Verslag spelregelronde 4

Voor de tweede keer dit seizoen een spelregelronde met beeldfragmenten; verdeeld over drie avonden bij SV Rijnmond, RSV en VSV bekeken achtentwintig deelnemers de beelden en vragen van spelregelronde 4. De thuisblijvers konden dit keer niet deelnemen; de beeldfragmenten kunnen (nog) niet in Socrative geplaatst worden. Er zal gekeken worden of het mogelijk is om via een link in WhatsApp de beelden te kunnen delen met de “thuisspelers”. Op dit moment speelt ongeveer de helft van de deelnemers mee vanaf een andere plek. Deze leden zouden wij natuurlijk voorafgaand aan de spelregels ook op het trainingsveld willen zien.

Na de tienenregen van de vorige ronde behaalde dit keer niemand een perfecte score. De laatste vraag (drie goed, drie fout) over de overtredingen waarbij een teamofficial een gele kaart ontvangt, was lastig. Tijdens de themabijeenkomsten zijn deze situaties uitgebreid besproken, maar deze spelregelwijziging is (logischerwijs) nog niet helemaal ingeburgerd. Gijsbert Oudenaarden, Pieter Peeters en Menno Kloet maakten hier hun enige misstap. Giovanni Verhoeve en Jaap van Drunen gaven de drie juiste antwoorden bij deze laatste vraag; helaas lieten zij elders een steek vallen.

In de top van het klassement na vier ronden weinig verschuivingen. Uit de top tien zijn Abdel Afalah en Arjan Verhoeve verdwenen; Tim van den Eshof en Aad Achterberg nemen de opengevallen plekken in. Gijsbert Oudenaarden is Giovanni Verhoeve tot op een half punt genaderd, gevolgd door Menno Kloet, die de hete adem van Franklin Berg en Thijs Dogterom in zijn nek moet voelen.

 

Top 10 ronde 3:

 1. Gijsbert Oudenaarden       9,5
 2. Menno Kloet                     9,5
 3. Pieter Peeters                  9,5
 4. Giovanni Verhoeve            9
 5. Jaap van Drunen               9
 6. Franklin Berg                    8,5
 7. Thijs Dogterom                 8,5
 8. Pepijn van der Hulst         8,5
 9. Gerard Bink                      8
 10. Anne Greveling                 8

 

Top 11 na 4 ronden:

 1. Giovanni Verhoeve            36,5
 2. Gijsbert Oudenaarden       36
 3. Menno Kloet                     35
 4. Franklin Berg                    34,5
 5. Thijs Dogterom                 34,5
 6. Anne Greveling                 33,5
 7. Jaap van Drunen               33,5
 8. Enrico de Wolf                  31
 9. Tim van den Eshof            31
 10. Aad Achterberg                 28,5
 11. Isabelle van Gilst              28

 

Spelregelronde 5 zal gespeeld worden op woensdag 13 november. Op donderdag 21 november organiseert COVS Gouda de jaarlijkse Battle of the Referees, aanvang 19.30 uur. Vorig jaar was de RSV met een aantal tweetallen aanwezig bij onze Goudse collega’s. Franklin Berg won The Battle van 2018; Abdel Afalah was tweede en Pierre Korsius derde. Dit jaar wil de RSV wederom zijn gezicht laten zien in Gouda. Kijk op de website van COVS Gouda (www.covsgouda.nl) om je aan te melden.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar