RSV winnaar DK spelregels 2022

Eindelijk kon er weer, na de afgelopen coronajaren, een Districtskampioenschap spelregels gehouden worden. De organisatie was dit jaar, net als de laatste keer in 2019, in handen van COVS Gouda.

De RSV nam deel met drie teams, die zeer goede resultaten behaalden. RSV 1 kroonde zich tot districtskampioen en individueel stonden er drie RSV'ers op het erepodium.

Op vrijdagavond 22 april was het dan (eindelijk) weer zover. Het was tijd voor het spelregelteam van de RSV om een eerste serieuze test te ondergaan richting het aanstaande NK waar de RSV gaat proberen de titel voor de vierde keer op rij te winnen.

Naast het spelregelteam van de RSV (Abdel Afalah, Franklin Berg en Isabelle van Gilst) waren er nog twee teams die deelnamen namens onze vereniging met ‘vertrouwde namen’ bij RSV 2, bestaande uit Michael Lindhout, Giovanni Verhoeve en Enrico de Wolf.

Maar ook mooi was te zien dat er nieuwe leden/gezichten hun opwachting maakten bij RSV 3. Naast de coach van het spelregelteam Gilbert Zoutewelle, maakte Kasper Kleingeld en Vishnu Jasai hun debuut tijdens een spelregelwedstrijd.

Namens het organiserende Gouda deden er twee teams mee. Helaas waren er verder geen teams aanwezig van onze Haagse, Leidse, Vlaardingse en Rijmondse zusterverenigingen. Erg zonde want een haast zeker plekje op het NK lag in het verschiet. De RSV is namelijk als titelverdediger al geplaatst en omdat de RSV het komende NK organiseert, zijn er voor West 2 zelfs twee extra plekken op het NK. Naast de RSV zal dus alleen Gouda namens West 2 deelnemen aan het NK.

De wedstrijd

En dan over de wedstrijd, iedere deelnemer kon zijn antwoorden indienen via zijn mobiele telefoon via de inmiddels welbekende Socrative app. Dat ging bij vrijwel iedereen vlekkeloos, op een enkeling na wat nog wel eens voor een lach zorgde bij alle aanwezigen.

De eerste ronde bestond uit tien meerkeuzevragen, waar de hersenen al goed werden gekraakt. Want wat is spelregel 8 ook alweer? Wat staat er in de spelregels over de kleur van het (kunst)gras?

Dit leverde aan het eind van de ronde direct wat discussies op, maar veel tijd was er niet omdat er snel werd doorgegaan naar de tweede ronde: de (eerste ronde) beeldvragen.

Na een korte pauze werd er verder gegaan met de ronde ‘2 goed, 3 fout’. Je zou dan zeggen dat er altijd twee goede antwoorden zijn, maar door een tekstuele fout in Socrative waren er bij één vraag toch ineens drie goed?! Dit leverde (opnieuw) discussie op, maar dat werd prima opgelost door de wedstrijdleiders Ben van Maaren en Jan Wouter Kok.

Daarna kwam de tweede ronde beeldvragen waarbij een aantal deelnemers een duidelijke les heeft geleerd; geef pas antwoord als de volledige clip is afgespeeld. Meerdere deelnemers bevestigden te vroeg hun antwoord in Socrative en werden dus op het verkeerde been gezet wat zorgde voor (wederom) discussie en hilariteit bij de overige deelnemers.

Na een laatste quizronde, waarbij de vraag tweemaal werd voorgelezen door Ben van Maaren en er dus goed geluisterd moest worden, zat de wedstrijd er alweer op.

De uitslag

De puntentelling liet lang op zich wachten, maar al snel werd duidelijk dat RSV 1 met een ruime voorsprong had gewonnen. RSV 2 werd knap tweede en Gouda 1 maakte het podium compleet.

Het grotendeels onervaren RSV 3 presteerde zeer verdienstelijk en werd vierde met slechts 19 punten verschil met Gouda 1, een prima prestatie!

De individuele prijzen kwamen terecht bij de spelers van RSV 1, waarbij Franklin individueel kampioen werd. Isabelle werd tweede met slechts één puntje verschil ten opzichte van Abdel.

Voor het spelregelteam van de RSV was dit DK dus een eerste meetmoment richting het NK dat op zaterdag 25 juni in Rotterdam zal worden georganiseerd. Het team gaat zich gedegen voorbereiden en zodoende proberen de titel, net als de voorgaande drie edities, in Rotterdamse handen te houden.

De RSV dankt COVS Gouda voor de prima organisatie en wenst ze alvast veel succes met de voorbereidingen op het NK!

Uitslag Teams

1. RSV 1      - 262 punten

2. RSV 2      - 218

3. Gouda 1 - 196

4. RSV 3      - 175

5. Gouda 2 - 129

    Het team van Gouda 2 bestond uit 2 deelnemers

 

Individuele uitslag RSV-leden:

(max. 125 punten te behalen)

 

1. Franklin Berg                 – 97 punten

2. Isabelle van Gilst          – 83

3. Abdel Afalah                 – 82

5. Giovanni Verhoeve      – 78

6. Enrico de Wolf              – 75

7. Gilbert Zoutewelle       – 73

9. Michael Lindhout         – 65

13. Kasper Kleingeld        – 53

14. Vishnu Jasai                 – 49

 

Lees ook het artikel van COVS Gouda >>

 

Onderwerp: 

Groepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: