RSV wint NK Spelregels voor COVS-teams 2024

Op zaterdag 30 juni was het zover, het NK Spelregels voor COVS-teams.
Zou het dreamteam van de RSV in staat zijn om voor de zesde keer op rij het Nederlands kampioenschap te winnen? Na de eerste overwinning in Heerenveen, daarna ook in Eindhoven en nog meer.. wellicht nieuwe kapers op de kust? De dag zou het leren.
 
Het NK werd dit jaar door Helmond georganiseerd in het kader van haar 100 jarig bestaan, waarvoor vanuit onze vereniging de hartelijke felicitaties! Wij zijn ons o zo bewust van deze mooie leeftijd.
 
(Met dank aan uw verslaggever ter plaatse: Anne Greveling)
 
Net na de start van de schriftelijke ronde, slaat de schrik toe bij de begeleiding van het RSV team… waar is de wisselbeker? Niet in de kofferbak… dus op de hotelkamer van een niet nader te noemen teamlid? En ja, na een korte check met het hotel in Eindhoven, blijkt de beker daar al opgepoetst klaar te staan bij de receptie. Dank aan Ed dat hij even heen en weer wilde, zodat Gilbert als coach bij het team kon blijven.
De schriftelijke vragenronde werd als uitdagend ervaren en leverde een aantal verschillende antwoorden op binnen het team, wie heeft het goed? Altijd goed sowieso als de spelers gechallenged worden met wat pittige, relevante vragen.
 
Beeldvragen
Na de schriftelijke ronde, was ronde 2 een beeldvragenronde, nu uitgevoerd met Socrative. Leuk dat we als publiek mee kunnen doen, maar de opmerking ‘graag nu de bordjes omhoog’, dat had wel iets. Nostalgie zal ik met maar noemen. Voor wat betreft de vragen, een aantal interessante beelden, waarbij je toch goed het hele fragment moet bestuderen, want voor je het weet vergeet je een detail. Bijvoorbeeld de mogelijke penalty bij Volendam - Twente, je denkt, nee geen penalty, maar wat was de spelhervatting? Nee geen hoekschop, maar een doelschop door een laatste carambole..
 
Mondelinge vragen
Als 3e ronde de gebruikelijke mondelinge vragen, tegenwoordig terug gebracht tot één serie voor alle deelnemers. De spanning was goed te merken, welke vraag krijg je, bij het nummer dat je gekozen hebt? Er zaten weer onmogelijke vragen bij, maar gelukkig bleef dit de RSV bespaard. Er waren twee perfecte scores dit jaar, waaronder Franklin. Met een score van 54 uit 60 had het team een heel goed resultaat, waar een gat geslagen werd met de andere teams, waar het hoogst scorende andere team op 38 punten uit kwam.
 
De RSV teamleden hadden de volgende vragen en scores:
Colin 18 uit 20 - Wanneer is de bal uit het spel?
Franklin 20 uit 20 - Hoe te handelen als aanvaller buitenspel staat, en een verdediger de bal in eigen goal kopt voor hij kan fluiten?
Abdel 16 uit 20 - Een speler die behandeld moet worden voor blessure, moet het speelveld verlaten. Wanneer kan op deze regel een uitzondering op worden gemaakt?
 
In de 2e beeldvragen ronde kwamen Abdel, weer beter gescoord, Franklin en Colin goed voor de dag, hoewel het talentvolle team van Venlo hier zes punten inliep. Hierna kwam de tussenstand zonder schriftelijke vragen, waarbij het goed spannend was:
 
1. RSV              175
2. Venlo            167
3. Den Bosch     147
 
Na deze tussenstand nog een laatste ronde, waarbij alle deelnemers nog even terug in de concentratie moesten, de quizronde met zo’n 16 verschillende antwoordopties. Dus goed opletten, wat nu echt gevraagd wordt. Deze ronde verliep goed voor de RSV en het team had er alle vertrouwen in, dat de missie voor het verdedigen van de titel geslaagd was. Maar zoals het gezegde gaat: “It ain’t over until the fat lady sings”.
 
Tenslotte -na een toch vrij lang juryberaad- kwam de uitslag, wat nog tot de nodige hilariteit leidde. Ergens in de verwerking was iets niet helemaal lekker gelopen en was de uitslag wat door elkaar gehusseld. Na een korte check en benodigde aanpassingen, kwam de definitieve score, en inderdaad, de RSV kampioen! En niet met de 302 punten die er eerst stonden (score van 2023), nee maar liefst 386 punten!! Daarnaast eindigden twee van de drie teamleden in de top drie bij de individuele scores, Abdel als nr 1 en Franklin als nr 2 met respectievelijk 133 en 131 punten.
Eindstand
1. RSV               386 pnt
2. SVO Venlo     345 pnt
3. Den Bosch     319 pnt
4. Drachten       313 pnt
5. HSV               296 pnt
6. Helmond       281 pnt
 
Het team kan terugkijken op een zeer succesvolle editie, waarbij het ook heel leuk was om te zien dat er in verschillende teams nieuwe jonge leden zijn, waar het team van Venlo naast jeugdigheid en enthousiasme ook competitief al veel potentie toont. Dit belooft veel moois voor komende edities, de RSV zal zelf ook zeker doorzetten om er ook volgend jaar weer te staan! Het huidige record is 7 overwinningen in totaal, dus de uitdaging ligt er… net als Cavendish met zijn overwinningen in de tour, nou ja het gaat om het idee en beide zijn flinke prestaties :-)

 

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar