Verslag spelregelronde 6

Ondanks mindere weersomstandigheden en waarschijnlijk daardoor een kleinere trainingsgroep op het veld, is spelregelronde 6 afgelopen week door bijna zestig deelnemers gemaakt. Een ronde die in vergelijking met ronde 5 minder discussie opleverde. Echter de spelregels en de realiteit zijn toch soms verschillend; een inworp die duidelijk op de verkeerde plaats wordt genomen, dient spelregeltechnisch overgenomen te worden door de andere partij op de juiste plaats. Ook als deze partij voordeel heeft bij de genomen inworp. Hoeveel scheidsrechters zullen in deze situatie op het veld daadwerkelijk de inworp laten overnemen?

Een wijziging in de spelregels dit jaar als een doelverdediger een bewuste terugspeelbal met de voet door een medespeler de bal duidelijk trapt of probeert te trappen om deze in het spel, mag hij daarna de bal met de hand of arm spelen zonder dat dit een indirecte vrije schop oplevert. Harry Hamer en Aad Hilgersom bleven deze ronde voor de eerste keer dit seizoen foutloos; op de voet gevolgd door Stephan van Seters. In de slipstream van dit drietal volgde de complete top drie in de tussenstand. Verder vallen de mooie scores op in deze ronde van Patrick Borsboom en André Wolters. Leuk om te zien dat bij deze ronde zowel leden van de VSV als van SV Rijnmond een aantal prima scores laten zien.

Wederom weinig verschuivingen in de top tien; ook dit keer slechts één nieuwe naam. Abdel Afalah neemt de plaats in de tien in van Anne Greveling. De top zes bleef dit keer ongewijzigd. Door het wegvallen van Anne zijn Enrico de Wolf en Arthur Ebink een plekje opgeschoven.

 

Top 13 ronde 6:

 1. Harry Hamer                     10
 2. Aad Hilgersom                  10
 3. Stephan van Seters           9,5
 4. Gijsbert Oudenaarden       9
 5. Menno Kloet                     9
 6. Franklin Berg                    9
 7. Enrico de Wolf                  9
 8. Jaap van der Windt           9
 9. Abdel Afalah                     8,5
 10. Thijs Dogterom                 8,5
 11. Arjan Verhoeve                 8,5
 12. Patrick Borsboom             8,5
 13. André Wolters                   8,5

 

Top 11 na 6 ronden:

 1. Gijsbert Oudenaarden       54,5
 2. Menno Kloet                     52,5
 3. Franklin Berg                    52,5  
 4. Thijs Dogterom                 52     
 5. Giovanni Verhoeve            51
 6. Jaap van Drunen               49
 7. Enrico de Wolf                  47
 8. Arthur Ebink                     43,5
 9. Abdel Afalah                     43,5
 10. Tim van den Eshof            43,5
 11. Arjan Verhoeve                 40,5

 

Spelregelronde 7, de laatste van het kalenderjaar 2019, zal gespeeld worden op woensdag 11 december. In deze ronde zijn er weer vier beeldfragmenten. Ondanks het experiment met beelden plaatsen in de spelregel-app-groep van de RSV, is het voor een goed verloop van deze spelregelrondes wenselijk dat iedereen onder dezelfde omstandigheden deze beelden bekijkt en beoordeelt. De RSV hoopt een (hele) grote groep leden op woensdag 11 december te mogen begroeten bij de training en de aansluitende spelregelronde.

In de bijlage de vragen en antwoorden plus uitleg van spelregelronde 6.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: