Max Wolfkamp maakt debuut in het betaalde voetbal!

Zoals altijd komen op maandag de aanstellingen binnen voor alle officials in het betaalde voetbal, en deze maandag zat daar een extra mooi bericht bij voor ons lid Max Wolfkamp! Hij gaat aanstaande vrijdag als assistent-scheidsrechter zijn debuut maken bij de wedstrijd Telstar – FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie.
 
Een mooie stap in zijn ontwikkeling, waar wij als RSV natuurlijk heel erg trots op zijn!
 
(Lees meer in het volledige artikel)
 
Als geboren Zwollenaar is Max zijn arbitrale carrière begonnen bij CSV’28 in Zwolle, waar hij in 2011 zijn eerste wedstrijden floot bij de pupillen. Twee jaar later rondde hij de BOS-cursus af en startte hij als scheidsrechter bij de KNVB.
Na een aantal seizoenen te hebben gefloten koos Max ervoor om ook als assistent-scheidsrechter te beginnen. Hij rondde in 2017 de cursus af. Na zijn eerste seizoen als ASR promoveerde hij naar de landelijke lijst. Mede doordat het samenwerken als trio hem zo goed beviel in plaats van het alleen als scheidsrechter naar een wedstrijd te gaan, besloot hij zich volledig te focussen op het assisteren.
 
Op de landelijke lijst heeft Max vervolgens de nodige ‘vlieguren’ gemaakt en hard gewerkt om steeds een stap hoger op te komen. Dit werd in 2020 beloond toen hij werd op genomen in het Talententraject Betaald Voetbal (TTBV).
In hetzelfde jaar begon natuurlijk de coronacrisis, wat wel wat invloed had op zijn ontwikkeling. Het voordeel van TTBV was wel dat hij (deels) nog wel door kon in zijn ontwikkeling, omdat er veel oefenwedstrijden werden gespeeld door de BV-clubs en er wedstrijden werden gespeeld in de Eredivisie Vrouwen.
 
Toen de amateurcompetities weer helemaal begonnen kon Max weer echt stappen zetten en maakte hij op 2 oktober 2021 zijn debuut in de 2e divisie bij de wedstrijd HHC Hardenberg – Jong FC Volendam. En nu dus zo’n 1,5 seizoen later mag Max(25 jaar) zijn debuut maken in de Keuken Kampioen Divisie bij de wedstrijd Telstar – FC Eindhoven. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal en de andere assistent is mede-RSV’er Jeroen van der Waay.
 
Sinds vorig jaar zien we de inmiddels in Schiedam woonachtige Max zo vaak als hij kan op het trainingsveld bij de RSV. Echter neemt zijn carrière als assistent-scheidsrechter en zijn studie rechten veel tijd in, dat hij er niet iedere woensdag bij kan zijn. Dit jaar hoop Max af te studeren en hopelijk kan hij dan nog vaker aanwezig zijn op de woensdagen!
 
Als RSV zijnde zijn we in ieder geval hartstikke trots op Max en wensen hem dan ook hartstikke veel succes en plezier vrijdag in Velsen-Zuid! Dat dit een begin mag zijn van een hopelijk mooie en lange carrière in het Betaalde Voetbal!

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar