende namen tegen. Giovanni Verhoeve voert de lijst aan, op de voet gevolgd door Abdel Afalah. Vlak daar achter een trio: Anne Greveling, Gijsbert Oudenaarden en Arjan Verhoeve.

 

Top 13 ronde 2:

 1. Arthur Ebink                     9,5
 2. Thijs Dogterom                 9,5
 3. Thomas Groenendijk         9,5
 4. Abdel Afalah                     9
 5. Menno Kloet                     9
 6. Arjan Verhoeve                 9
 7. Giovanni Verhoeve            9
 8. Max Wolfkamp                  9
 9. Bart Berendsen                 8,5
 10. Jaap van Drunen               8,5
 11. Pepijn van der Hulst         8,5
 12. Gijsbert Oudenaarden       8,5
 13. Gilbert Zoutewelle           8,5

 

Stand na ronde 2:

 1. Giovanni Verhoeve            17,5
 2. Abdel Afalah                     17
 3. Anne Greveling                 16,5
 4. Gijsbert Oudenaarden       16,5
 5. Arjan Verhoeve                 16,5
 6. Franklin Berg                    16
 7. Thijs Dogterom                 16
 8. Michael Lindhout              16
 9. Menno Kloet                     15,5
 10. Tim van den Eshof            15
 11. Harry Hamer                     15
 12. Enrico de Wolf                  15

 

Spelregelronde 3 zal gespeeld worden op woensdag 16 oktober. De RSV organiseert in de Week van de Scheidsrechter twee activiteiten: op woensdag 2 oktober geeft Clay Ruperti, scheidsrechter Betaald Voetbal, een lezing bij de RSV (aanvang: 20.45 uur) en op maandag 7 oktober organiseert de RSV een spelregelquiz in duo’s zowel bij SVS in Capelle a/d IJssel als bij SSS in Klaaswaal (aanvang: 19.30 uur). De RSV hoopt vele leden en andere betrokkenen te mogen begroeten bij deze activiteiten. In de bijlage de vragen plus antwoorden van spelregelronde 2.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: