Vragen + antwoorden spelregelronde 7

De eerste spelregelronde van 2019 stond gepland voor woensdag 23 januari; helaas kon door de sneeuw op het trainingsveld de training die avond geen doorgang vinden. De spelregelronde werd daardoor verplaatst naar afgelopen woensdag. Gelukkig was het veld dit keer sneeuwvrij en kon er getraind worden met dus na de training spelregelronde 7. Ook dit keer weer veel deelnemers; bijna vijftig deelnemers bogen zich over de eerste vragen van 2019. Qua gemiddelde dit keer de laagste score van dit seizoen. Waren de vragen dit keer (extra) lastig of speelde de winterstop hierbij een rol? Alleen Franklin Berg was foutloos, gevolgd door Thijs Dogterom en Nils van Kampen met slechts één klein foutje.

Bij een groot deelnemersveld vallen de afwezigen wat sneller op; dit keer ontbraken o.a. Menno Kloet, Anne Greveling, Jan van Gurp, Bart Berendsen, Dik Johan Veldhuizen, Danny van Aalst, Jan de Otter en Patrick Dijkhuizen. Menno, Anne en Dik Johan genieten van een (hopelijk) mooie vakantie; op een skipiste of tropisch eiland zullen je gedachten elders zijn, maar waarom geen antwoorden van de andere heren…… Jan en Jan waren zelfs aanwezig bij de RSV; had de training van Enrico te veel van onze Jannen gevraagd? In de top elf van deze ronde mooie scores voor Jaap van der Windt, Jack Koornneef en Bart van Rijsbergen. In de totaalstand geen nieuwe namen in de top tien. Wel een aantal verschuivingen: Giovanni Verhoeve neemt de derde plaats over van Michael Lindhout. John Kuijt duikelt van plaats vijf naar plaats acht, terwijl Enrico de Wolf stijgt van plaats negen naar (een gedeelde) plaats vijf. Is het dan toch een voordeel om de training te leiden in plaats van de training te ondergaan…….?

 

Top elf ronde 7:

 1. Franklin Berg                    10
 2. Thijs Dogterom                  9,5
 3. Nils van Kampen                9,5    
 4. Vincent de Leeuw              9
 5. Enrico de Wolf                   8,5
 6. Abdel Afalah                      8
 7. Giovanni Verhoeve             8
 8. Jaap van der Windt            8
 9. Thomas Groenendijk          8
 10. Jack Koornneef                  7,5
 11. Bart van Rijsbergen            7,5               

 

Top tien na 7 ronden:

 1. Franklin Berg                     67,5
 2. Abdel Afalah                      63
 3. Giovanni Verhoeve             62,5
 4. Michael Lindhout               61,5
 5. Arthur Ebink                      56
 6. Enrico de Wolf                   56
 7. Isabelle van Gilst               55,5
 8. John Kuijt                         55,5
 9. Gijsbert Oudenaarden       54,5
 10. Arjan Verhoeve                 53,5

De volgende spelregelronde wordt aanstaande woensdag, 6 februari, gehouden. Op vrijdag 15 februari organiseert de LCS (Landelijke Commissie Spelregels) bij de SVA in Amsterdam een spelregelwedstrijd voor COVS-verenigingen in West I en West II, aanvang 20.00 uur. Tijdens deze wedstrijd zullen er verschillende rondes gespeeld worden, waarbij veel beeldfragmenten getoond worden. De RSV wil op deze avond met meerdere teams (een team bestaat uit drie personen) deelnemen. Iedere speler van een team beantwoordt met een mobiel device de vragen. Overleg is niet toegestaan; je bent aangewezen op jezelf. Aanmelden voor deze wedstrijd kan bij Franklin of Colin. In de bijlage de vragen plus antwoorden en uitleg van deze ronde.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: