Verslag spelregelronde 1

Op woensdag 11 september is na afloop van de training een nieuw spelregelseizoen gestart. Ook dit seizoen zullen weer vijftien rondes gespeeld worden, waarvan je er minimaal tien meegespeeld moet hebben om in aanmerking te komen voor de prijzen. De opzet van de vragen is dit jaar iets gewijzigd; de beeldvragen zijn weer terug, in iedere ronde is er een vraag met twee stellingen en tevens in iedere ronde een vraag met zes mogelijke antwoorden waarvan er drie goed zijn.

De eerste ronde bestond meteen uit beeldvragen, waardoor je bij de RSV aanwezig moest zijn om mee te kunnen doen. Via Socrative is het helaas (nog) niet mogelijk om beeldfragmenten toe te voegen aan een vraag. Het beeld moet dus apart op een (groot) scherm getoond worden. Bijna dertig deelnemers hadden een plekje gevonden om de beelden te bekijken. Na afloop levert dit altijd mooie discussies op: wel of geen kaart, wel of geen hands volgens de aangepaste regels ……… Dit seizoen in totaal vijf rondes met beeldvragen.

Na de vier beeldvragen nog de vraag met de twee stellingen en de vraag met de zes mogelijke antwoorden. Vooral de stellingen luisteren zeer nauw; wat staat er precies in spelregels over de uitrusting van de doelverdediger(s) en de toegestane onderkleding …… De scores lagen deze ronde vrij dicht bij elkaar. Anne Greveling voert de ranglijst aan, op de voet gevolgd door Harry Hamer, Michael Lindhout en Giovanni Verhoeve.

 

Stand na ronde 1:

 1. Anne Greveling                 9
 2. Harry Hamer                     8,5
 3. Michael Lindhout              8,5
 4. Giovanni Verhoeve            8,5
 5. Abdel Afalah                     8
 6. Franklin Berg                    8
 7. Tim van den Eshof            8
 8. Eric Peter van Gilst           8
 9. Gijsbert Oudenaarden       8
 10. Arjan Verhoeve                 7,5
 11. Enrico de Wolf                  7,5

 

Spelregelronde 2 zal komende woensdag, 25 september, gespeeld worden. Dit keer geen beeldvragen. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de RSV, dan kun je deze ronde met behulp van Socrative (vanaf ongeveer 20.45 uur, room/kamer: RSV1920) digitaal toch maken.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar