RSV Week van de scheidsrechter; Een inkijkje in het leven van een UEFA Match Delegate

Van zaterdag 30 september tot zondag 8 oktober is het weer de week van de scheidsrechter. Om deze week in te luiden is er op woensdag 27 september een bijzondere lezing bij de RSV, waarbij we een kijkje krijgen in het leven van een UEFA Match Delegate.
 
Een wat? Een UEFA Match Delegate!
Een UEFA Match Delegate is een vertegenwoordiger van de UEFA, de Europese Voetbalbond, bij wedstrijden in Europese toernooien. De Delegate zorgt, samen met de arbitrage, voor een soepel verloop van de wedstrijd. De rapportage van de Delegate dient als basis voor de werkzaamheden van verschillende commissies van de UEFA. Kortom, het zijn de ogen van de UEFA bij wedstrijden in de Champions League, de Europa League en de Conference League. De RSV heeft een actief lid in haar gelederen die maandelijks op pad gaat als Delegate! En het mooie is... Hij komt erover vertellen! Benieuwd naar wat, waar en wanneer?
 
 
Ons lid, Peter Oskam, voert al jaren met veel plezier de functie van UEFA Match Delegate uit. Iedere maand gaat hij op pad om namens de UEFA de honneurs waar te nemen tijdens de meest prestigieuze Europese toernooien. Hij maakt tijdens deze omzwervingen door Europa de meest bijzondere gebeurtenissen mee. Van het omgaan met het overlijden van Queen Elizabeth vlak voor Manchester United - Real Sociedad, tot tripjes naar oorden waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Peter heeft het allemaal meegemaakt!
 
Op woensdag 27 september komt Peter een lezing geven over zijn werk als UEFA Match Delegate. Peter zal ons aan de hand van zijn ervaringen en beelden van de wedstrijden waar hij Delegate was vertellen over zijn belevenissen. De lezing begin om stipt 21:00 uur, na de training, in de kantine van Excelsior. Na afloop van de lezing, die ongeveer een uur zal duren, is er uitgebreid de mogelijkheid voor het stellen van je vragen over het reilen en zeilen in de Europese toernooien. Dat wil je niet missen toch?!
 
Tot woensdag 27 september!

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar