Verslag spelregelronde 9

Ook de tweede spelregelronde in 2020 mocht ruim vijftig deelnemers verwelkomen, waaronder erevoorzitter Robert Domhof. Zijn aanwezigheid had een positieve uitwerking op de score van Aad Achterberg (en vele andere deelnemers). Om bij deze ronde in de top veertien te komen, moest je minimaal een 8,5 halen. Opvallend was, net als bij de vorige ronde, dat de eerste vraag meteen problemen gaf. Met ingang van dit seizoen is de bal, bij iedere spelhervatting genomen in het eigen strafschopgebied, in het spel als deze is getrapt en duidelijk beweegt. Mocht een directe vrije schop genomen vanuit het eigen strafschopgebied rechtstreeks in eigen doel gaan, wordt het spel hervat met een hoekschop. Drie assistent-scheidsrechters onder de deelnemers zouden in deze situatie niet met hun vlag een hoekschop aangegeven hebben. Ook de situatie waarbij een wisselspeler de bal in het speelveld tegenhield voordat deze over de zijlijn zou gaan, werd niet door iedereen juist opgelost. Het spel dient hervat te worden met een directe vrije schop op de plaats waar deze wisselspeler de bal tegenhoudt; tevens ontvangt deze speler een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.

 

Thomas Groenendijk en Franklin Berg behaalden dit keer de perfecte score; op de voet gevolgd door Adrie Doornheim, Gilbert Zoutewelle, Abdel Afalah en Rick Ouwerling. Leuk om hier twee niet-RSV’ers te zien: Adrie is lid van SV Rijnmond en Rick heeft als clubscheidsrechter van OSV Oud-Beijerland meerdere keren meegedaan met spelregelwedstrijden. Verder in de top veertien van deze ronde nog twee leden van SV Rijnmond: Jan van Vugt en Rob Leijgraaff. Zij vormden bij de laatste spelregelquiz van de RSV bij SSS een sterk koppel. VSV’er Remco Broekhuizen sluit de lijst met toppers van deze ronde. Net buiten deze top veertien viel de zeer verdienstelijke score op van Wim Kleinjan. Na zijn SO-III cursus bij Arthur Ebink in het najaar is hij lid geworden bij de RSV; dit was een mooie eerste score. In de tussenstand na 9 ronden heeft Franklin Berg Gijsbert Oudenaarden van de eerste plaats gestoten. Verder heeft Anne Greveling zijn plaats in de top tien moeten afstaan aan Abdel Afalah.

 

Top 14 ronde 9:

 1. Thomas Groenendijk         10
 2. Franklin Berg                    10
 3. Adrie Doornheim              9,5
 4. Gilbert Zoutewelle           9,5
 5. Abdel Afalah                     9,5
 6. Rick Ouwerling                 9,5
 7. Giovanni Verhoeve            8,5
 8. Gijsbert Oudenaarden       8,5
 9. Michael Lindhout              8,5
 10. Harry Hamer                     8,5
 11. Ron Wolf                          8,5
 12. Jan van Vugt                     8,5
 13. Rob Leijgraaff                  8,5
 14. Remco Broekhuizen          8,5

 

Top 15 na 9 ronden:

 1. Franklin Berg                    81     
 2. Gijsbert Oudenaarden       80     
 3. Menno Kloet                     77,5  
 4. Thijs Dogterom                 76,5
 5. Giovanni Verhoeve            75
 6. Jaap van Drunen               73
 7. Enrico de Wolf                  68,5
 8. Michael Lindhout              63,5
 9. Abdel Afalah                     63     
 10. Pepijn van der Hulst         62     
 11. Anne Greveling                 61,5  
 12. Arjan Verhoeve                 60
 13. Arthur Ebink                     59
 14. Eric Peter van Gilst           58
 15. Leon de Bruijn                  57

 

In de bijlage zoals gebruikelijk de vragen, antwoorden en uitleg van deze ronde. De volgende spelregelronde zal gespeeld worden op woensdag 19 februari. Bij deze ronde zullen er beeldfragmenten getoond worden. Meespelen op afstand zal dan niet mogelijk zijn. Wederom zal de training geleid worden door Erik Leenart. Niet lullen, maar poetsen op het trainingsveld met elkaar en daarna spelregels maken …….. Op donderdag 12 maart zal de RSV op vijf locaties een spelregelquiz organiseren, aanvang 19.30 uur. Noteer deze datum vast in je agenda. De locaties zijn FC Binnenmaas, VV Brielle, HBSS, FC IJsselmonde en SVS.

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: