Verslag spelregelronde 10

Woensdag 19 februari is bij de RSV spelregelronde 10, met beeldfragmenten, gespeeld. De avond ervoor bekeken de leden van SV Rijnmond deze beelden; een avond later bij de VSV is deze ronde niet gespeeld. Jammer dat bij de VSV deze ronde niet door kon gaan, maar net als bij de eerdere ronden met beelden lag het aantal deelnemers rond de dertig. Bij de ronden zonder beelden, waarbij je met behulp van Socrative ook thuis of elders mee kunt spelen, nemen steeds ongeveer zestig mensen deel.

Het grootste discussiepunt in deze ronde bleek meteen het eerste beeldfragment te zijn: een verdediger brengt in zijn eigen strafschopgebied een aanvaller ten val. Dit was voor iedereen duidelijk, maar welke disciplinaire straf dient hier te volgen? Is dit onbesuisd of met buitensporige inzet? Wellicht zijn sommige leden hier nu nog steeds over aan het discussiëren. Een veelgehoord argument om een gele kaart te geven was het zogenaamde “raakmoment”. Na Feyenoord – AZ met de tackle van Steven Berghuis is dit een veelgehoorde term. In de spelregels komt deze term niet voor als er geschreven wordt over onbesuisd en met buitensporige inzet. Op bladzijde 51 staat: “Onbesuisd betekent, dat de speler handelt zonder het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. Met buitensporige inzet betekent, dat de speler de noodzakelijke inspanning ver overschrijdt en dat hij de veiligheid van de tegenstander in gevaar brengt.”

Bij deze ronde een verrassende winnaar: Patrick Borsboom. Tijdens de training geeft hij, als voormalig marathonloper, vaak het gewenste tempo aan. Dit keer staat hij op de eerste plaats met vlak achter hem Jaap van Drunen en Stephan van Seters (SV Rijnmond). Tevens een mooie score in deze ronde voor de coryfeeën Aad Achterberg en Gerard Bink. In de top tien na tien ronden geen nieuwe namen en slechts één verschuiving: Abdel Afalah en Michael Lindhout wisselen van plaats.

Met nog vijf ronden te spelen in dit seizoen komt de ontknoping naderbij. Iedereen die wil meespelen om de “prijzen” moet minimaal tien ronden meegespeeld hebben. De eerste zeven mensen in de stand voldoen op dit moment aan dit criterium; de komende spelregelronden zullen er steeds meer mensen bijkomen. Vanaf spelregelronde 11 zal de stand gesorteerd worden op gemiddelde score per ronde, waarbij voldaan moet zijn aan de genoemde minimale deelname.

 

Top 11 ronde 10:

 1. Patrick Borsboom             9,5
 2. Jaap van Drunen               9
 3. Stephan van Seters           9
 4. Tim van den Eshof            8,5
 5. Aad Achterberg                 8,5
 6. Gerard Bink                      8,5
 7. Franklin Berg                    8
 8. Thijs Dogterom                 8
 9. Giovanni Verhoeve            8
 10. Abdel Afalah                     8
 11. Nils van Kampen               8

 

Top 12 na 10 ronden:

 1. Franklin Berg                    89     
 2. Gijsbert Oudenaarden       86,5  
 3. Menno Kloet                     85     
 4. Thijs Dogterom                 84,5
 5. Giovanni Verhoeve            83
 6. Jaap van Drunen               82
 7. Enrico de Wolf                  74
 8. Abdel Afalah                     71
 9. Michael Lindhout              70
 10. Pepijn van der Hulst         69,5  
 11. Anne Greveling                 68     
 12. Eric Peter van Gilst           65,5  

 

De volgende spelregelronde zal gespeeld worden op woensdag 2 maart. Op donderdag 12 maart zal de RSV op verschillende locaties in de regio een spelregelquiz voor duo’s organiseren. Die avond is de RSV te gast bij VV Brielle, FC Binnenmaas, HBSS, FC IJsselmonde, De Jonge Spartaan en SVS. Mocht je je nog niet aangemeld hebben dan kun je dit alsnog doen bij Franklin Berg of Colin Prooi.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar